Jump to content

minim

Medlemmer
 • Content Count

  1196
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

219 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå som denne er i salg er det lite info her om den. Noen som har handlet?
 2. Så bra at de har fått kontroll på notifikasjoner nå! Det har vært en akilles hæl før hos flere produsenter. Virkelig synd dette med Google tjenestene, men vi kan bare håpe at disse restriksjonene nå tvinger frem et annet rammeverk rundt apper sånn at utviklerne lager en app uansett til hvilken produsent og app store det er snakk om. Dette burde jo vært helt uproblematisk egentlig, men jeg kan jo forstå at Google ønsker å låse dette i sitt system så kronene renner inn der.
 3. Finner ikke dere som tester noe galt med den utenom at den mangler Google tjenester eller overskygger det kritisk sans? F.eks får man notifikasjoner med Huawei/android sin aggressive app stenging og ustabile notifikasjonssystem? Ingen sw bugs i en så ny telefon utover apper som ikke er kompatible? Ingen problemer med håndtering av top-bar/notch og ikoner som mate 20 sleit med? Osv..? Ikke at jeg er ute etter at man skal kun skrive om det negative, men personlig prøver jeg å lese meg opp til det negative testerne har funnet. Det positive klarer som regel markedsavdelingen til telefonprodusenten å blåse opp uansett
 4. Da er jeg overbevist om at de fire gangene så gikk det å plugge inn donglen selv om det er litt slitsomt. 🤪
 5. De gangene når det er skuddår og solen er i riktig vinkel i forhold til mars så er det kjekt med slike dongler ja. Ellers er det kjekt med mindre maskiner som funger 99.99% av tiden uten og så har man dongler til de få unntakene.
 6. Lyden kommer vel via skjermen på p30 pro også vel? Jeg savner det litt på iPhone som jeg har nå siden det ble klar og fin lyd via skjermen samt at den ikke "klogget" seg over tid.
 7. Var sånn her også Tror ikke det er veldig vanlig med forsenket hode på hdskruer. Har bestilt med slow boat fra Kina så får vel bare vente på at den kommer. Bare synd når det tar flere mnd nå i covid tider..
 8. Jeg har en 2U IBM server med plass til 8stk 3.5". Men denne har hovedkort/xeon cpu/minne i seg så det er kanskje ikke helt det du ser etter?
 9. Hadde mange av de vanlige jeg også, men ingen med forsenket hode med vanlig hode går ikke caddyen inn i server.
 10. Hvor får man tak i denne typen skruer her i Norge? har funnet på ebay, men skulle helst hatt det litt raskere enn leveringstiden fra kina i disse koronatider. Det er vanlige 3.5" harddisk gjenger (6-32?), total lengde 4.6mm og hodet har en diameter på 5mm. Det må være countersunk også for å gå inn i serveren. https://www.ebay.com/itm/Lot-of-300-pcs-New-for-IBM-Laptop-3-5-Hard-Drive-Caddy-Screws/174180923363?hash=item288dfdf7e3:g:9rEAAOSwZ8ZXCfmK
 11. En ting som heller ikke hjelper er at Huawei stengte for root uten mulighet for å gå rundt det. Her ga de fingren til mange utviklere og den kan de fort få i retur nå.
 12. Jepp det var nettopp det jeg presiserte. Det har ikke noe med krypteringen å gjøre som du sa innledningsvis, men at porten er åpen i brannmuren uavhengig av hva som kjøres på porten. Det blir fort sånn. Det er mye generelt mot IPen man bruker, men man merker det ikke om man ikke har en brannmur/router som logger det eller har en pc i DMZ som brannmur og følger med. Her vil VPN hjelpe en del siden man har delt IP og ikke eksponerer sin egen. Det er derfor de kjører revisjon med eksterne firmaer som får full tilgang så det er transparent hvordan det driftes. Ingenting er bombesikkert, men åpen kildekode og revisjon av uavhengig firma hjelper på.
 13. Den har ikke eksponerte tjenester fordi trafikken er kryptert, men fordi vpn tjenesten trenger en åpen port i brannmuren. Jeg vil også ved bruk eksponere min hjemme ip ukryptert på nett, men det gjør vel de fleste. Config feil kan vel man gjøre på mye annet som kan exploites også. Det å åpne og route en haug med porter ukritisk til utstyr med dårlig sikkerhet er heller ingen god løsning så da satser jeg heller på å sette opp openvpn riktig. Forsåvidt enig i det med kjøpt vpn, men det er en del tjenester som er transparente med uavhengig revisjon og som bruker åpen kildekode. Poenget med å bruke dem på 4G er noe helt annet, men på åpne wifi hotspots er det lurt å bruke sånt.
×
×
 • Create New...