Gå til innhold

Raspeball

Medlemmer
 • Innlegg

  2 326
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Raspeball sine prestasjoner

916

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

 1. Etter å ha kontaktet kundeservice, så valgte de (uten noe "mas" fra meg) å legge inn rabatt på etterskudd for desember, januar og februar. Må si meg fornøyd med kundeservicen til YX Visa (Ressurs?) akkurat der.
 2. Det kan ta ganske lang tid før bonus gjennom ViaTrumf dukker opp. Har erfart at det variere ganske mye mellom de ulike kjedene i ViaTrumf, men jeg vet ikke om det skyldes selve ViaTrumf eller den enkelte kjede. Stort sett sukker det opp til slutt - kun et par ganger har jeg måttet fremsette krav, og da har det gått en 3-4 virkedager.
 3. Planlegger det samme. Gi gjerne en oppdatering på prosessen her. Ser for meg det kan dra ut.
 4. Jeg tar konsekvent Thon+ de gangene jeg overnatter på Thon. Er ikke så mange netter som skal til for å bli Platinum, og dersom det er interessant for deg å feks få oppgradert rom, så er min personlige erfaring at det er relativt høy uttelling på oppgradering (uten forespørsel fra min side) hos Thon. 500 EB er ikke mye.
 5. Det er ganske mange firma som "spesialiserer" seg på Danmark, og leier ut flust av hust overalt i Danmark. Sol og strand, Dansommer og Novasol er de jeg kommer på i farta. Hvorvidt det er bedre enn Airbnb har jeg ingen forutsetninger for å si noe om. Antakelig både fordeler og ulemper med det ene kontra det andre.
 6. Jeg ser for meg at S-10 er litt bedre å holde i, men jeg skal få prøvd å fikle litt med Sony før jeg bestemmer meg. Takk for gode tips. Jeg tror dessverre fast objektiv på X100V utelukker det for min del. X100-serien er nok eminente kamera, men jeg tror ikke det er for meg, i alle fall ikke i denne omgang.
 7. Nå er jeg inntil videre fortsatt med i Sbanken pga. andre økonomiske forhold som må på plass. Men altså, det å stenge innlogging over så mange dager er jo helt latterlig. Her skal man vri om kluten og skvise ut siste rest av kunder.
 8. Begynner å lukte at det muligens blir Fuji, etterhvert som man tenker mer og mer. Under 10K for X-S10 med 18-55 virker som det er mulig å få ganske greit på bruktmarkedet. Er det fair pris, eller er det andre komboer jeg heller burde være obs på?
 9. Når vi snakker menneskelig biologi, ja, så er det konstant. Men det var heller ikke det som var poenget her: Hvorfor kan vi ikke bare respektere at en biologisk mann kan velge å leve som- og kalle seg kvinne? Jeg snakker ikke om "simulering" eller operasjoner (selv om noen også ønsker det), men å bare forholde seg på en ordentlig måte at for en ekstrem minoritet av mennesker er dette tilfellet? Jeg kan ikke se at dette utfordrer det faktum at det bare eksisterer to biologiske kjønn. Bare fordi jeg ikke kan forstå hvordan det er å føle seg som et annet kjønn enn det biologiske markører skulle tilsi, så betyr jo ikke det at det ikke er reelle følelser. Jeg kan, og skal, erkjenne medmenneskers følelser, og vise empati, selv om det nødvendigvis er følelser og tanker jeg ikke kan relatere til mitt eget liv.
 10. Så, dersom vi uansett kan (og så absolutt bør) skape god takhøyde for ulike kjønnsuttrykk, hvorfor kan vi ikke bare akseptere at en ekstrem minoritet ønsker å kalle seg/være kvinne eller mann, til tross for at det er noe annet enn deres biologiske kjønn? Dette går det jo fint an å leve med samtidig som man også anerkjenner at det kun finnes to biologiske kjønn.
 11. Takk for godt innspill. Nå ligger OM-D E-M5 Mk. III og Fuji X-S10 veldig likt i pris på bruktmarkedet, så jeg merker at jeg er litt mer fristet av Fuji. Samtidig, så dukker det av og til opp en M5 med 12-40 2.8 PRO, som frister litt mer enn 15-45-objektivet som S10 ofte kommer med. Når det er sagt, så er det ikke sikkert det har så mye å si i den "virkelige verden" for mitt bruk. Jeg har jo tross alt ingen erfaringer å komme med når det gjelder Fuji. Fine betraktninger. Jeg er ikke så veldig bekymret for optikk på bruktmarkedet egentlig. Av det litt begrensede utvalget jeg har kjøpt til nå, så er på MFT vs Fuji X nærmere hverandre enn det jeg hadde trodd. Utvalget er - som du påpeker - selvfølgelig mye større til MFT. Spesielt takk for tips til video - det er jo gjerne på litt naive brukere som meg slike videoer er beregnet. Det gjør jo at jeg tenker at jeg kanskje bare skal skaffe meg en Olympus 45 mm 1.8, og la det stå til med E-PM1, til tross for alle manglene det har.
 12. Jeg heller litt mer mot å fortsette (egentlig gå tilbake til, men) med MFT. En god grunn til det er bruktmarkedet - jeg har i utgangspunktet ikke tenkt å kjøpe noe av utstyret nytt, med mindre det dukker opp svært gode tilbud. Som nevnt i OP kan man jo få feks E-M10 med litt glass for det jeg oppfatter som gode priser (se feks https://finn.no/301106453 ) Takker for innspill. Jeg har tenkt en del på om det ikke ville være mer gunstig og praktisk å holde seg til mobilen, men jeg blir ikke helt enig med meg selv. Jeg har allerede en mobil som jeg kan få ganske gode bilder ut av. Litt av poenget med et dedikert kamera er - foruten ergonomi og søker - å kunne la mobilen ligge. Det er en "tidstyv" for min egen del (som det sikkert er for mange andre), og jeg stoler ikke helt på at jeg greier å forholde meg til den som "bare et kamera". Når det er sagt, så nevner du jo en rekke svært hendige og praktiske aspekter med mobilen, som feks deling, som jo er viktig. Jeg setter pris på innspillet, og tar det med i vurderingen. Det er veldig fint å høre fra noen med erfaring. Takk for tips. G7X har ikke vært i mitt søkelys i det hele tatt. Ser også at du nevner Son a6400 lengre opp i tråden. Jeg har sett litt på 6400 og 6100. Jeg er veldig fornøyd med Sony mobiltelefon, og diverse andre Sony-produkter jeg eier, så det er jo noe som teller positivt. Jeg vet ikke hvordan de stiller seg mot resten av forslagene, men ser i alle fall at det gjøres et poeng ut av Sony sin autofokus, som visstnok skal være meget godt. Jeg har ikke sjekket priser og slikt på objektiver på bruktmarkedet, men min første tanke er at det fort kan bli litt mer kostbart enn feks MFT. For øvrig, så vil jeg bare gjenta at jeg setter stor pris på alle tilbakemeldinger i tråden så langt. Jeg har i alle fall mye å lære av tilbakemeldinger fra folk med erfaring, så vel som konkrete kjøpstips og vurderinger. Takk så langt.
 13. Som tittelen antyder, så er jeg på jakt etter råd og innspill angående innkjøp av nytt kamerautstyr. Litt bakgrunnsinfo til å begynne med: Jeg er absolutt på hobbynivå. For rundt 12 år siden drev jeg mer eller mindre aktivt med foto over en periode på noen år, så jeg lærte meg det mest grunnleggende, men gjorde ikke så mye ut av det. Jeg gikk for MFT den gangen med et Olympus PEN E-PM1, men er ikke mer investert enn at jeg i dag kun sitter igjen med 14-42 kit, samt en Sigma 19 mm. Dette er utstyr som jeg stort sett var fornøyd med den gangen, bortsett fra ergonomien til kamerahuset. Det var mye "street" den gangen. Litt landskap, og noe portrett. Hovedårsaken til at jeg nå ønsker å oppdatere utstyret og tre varsomt inn i "manesjen" igjen, er primært drevet av ønsket om å ha noe mer enn mobilen til å ta bilder av familie og barn. Dagens telefoner er imponerende når det kommer til kamera (selv er jeg veldig fornøyd med min Xperia 5 III), men det blir ikke helt det samme merker jeg. Dessuten stjeler allerede mobilen nok oppmerksomhet, noe et kamera ikke vil gjøre på samme måte (det er også litt av motivasjonen). Når det kommer til øvrig bruk, så har jeg på sikt en tanke om å kunne ta litt halvgreie nordlys- og astrofoto (jeg har venner og bekjente som vil stå for opplæring, og som selv bruker ustyr i samme kategori som jeg tenker), samt å bruke utstyret til ferie- og reisebilder. Det foreligger feks. ingen planer om spesielt mye fotografi fugl/dyreliv. Så, til nå har jeg primært utforsket tre muligheter, der utforskingen stort sett begrenser seg til å ha lest gjennom en rekke tråder på Reddit og et utvalg andre fora. Jeg ønsker å holde utstyret så lite i fysisk størrelse som mulig. Bortsett fra dette har jeg ingen spesielt strenge krav, annet enn budsjett, som bør være under 15k (helst nærmere 10k). Gå for MFT på nytt. Det er etter hva jeg kan skjønne et ganske godt bruktmarked her. Som eksempel har jeg sett på OM-D E-M10, som man kan få med diverse utstyr for mellom 5k og 10k på Finn, avhengig av utgave og medfølgende utstyr. Jeg liker størrelsene i MFT-universet, og har allerede litt erfaring med Olympus. Fujifilm X, og da kanskje spesifikt S10 (evt. S20, men prisen diskvalifiserer). Naiv forbruker som jeg er, så frister jo Fuji litt mer enn MFT, men så er jeg såpass oppegående at jeg lukter et hint av "gresset-er-grønnere"-syndrom hos meg selv. Jeg har heller aldri brukt Fuji i mitt liv, og har ingen forutsetninger for å si om det er "best" til verken det ene eller det andre. Droppe hele tanken om systemkamera, og gå for et Sony RX100 (Mk. et-eller-annet). Av det jeg har sett så er det imponerende kvalitet, og etter det jeg kan skjønne veldig god autofokus. Er det noe åpenbart jeg har oversett som burde være med i betraktningen? Er en eller flere av mulighetene helt håpløse? Burde jeg bare spare pengene og bruke mobilen? Jeg setter pris på alle mulige innspill fra kyndige så vel som "ukyndige" som meg selv.
 14. Selvfølgelig lever Nintendo godt på situasjonen slik den er nå, og ingen har heller påstått noe annet. De kan bare dose på, og leve veldig fint med det. Poenget mitt var at selv om man tjener penger som gress, så _må_ man ikke nødvendigvis opptre som om kunden "skylder deg ubetinget lojalitet", slik Nintendo fremstår. Det er lov å prøve å høste noe goodwill hos fansen/kundene, men det er selvfølgelig lov å ignorere dem også. Som du korrekt poengterer, så er feks speedrunning et veldig smalt marked å høste goodwill hos. Men, nå beveger jeg meg et stykke utenfor tråden. Jeg håper Nintendo taper søksmålet ettertrykkelig, og at det som konsekvens vil føre til en gjennomgang av nødvendige reguleringer tilknyttet kjøp og salg av digitale produkter, som feks spill. Det er jo tross alt lov å drømme.
 15. Nå er det heller ikke piratkopiering i seg selv søksmålet dreier seg om, men emulering. Så prøver selvfølgelig Nintendo å argumentere for at emulering fasiliterer piratkopiering, noe som i praksis sikkert stemmer til en viss grad (eller i større grad, slik du påstår), men de skal vel slite med å vinne fram med denne argumentasjonen i retten. Nintendo siteres feks også på følgende: Mer enn at Nintendo trenger å få seg en på kjeften, så er det åpenbart et behov for en ganske kraftig reguleringsprosess når det kommer til kjøp og salg av digitale produkter. Nintendo er merkelig. Hardcore-fansen synes å kunne leve med at "Nintendo living their Nintendo life". Casual-folket gir seg f, og det der der pengene er uansett. Så har du landskapet i midten, der Nintendo bare framstår som et mer og mer tungvint og bakoverlent selskap, som ikke kunne brydd seg mindre om å spille på lag med fansen. Tenkt hva de kunne fått til med IP-ene sine, hadde de bare vært litt fremoverlent. Tenk på hva Smash (og kanskje spesielt Melee) kunne vært om Nintendo ikke hadde vært fullstendig i utakt med hvordan spill konsumeres i dag? Tenk om Nintendo hadde vist et snev av interesse for feks speedrunning, i stedet for å innta holdningen om at det er å "spille spillet feil, og ikke etter våre intensjoner eller vår autorisasjon (ref. sitat over)". Dette handler langt fra bare om piratkopiering, men at Nintendo er så Nintendo som det går an.
×
×
 • Opprett ny...