Gå til innhold

DJViking

Medlemmer
 • Innlegg

  4 131
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

DJViking sine prestasjoner

457

Nettsamfunnsomdømme

 1. Mens vi har diskutert hvor lang tid det tar å få pakker fra Kina. Bestilte en barbermaskin fra Elkjøp under Black Week på søndagen i forrige uke. Står jeg får den først om 2 uker. Ekstrem lang tid altså, at det skal ta 3 uker for Elkjøp å levere en vare i Norge. Den er oppført i 6 butikker, men kanskje dem ikke har den på lager og må bestille den fra Tyskland eller Kina....
 2. Små feil skjer... En handel fikk jeg feil størrelse på et produkt. En handel fikk jeg feil farge på et produkt. Jeg bruker å nevne slikt på reviews jeg skriver på ordrene. Jeg har ikke gjort noe med det. På den første sa jeg i fra, og bestilte på nytt. Den andre fikk jeg i går, men jeg har ikke sagt i fra.
 3. Jeg tenkte å kjøpe meg en Epilator. Så på testen hos Tek.no og andre at den som er best er "Braun Silk-épil 9 9020 Flex". Jeg har også sett endel Laser Epilator, men det virker litt for godt til å være sant. Jeg vet jo at laser fungerer, på klinikk, men er disse produktene man kan kjøpe for under 1000kr noe bra. https://tekshop.no/products/ipl-laser-hair-removal-harfjerner-og-epilator 249kr https://tekshop.no/products/ipl-laser-hair-removal-handset?variant=33183765069912 899kr Disse virker alt for billig, til at det kan være ekte. Hvis noe slikt fungerer, så hvorfor betale flere tusen kroner for hver behandling på klinikk. På klinikk må man ha opphold på 3-4 måneder mellom hver behandling, og man trenger flere behandliner. Og så har man noe fra et kjent merke, Philips, som koster over 3000kr. LIkevel billigere enn klinikk https://www.power.no/skjoennhet-og-velvaere/haarfjerning-for-kvinner/ipl-haarfjerning/philips-lumea-advanced-7000-series-sc199700-ipl-haarfjerner/p-260115/?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc En annen under en tredjedel av prisen til Philips: https://www.computersalg.no/i/6303510/proficare-epilator-proficare-pc-ipl-3024-laser-depilator
 4. Bare noe jeg har hørt andre si. Likevel. Isopor er irriterende. Det smuler så veldig lett, og bitene fester seg på alt. Dette er den første aktøren fra AliExpress som har sendt meg en pakke pakket med isopor. Alle de andre har brukt plast, esker og bobleplast.
 5. Jeg fikk heldigvis pakkene mine lenge før estimert leveringstid. 2 av pakkene inneholdt hver 2 store metallskåler. Senderen hadde pakket dem i isopor og mye teip. Det skulle vært ulovlig med isopor. Jeg fikk masse bittesmå isopor-biter overalt. Selv om jeg var veldig forsiktig med å åpne. På gulvet, på veggene, på andre ting som sko, kofferten, etc. Dessverre kan man ikke støvsuge isopor, da det kan ødelegge støvsugeren. Jeg fikk sopet opp mesteparten, men var nødt å ta støvsugeren for å få alt av det mikroskopiske isoporet som var igjen. Isopor er noe svineri og ekstremt plagende å åpne uten å få isoporbiter over alt. Skulle vært forbudt. De kunne sikkert pakket de inn i noe annet, og sikret innholdet like bra, som bobleplast.
 6. https://e24.no/annonsorinnhold/e/monio/fem-steg-okonomisk-uavhengig/ Jeg trenger da over 20 millioner for å bli økonomisk uavhengig. Aldri om jeg klarer å spare opp så mye penger på 10 år. Tror neppe jeg klarer å spare opp så mye fram til jeg pensjonerer meg engang.
 7. Min portefølje Hos Nordnet: * Alfred Berg Gambak * BFG European A2 * Nordea Verdi Hos DNB: * BlackRock World Technology A2 * BlackRock Next Generation Technology * DNB Global A * DNB Global Index A * DNB Teknologi A * DNB Bioteknologi A * Franklin Technology Fund A * Holdberg Triton Foreløpig har jeg ikke hatt sparing med utgangspunkt om finansiell uavhengighet og førtidspensjonering. Men det er noe jeg gjerne kunne tenkt meg, ettersom det er så mye mer jeg ønsker å gjøre, samt reise. Dessverre er jeg alt for glad i god mat til å leve sparsommelig (vel og merke jeg drar ikke ut på restauranter ofte). Jeg er nå 44 år, så har vel omtrent 25 år igjen av min karriere. Jeg sparer i dag 7500kr i måneden, men jeg har planer om å spare 15000kr i måneden (maks hva jeg klarer å spare i dag). På 10 år vil jeg da ha klart å spare opp ca. 2 millioner (ikke medregnet avkastning). Jeg har også en leilighet med 40% belåning i dag. Alt dette er da vel ikke nok til å leve godt resten av livet på. Det kommer vel an på hvilken levestandard man er ute etter ihht. FIRE https://e24.no/annonsorinnhold/e/monio/fem-steg-okonomisk-uavhengig/ Fat FIRE: opprettholde den samme levestandarden Lean FIRE: leve svært sparsommelig Barista FIRE: Kombinasjon For å kunne ta ut 80% årlig av dagens lønning, og det anbefales at man ikke tar ut mer enn 4% av avkastningen, så betyr det at man må ha spart opp et veldig stort beløp. Eller? Hvor mye trenger man på sparingen for å kunne leve med 900.000kr hver år?
 8. Jeg ligger på trinn 9, så blir mye i skatt uansett. Alt for mye skatt for Trinn 8 og 9 synes nå jeg.
 9. Når jeg har jobbet overtid tidligere, har denne inntekten blitt beskattet med 44%, mens årslønnen fikk tabelltrekk. Fra mitt skattekort Hovedinntekt trekkes etter: Tabell 7105 Annen inntekt vil trekkes etter: 43 %
 10. Ja indeksfondet er billig. Jeg har omtrent 30% avkastning på de teknologifondene. Så spørs det hvis jeg selger om 10 år. Hva vil den akkumulerte kostnaden være. Hvordan trekker de kostnaden hvert år? Fra brukskonto?
 11. Hviken pris/kostnad er det du tenker på? I min DNB Spare App: Annual Cost DNB Teknologi A: 1.17% DNB Global A: 1.17% BlackRock World Technology A2: 1.81% Ikke veldig stor forskjell i pris/kostnad.
 12. Det er mye skatt av å jobbe overtid. Nesten ikke verd det. Jeg har jobbet litt overtid tidligere, men nå har jeg fastlønn og ikke betalt overtid, så da er jeg ikke veldig motivert til å jobbe ekstra. Likevel hender det at jeg sitter på kveldene og programmerer for jobben (men jeg tar det av som avspasering senere). Enten fordi jeg ikke klarer å stoppe å tenke på noe problem eller fordi jeg har lyst.
 13. Jau, men det er så enormt mye med kanaler der. Gode og Dårlige. Viktig å skille ut de dårlige, og de som leverer falske nyheter. Søker man Top YouTube News Channels, så får man en ganske stor liste å gå gjennom. Men man må vel begynne et sted uansett.
 14. Jeg liker å se på nyheter. Ikke bare norske nyheter, men mest på CNN, og litt EuroNews. Men jeg synes det er veldig mye som sendes i repriser. Selv om CNN aldri sender repriser, så omtaler de nyhetene flere ganger, noen ganger med oppdateringer. De kan omtale en sak et helt døgn, men nesten ikke fortelle noe nytt. Mens EuroNews, TV2 Nyhetskanalen sender nyheter i repriser hele døgnet. Hva er alternativet for å få med seg nyheter annet enn disse kanalene? Hvordan få med seg alt som har hendt det siste døgnet, av det som en interesserer seg for. Grunnen til at jeg liker å se på CNN, er at de rapporterer ikke bare om nyheter i USA, men også hele verden. Hvis man ønsker å få med seg mest mulig nyheter om hva som skjer i Europa, så er det vel ingen bedre enn EuroNews. Jeg synes jeg kaster bort mye tid på repriser og skulle gjerne fått med meg mer av andre nyheter som skjer ellers der ute i verden. Man kunne kanskje hørt på Podcasts, men jeg vil ha Video (faktisk se hva som skjer der ute).
 15. I tillegg til DNB Teknologi så sparer jeg også i BlackRock World Technology. Dette har også gått bra, men ikke DNB har gått litt bedre. Har også sparing i BlackRock Next Generation Technology, Franklin Technology Fund og DNB Bioteknologi BlackRock Next Generation Technology har ikke gått så veldig bra i det siste.
×
×
 • Opprett ny...