Jump to content

bo1e

Medlemmer
 • Content Count

  1850
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

589 :)

Recent Profile Visitors

10466 profile views
 1. Får ting fra Kina i posten daglig. Omtrent tilbake til normalen stort sett med tanke på leveringstid.
 2. Det virker nesten litt sånn "her er tusen kroner du kan kose deg med mens du dør". Et "last meal".
 3. Alle endringer er avlyst i en "overgangsperiode". Det skjer ingenting nytt fra 1. april. Det er ikke planlagt noen slutt på "ovegangsperioden". Hvis de som styrer er noenlunde fornuftige så kommer de med mer informasjon når noe nytt er klart og i god tid før eventuelle endringer trer i kraft.
 4. For under ti år siden (2011) var dollaren 5,2 kr. Da var det gøy å handle fra utlandet. Ikke fullt så gøy i dag. Eller i morgen.
 5. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn at en nedstengning av store deler av verden kommer til å få betydelige konsekvenser i tiden som kommer. Jeg, som så mange andre her også er flink å påpeke, er heller ikke noen ekspert eller noe som ligner i det hele tatt på det. Men for meg så ser situasjonen nå fullstendig katastrofal ut. Har verden noen gang opplevd noen lignende, hvis man ser bort fra krig? "Alt" stenger, folk holder seg hjemme, folk blir permittert. Ingen penger inn. "Alle" trenger krisehjelp for ikke å gå konk. Litt i det blå hvor lenge dette skal vare, men er det noe som tyder på at det skal avblåses med det første? De siste etternølerene er vel såvidt kommet i gang med nedstengningen (usa og uk blant andre). For meg ser det ut som den økonomiske krisen i dette er helt i startfasen og på vei til å eksplodere. Det aller beste hadde vært om jeg er fullstendig på bærtur og alt på magisk vis er i orden og planen for veien videre er på plass om noen uker. Krysser fingrene for det.
 6. Hvis man kjøper på et lavere nivå enn man solgte, så er det alltid et bra tidspunkt i en eller annen grad.
 7. Så lenge det fremgår tydelig at det er "for folk flest" så er jeg ikke uenig. Men jeg blir litt sittende med inntrykk av at du hevder det er en universell sannhet at det å være 100% passiv vil være det mest lønnsomme for alle alltid. Det vil ikke jeg være med på ihvertfall. Denne situasjonen var det mulig å se komme. Bare ved å selge seg ut i midten av februar og å kjøpe seg inn igjen nå ville man ha unngått et stort tap. Spørsmålet om hvor og når den absolutte bunnen inntreffer er også et spørsmål, og det er det langt verre å treffe på. Men tapet fra februar til nå er betydelig. Og det var unngåelig. Så hvorfor ikke unngå det? Det påvirker resultatet kun i positiv retning. Man får ingen bonus av noen for å sitte stille i båten og ta unngåelige tap. Din påstand er i så fall nødt til å være at ingen tap er unngåelige. Det er ikke jeg enig i.
 8. Når påstandene du kommer med er så bombastiske så blir linjen mellom råd og løgn ganske tynn. Det er forskjell på et generelt godt råd og en eksepsjonell situasjon.
 9. Trump sin pressekonferanse i går. Pipen har plutselig fått en ganske annen låt. Hvis han har noen som helst påvirkning på børsene, så peker det vel mer ned etter de uttalelsene han kom med og tiltakene som nå settes i verk i USA.
 10. https://www.bt.no/nyheter/okonomi/i/zG1b91/tror-ikke-nedgangen-er-over-men-advarer-mot-aa-selge De fleste "ekspertene" (altså folk som jobber med dette i de store norske bankene) mener vi skal lenger ned. De snakker vel først og fremst om oslo børs her, men andre markeder også. Men så kommer det et snedig sitat: Hvis det er riktig så er det litt mindblowing. Min spådom: Den neste dramatiske bevegelsen kommer til å skje når Trump får bekreftet corona-smitte.
 11. Jeg trenger ikke pengene på kort sikt men solgte da det ble tydelig hvor dette bar hen. Jeg skjønner ikke helt at det skal være galt, selv om det er aksjefond det er snakk om. Det handler vel om å maksimere profitt og unngå store nedturer uansett hvilket tidsperspektiv man har. Merkelig å påstå at det eneste riktige når man har fond er å være fullstendig passiv. Selv i en global krise.
 12. Glad jeg ikke er i den situasjonen nå. Tenker nå at da hadde jeg ikke solgt, men jeg er jammen ikke sikker. Det ser ikke lyst ut i nærmeste fremtid akkurat. Det er nå ting virkelig begynner å skje.
 13. Oslo børs ned 12% ved åpning 😧
 14. Selv om forsinkelsen på salget mitt gjorde at jeg måtte tåle mye av tapene de første dagene i forrige så er jeg fremdeles greit på pluss-siden for 2020, eller når jeg tenker meg om så er det kanskje nærmere i null. Men så er jeg en erfaring rikere. Og vet hvor håpløst treigt det er å få gjennomført en handel. Må ha en ukes forvarsel hvis man skal rekke å reagere på noe.
×
×
 • Create New...