Jump to content

William_S

Medlemmer
 • Content Count

  3382
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2551 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det kan du si men E tjenesten er veldig spesielt. Kanskje blant de mer spesielle arbeidsplassene i Norge. De ansetter til og med egne renholdere, såpass spesielt er det. Dessuten vil jo aldri offentlig sektor lønne best. Og de krever høyeste sikkerhetsklarering hos samtlige ansatte
 2. Etjenesten er jo en høvelig spesiell arbeidsplass, de har neppe noe stort problem med søkere.
 3. Nå er det vel ganske naturlig at Sykehuspartner må være tilstede på et vis 24/7, det vil rett og slett dreie seg om ekstremt store konsekvenser om it systemene til sykehusene skulle gå ned. Men ja det er mange høvelig utdaterte it løsninger i helsesektoren at man nesten ikke kan tro det.
 4. Har du sovet under en stein de siste to årene? Uvaksinerte fikk ekstremt mye hets i fjor høst da man måtte stramme inn. De fikk i praksis skylda for at man måtte gjøre dette.
 5. Ferdig tilbake i 2017. Men føler jeg ikke kan noe omtrent innafor fagområdet noe som egentlig er litt dumt. Tror feilen jeg gjorde var at jeg egentlig tok master innenfor nettverk og drift og sånt, et område det ikke finnes så mange ledige stillinger i. Det narrativet om at folk skriker etter IKT kompetanse er mest innafor utvikling egentlig og ikke så mye annet.
 6. Nå ligger det jo mye innbakt i hva et konsulentfirma leier ut konsulenten sin for vs hva konsulenten får i lønn. Innbakt i dette er jo gjerne faste utgifter på eiendom feks strømregninger, arbeidsgiveravgift etc etc. Atea må jo ha et kontorlokale og dette er jo noe som jo koster penger.
 7. Nei jeg tror det er bare meg som er udugelig. Generelt helt elendig i jobbintervjusettinger. Har en tendens til å snakke meg selv ned og bort. Jeg har bare virkelig ikke snakketøyet i orden og da blir man automatisk sett på som ikke aktuell i de fleste tilfeller. Men det er jo noe mer bak det her helsemessig da siden jeg jo havnet i NAV systemet.
 8. Hehe ja jeg har en mastergrad i informatikk med en bachelor fra daværende HiOA og tok da master på UiO. Og siden da jeg ble ferdig gjort helt andre ting enn IT for å si det mildt. Jeg slet rett og slett å få meg jobb innenfor IT (det høres fryktelig paradoksalt nok ut) og så havna jeg i NAV systemet en lang periode og jeg var der også da pandemien startet. Og hadde litt småjobber innimellom Så starta jeg på ny utdannelse - helseretta i 2020 og så fikk jeg jo jobb på vaksinesenter og drevet med coronarelaterte ting da. Fortsatte litt på den utdannelsen, men usikker om jeg vil fortsette likevel hehe. Men jeg har nå kanskje fått et nytt interessefelt da takket være dette, nemlig IT systemer i helsesektoren. Så jeg får se hvor veien går videre. Altså jeg har jo vært på mange intervjurunder i IT relaterte jobber, men aldri kommet meg forbi det. Mens da jeg søkte på et vaksinesenter fikk jeg jo nærmest jobb på dagen. Ja jeg fikk den timer etter jeg sendte inn søknaden. Så det er jo min bakgrunn da - den er rar og brokete, men jeg har sånn sett ikke angret noe på det jeg har gjort.
 9. Hvis du er fornøyd med der du er så ser jeg ingen grunn til å bytte. Ofte så kan det være litt kronglete å få fag godskrevet og lignende på andre institusjoner. Eneste jeg tror ville vært fordelen med UiO da er om man eventuelt ønsker å gå videre med masterløp som innebærer mer statistikk, maskinlæring, big data og lignende. Det vil en bachelor fra IFI på UiO forberede en litt mer på , men man kan fint gå en bachelor i IT på Oslomet og komme inn på et slikt masterprogram om man ønsker det og.
 10. UiO informatikk studiet er nok noe mer teoretisk rettet enn det på Oslomet og så er det Python som gjelder første året og ikke Java. Det er nok også noe mer naturvitenskapelig rettet sånn sett. Men ellers er nok selve innholdet nokså mye likt.
 11. Ja det er faktisk en del kirurger som aldri burde vært det. Særlig treffer man de på mindre sykehus. Går ofte på dårlig håndlag etc. Men det er nok andre ting i medisinen man kan bruke tiden sin til som lege annet enn kirurg. https://www.aftenposten.no/norge/i/kRmwp6/han-vil-ha-stoerre-aapenhet-blant-kirurger-om-feil-og-komplikasjoner-men-hva-skjer-med-leger-som-begaar-gjentatte-feil https://www.aftenposten.no/norge/i/bnqz6g/erfarne-kirurger-advarer-det-er-ikke-en-menneskerett-aa-faa-operere-noen-trenger-aa-bli-fortalt-at-kirurgi-ikke-er-noe-for-dem
 12. Hvordan Norge driver sin medisinutdannelse skyldes UiO et al som ikke vil gi slipp på gamle priviliger og ikke vil tillate et medisinsk fakultet i Stavanger. Og derfor må mange norske studenter til Polen osv. Og ja det er en klar sammenheng mellom høy alder og sykdom
 13. Det er IKKE det samme. Helsesekretær er en beskyttet tittel, mens medisinsk sekretær er ikke det https://utdanning.no/utdanning/nki.no/medisinsk_sekretaer_3
 14. Hehe nei jeg har ikke bil, men virker å være litt gale-Matias, men bra de offentlige laderne fungerer da. Har jo kjørt el-leiebil her i Oslo et par ganger og det har vært problemløst det (nå står de jo som regel parkert ved offentlige ladere, Zipcar feks) . Der var det iallefall en chip jeg brukte da jeg parkerte bilen.
 15. Det er vel nokså håpløst å ha elbil i dag som ikke er Tesla mtp at man må ha tusenvis av apper for å få det til å funke. Det burde tvinges frem en felles løsning på dette evt god gammeldags kortbetaling på ladestasjonene. Men dette er vel litt sånn det var før mtp mobiltelefoner og - alle fabrikanter hadde sin egen patent.
×
×
 • Create New...