Jump to content

Aldrack

Medlemmer
 • Content Count

  1542
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvil i fred ja. En av mine favoritter fra Coolio:
 2. For de som savner gamle dager. Fin sang å mimre til:
 3. Singel fra det kommende albumet til Kool G Rap. Den her ga meg go`følelsen!
 4. Norge er avhengig av import på andre viktige områder, feks mat og dyre/fiskefôr. Hvis et annet land får dårlige avlinger eller av andre grunner vil bruke mer i eget land fremfor å eksportere, er det like uproblematisk som å redusere norsk strømeksport i dagens situasjon?
 5. Til og med folk som ikke er fan av hiphop mister munn og mæle når de forstår at alt er improvisert! Han er helt rå! Minner meg om Supernatural, men han tar det et nivå videre Ellers en ok ny låt under her.
 6. Akkurat det med egg er visstnok ikke så farlig som tidligere antatt, ref. blant annet https://nhi.no/kosthold/ernaring/a-spise-mye-egg-oker-ikke-risikoen-for-hjertesykdom/. Jeg tror det viktigste du må gjøre for å gå ned i vekt er å finne viljen til å endre kostholdet og øke aktivitetsnivå. Du kommer langt med disiplin og vilje til forandring. Lykke til!
 7. Du finner mye god info i T1442: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/retningslinje-for-behandling-av-stoy-i-arealplanlegging/id2857574/
 8. Hvis damen skal eie 50 % må hun betale deg 50 % av den verdien dere avtaler for både leilighet og bil. Dersom hun verken har penger på bok eller får lån har jeg vanskelig å se for meg at hun kan være medeier. Har hun nok penger eller lån så betaler hun sin andel av lånet. Tenkt eksempel: - hun skylder deg 2 mill (for å gjøre regnestykket litt enklere) for halvparten av leiligheten. Hun har 100.000 som hun spytter i, og får i tillegg låne 1.9 mill av bank eller av deg. Da må hun betale renter og avdrag på 1.9 mill. Hvis dere beholder lånet ditt og hun låner av deg må hun betale den andelen som tilsvarer 1.9 mill / 2.720 mill (billån og forbrukslån tatt ut).
 9. Er ikke uenig i at urett kan forsøkes reparert på ulike måter. Det jeg synes er problematisk med at staten vurderer alternativer til riving og tilbakeføring er: 1. Mitt inntrykk er at staten har tatt en bevisst risiko ved å bygge anlegget før dette spørsmålet var rettslig avklart. Man kunne ventet og fått en rettskraftig dom før utbyggingen startet. 2. Norge har ikke behandlet samene bra i et historisk perspektiv. Blir anlegget stående så føyer det seg inn i en rekke av overgrep samene har blitt utsatt for direkte eller indirekte med statens velsignelse. 3. Ved ikke å fjerne anlegget får jeg følelsen av at målet helliger middelet. Det er uheldig generelt, og spesielt når dette er et offentlig tiltak. Jeg tror mange, meg selv inkludert, føler det offentlige ikke er like raus motsatt vei, der privatpersoner har gjort feil. Det er viktig at alle blir behandlet likt, og at det også fremstår slik i den offentlige debatten. 4. Ved å starte utredninger nå utsettes tidspunktet for når en beslutning tas. Dette øker risikoen for at samene nødvendigvis må tilpasse seg dagens virkelighet, om enn motvillig. Når beslutningen på et eller annet tidspunkt blir tatt, kan problemstillingen fremstå helt annerledes enn idag fordi samenes bruk av området har endret seg. Edit: Skrivefeil
 10. Blir egentlig både oppgitt, frustrert og forbannet. Hvis det er slik demokratiet vårt er i ferd med å bli, at vi ikke retter opp urett, at vi ikke kan tenke en selvstendig tanke uten at det er en utredning, kommisjon eller utvalg som ser på saken først, ja da skjønner jeg hvorfor andre demokratiske land opplever økt oppslutning om partier som fremstår mer handlekraftig og tydelig! Kall en spade for en spade og innrøm at her ble det gjort en feil, beklag, rett opp, og gjør en bedre jobb neste gang. Slik fungerer bra på de fleste andre områder i livet.
 11. Noen som skiller seg ut i positiv retning?
 12. Kule vers på klassisk beat der Gulrotsaft! Mulig denne har vært linket her før, men et fint sted å finne ny musikk er http://premierwuzhere.com/ Sjekk blant annet denne her:
 13. Kjørnes camping utenfor Sogndal ligger fantastisk fint til. Da kan du besøke Lustrafjorden, eller se den fra toppen av fjellet Molden. Anbefales. Hvis du er villig til å kjøre litt kan du dra sørover til Flåm, Gudvangen og seile på Nærøyfjorden. Nydelig område. Du har også Fjærlandsfjorden i nærheten. Ikke en fjord riktignok, men ved Lovatnet er det flere flotte campinger. Ta turen til Skålatårnet og nyt utsikten (hvis været er bra)! Rosendal og Hardanger er også veldig flott. Dessverre for sent for å få med blomstringen, men det er mange fine steder å campe her. Gå inn på Hardangerfjord.com/overnatting og filtrer på camping.
 14. Jeg får en lignende graf fra Sbanken. Den sier ingenting om avkastning, kun utvikling i kroner på konto, som jo er en kombinasjon av innskudd og renter.
×
×
 • Create New...