Jump to content

Raspeball

Medlemmer
 • Content Count

  2233
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

863 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Credor, Lorus og Alba, i tillegg til nevnte Pulsar, er i alle fall relativt kjente navn som dukker opp ved søk. I tillegg har du jo feks "Grand Seiko", som er et eget merke som sådan, men tross alt har "Seiko" i navnet.
 2. Var i kontakt med Skatteetaten i dag. Det viser seg at jeg ikke trenger å selv legge inn lønn i januar, siden arbeidsgiver ikke rapporterer lønn til Skatteetaten før måneden etter (altså februar). Siden det var kilden til problemet for min del, er det jo sånn sett en grei løsning. De presiserte likevel at det ville gå greit så lenge deg ikke dreide seg om "veldig stor inntekt og fradrag".
 3. Såvidt jeg greier å se har jeg ikke noe alternativ for å krysse av eller klikke at jeg vil ha tabelltrekk. Når jeg fyller inn med mer korrekte opplysninger, samt legger inn lønn og skatt for januar i feltet "Så langt i 2023", så strykes tabelltrekket ut, og forslaget kommer som prosenttrekk. Kanskje verdt å chate med Skatteetaten, ja.
 4. Det er greit nok, såpass har jeg fått med meg. Mulig jeg formulerte meg dårlig. Uansett, det er ikke "februar eller senere" enn så lenge, så derfor mitt spørsmål om jeg nå blir "tvunget" til prosenttrekk dersom jeg ønsker å gjøre endringer (noe som vil være fornuftig, da de har bommet ganske mye på enkelte poster).
 5. Ang. dette skattekortet, som også hos meg er litt (om enn ikke så voldsomt mye) på bærtur: Når jeg nå - etter første lønnsutbetaling for 2023 - gjør de nødvendige endringene (fordi jeg er treig), og så fyller inn hva jeg har fått utbetalt så langt i lønn, og betalt i skatt, så "tvangsendres" skattekortet fra tabelltrekk til prosenttrekk. Er det noen spesiell grunn til det? Jeg vet ikke om det for min del spiller noen stor rolle, men jeg har hatt tabelltrekk hos min arbeidsgiver i alle årene jeg har vært i min nåværende jobb, så jeg ser ikke hvorfor justeringene på skattekortet skulle tilsi at noe annet er nødvendig? Med forbehold om at det er noe jeg misforstår.
 6. Ser veldig bra ut, og helt i min gate. Det eneste jeg stusser ved er ladeløsningen uten å ta batteriet ut. Det magnet-festet ser veldig "ikke-standard" ut, og det er et noe som taler mot. Men, det skal vurderes. Hodelykter er unektelig veldig praktiske, men selv er jeg ingen fan når det kommer til bruk. Nå kan jo disse brukes som både hodelykt og tradisjonell lykt, så det er med i vurderingen. Deler skepsisen din til akkurat det med bevegelige deler. Takk for innspill ang. lysstyrke, og alternative forslag.
 7. Først og fremst, så visste jeg ikke at diskusjon.no hadde en "Lommelykt"-tråd, men jeg elsker det. Dernest, så vurderer jeg å kjøpe en "all-rounder". Jeg er ikke håndverker eller har en jobb som på noen som helst måte krever en lykt (mest kontorarbeid), men jeg ser verdien av å ha bra utstyr til fritid, friluftsliv, med i bilen, og alt mulig innen kategorien "diverse". En kjapp gjennomlesning av de siste x sidene i tråden viser at Fenix feks er en gjenganger. Etter minimalt med research har jeg sett på modeller som PD35 og PD40. Ser PD40 har en rotasjonsbryter, noe jeg har litt ymse erfaring med. Er det en ubegrunnet skepsis?
 8. 1000 kr/mnd for å være teamleder på ungdomsskolen? Nå vet ikke jeg hvordan det er organisert på ulike skoler i ulike kommuner, men det hørtes (veldig) beskjedent ut.
 9. OK, med fare for å bevege meg langt off topic i denne tråden: Har jeg forstått deg riktig? Du kjøper mindre filmer fordi det angivelig er mindre hvite skuespillere i (dagens) filmer, hvilket du karakteriserer som en "irriterende tendens"? Med utgangspunkt i en film der handlingen er lagt til et eller annet sted i midtøsten (jeg har ikke sett filmen), der innbyggerne typisk ikke er hvite i huden? On topic: Fikk "Prinsen av Egypt" på Blu-ray i dag. En av de aller beste animasjonsfilmene som er laget. For meg er den helt der oppe sammen med det beste Pixar og Disney har å bjuda på.
 10. Ja, bevares, jeg har ikke noe jeg skulle sagt når det kommer til vurdering av kvaliteten eller "tyngde" på feltet. Personlig hadde jeg ikke kjøpt en klokke av dette, eller liknende, merker. Mitt bidrag var kun å tipse om en oppstart som må kunne sies å likne veldig på det trådstarter skisserer.
 11. Jeg har null peiling på forretningsdelen av idéen du skisserer, men kjenner til en person som har gjort noe liknende (startet eget klokkemerke), og som jeg tror har oppnådd en viss suksess siden lansering i 2021: https://gronliwatches.com/no Edit: Jeg vil presisere - etter oppfordring fra Skavold (se under) - at dette ikke er ment som en anbefaling av Grönli Watches og deres produkter, men som et eksempel på et foretak som likner (mye) på det trådstarter selv vurderer.
 12. Som Salvesen sier, så er det anbefalt å ha en buffer, slik at de 100k du har kan du fint sette på en eller annen konto og "glemme" de. Jeg har personlig god erfaring med både Ya (Ressurs bank) og Santander. Pr. dags dato er vel Santander best (?) på rente, så det skader jo ikke å opprette en konto dersom betingelsene er bedre enn det DNB kan gi deg. Den faste sparingen som du planlegger (10k/mnd) er det vel jevnt over anbefalt å investere i et eller annet fond med lave kostnader, som Salvesen også sier. Typisk et indeksfond. DNB tilbyr flere alternativer her, selv om de kanskje ikke er de aller billigste på markedet (?).
 13. Mener du realfagpoeng? Nå er det en god stund siden, men etter det jeg kan huske er Fysikk operativt/ledelse fra fagskolen ganske annerledes enn fysikk 1 og 2 fra VGS. Ja, det er en del som overlapper, feks Newtonsk mekanikk, statikk og grunnleggende termodynamikk, men det er stort sett det (tror jeg).
 14. Siv.ingene fra NTNU får jo automatisk et slags kvalitetsstempel på seg pga. den gamle NTH-arven. Bevares, utdanningene ved NTNU holder høyt nivå, men på noen måter har kanskje NTNU et "ufortjent" godt rykte. Jeg kjenner ikke UiB, men jeg tror ikke nivået på utdanningen ved UiB står tilbake for noe på NTNU. Om du går mot din egen plan, og velger disiplinutdanning, så ville jeg antakelig valgt UiB i dag (selv om jeg er utdannet ved NTNU). Trondheim er en fantastisk studentby, og det du kanskje får ved NTNU som du ikke/i mindre grad får i Bergen (spekulasjoner fra min side) er bla. et knallsterkt linjeforeningsmiljø, spesielt på siv.ing. Jeg tror ikke du kommer til å angre på å evt. flytte til Trondheim. Samtidig tror jeg heller ikke du kommer til å angre på å studere i Bergen, som jeg stadig vekk hørte masse bra om fra andre studenter i Trondheim. Om du trenger et "sceneskifte" er du den beste til å svare på.
 15. Jeg vet ikke helt om jeg egentlig fikk noen "Wow"-faktor av Wii U, men jeg var kanskje uansett litt på hell når det kommer til konsoll-hypen på det tidspunktet, så det kan jo være forklaringen. Ellers er jeg enig med deg i mye. Wii U blir garantert dratt frem igjen for å fullføre en del spill, som jeg ikke har fått fullført. For øvrig er jeg enig med deg i førsteplassen på listen over beste konsoller. Gamecube topper også min liste, relativt soleklart. Resten av pallen (og videre) er jeg veldig usikker på.
×
×
 • Create New...