Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

iblazeqt skrev (12 minutter siden):

Men her hevder jo Putin at mobiliseringen nærmer seg slutt, ergo mindre kanonføde på sikt. Eller misforstår jeg? 

Det kan bety mange ting. Men, vi vet at mye av informasjonen før mobiliseringen ikke stemmer med hva som ble sagt mtp. antall og hvem som har blitt mobilisert. Vi vet at det har vært en veldig upopulær avgjørelse. Vi vet mange har rømt landet, som i praksis betyr at mye a økonomien påvirkes negativt mange steder. Vi vet at selv om det ikke er behov for videre mobilisering, så kan de fremdeles hente ut alle som er mobiliserte, aka har fått brev. Vi vet at mobiliseringen rent logistisk har vært veldig... lite strømlinjeformet. Vi vet at mobiliseringen i praksis kan fortsette uoffisiellt I de mindre utviklede områdene. Vi vet at mange av de mobiliserte har blitt sendt uten mye trening. Vi vet at mange av de mobiliserte har overgitt seg eller "forsvunnet" etter bare noen få dager. Vi vet at mange ikke får nødvendig personlig utstyr, ikke for kamp eller for å ivareta egen komfort eller helse. Vi vet at de mangler mye tungt utstyr. Vi vet at offensive operasjoner med nylig mobiliserte har rangert fra katastrofale til ikke gjennomførbare. Og mange andre ting. 

Altså er det mange ting som tilsier at de negative aspektene overgår effekten på slagmarken, i det minste på kort sikt. 

I beste fall får de en hær, som det nevnes over her, som er i stand til å sitte i en skyttergrav og skyte ut over et jorde. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, iblazeqt said:

Hva tenker menigheten her inne vedr dette da? 

Vel får håpe ingen tror på noe som helst som kommer fra den kanten. Det blir kun sagt ting som han kan ha en fordel av, om det er sant eller ikke betyr ingenting. Hva han sier eller ikke betyr null og niks. Folk må slutte å la seg lure hele tiden. Macron f.eks. gikk ut og sa at det ikke ble noen krig bare uken før angrepet fra Russland. 

Putin: – Vi ønsker selvsagt ikke krig – VG

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg sliter virkelig med å forstå hva man skal forhandle om? At Ukraina fremdeles skal være "nøytrale"? Det kommer jo ikke på tale. Denne krigen handler jo nettopp om at Ukraina fritt skal bestemme sin vei. Er ikke diskusjon engang. Et sterkt Ukraina er meget viktig for Europa. 

Det eneste jeg kunne sett for meg å forhandle om er Krim-halvøya, selv det er ekstremt bittert. 

Endret av Albania
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (40 minutter siden):

Jeg ser at Samms blir haglet ned med påstander i øst og vest, og der han beskyldes for ulikt.

Jeg har hatt mine runder med Samms, og vi er ikke enige om en del saker og ting, men Samms synspunkter er absolutt verdt å ha med seg, og jeg vil sterkt advare mot å gjøre denne strengen til et ekkokammer.

Når det gjelder hva som er krigsforbrytelser eller ikke så er dette et juridisk spørsmål som er svært komplisert å ta stilling til. Hvis en eksempelvis benytter historiske eksempler må en også ta med at eksempelvis på Østfronten under andre verdenskrig var fullstendig uregulert i den forstand at der ikke fantes noen Genèvekonvensjoner, alt var lov. Derfor ble begrepet "Forbrytelser mot menneskeheten" innført som en rettslig standard under Nürnberg prosessene i 1945/46/47. Det fantes ingen internasjonale regler mot å drepe sivilbefolkning i hopetall, og Nürnberg prinsippene ble videreført til det som i dag er Genèvekonvensjonene.

Men en sak vet jeg. Den russiske krigføringen har ikke lært en skitt av 2. verdenskrig, og Russland har - til tross for at de har tilsluttet seg Genèvekonvensjonene - ikke tatt hensyn til dette. De gjør ikke en gang et forsøk på å late som heller. Nå kjører Putin en ren terrorkrig mot sivilbefolkningen, og voldtekter, drap på krigsfanger, torturkammer og massegraver oppdages nesten i enhver by ukrainerne gjenerobrer.

Jeg er overbevist om at det også på ukrainsk side begås massevis av krigsforbrytelser, særlig mot russiske soldater. 

Men her er en vesensforskjell, der Ukraina i det minste utad hevder at de respekterer Genèvekonvensjonene og krigens lover. Sitter Putin og hans håndlangere på russisk TV og skryter av at de bryter Genèvekonvensjonene, ikke bare skryter de av det, de hyler og ber om enda grovere brudd på krigens regler. 

Og dette skjer i et informasjonsvakuum der Putin har full kontroll, og da kan en bare spekulere i hvilke holdninger dette påfører de stridende soldater. Det må være noe fuckings sykt over et samfunn, der en ektemann tar en telefon til sin kone og spør om han får lov til å voldta ukrainske kvinner. Og der hun svarer noe i retning av;

"Jeg liker det ikke, men det er jo krig og du må gjøre din plikt, kan du være så snill å bruke gummi."   

I stedet for trådkupping, start heller en egen tråd om krigsforbrytelser.

Lenke til kommentar
1 minute ago, TAC-2 said:

Jeg tror de vil ha "forhandlinger" for å dra ut tiden, la vinter og manglende gass/strøm virke mens de selv prøver å berge noe fra restene av militæret sitt uten at ukrainerne sender HIMARS i hodet på dem.

Jeg er ganske sikker på at det de ønsker er at Ukraina blir presset av verdenssamfunnet til å gi bort deler av Ukraina til Russland for å få fred.

Men selv om forhandlinger skulle gjennoptas så ville stridighetene ikke avta. Ukraina ville kunne fortsette ta tilbake områder mens forhandlingene pågikk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pop skrev (1 time siden):

Med tanke på skyttergravene de graver over hele Donbass der de fortsatt okkuperer, så er det å holde ut til Ukraina ber om forhandlinger. Sammen med terror mot sivile, så regner fascistene med at UA går lei etter hvert og ikke orker mer.

Latterlig. Om Putin tror mobiks kan holde ut, tar han meget stygt feil. Og det er simpelt ikke nok kryssermissiler og TBM for å gjennomføre en terrorbombingskampanje, og disse "2,400" selvmordsdroneflyene er i ferd med å bekjempes med alle midler nå som Stoltenberg har gått inn i bildet. Og han innser ikke at en skyttergravskrig er svært ressurskrevende når den er aktiv, med høy ammunisjonsforbruk og høy sårbarhet for våpensystemer. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

RuSSland har ikke vist noen reell forhandlingsvilje. Og Zelenskyj har uttalt at forhandlinger er uaktuelt så lenge Putin sitter med makten. Skulle det, mot formodning, komme til reelle forhandlinger, kommer P til å hale ut tiden for å samle i hop bitene av hæren sin og deretter avbryte forhandlingene over en eller annen filleting. Så starter krigen opp igjen for fullt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Albania skrev (17 minutter siden):

Jeg sliter virkelig med å forstå hva man skal forhandle om? At Ukraina fremdeles skal være "nøytrale"? Det kommer jo ikke på tale. Denne krigen handler jo nettopp om at Ukraina fritt skal bestemme sin vei. Er ikke diskusjon engang. Et sterkt Ukraina er meget viktig for Europa. 

Det eneste jeg kunne sett for meg å forhandle om er Krim-halvøya, selv det er ekstremt bittert. 

Enig. Krim tilhører Ukraina, og det er helt forjævlig om Putin skal få Krim i belønning for alt svineriet han har stelt i stand, men det kan hende dette er en kamel vi blir nødt til å svelge for å få fred.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Et veldig viktig funn var hendt utenfor Mykolaiv som kan bli av meget stor geopolitisk verdi, Iran nektet for å ha solgt dronefly til Russland og amerikanerne har lenge vært mektig frustrert over at de ikke kunne sabotere produksjonen av disse selvmordsdroneflyene ettersom de vet ikke hvilken komponenter finnes i innsiden av en S-136. Nå er dette hendt; en intakt S-136 har blitt berget av den myke sanden da den mistet motorkraften, og kan dermed plukkes fra hverandre. 

https://twitter.com/UAWeapons/status/1580894247082815489

Nå er det mulig for amerikanerne å spore ned komponentprodusentene og deretter kartlegge konstruksjonen av S-136, for det vist seg at delene er sterkt standardisert ment for masseproduksjon - og det er allment kjent at Iran hadde smuglet inn mye for sin egne våpenproduksjon. Så det er nærmest garantert at en del utenlandske selskaper også i EU/EØS kommer til å få det meget ubehagelig. Og man vet nå hvordan S-136 styres, blant annet en GNSS-mottaker som formodentlig kan jammes. Om nødvendig må all sivil GPS-signalisering kanselleres i hele Ukraina. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Hvis Israel skal få gjenreisning for å ha latt Ukraina i stikken, burde de be Mossad om å ødelegge produksjonsfasilitetene i Iran, S-136 har vist seg å være en mye større trussel enn antatt. Vinn-vinn for alle, mens USA leter opp alle utenlandske kilder for produksjon av disse droneflyene. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Samms skrev (6 timer siden):

Nei, eg kjenner ikkje status på spansk HAWK. Mitt Kjenskap er til NOAH frå den gongen eg var i militæret og HAWK missilet det nytta.

Det er Phase-III MIM-23B HAWK SAM som blir levert. 

Selv om det er et eldre system, er det fortsatt svært kapabelt for engasjementer i lav-middels høyde/rekkevidde. Mindre mobil enn Buk, men ellers likt system og på noen måter overlegen på grunn av LASHE-funksjonen (Low-Altitude Simultaneous Hawk Engagement), som kan bli nyttig.

Spania holder allerede på med opptrening av ukrainere på Aspide luftvern, og første gruppe er klare i disse dager. Neste gruppe drar til Spania 1/11-2022.  Nyheten om Aspide(Skyguard Aspide SAM) fra Spania ble kjent i juni.

Det blir mange forskjellige systemer de må lære seg, men de har vist seg gode til å lære seg opp. Og de trenger selvsagt alt de kan få.

Endret av Jalla21
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (5 timer siden):

javel, takk for svar.

har kun fulgt med på droner sånn i øyekroken, kikket på noen på Clas Ohlson etc. Men siden jeg ikke er villig til å bruke mer enn 1500-2000 kr. kanskje på slikt leketøy har jeg stått over, fordi jeg har antatt at i den prisklassen får man kun noe som flyr rundt huset eller aller nærmeste nabolag.

og, fått med meg at profesjonelle yrkesutøvere i ulike sjangere har mer avanserte droner til rådighet (som kanskje koster 30-40 tusen), men slikt er vel ikke hyllevare eller tilgjengelig for menigmann?

Du må ut med litt mer en det men ikke så mye. Til langdistanse flyging er det ikke quadkopter det går i men vinge eller fly og med en vinge på litt over en meter vingespenn gyrostabilisert kommer man langt relativt kort tid. Se for deg et slik vinge med en godt kamera på et par kilometers høyde med elektromotor, du kan hverken se eller høre den og den opererer helt fritt og kan sågar fly autonomt etter GPS waypoints.

 

Lenke til kommentar
perpyro skrev (4 minutter siden):

Du må ut med litt mer en det men ikke så mye. Til langdistanse flyging er det ikke quadkopter det går i men vinge eller fly og med en vinge på litt over en meter vingespenn gyrostabilisert kommer man langt relativt kort tid. Se for deg et slik vinge med en godt kamera på et par kilometers høyde med elektromotor, du kan hverken se eller høre den og den opererer helt fritt og kan sågar fly autonomt etter GPS waypoints.

 

Her er det da brudd på lovene som gjelder for "vanlig" sivil droneflyging. Dronen skal være innenfor synsvidde og fly max 120m høyt. Så med mindre det du snakker om er spionasje, eller flyging med en eller annen form for spesial-lisens, er det ikke greit å spre slik info.

Lenke til kommentar
JK22 skrev (34 minutter siden):

Et veldig viktig funn var hendt utenfor Mykolaiv som kan bli av meget stor geopolitisk verdi, Iran nektet for å ha solgt dronefly til Russland og amerikanerne har lenge vært mektig frustrert over at de ikke kunne sabotere produksjonen av disse selvmordsdroneflyene ettersom de vet ikke hvilken komponenter finnes i innsiden av en S-136. Nå er dette hendt; en intakt S-136 har blitt berget av den myke sanden da den mistet motorkraften, og kan dermed plukkes fra hverandre. 

https://twitter.com/UAWeapons/status/1580894247082815489

Dette tror jeg nevnte noe tid tilbake. Brikkene var solgt fra USA til Kina. Så hadde Kina solgt dem videre (uten lov fra USA) til Iran.
Kan dog ikke finne det. Søke funksjonen på forumet er ikke i god funksjon.

Lenke til kommentar
SilverShaded skrev (17 minutter siden):

Her er det da brudd på lovene som gjelder for "vanlig" sivil droneflyging. Dronen skal være innenfor synsvidde og fly max 120m høyt. Så med mindre det du snakker om er spionasje, eller flyging med en eller annen form for spesial-lisens, er det ikke greit å spre slik info.

Der tar du feil, men dette er ikke tråden for å diskutere regelverk. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...