Gå til innhold

Raspeball

Medlemmer
  • Innlegg

    2 431
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Raspeball sine prestasjoner

996

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Jeg har Jensen Sleep II, og er så langt fornøyd med den. Hadde forvekslet hva som var den faste siden og den myke siden, så her for noen uker siden byttet jeg til det som egentlig er den faste siden, og det var en merkbar forskjell fra den myke siden. Foretrekker helt klart den faste. Om det er verdt 2500 kr mer enn nr. 1 har jeg ingen forutsetninger for å si. Jeg byttet fra den som fulgte med en ganske rimelig, ca. 8 år gammel seng, og det var en betydelig oppgradering. I utgangspunktet vil jeg tro det er minimal forskjell. Jeg kjøpte Sleep II fordi det kun var den min forhandler hadde på lager, og prisen var bare noen hundrelapper forskjell da jeg kjøpte.
  2. Easybase er til vurdering. Liker fleksibiliteten. For meg er ikke oppbevaringsplass sånn sett et problem, men det er jo alltid en fordel å kunne gjemme bort ting. Det virker dog som om Easybase/Easybag er faset ut fra Thule, så det blir vanskelig å få tak i nytt (?). Det gjør meg ikke noe å kjøpe brukt, men det er litt mer knotete. Thule Onto kan til en viss grad sammenliknes, da selve oppbevaringsdelen er sammenleggbar. For øvrig: Ser du kjører ID.4. Når oppsettet er som på bildet, ser har du noe sikt i ryggekameraet? Ja, jeg ser ikke på det som et stort problem når det kommer til lading. Helt enig med deg mtp fleksibilitet. Flere og flere ladeplasser legges jo uansett opp som en bensinpumpe, der man ikke trenger å tenke på å rygge inn. Det med ryggekameraet er kanskje min største "bekymring", selv om man kun vil ha boksen på når man kjører på ferie (men da trenger man også kameraet mest, ettersom man gjerne befinner seg i "ukjent farvann").
  3. Ja, det kan jeg se for meg er en omstendelig prosess. Nuvel, da gjør det jo bare vurderingen ang. takboks overflødig enn så lenge.
  4. Ja, sjekket min egen bil på vegvesen.no nå, og der står taklast som "ikke oppgitt". Men, det er som MAtroxX sier, 75 kg taklast oppgitt fra fabrikk/produsent.
  5. Henvender meg til forumet fordi det sikkert er noen som har erfaring med bagasjeboks, og kanskje kan dele noen fordeler og ulemper. For ordens skyld så snakker der det varianten man monterer på hengerfeste (se bilde, hentet fra Thule sine nettsider), med en eller annen festeanordning. Jeg snuser jeg mest på Thule Arcos, men jeg har ikke brukt mye tid på å undersøke andre løsninger, i stor grad fordi jeg har vært svært fornøyd med andre produkter fra Thule (deriblant en takboks/skiboks). Takboks/skiboks Det er sikkert flere grunner til å velge takboks over en bagasjeboksløsning, feks det estetiske (av liten betydning for meg), lastekapasitet (vekt, og til dels volum) og at det på mange måter er mer praktisk (og på andre ikke). En av ulempene er at innholdet ligger på taket, og således ikke er like lett tilgjengelig som om det henger på hengerfestet. En annen er at målene på mange takbokser ikke er fordelaktige for faktisk bagasje, eller den typen ting jeg skal pakke med meg, men det kan selvfølgelig løses til et visst punkt med å pakke annerledes. Jeg frakter ski- og utstyr kanskje to ganger i året, så bruksverdien som en faktisk skiboks er minimal for min egen del. Bagasjeboks Når det kommer til grunner som taler til fordel for bagasjeboks så er en av de jeg vektlegger at innholdet er lett tilgjengelig. Dette er viktig når man feks skal frakte med seg alle remedier til småbarn på ferie (barnevogn, bæremeis, etc.). En annen ting er at luftmotstanden er redusert sammenliknet med takboks, noe som er greit for meg som har elbil. En klar ulempe er vektbegrensning, spesielt sett opp mot egenvekten på boks og feste. Det er ikke en dealbreaker for meg akkurat nå, men det reduserer kanskje gjenbruksverdien noe. En annen ulempe er selvfølgelig adkomst til bagasjerom, og selvfølgelig (delvis) blokkert sikt med ryggekamera. For ordens skyld, så kan det nevnes at jeg kjører en VW ID.7 Tourer, så i utgangspunktet er det godt med plass. Men, som nevnt, så ender disse småbarnstingene ofte opp med å ta mye mer plass enn man tror, og så er de ikke like smidige å pakke som "myke" ting. En ting som jeg ser på som et potensielt problem er at bil + bagasjeboks blir et langt "vogntog" til sammen. Dette kan jo feks gjøre adkomst til enkelte ladestasjoner knotete, samt parkering. For landeveiskjøring har del vel relativt liten praktisk betydning. Er det noen som har erfaring med bagasjeboks, og vil dele noen tips? Er det noe opplagt jeg har oversett? Jeg har selvfølgelig ikke listet opp alle fordeler eller ulemper - kun de som ligger lengst framme i min egen vurdering.
  6. Det blir spennende å følge prosjektet. Det kommer sikert til å bli mange tips (for meg) å plukke opp etterhvert.
  7. "Mindfields" er et noe undervurdert album fra Toto, imo. Siste til Kimball, og denne er jo bare tight og nydelig catchy.
  8. Virker lovende. Nå som Strawberry har deevaluert sitt fordelsprogram, så blir det antagelig mer Scandic for meg fremover (uten at jeg på noen som helst måte er noen "storkunde").
  9. Speaking of billetter, så endrer SAS navn (og vilkår) for billettene sine fra høsten av: https://www.sas.no/reiseinfo/billettalternativer/billettyper/
  10. Mye bra nostalgi i bildene her nå. Deilig.
  11. Det gir mening. Sjekka på ruta jeg flyr mest, og det virker å være mulig å få tak i jevnt over.
  12. Veit ikke om det var ruteavhengig, men på min "faste" rute innenlands (jeg flyr lite) så var det 3x opptjening på de biofuel-billettene. Dumt for meg at de er borte i så fall. Sølv er veldig OK for meg å ha i forbindelse med ferier (innenlands), der en ekstra bagasje var inkludert.
  13. Mulig jeg har misforstått hele det konseptet, men får jeg et "step" for hver gang jeg kjøper biofuel? Eller må jeg også kjøpe noe i Eurobonus-shopen, feks (som er helt tullete, gitt navnet på programmet)?
  14. Jeg greide ikke (på mobil) å finne ut når sist informasjonen fra Skatteetaten er oppdatert, men det er fortsatt slik at renter påløpt BSU etter fylte 34 (eller 33?) år kan tas ut til fri benyttelse?
  15. Har også fått somlet meg til å se denne. Fantastisk historie. Mye tårer.
×
×
  • Opprett ny...