Gå til innhold

Raspeball

Medlemmer
 • Innlegg

  2 247
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Raspeball

 1. Den gangen jeg hadde deltidsjobb innen bildeler hadde vi en fast kunde som hadde en Amazon med B20-motor (?) som hadde rundet 900 000 km. Dette var antakeligvis i 2008, og for alt jeg vet går den enda, så godt mulig han rundet millionen.
 2. Og poenget var at du både vet start- og sluttemperaturen, samt hvor lang tid det tar, slik at det gir deg en veldig god indikasjon på hva som kan være aktuelt å velge mtp. aksene. Om du er usikker på 10 eller 20 er det vel bare å prøve å lage? Det som du kanskje bør tenke på er at temperaturoppgaven din er temperaturen som funksjon av tid (antall timer). Vil du "hoppe" 10 og 10 timer?
 3. Du skriver at temperaturen er 86 grader, og at den synker med 2,5 grader hver time.
 4. Hva er temperaturen etter 10 timer? Kan det hjelpe deg å gjøre et fornuftig valg mtp. aksene?
 5. Hvis du med Ski-VM mener "langrenn", så ja, der er Norge best. Men, som du selv sier, så har hopp på ingen måte vært noe "norsk mesterskap" for Norge, selv om vi også der har flest gull og medaljer totalt. Siste VM-gull individuelt i stor bakke for menn var i 1995. Vi har også "bare" 3 gull i lagkonkurransen. Kombinert er også en norsk paradegren når vi teller opp total medaljefangst, men sist det ble norsk gull i stor bakke/10 km var i 1999. Og takk og pris for det. Langrenn er jo stort sett en trist sorti de siste 10 årene. Der skiskyting, hopp, og nå også kombinert har greid å få til ulike mix-øvelser, har det vel aldri skjedd i et mesterskap i langrenn?
 6. Det er jeg helt enig i. Ikke er Bodø "distriktet", og ikke er 900 kr BOO - OSL dyrt. Tvert i mot, så er min oppfatning at det er billig. Det er sjelden jeg kan fly KKN - TOS, feks, for 900 kr med Widerøe eller Norwegian.
 7. Nå er ikke Kirkenes en "random småflyplass", på samme måte som mange andre flyplasser på kortbanenettet (KKN er ikke kortbane). SAS flyr deg direkte OSL-KKN tur/retur de nevnte datoene for ca 6k. Ikke billig det heller, men.
 8. Det er ikke ofte det er tegneserier på Dagsrevyen: https://tv.nrk.no/se?v=NNFA19022223&t=1562s
 9. Nå har jo "Tin Tin i Kongo" vært særdeles omdiskutert, prøvd i rettsapparatet i Belgia gjennom en årelang (?) rettssak, og revidert flere ganger før utgivelser (bla. i skandinavia), så det er nok kjent. Når det er sagt, så er Tin Tin hjemmehørende i Europa, så håpet er at det stiller seg litt annerledes enn med hva Disney velger å gjøre med sine karakterer (selv om tegneseriene fra Andeby-universet er nærmest ikke-eksisterende i USA, sammenliknet med Europa, så Disney vil i alle fall oppleve minimalt med "bad press" for sensur av Don Rosa på hjemmebane). Alle sakene som har vært rundt "Tin Tin i Kongo", kan kanskje tyde på det, selv om det begynner å bli noen år siden debatten rundt det spesifikke albumet var "hetest".
 10. Det er kanskje en floskel, men jeg ville gått for den retningen som du selv finner mest givende/interessant/etc. Det kommer jo også litt an på hva du ønsker å gjøre, og det er jo ikke alltid man har det klart for seg før man begynner å studere. Ser du for deg et liv i akademia? Kontorjobb? Laboratoriearbeid? Det er svært mange muligheter. Selv endte jeg opp med en teoretisk retning, og har jobbet i skoleverket noen år nå. De fleste av mine nærmeste studievenner endte stort sett opp med teoretiske retninger, og har endt opp i alt fra akademia til helsesektoren.
 11. Litt avhengig av hvilken retning/profil du velger på fysikk, så er mitt inntrykk at jobbmarkedet for fysikere er bra. Fysikere er ofte veldig anvendelige. Når det er sagt er jeg selv fysiker, hvilket nødvendigvis medfører en viss bias.
 12. Bachelor fysikk er et utmerket valg, misforstå meg rett. Jeg tenkte mer på at det ikke er en ingeniørutdanning (øknomi og adm. ved NHH er vel i praksis det?), og det var et poeng i OP.
 13. Hva er det som gjør at bachelor fysikk er et alternativ? Sammenliknet med de andre mulighetene du lister opp, skiller det litt ut.
 14. Husker jeg prøvde på det samme for sikkert 5-6 år siden. Jeg gav opp til slutt. Den dag i dag tror jeg faktisk jeg fortsatt har konto hos CDON. Jeg husker vagt at det var noen "sikkerhetsspørsmål" av samme typen som du skisserer, men det er mulig det faktisk var en annen løsning. Kan ikke huske at jeg måtte sende e-post. Når det er sagt: Er dette riktig underforum for akkurat dette spørsmålet?
 15. Credor, Lorus og Alba, i tillegg til nevnte Pulsar, er i alle fall relativt kjente navn som dukker opp ved søk. I tillegg har du jo feks "Grand Seiko", som er et eget merke som sådan, men tross alt har "Seiko" i navnet.
 16. Var i kontakt med Skatteetaten i dag. Det viser seg at jeg ikke trenger å selv legge inn lønn i januar, siden arbeidsgiver ikke rapporterer lønn til Skatteetaten før måneden etter (altså februar). Siden det var kilden til problemet for min del, er det jo sånn sett en grei løsning. De presiserte likevel at det ville gå greit så lenge deg ikke dreide seg om "veldig stor inntekt og fradrag".
 17. Såvidt jeg greier å se har jeg ikke noe alternativ for å krysse av eller klikke at jeg vil ha tabelltrekk. Når jeg fyller inn med mer korrekte opplysninger, samt legger inn lønn og skatt for januar i feltet "Så langt i 2023", så strykes tabelltrekket ut, og forslaget kommer som prosenttrekk. Kanskje verdt å chate med Skatteetaten, ja.
 18. Det er greit nok, såpass har jeg fått med meg. Mulig jeg formulerte meg dårlig. Uansett, det er ikke "februar eller senere" enn så lenge, så derfor mitt spørsmål om jeg nå blir "tvunget" til prosenttrekk dersom jeg ønsker å gjøre endringer (noe som vil være fornuftig, da de har bommet ganske mye på enkelte poster).
 19. Ang. dette skattekortet, som også hos meg er litt (om enn ikke så voldsomt mye) på bærtur: Når jeg nå - etter første lønnsutbetaling for 2023 - gjør de nødvendige endringene (fordi jeg er treig), og så fyller inn hva jeg har fått utbetalt så langt i lønn, og betalt i skatt, så "tvangsendres" skattekortet fra tabelltrekk til prosenttrekk. Er det noen spesiell grunn til det? Jeg vet ikke om det for min del spiller noen stor rolle, men jeg har hatt tabelltrekk hos min arbeidsgiver i alle årene jeg har vært i min nåværende jobb, så jeg ser ikke hvorfor justeringene på skattekortet skulle tilsi at noe annet er nødvendig? Med forbehold om at det er noe jeg misforstår.
 20. Ser veldig bra ut, og helt i min gate. Det eneste jeg stusser ved er ladeløsningen uten å ta batteriet ut. Det magnet-festet ser veldig "ikke-standard" ut, og det er et noe som taler mot. Men, det skal vurderes. Hodelykter er unektelig veldig praktiske, men selv er jeg ingen fan når det kommer til bruk. Nå kan jo disse brukes som både hodelykt og tradisjonell lykt, så det er med i vurderingen. Deler skepsisen din til akkurat det med bevegelige deler. Takk for innspill ang. lysstyrke, og alternative forslag.
 21. Først og fremst, så visste jeg ikke at diskusjon.no hadde en "Lommelykt"-tråd, men jeg elsker det. Dernest, så vurderer jeg å kjøpe en "all-rounder". Jeg er ikke håndverker eller har en jobb som på noen som helst måte krever en lykt (mest kontorarbeid), men jeg ser verdien av å ha bra utstyr til fritid, friluftsliv, med i bilen, og alt mulig innen kategorien "diverse". En kjapp gjennomlesning av de siste x sidene i tråden viser at Fenix feks er en gjenganger. Etter minimalt med research har jeg sett på modeller som PD35 og PD40. Ser PD40 har en rotasjonsbryter, noe jeg har litt ymse erfaring med. Er det en ubegrunnet skepsis?
 22. 1000 kr/mnd for å være teamleder på ungdomsskolen? Nå vet ikke jeg hvordan det er organisert på ulike skoler i ulike kommuner, men det hørtes (veldig) beskjedent ut.
 23. OK, med fare for å bevege meg langt off topic i denne tråden: Har jeg forstått deg riktig? Du kjøper mindre filmer fordi det angivelig er mindre hvite skuespillere i (dagens) filmer, hvilket du karakteriserer som en "irriterende tendens"? Med utgangspunkt i en film der handlingen er lagt til et eller annet sted i midtøsten (jeg har ikke sett filmen), der innbyggerne typisk ikke er hvite i huden? On topic: Fikk "Prinsen av Egypt" på Blu-ray i dag. En av de aller beste animasjonsfilmene som er laget. For meg er den helt der oppe sammen med det beste Pixar og Disney har å bjuda på.
 24. Ja, bevares, jeg har ikke noe jeg skulle sagt når det kommer til vurdering av kvaliteten eller "tyngde" på feltet. Personlig hadde jeg ikke kjøpt en klokke av dette, eller liknende, merker. Mitt bidrag var kun å tipse om en oppstart som må kunne sies å likne veldig på det trådstarter skisserer.
 25. Jeg har null peiling på forretningsdelen av idéen du skisserer, men kjenner til en person som har gjort noe liknende (startet eget klokkemerke), og som jeg tror har oppnådd en viss suksess siden lansering i 2021: https://gronliwatches.com/no Edit: Jeg vil presisere - etter oppfordring fra Skavold (se under) - at dette ikke er ment som en anbefaling av Grönli Watches og deres produkter, men som et eksempel på et foretak som likner (mye) på det trådstarter selv vurderer.
×
×
 • Opprett ny...