Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Fibonacci skrev (5 timer siden):

Interessant. Jeg fikk også et utslett på en armen nylig som strakte seg fra tommelen og helt opp til skulderen. Det gjorde ikke vondt, men det var masse små, røde prikker. Legen (på videolink) mente det kunne være skabb, men det var det ikke. Det lignet bare veldig. Det var der i ca to uker før det gradvis forsvant igjen. Jeg har aldri i mitt liv hatt noen form for utslett, så jeg mistenker at det kan være knyttet til enten vaksinen (Moderna) eller covid. Jeg hadde delta i fjor, men fikk ikke omikron før etter utslettet.

Har hørt om flere som har fått helvetesild etter vaksinen.

Har som sagt hatt helvetesild i tankene (egentlig min mor som først luftet tanken), men det utvikler seg til byller etter veldig kort tid. Mitt utslett er glatt, og har vært det fra første stund.

Det er ikke direkte prikkete, men litt ujevnt fordelt med både små og litt større flekker. Det er også ubehagelig å trykke på de stedene med mest merkbart utslett. Vurderte å ta en videokonsultasjon, men venter et par dager til og ser om det utvikler seg i noen retning.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

..

Antall meldte tilfeller av gonoré, syflis og hiv gikk ned i 2021, viser årsrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI).

– Trenden med nedgang i meldte tilfeller av hiv og gonoré i 2020 og hiv, gonoré og syfilis i 2021 må i stor grad antas å være koronarelatert. Vi må derfor være forberedt på en endring i smitteutviklingen framover, sier seniorrådgiver Øivind Nilsen ved FHI.

I 2021 ble det meldt 555 gonorétilfeller i Norge mot 1045 tilfeller i 2020 og 1704 tilfeller i 2019.

Blant annet i studentmiljøet var nedgangen stor.

– Det har på mange måter vært «stusslig» å være student, med mye hjemmesitting og lite sosial aktivitet, sier Nilsen til NRK.

..

https://www.nrk.no/norge/fhi-frykter-resistent-gonore_-_-kan-bli-problematisk-for-mange-1.15893262

Det er en konsekvens med et pust i gonoré-spredning med pandemitiltak. Men, nå bør en vel fokusere betydelig mer på seksualhelse. Resistent gonoré høres ikke spesiellt fristende ut. Nevnes i artikkelen.

Endret av G
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Kraftig økning i smitte

Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Gunnar Kvåle, professor emeritus i internasjonal helse, Universitet i Bergen, Jørn Klein, professor i mikrobiologi og smittevern, Universitet Sørøst-Norge, Audun Helge Nerland, professor emeritus i mikrobiologi og immunologi, Universitetet i Bergen

Sitat

Smitte, innleggelser og dødsfall av covid-19 øker nå sterkt blant eldre i Norge. Med en ny vaksinerunde kan denne uheldige utviklingen bremses.

Sitat

En prepublisert studie fra Israel viser lovende resultater når det gjelder beskyttelse mot covid-19 etter fjerde vaksinedose.

Sitat

Vi kunne som Tyskland tilby fjerde vaksinedose for alle over 70 år, sykehjemspasienter og helsearbeidere og en femte dose til mennesker med immunsvikt og andre spesielt sårbare. En ny vaksine-runde burde starte for de spesielt sårbare, parallelt med vaksinering av alle over 80 og helsearbeidere.

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Tilby dem ivermectin og antibiotika disse eldre jo før jo heller. Gjerne også monoclonal antibodies. Herregud, dersom 4.dose viser liten effekt i Israel, så viser den vel samme elendighet i Norge.

Gi de også intravenøst D-vitamin om det finnes. Det behøver immunforsvaret deres. Kanskje til og med intravenøs sink. Jeg er ikke lege. obs. Men, jeg synes ærlig talt at vestlig medisin ift. covid-19 at det er litt sånn nok er nok nå med legetullball og forsikthet som ikke har reell grunnlag.

Endret av G
Lenke til kommentar
Verm skrev (8 minutter siden):

Se der ja, til og med folk innpå her begynner å få smake på Corona. Er dette noe dere vil anbefale andre å få? Myndighetene gjør visst det.

Jeg får i alle fall ikke lyst på dette. Heia munnbind!

Latterlig sykdom. Har hatt vanlig forkjølelse som har vært verre. 

Du kan gå rundt med "minnbundet" ditt, det er ditt valg.

 

 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Verm skrev (34 minutter siden):

Se der ja, til og med folk innpå her begynner å få smake på Corona. Er dette noe dere vil anbefale andre å få? Myndighetene gjør visst det.

Jeg får i alle fall ikke lyst på dette. Heia munnbind!

Har brukt munnbind inntil nylig, men tenkte at jeg kunne like gjerne bare få dr*tten mens boosterdosen er relativt ny, om jeg uansett skulle få den. Men jeg tror jeg ble smittet i en situasjon der jeg i utgangspunktet ikke så nytten av munnbind.

Jeg var heldig. Mine symptomer varte 3-4 dager og ble holdt helt fint i sjakk med et par-tre Ibux (mot muskelsmerte og hodepine) og et par-tre Paracet (mot feber) om dagen. Så har følt meg i grei nok form til å "leve" hjemme, selv om jeg har vært slapp. Har ikke hatt luftveissymptomer, men et større rødlig utslett på et punkt på kroppen, som er ømt når man tar på det, men som ser ut til å være i ferd med å gå vekk nå etter 6 dager.

Vaksinene er i utgangspunktet laget mot den første (?) covid-19 varianten. Hvis man får sykdommen nå, så er det mest sannsynlig omikron slik at man blir bedre beskyttet mot omikron senere, og det er større sjanse for milde symptomer nå siden det er kort tid siden boosterdosen.

Men andre får langt hardere symptomer enn dette da, så det er jo litt sjansespill.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Jeg ser svært få med munnbind, jeg bruker det der det kan tenkes å ha en liten effekt, jeg har ikke ffp2. For meg er det logisk å bruke munnbind nå som det er en smittetopp, jeg forstår ikke helt hvorfor majoriteten har sluttet.

Ser at det døde 156 i uke 10, vi får håpe det er toppen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Verm skrev (8 timer siden):

Se der ja, til og med folk innpå her begynner å få smake på Corona. Er dette noe dere vil anbefale andre å få? Myndighetene gjør visst det.

Jeg får i alle fall ikke lyst på dette. Heia munnbind!

Har hatt det to ganger. Tar gjerne en runde til for å ha et åpent samfunn.

Bare bruk munnbind av hjertens lyst. Det er ikke noe munnbindforbud.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Så lenge sykehusene greier å ta unna, spiller det ikke så stor rolle om det er covid eller influensa som går.

Sitat

Det er tre år sida førre influensabølgje, og det er generell låg befolkingsimmunitet mot viruset. Derfor kan viruset smitte raskare og sjukdomsforløpet bli kraftigare.

Immunitetsgjeld, som forventet av å leve i et sterilt samfunn.

Endret av Fibonacci
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er vaksinert for influensa. Har aldri hatt alvorlige tilfeller av influensa selv, så det bekymrer meg ikke stort. Men covid er jeg ikke like trygg på at er en sunn sykdom. Men vil helst ha den på litt avstand i fra vaksinen. Og en kan jo forvente å få den når som helst covid-19. Tenker på dette med at 4.dosen omtrent ikke har effekt, så da vil jo det å bli smittet av omikron kanskje også være omdiskutert for tett på vaksinering. Også kommer balansegangen med når man har ventet for lenge med å utsette seg for covid på toppen av det balanserte "regnestykket". Det som skjer naturlig skjer jo. Men, så har en det man kan planlegge for utenom da.

Endret av G
Lenke til kommentar
NortonM skrev (18 timer siden):

Latterlig sykdom. Har hatt vanlig forkjølelse som har vært verre. 

Tja. For noen (veldig) få av oss så er det litt verre. For min del ble det en natt på sykehus for første gang i livet og sykdom som har satt meg ut av spill i noen uker. Dette er selvfølgelig veldig uvanlig/uflaks og jeg er en av ytterst få friske, vaksinerte og unge dette har skjedd med etter omikron tok over.

Men det jeg tror er at korona ofte henger i en god stund for mange etter selve sykdommen, ulikt forkjølelse. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 minutter siden):

Men det jeg tror er at korona henger i en god stund for mange etter selve sykdommen, ulikt forkjølelse. 

De fleste jeg kjenner som har hatt corona (som nesten begynner å bli de fleste) har hanglet noen uker etter med div. beskrivelser av brain fog, kortpusthet, lite energi, ei jeg kjenner til har hanglet i 5-6 uker nå. Ikke noe seriøse greier slik som du har gjennomgått men temmelig plagsomme greier med nok en del bekymringer for at det ikke skal gi slipp. Selv har jeg så mange nærkontakter nå at jeg ikke kan fatte at jeg selv ikke har fått det, men fleste i vennekretsen og familie har hatt det nå så begynner snart å få bygd opp såpass med immunitet i de kretsene jeg holder meg i at jeg kanskje slipper unna 🤷‍♂️

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
toreae skrev (På 15.3.2022 den 20.05):

Og om noen orker å lese litt statistikk, så har vel mer enn 25% av koronadødsfallene i Norge vært i 2022.

Men så har vel sikkert også 95% av smitten vore i 2022. Når det er mykje smitte vil det diverre også vere nokon som døyr, slik er det også med andre vanlege sjukdommar som f.eks. influensa. Når det er mykje smitte er det heller ikkje godt å seie kor mange som døyr av- eller med korona. Korona i dag er uansett noko heilt anna enn korona vinteren 2020. Folk er godt beskytta av vaksiner, og omikronvarianten er i dei fleste tilfelle ganske så ufarleg.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
G skrev (4 timer siden):

Er det nå vi skal få influensabølge utover landet? Slik at en skal få føle seg usikre på om det er covid en observerer i folk rundt seg?

https://www.nrk.no/mr/alesund-ramma-av-storste-infuensautbrot-i-noreg-pa-tre-ar-1.15898451

Dette er vel ikkje heilt uventa når folk flest har vendt tilbake til eit normalt sosialt liv utan koronatiltak, samstundes som immuniteten i den generelle befolkninga er låg. Ein hugsar jo også rs-epidemien frå i haust. Det blir spennande om ein får ei influensabølgje på tampen av influensasesongen og/eller om influensa vil bli eit problem også etter at den vanlege influensasesongen er slutt. Om det ikkje blir nevneverdig med influensa no vil det garantert bli det til neste vinter.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...