Jump to content

Raspeball

Medlemmer
 • Content Count

  2122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

827 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det kommet noe mer info om når man kan få tak i Xperia 5 III i Norge? Ser man kan forhåndsbestille Xperia 1 III, og det frister veldig, men jeg kjenner prisen er litt tung å svelge (men for all del, jeg har ikke inntrykk av at den er overpriset sammenliknet med tilsvarende modeller fra konkurrentene).
 2. Raspeball

  Elbil-tråden

  Har kjørt Kirkenes - Bodø med en ID3 i forrige uke, og Finnmark er jo en drøm for folk med elbil (på sommeren). 175 KW lynladere langs hele E6 helt til Skibotn (?). Kun ved ett tilfelle har det vært en annen bil på ladestasjonen. Litt mer ymse langs E6 fom. Nordkjosbotn og sørover, men god tilgang på 50 kW om ikke annet. Blir spennende å se hvordan det blir når man våger seg lengre sørover i landet.
 3. Raspeball

  Elbil-tråden

  Er 175 kW ladere med jevne mellomrom i alle fall fra Kirkenes til Alta nå (Karasjok, Lakselv, Olderfjord, Skaidi), så det begynner å komme seg.
 4. Tyskland taper til tross for at Frankrike til tider er veldig tvilsomme bakover. Går så sakte med Tyskland at det nesten er en pine å se på. Greit at Kroos kan servere, men i dag virka det til tider som hans eneste oppgave var å dra ned tempoet. Lover dårlig for Tyskland, dessverre.
 5. Spennende. Kjente ikke til Østmo Boots, men det virker jo som et solid stykke håndverk de holder på med.
 6. Hovedproblemet på Bognes - Skarberget (som er den eneste ferga på E6 og således "avgjørende") i fjor var faktisk ikke selve fergene, men utbedring av en kort tunell på nordsida (Skarberget). I år regner jeg med det ikke er et problem. Ja, det var veldig lange køer, men det var en eller to dager (?) med tilsvarende store oppslag, og resten av ferien var det relativt som forventet i ferietiden, med litt ekstra ventetid pga. pandemi-trafikken. De er ganske gode på å ta unna på E6-ferga, og kjører feks også B-ruter om sommeren. Så, kø blir det garantert, men om de blir "elleville" vet jeg ikke om kommer til å bli tilfelle. Når det gjelder fergene fra Bodø og nordover, samt på Kystriksveien, så kan de fort blir mer "elleville". Når det kommer til anbefalinger, så kan jeg anbefale å stoppe noen timer i Saltdal, feks. på Storjord og ta en tur langs Junkerdalsura. Generelt er Junkerdalen en perle. Om man har tid og er turvant, så kan Solvågtind anbefales. Det er også mye krigshistorie i området, feks "Blodveien", samt krigskirkegårdene i Botn, med en jugoslavisk og en tysk gravplass.
 7. "Utenfor Stavanger" er ikke "bygda", men jeg kan se hvordan jeg var utydelig. Uansett, tenk lenger vekk fra byene enn som så. I Finnmark - der jeg hører til - bor det knapt folk, så at det kommer til å skje radikale endringer pga. befolkningsvekst i nærmeste fremtid er lite sannsynlig.
 8. Det er helt utrolig at ikke tilflyttingen til "bygda" er større, nå som Oslo er "rasert" og "uutholdelig å leve i". Jeg kjører bil til jobb hver dag. Jeg kunne eid tre biler, og hatt mer enn nok parkeringsplass til alle sammen hjemme, såvel som på jobb. I tillegg parkerer jeg gratis hvor enn jeg drar i kommunen, samt alle nabokommuner i en dagsturs omkrets. Stemte MDG ved sist valg.
 9. Raspeball

  Elbil-tråden

  Finnmark. Snø og under 0 grader i dag. Men klart, om man ser på kalenderen så er det jo straks sommer. (Men, det var opprinnelig ment som en spøk)
 10. Raspeball

  Elbil-tråden

  Prøvekjørte i februar, og det var jo sånn sett en positiv opplevelse. Det ble dog litt farget over at bilen på det tidspunktet ikke hadde siste oppdatering, så det var litt "juletre"-situasjon. Bakhjulstrekken er - som du sier - en vanesak, og det kommer nok ikke til å bli noe problem.
 11. Raspeball

  Elbil-tråden

  Da var også jeg over på elbil. Byttet ut diesel-Golfen med en ID3 (demobil, som man fikk et OK tilbud på). Storfornøyd så langt, selv om ID3 selvfølgelig har sine barnesykdommer og sub-optimale løsninger. Noe er dog en vanesak. Det blir spennende, spesielt når vinteren kommer igjen for fullt (nå er det jo bare sen-vinter).
 12. Må bare si at jeg verdsetter jobben som ble lagt ned i søket etter denne. Visste ikke engang at jeg "savnet" denne, da jeg knapt husker at den eksisterte. Men, bildet bragte tilbake noen minner.
 13. Det er ikke et tulleproblem, og nei, det handler selvfølgelig ikke om erobring. Det handler om forsvars- og geopolitikk. Det handler om at Norge (og antakelig flere andre land) lefler med tanken om å ha utenlandske militære styrker permanent stasjonert på norsk territorium, evt. seilende i norsk farvann. Det største problemet slik russerne ser det er selvfølgelig amerikanske styrker, og de "fordeler" det medfører for feks. militær etterretning. Jeg tror ikke Russland har noe problem med at lille Norge er med i NATO, men det er et stort problem dersom Norsk territorium blir et fristed for, spesielt, amerikansk militære. Norge bestemmer selvsagt hva vi gjør på norsk territorium, men vi kan jo ikke samtidig klage på at Russland ruster seg tilsvarende de forhold de ser på norsk side? Igjen, det handler ikke om erobring eller invasjon, men hva Russland må forholde seg til på norsk side. Ja, grensen er ikke den lengste, og Øst-Finnmark er tynt befolket, men Arktis er militærstrategisk viktig.
 14. Russland har en lang historie med å bølle (og det som verre er), ja, men Norge og Russland har levd i en tilstand preget av større eller mindre grad av "fred og fordragelighet" i veldig lang tid. Det er heller ikke slik at Norge må ha et "enten-eller"-forhold til Russland. Ja, Norge er i NATO, og det er et valg Norge tok den gangen. Jeg tviler på at Russland har spesielt store problemer med at Norge er i NATO. Det som imidlertid er problematisk er USAs tilstedeværelse på norsk jord. Vi kan gjerne fremstille det slik at Russland har et enormt militært fokus, men vi må huske på at de tross alt bedriver militær virksomhet på eget territorium. Når Norge nærmest plasserer utenlandske (amerikanske) styrker på norsk jord, så er det noe ganske annet, og ikke akkurat et konstruktivt bidrag til avspenning. Russland har også "rustet ned" i grenseområdene til Norge. Før Sovjetunionen kollapset bodde det rundt 1,2 millioner mennesker på Kola. I dag bor det rundt 800 tusen mennesker. En ikke ubetydelig andel av befolkningsnedgangen skyldes flytting av militært personell. Militær makt er dog ikke antall alene, og nordflåten er selvfølgelig synlig i Barentsregionen, men det er ikke akkurat stillingskrig.
 15. Veldig fornøyd med nettbankløsningen til Sbanken, og selvfølgelig gebyrfri bruk. Har ingen lån gjennom Sbanken, så for meg er det en veldig god løsning for "daglig bruk", samt at det feks er billigere å kjøpe indeksfond gjennom Sbanken enn Nordnet (etter Nordnet la om modellen sin?). Ikke for det - DNB er sikkert like gode på fond mtp. utvalg og priser. Blir nok med "over", men håper Sbanken får bestå som eget "bruk".
×
×
 • Create New...