Jump to content

vidor

Medlemmer
 • Content Count

  11314
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5225 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

40128 profile views
 1. Du kan jo vurdere å få renset teppet heller enn å fjerne det. Er jo bare å leie tepperens-maskin og kjøpe såpe til den. Først sprayer du ut såpen blandet med vann og lar den virke i anbefalt tid, så suger du bare opp vannet som da har blir temmelig guffent med maskinen. Er du nøye på det kan du gjøre det to ganger for å ta det ekstra godt siden det er 40 års bruk uten potensiell vask. Beregn litt tid før du bruker gulvet, sånn at det er tørt nok. Husk å lufte mens du tørker. Eksempel på maskin;
 2. Dette gjelder for PC -> PC. Enkleste er å klone disk(ene). Dette kan du f.eks gjøre ved å boote linux og kjøre Clonezilla. Pass på å scanne og reparere alle diskene du skal klone først og avslutt helt (ikke bruk hibernate) før du booter linux, så slipper du at ting stopper opp p.g.a feil i filsystemet. Pass på å klone til store nok destinasjoner. Hvis du ikke trenger en 1-1 kopi kan du montere gamle disker i USB-kabinetter og bruke det direkte på den nye maskinen. Alt av programvare må da reinstalleres på ny maskin og du må også justere alt på nytt. Ikke alle versjoner av Windows lar seg klone slik at de kan brukes direkte. Du vil f.eks ikke få det til å fungere direkte hvis du har OEM-versjon. Acronis True Image pleier å følge med noen ganger f.eks når en kjøper ny disk som f.eks SSD, så man kan bruke det f.eks. Macrium har blitt anbefalt her før, men det er ikke noe jeg selv har testet. https://www.macrium.com/reflectfree Snapshot er et enkelt lite program som kloner, men det tar ikke alt og det lagrer filer. Fordelen er at alt kan kjøres i systemet du normalt bruker da det bruker shadow-funksjonalitet. Snapshot/Setup will NOT copy anything into your Windows or system directory. Snapshot/Setup will NOT change anything in your system's configuration. http://www.drivesnapshot.de/en/down.htm --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- For MAC -> PC hadde jeg bare brukt FTP server på MAC og FTP klient på PC for å overføre vesentlige filer. Alternativ så bruker du bare en USB-disk som er formatert til exFAT som begge maskinene forstår. Kopier det du vil ha over på den fra MAC og så kobler du den inn i PC og kopierer inn der. Dette er en grei disk til jobben. Kjekk til sikkerhetskkopiering senere også. https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/tilbehor/ekstern-lagring/portabel-extern-harddisk/intenso-memory-case-5-tb/1018469.11007/
 3. I Bodø og nordover er det så mye isbjørn i gatene at de nok har regnet med at det ble mye fraflytting når de planla spillet. Helt sant, alstå. Har lest det på internett.
 4. Siktet hvetemel har dobbelt så høy glykemisk index som bordsukker, så mulig det er det du reagerer på. Problemet er ofte ikke karbohydrater, men hvilken type man spiser. Bytt ut lavkarbo med tregkarbo så blir det vel en ordning. Det er lite av naturlig mat som blir så rask til blodsukker som det vi evolusjonelt er tilpasset.
 5. Hvis du har mulighet til å signe opp på en free trial så kan du raske med deg både Battlefield 1 og Battlefield V som kommer ut den 2. August, alså begge innenfor trial. Tjenesten koster 65 kr/mnd om en ikke avslutter før trail ender.
 6. Har du koblet den opp optimalt ? Har f.eks en forlenger designet for trådløs USB WiFi som kan kobles i maskin og så kan den settes nærmere tastatur og mus. I verste fall kan du prøve å bruke en vanlig USB-forlenger uten sokkel. Har forresten akkurat fikset min PS4 som hadde periodevis trøbbel med kontakt med kontrollerene. Dette går også på 2,4 GHz, men problemet viste seg å være en halveis montert antenne i maskinen. Når denne ble fikset så fungerte alt igjen. Mulig noe sånt er ditt problem også, selv om det virker noe usannsynlig siden du har problemer med begge enhetene samtidig og at du har byttet ut mottakerenheten.
 7. Bare pass på å ikke bruke for sterke kjemikalier sånn at beskyttelsen på elementet ryker sånn at de blir en dirt magnet.
 8. Mulig du kan bruke optisk lim. Dette brukes normalt til å lime sammen flater, så vet ikke hvordan det blir direkte på en skjerm. I allefall mer permanent enn vaselin.
 9. Grei maskin å starte med. Ikke gå noe under GTX 1050 i alle fall.
 10. Ja, det hadde overrasket meg om det ikke var noe bildemateriell og automatisering på gang der i gården.
 11. Bare lurer på hvor mange folk og hvor mange timer det har tatt totalt sett å modellere hele verden som er bygget opp i simulatoren siden førsteversjonen. Det er nok lagt noen timer ned i mods også.
 12. Medisiner som slår deg ut gir normalt ikke god søvnkvalitet og bør kun benyttes deretter. Det samme er om man drikker alkohol for å sove. Det gir også en dårligere søvnkvalitet. Du kan vurdere Vallergran, et sløvende antihistamin som kan virke som sovemedisin. Denne er utgått men virkestoffet finnes i andre preparater. Benadryl har jo fått meme-status for at folk som tar det blir så trette. Dette er også et antihistamin i samme kategori. Vet om sykehus som bruker slike gamle sløvende antihistaminer sammen med Circadin/melatonin.
 13. Det at spillet er godt designet/moderne og en allerede har rimelig god støtte til Super Ultrawide gjør det nok en god del enklere da en bare teknisk sett redefinerer viewport, så rendres alt automatisk. Det er mer immersion, estetikk og framerate det går på for å levere en helhetlig bra opplevelse.
 14. Det er jo en relativt stor omstilling til hvordan man komponerer bilde litt ala overgangen fra 4:3 til 16:9 selv om en bare kan måke 3D-viewport til skjermen, så blir det nødvendigvis ikke bra alt etter hvordan ting er scriptet f.eks. Alt virker enklere fra utsiden. Ting er som regel alltid litt mer komplisert enn man tror, så lenge man slipper å gjøre det selv. Slikt må først kartlegges godt for prisoverslag og hvor mange som har nytte av det totalt sett, deretter må det vurderes opp mot andre ting på listen som haster mer.
×
×
 • Create New...