Gå til innhold

minim

Medlemmer
 • Innlegg

  3 975
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

minim vant dagen sist 13. februar 2022

minim hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

minim sine prestasjoner

2,4k

Nettsamfunnsomdømme

 1. De kjørte copy-paste fra FAQ i kjent stil. Får prøve å avtale et møte å høre da. Beklager sidesporet
 2. Er det noen føringer på dette med å bruke det til oppussing? Finner lite konkret om det på bankene sine sider om temaet. F.eks kan jeg kjøpe vinduer og bare overføre 40k til konto og så betale de med kort uten videre eller må det dokumenteres i hue og rævva at fagfolk monterer vinduer i mitt hus. Og gjelder dette f.eks vedovn som er fastmontert? Hvor går grensa på «bruk på boligen» for inventar/oppussing osv?
 3. Mtp minnet? Ja. VM-ene har allerede for lite tildelt og jeg må være nøktern med Tabs i brosweren elles blir pc sluggish om alt er brukt opp. Når jeg kjører rendering er det CPU som får kjørt seg og egentlig ikke et minneproblem. VM-ene er servere som kjører 24/7 så de må gå og om jeg spiller mmorpg + har oppe litt opera faner så har jeg i praksis ingenting tilgjengelig. 5900x er en del bedre da men VM trekker mye minne så flaskehalsen er der hos meg tror jeg
 4. Trykkleif der ja bestilte 64gb 3600 som sto på listen til hovedkortet over støttede så da skal det holde en stund. 2k hos komplett for 64gb var ikke ille
 5. Høres ut som jeg kanskje er best tjent med å drøye AM5 et halvår da å gå for 64gb minne nå for å løse det midlertidig. CPU opplever jeg egentlig som bra nok den jeg har i dag så tipper det er minnet som gir meg utfordringer. VM er tildelt så lite minne som mulig også i dag så har ikke mer å knipe på der, men ddr3 minne er jo nesten gratis nå så dumt å ikke skaffe litt ekstra av det.
 6. Om du er bekymret for dokumentasjon og dere begge har iphone så kan en enkel måte være at man avtaler å ta bilde av kvittering og lagre i felles delt album. Vi har dette for kviteringer på større ting av rent praktiske årsaker sånn at de ikke forsvinner den gangen man skal reklamere på noe. Det tar noen sekunder å knipse bildet og flytte det til felles album for kvitteringer. Men om tilliten er såpass tynnslitt at du føler det trengs høres det ut som en litt dårlig ide med felles konto.
 7. Jeg har i dag ROG Crosshair VIII Hero + Ryzen 3700X cpu og 16gb ram. Skjermkortet er et RTX 3070. Merker at minne spesielt blir en flaskehals når jeg har noen VM kjørende og litt medium tunge applikasjoner som Autodesk Fusion 360, div spill osv. Spiller litt, men ikke grafikk tunge spill. Begynte å se på oppgradering av kun minnet til 64gb for 2k. Så oppdaget jeg at jeg kunne få en 20% ytelses boost opp til Ryzen 5800X3d me samme hovedkort som jeg har + 64Gb ram som kom på ca. 5500kr. Da dytter jeg nye 5500kr inn i en "døende" AM4 socket så er det dumt? Vil det være bedre å spandere på litt ekstra opp til en Ryzen 9 7950X3D + TUF gaming X670E + Gskill 6400Mhz 48gb til 15000kr og få noe som holder en del år lenger? AMD holder jo på socket ganske lenge så AM5 vil i så måte være mer fremtidsrettet.
 8. Litt på siden, men hvordan tenkte du egentlig at de skulle få de resterende 140 000 inn om du ikke betalte de?
 9. det er kun bakdeler for deg som selger med dette. Jeg styrer konsekvent unna pga grunnen du nevner over og ønsker ikke å påføre meg selv ekstra risiko ved salg. Det som er synd er at mange begynner å kreve fiks ferdig så går sikkert glipp av noen kjøpere, men det får heller bare være. Får solgt til slutt likevel
 10. Stoppet når det var så klokkeklart, men joda svindel og bedrag har jeg sagt tidligere i tråden her også blir dekket av andre lover. Men dette er sære unntak fra hovedregelen om avtalefrihet hvor terskel er svært høy for at det inntreffer. Det er også grunnen til at alle advokater sterkt fraråder noen å fraskrive seg rettigheter.. Men det er noen gode tips der. Som de skriver der bør man begynne allerede ved markedsføring. Jeg har med teksten om fraskrivelse av all reklamasjon/garanti og kjøpslovens paragraf 19 allerede i Finn annonsen. Sparer mye diskusjon og siler ut urealistiske kjøpere. Skriver også teksten med eget signeringsfelt i kontrakten så kjøper ikke kan hevde at dette er dårlig informert om i etterkant. Har solgt mye gammel bil og aldri har det vært et tema engang når dette står i kontrakt. Noen kjøpere vegrer seg for å signere, men da påpeker jeg at dette har vært informert om allerede i annonsen og at det blir ikke solgt uten denne teksten.
 11. Jo det er så enkelt og det står faktisk i klartekst i lenken du la ved. La meg sitere tekst i lenken du delte «Kjøpsloven, som gjelder for direkte handel mellom private, kan derimot fravikes i sin helhet, alt etter hva man ønsker å oppnå. Sagt på en annen måte, vil lovens regler bare gjelde på de punkter der partene ikke har avtalt noe annet enn det loven sier. Det er fortsatt full frihet til å avtale hva man vil mellom selger og kjøper. Det er derfor tillatt å avtale at kjøper ikke skal ha reklamasjonsrett overhodet. Da er handelen «endelig» ved levering -- det kan ikke reises krav uansett hva som deretter skjer med båten.»
 12. Det forenkler rygging en del om det er bratt merker jeg. Ihvertfall om en har på 3tonn pluss. Bruker det konsekvent når jeg trekker minigraver og skal rygge/inn på trange plasser.
 13. Klart det gjør. Kjøp og salg mellom private er i hovedsak regulert av kjøpsloven, men man har full avtalefrihet så alt som påføres i kontrakt vil være gjeldende og kunne fravike loven. Men så har man andre lover som forhindrer ren svindel så det blir noe annet igjen, men man kan absolutt avtale bort alt av reklamasjon/garanti/forventninger om tilstand. Er selger proff/næring så er det ikke lov å avtale dårligere vilkår enn forbrukerkjøpsloven.
 14. Jeg skulle vært mer spesifikt i sitatet. Jeg mener at du tar feil om "du kan ikke avtale deg ut av loven" for det er nettopp det man kan ved at f.eks kjøper fraskriver seg rettigheter. Du kan google om fraskriving av paragraf 19 så finner du flere advokat firmaer som sterkt fraråder kjøpere å skrive under på noe slikt da de vet meget godt at de stiller utrolig svakt i etterkant. Nå sporer vi dog av tema i tråden her siden det ikke eksisterer noen kontrakt og da følger man kjøpsloven uten fraskrivelse For å være on-topic så må kjøper påvise at dette var noe du var klar over. Neppe noe som er mulig så tenker du er trygg som selger
 15. Mellom private så kan man avtale hva som helst som sagt så det går helt fint. Lurt å få med fraskrivelse av paragraf 19 i dette tilfellet også
×
×
 • Opprett ny...