Jump to content

minim

Medlemmer
 • Content Count

  3101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

minim last won the day on February 13

minim had the most liked content!

Community Reputation

1540 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er jo nettopp de man unngår med å droppe fiks ferdig. Bruker man den tjenesten så risikerer en brått å ikke få pengene å måtte stå i en disputt med en av de raringene. Luker de heller ut i forkant eller får pengene først så er det ikke noe tema.
 2. GE som jeg byttet til har dette som en betalt tjeneste. Er igrunn enklere å bare ta det derfra enn å få faktura fra to steder. Noen skulle laget dette som en frittstående sak der en kunne bruke samme utstyr på ulike leverandører nå sporer vi fælt av men..
 3. Om han har dokumentert med bilder at han har sendt den, hvorfor ikke? Er ikke løsningen trygg for selgere nå plutselig? Høres ut som en bra løsning det. Akkurat derfor kunne de bare tatt bort den omdiskuterte knappen da selgere velger å ikke tilby fiks ferdig når annonsen opprettes og da heller ikke ønsker mas fra kjøpere underveis i salgsprosessen.
 4. Du kan jo like godt få vedkubber med fiks ferdig? Selger kan bare ha tatt bilde av produkt i butikken f.eks og mekke til noen bilder av at pakken sendes. Det er en falsk trygghet å stole på fiks ferdig fremfor sin egen logikk mtp svindel. Sånn sett kan andel svindel nå øke fordi folk tror systemet er idiotsikkert.
 5. Det er jo ikke det. Det blir jækli omstendelig når en handel går fra å ta 2minutt til å kunne drøye opptil flere uker som i tilfellet som ble diskutert over.
 6. Fortsetter dette som en gratis tjeneste fra tibber selv når jeg ikke er kunde lenger? I så fall går det fint, men de kan vel ikke drive med denne dugnaden i lengden vel?
 7. Du får ro alt du makter. Han brukte fiks ferdig og så ser man hvordan det kunne gå. Brått står man uten både vare og penger å blir kasteball i systemet Dette er våre poeng her at man har null fordeler som selger og bare ulemper.
 8. Jeg synst også det var kjipt å miste pulse og integrasjon mot home Assistant, men byttet på timen når jeg fikk høre om dette via media . Ikke har jeg fått varsel fra tibber heller..
 9. Det er jo ikke tøys det skjedde jo med han rett over her. Jeg har såpass ryddig økonomi jeg også at jeg avstår fra å selge når det er usikkerhet knytt til salget for min del så da er det penga på konto før noe sendes herfra. Det er tull med disputt. Jeg tok et eksempel tidligere i tråden her hvor jeg kjørte 15km for å levere en RC bil til 8000kr til en kjøper (litt under halv pris). Han fikk se den og sjekke den samt prøvekjøre den før kjøp og han kunne når som helst trekke seg fra kjøpet. Det var også beskrevet at den var hardt brukt. Så gikk det en ukes tid og jeg får en 5er i karakter fra vedkommende med grunnlag at den var slitt. Her har kjøper urealistiske forventninger og jeg kunne risikert disputt å krangel i etterkant om jeg hadde brukt fiks ferdig. Jeg har kjøpt og solgt 3stk av denne bilen så vet at den ikke var i noe unormalt dårlig stand og det var full anledning til sjekk ved kjøp. Tok også et annet eksempel om en gammel maskin som du kan gå tilbake å lese om. Alle som har jobbet med salg vet nok at man kan få meget sære kjøpere og det er en risiko som ikke er verdt å ta om jeg ikke må ^^
 10. Her trekker du dine egne konklusjoner. Som sagt må man rett og slett mangle sunn fornuft om man foretrekker usikkerhet og super treg betaling som selger. Det har ingenting om å være desperat, men mer om sikkerhet for meg som selger. Jeg har et produkt og om jeg selger det på vanlig måte med forskuddsbetaling så er jeg sikret pengene mine før jeg kvitter meg med varen. Om jeg bruker fiks ferdig så får jeg KANSKJE pengene i løpet av en 14 dagers periode. Kanskje ender man i en disputt med kjøper med for høye forventninger og får en salig smørje som gjør at salget drar ut i stede for at man var ferdig i det man leverte pakken på posten. Jeg svarer på det som var tiltenkt @Comma Chameleon også jeg så kan du sikkert få svarene fra to kanter 1: er et faktum og ikke bare en påstand. 2: Nei. Man ordner dette med posten i fra godstolen og betaler med vipps så det er ikke noe stress. Poenget er at man med fiks ferdig ikke er ferdig med handelen før om muligens ukesvis iettertid. Blir det problemer som for @TheKims og flere andre i tråden her tidligere så drar det ut enda lenger. Som selger kan man velge å selge på vanlig måte å være ferdig med handelen der og da eller bruke fiks ferdig å være u uvisse om handelen er ferdig i ukesvis før pengene kommer. 3. Direkte FEIL. Oddsen er mye større med fiks ferdig og svindel når du er selger som punktet omhandlet. Om du selger på vanlig måte å pengene står på konto før du sender så er risikoen null. Med fikks ferdig sender du fra deg varen før du får pengene. 4.Posten og Postnord frakter vanvittig mye mer pakker og basert på erfaringene som er delt fra tidligere i tråden her så går det mye på avveie Så har du også tilfellet til @TheKims over her med at de bruker eksterne selskaper på noen lokasjoner og da pulversieres ansvar og som tjeneste kjøper står man med skjegget i postkassen fordi begge peker på hverandre. 5 gjentagelse av pkt 2. Jobber du hos finn kundeservice eller? 😛 De kan ha så mye glorifiserte funksjoner som de bare vil, men når de kun sitter å peker på hverandre og lar selger gå i stikken hjelper det lite. Ref pkt 2 bør man styre unna dette produktet som selger.
 11. Ahh digg med litt pulverisering av ansvar og så blir du sittende igjen med regninga. Håper ikke det var store summer det var snakk om, men her kan man ta lærdom å styre unna Fiks ferdig.
 12. Kjempedeal da å måtte vente 14 dager på pengene og potensielt enda mer fremfor vipps og penger på sekundet. Man må rett og slett mange sunn fornuft om man foretrekker usikkerhet og super treg betaling som selger. det svindles fortsatt på denne måten på eBay. Det skjer garantert på fiks ferdig også. De som er litt organiserte legger lett ut for å gjøre en slik svindel siden de i praksis har null risiko. Lykkes svindel har de penger og vare. Lykkes ikke svindel så har de vare til markedspris som kan svindles videre med.
 13. Så mao ingen sikkerhet for selger sier du? Altså kan man som mottager ta bilde av en kasse med murstein å hevde at man aldri mottok varen. Da sitter man igjen med varen og pengene som kjøper. Høres ut som en gullkantet deal for svindlere spør du meg
 14. Hør med @thklinge . Krem eksempelet på at dette er der bare å styre langt unna. Som selger får man solgt uansett og da sitter du på varen til pengene er på konto så ingen risiko. Nå risikerer du å tape pengene og stå der uten en vare å selge. aldri her heller. Man må være temmelig sløkket for å foretrekke en løsning der man som selger kan bli sittende igjen med svarteper.
 15. Ønskes kjøpt er nå å be om å bli svindlet om en skal kjøpe med sending. Han kunne jo kjørt på med Finn fiks ferdig, fabrikkert noen bilder av at alt var sendt og ok så sto du der med skjegget i postkassa uansett. Fiks ferdig klarer ikke å beskytte folk som ikke evner å tenke selv.
×
×
 • Create New...