Jump to content

vidor

Medlemmer
 • Content Count

  10346
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4545 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

37243 profile views
 1. Det er nytt at de starter med DS4 som er kompatibelt med DS5 ut av boksen, men det er et steg i riktig retning. Er nok en god del som skipper kontrolleren fordi de ikke trenger den. Tror nok de fleste klarer seg bra DS4
 2. Det har vært stor gjennomtrekk i Naughty Dog, så noe er det. De håper vel på å satse på forhåpningene første spillet ga. På en måte kan en jo si spillet er et gigantisk stort speil opp til de kollektive tingene vi ikke vil vedkjenne oss og at det er det riktige å gjøre. På en annen måte kan en jo si dette blir medvirkende til å spre dårlige holdninger som burde behandles med mer visdom. En blander jo tross alt realitet og fantasi i en herlig suppe.
 3. Sånn jeg vurderer det så langt basert på hva som er kommet fram til nå, som selvfølgelig er neppe er final ... XsX vant hype-prisen noe ufortjent vil jeg si, men PS5 kommer i et bedre lys når en graver litt i detaljene. XsX virker som en solid maskin med god kjøling og overspecca strømforsyning for å holde max ytelse over tid. Sony har et litt mer økonomisk design med ytelsesbrems om maskinen bruker strøm på grensen til max i tillegg til ryktene om mindre effektiv kjøling og overopphetingsproblemer. Designet virker bedre enn MS sitt med bl.a. bedre avlastning av CPU-kjerner, god og kjapp SSD og ytelse på RAM. MS har issues RAM-hastighet når mye minne er i bruk, tregere SSD og sannsynligvis økt HW-kostnad som de kan velge å subsidiere. Selv om XsX skulle være noe bedre på hardware sammenlagt holder jeg fremdeles en knapp på PS5 p.g.a helheten med fordelene en har med den om det fortsetter i sporet til PS4.
 4. Kudos for å være nøytral i denne saken og ikke spoile for mye. Tror nok salget har fått seg en knekk p.g.a lekkasjen hvis det er som kom ut er tilfellet. Virker som det underliggende i spillet er ment å _______ kjøperene for sine _______ og ___________ (hvis du absolutt vil vite det så finner du av det) men at man har gamblet på at det kommer til å selge uansett. På en måte virker det litt som de var litt stuck i historien tidlig med å velge den stien de har fulgt, men det er jo litt i tiden. Blir uansett spennende å se på aggregate-score basert på spillet heller enn lekkasjen. Last of Us Remastered fikk 95 av 100.
 5. Tror nok det som slippes blir ganske dyrt, så om en klarer å kjøre ut to SKU på release vil det nok være smart for markedssituasjonen, selv om jeg har litt tvil om den praktiske gjennomførbarheten av noe slikt så tidlig i sykelen, men aldri si aldri. Sony trengte den PS5 UE5 boosten for å øke hypen litt å få bekymringene om varmeproblemet i maskinen satt litt ut av fokus. Har litt mer troen på PS5 nå i forhold til XsX. Realiteten vil vise om XsX er litt mer overhypet enn PS5, men det vil jo avsløre seg etterhvert. Generelt har jeg litt troen på de kommende konsollene, men PC kommer nok til å bli en sterk konkurrent.
 6. Jo eldre man blir jo mer er det som kan feile, så du får neppe fullsjekk som en på 40+ som drar seg inn på legekontoret etter hendene. Er du slapp uten noe spesifikt symptom som er dekodbart tipper jeg du vil få tilbud om Cipralex. Uten at det foreligger noe høvelig alvorlig symptom er nok lite som blir gjort.
 7. Vet ikke helt om det er langsiktig smart å gi Google tilgang på kjøpspreferanser via betaling. Tror neppe Apple er så veldig mye bedre etterhvert heller slik de satser på betaling, selv om de har en PR-profil som tilsier høyt personvern så er det neppe evig om det egentlig er sant i utgangspunktet.
 8. Sannsynligvis av sikkerhetsmessige årsaker fra enkelte kundegrupper, i kombinasjon med T2. Du kan si mye om Apple, men det er ikke alltid det er direkte kundefiendlige stunts fra dem. De mener de har laget et godt system for backup som de oppfordrer de sensitive kundene å bruke.
 9. Normalt må du kjøre portforward på routeren til den IPen til dingsen du har VPN på. Du kan bruke nc (netcat) for å sende trafikk gjennom en spesifik port og lytte på mottakersiden for å sjekke at koblingen din på nettsiden er ok. Du kan også gå igjennom å sjekke at forward blir rett i routeren.
 10. Høres ut som det er smart å få renset den før du får problemer med korodering. Det verste er Cola og sukkerdrikker. Spesielt når du har strøm på maskinen i tillegg. Te, vann og kaffe er gjerne litt mindre alvorlig.
 11. Hvis en laptop bråker mye med kjøling på lav ytelse lønner det seg som regel å bytte kjølepasta på CPU (/GPU) og ta en rens av vifte/kjøleribbe. Forsøk på å justere ned i støyen på andre måter er sjelden smart i lengen pga risiko for overoppheting og reduksjon av levetid.
 12. Har ikke hatt behov for å lime keramikk, men du kan prøve å fjerne keramikkstøv ved å rengjøre lett og lime med epoxy (godt generelt lim) Skal du bruke superlim er det er god del typer som er rennende så det nok smart med gel-typen eller en du vet er seig nok. Kjøpte begge typene hos Clas Ohlson.
 13. Fint de har fått dreis på tastaturet, men liker ikke helt T2-chip funksjonaliteten som privatperson. Kjør i alle fall backup / Time Machine religiøst om du går for denne og har viktige data. Personlig foretrekker jeg maskiner fra før de endret tastaturet til butterfly. Louis Rossmann som lever av å reparere disse maskinene har sin egen liste av Macbook-maskiner han går god for av erfaring.
 14. De sier hovedserien er ferdig, men aldri si aldri. Virker dog litt som Naughty Dog er temmelig sliten. Det er ikke mange av de originale folkene igjen, men de har levert, det skal de ha.
×
×
 • Create New...