Jump to content

vidor

Medlemmer
 • Content Count

  9936
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4366 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

36471 profile views
 1. Bra du har koblet på jord igjen. Uten jord hadde jeg ikke tatt sjansen på å bruke ovnen. Hvis du får jordingsfeil av vann bør en vel få sjekket godt inni etter hva som forårsaker det. Tenker at det kanskje kan være matrester et sted som muligens sveller opp av vannet og lager problemet.
 2. Du får nok en noe mer kompeks lydbølgemiks med både front- og backfire. Det er vanligvis verdt å primært prøve og ha dem med ulik lengde mot bakveggen. Elementene er symmetriske, så du slipper å regne med ulik respons på fram og bakside.
 3. En ting er at produsentene utjevner reelle målinger til tilnærmet linjal-kurver ved å trikse litt, så du ikke kan sjelden stole på dem. En annen ting er utslaget på dine stående bølger. Som du ser får du en del utjeninger p.g.a to elementer akkurat der micen er. Uheldigvis er dette i et så høyt frevensområde at bassen er rettningsbestemt med ørene men ikke for en mono mic. Korrekt lyd og estetikk er ganske vanskelig å kombinere gitt at rommet ditt er slik det er. De mest ihuga fantastene ender som regel med å ofre estetikken til slutt og flytter rundt på ting for å optimalisere og installerer basstraps og HF-dempere
 4. Hvis det ikke er noe åpenbart du selv kan fikse ved å lese manualen er vel dette noe som trenger service hvis ytelsen er så drastisk redusert.
 5. Clas Ohlson pleier jo å kvalitetssikre tingene før de tar dem inn og selger dem. Problemet var at ingen kjøpte enkelte produkter fordi folk trodde kvaliteten var lav p.g.a lav pris. Løsningen for dem var å sette opp prisen på disse varene, for da ble akkurat samme produktet kjøpt bare med høyere pris. Globaliseringen er i ferd med å endre hele verdisynet på produkter. Det er det som gjør det litt vanskeligere å skille skit og kanel, spesielt med gamle holdninger, men det vil alltid være opportunister som vil selge deg skrammel til overpris, så en må passe på.
 6. Du kan faktisk teste ut RIS i Reshade. AMD har gjort det til opensource så det er portet. Ikke upscaling da, men sharpening. https://wccftech.com/amd-fidelityfx-cas-got-ported-to-reshade/
 7. Ja, det vistes litt utslag i toppen. På reflektive rom er det som regel lurt å dra ned litt med mindre man demper refleksjonene.
 8. Innen lyd er det mye meninger og vanligvis temmelig lite henvisninger til vitenskap. Klasse D er veldig effektivt og implementert rett står det ikke tilbake for andre forsterkerdesign. Det er som å si at gamle støpejernsovner er mye bedre enn induktive ovner. Fakta er at begge kan du lage middag med hvor gjestene dine neppe kan si hvilken type ovn du har brukt med mindre de ser den på kjøkkenet.
 9. Som regel en fordel å ha en del ekstra watt man sjelden bruker så lenge de ikke driver opp støy. Det kommer godt med for å takle transienter best mulig som en får med god DR. Har hørt hvordan det blir hos dem som har gått andre veien og har underdimensjonert, og det blir nesten aldri bra på høydynamisk musikk.
 10. Normalt er jo portforwarding fra public IP til en intern IP på ditt nett, så med minder det er lagt opp til å kunne håndtere flere eksterne IP-addresser er nok rangene du blir spurt om mest sannsynlig interne.
 11. Dette er knakende gode kabler. Bruker selv den på 5 meter til 4K uten noe antydning til problemer (18 gbps). Vær ellers forsiktig når du shopper, da veldig mye er skimpet på selv på produsenter du skulle tro var bra. https://www.aliexpress.com/item/32809598963.html
 12. Det som anbefales til de som jobber med dette er å ha -1 dBFS som minimum for normal digital distribusjon slik at lossy codecer takler komprimeringen bra.
 13. En dimmer gjør normalt ingenting om den står på max. Den aktiveres når du begynner å dimme. Har f.eks en dimmer som bare tar 130w eller noe i en stålampe jeg trodde var defekt, men så viste det seg at det stod i en 300w pære som da overgår kapasiteten til dimmeren og ga mye flimring i lyset når jeg justerte ned, men fungerte helt greit så lenge det ikke ble dimmet. Dette var dog en analog dimmer. Hvordan de digitale fungerer kan godt være forskjellig.
 14. Det er faktisk mulig å få ganske god kvalitet på de gamle DVD-filmene man har liggende gitt at de har god bildekvalitet originalt. Det skal sies at dårlig bildekvalitet i utganspunktet stort sett bare blir forsterket ellers. Bruker en oppskalerende Blu-Ray spiller + en Marseille mClassic og en 4K TV. Blir faktisk overraskende bra, men det funker best på 1080p. En del ting får man kun på DVD, og om man streamer så ofrer man vanligvis kvalitet, så det mest utbredte nå får kvalitet er Blu-Ray, og noen utvalgte UHD 4K Blu-Ray som er noe bedre enn 1080p versjonen mht HDR og ekte 4K oppløsning.
×
×
 • Create New...