Gå til innhold

Gode alternativer til Sbanken?


Gjest c29cb...409

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hadde lignende problem når jeg flyttet fonda mine fra Sbanken til Bulder i fjor. det tok 11 uker! Først mente Bulder at Sbanken holt fonda igjen, senere mendte Sbanken at Bulder ikke hadde startet overføringen.

Det var heller ikke mulig og avbrytte flyttningen. Kundeservicen fra Bulder var ekstremt dårlig og lite hjelpsom

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

I følge den informasjonen jeg fant hos KLP, så flyttes fondandeler direkte når man flytter KLP-fond til KLP. Altså, ikke noe salg.

Flytter man til Kron, feks, så selges alt, og du må kjøpe fond på nytt. Jeg heller mot å flytte til KLP, selv om jeg har et bedre inntrykk av Kron (har et kundeforhold der allerede).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Burde ikke noen myndigheter reagere litt på at noe av det første Sbanken gjør er å sette opp prisene på fond, når de før oppkjøpet forsikret om at oppkjøpet nettopp ikke ville gjøre det dyrere for kundene?

Er det greit å lyve for å få tvunget gjennom et oppkjøp? Burde ikke det medføre konsekvenser?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det er nå omtrent 1 uke siden jeg meldte flytting av min ASK fra DNB til Nordnet.
Nå står alle mine fond i DNB Spare App i transaksjonslisten som solgt.

Jeg antar Nordnet kjøper tilbake fondene, så lenge fondene jeg hadde hos DNB har samme ISIN hos Nordnet.
Spent å se hvor lang tid det gjenstår før det dukker opp i Nordnet.

Lenke til kommentar
Gjest 2309d...d69
11 minutes ago, kremt said:

Rekordbonus for DNB ansatte

6 tusen dnb ansatte får 33 tusen i bonus. Det er ikke ulovlig å tjene penger men mye av dette er ren og skjær flåing av sine kunder, særlig de med innskudd som får null og niks. 

Beklager, men if you can't beat em join em. Det er ikke ulovlig å tjene penger og du får bytte bransje hvis bank er så attraktivt da. Problemet er ikke bankene. Det er Ola DUMP som ikke gidder å bytte bank.

Anonymous poster hash: 2309d...d69

Lenke til kommentar
16 hours ago, Zeph said:

Om du har store summar ståande på brukskonto så er det di eiga feil. 0% rente der er det for øvrig mange bankar som har.

Har du 0% rente så taper du penger over tid p.g.a inflasjonen. Ikke ha mer enn du trenger på en slik konto.

Lenke til kommentar

Jeg fikk nå SMS fra DNB om at min ASK er flyttet ut. Foreløpig er det ikke noe om dette hos motparten (Nordnet), men det tar vel litt tid siden Nordnet må kjøpe opp fondene på nytt.

Dere andre som har flyttet. Hvor lang tid brukte motparten å få opp fondene der?

Lenke til kommentar

Litt skummelt med "alle eggene i samme kurv" - Dvs både autentisering og app på samme enhet.  Mistes mobilen blir det en også effektivt blokkert fra egen bank til ny mobil og BankID er på plass.

Sikkerheten blir IMO et steg ned - spesielt i en tenkt situasjon der man ranes/tvinges til straksoverføring.  Bank-appen viser jo alt innestående, ikke kun brukskontoen som er knyttet til Vipps - og den legger til rette for å overføre alt på sekunder til en tyv.

Kunne tenkt meg a) at kontoer kan skjules i app via innstillinger som ikke er tilgjengelig på mobilen (les:nettbank) og b) tidsforsinkelse fra f.eks. sparekonto slik at denne ikke kan tømmes i løpet av sekunder og c) gjerne epost/meldinger ved større uttak/overføringer (konfigurerbar terskel)

Endret av Rune_says
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Rune_says skrev (17 timer siden):

a) at kontoer kan skjules i app via innstillinger som ikke er tilgjengelig på mobilen (les:nettbank)

Dersom ein bank har nettbank kan ein logge inn frå ein vilkårleg nettlesar, inkludert den/dei nettlesarane som ligg på mobilen.

Så gevinsten ville berre vere at ting tek litt lenger tid.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (3 timer siden):

Dersom ein bank har nettbank kan ein logge inn frå ein vilkårleg nettlesar, inkludert den/dei nettlesarane som ligg på mobilen.

Så gevinsten ville berre vere at ting tek litt lenger tid.

Yes, det er hele cluet at det skal ta litt lenger tid.  Tyver er opportunister med dårlig tid.  Får de tak i en opplåst Iphone på et utested f.eks. (napper den eller får den fra offeret under påskudd av å skulle vise noe  på mobilen osv) viste en dokumentar at de trenger 15 sek på å endre passord og låse offeret ute fra sin egen Iphone, og da har de full tilgang til denne, men ikke nødvendigvis nettbank.  Offeret står der uten mobil og må ringe nettbanken for å sperre, men vent, offeret trenger litt tid på å få tak i ny mobil... finne tlf-nr for sperring etc...  ganske tidskritisk så en liten forsinkelse kan være av det gode.

Bare det å skjule eller forvanske ting er et lag sikkerhet som kalles "obfuscation".  Enkleste eksempelet er en dør som ser ut som normal dør men som åpnes på hengsel-siden.  Da kan tyven tro at den er låst og videre til neste mulige offer...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (19 timer siden):

og hvis du viste bare litt om emnet ville du vite at "security through obscurity is no security at all". 

Der er jeg ikke enig.  Det er et lag sikkerhet til. (Om enn tynt).  Flere lag sikkerhet er bedre enn færre lag osv.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bruker kredittkort aktivt i det daglige og har vært veldig fornøyd med løsningen til Sbanken (helt til de byttet til Mastercard). Noen som vet om OBOS-banken tilbyr det Sbanken gjorde før de byttet til Mastercard:

- Kontooversikt som for en ordinær brukskonto (altså at kredittkortet vises på "hjemsiden", kontoutskrift, mulighet for å overføre penger til kredittkortkontoen løpende for å være ajour. 

- Ingen månedlig faktura som samler alle transaksjoner i en periode og som man aktivt må betale for å være ajour. 

- Regionsperre. 

- Mulighet for gpay og garmin pay. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...