Gå til innhold

William_S

Medlemmer
 • Innlegg

  3 450
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

William_S sine prestasjoner

2,6k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Og godt er egentlig det for å si det sånn (men er vel ikke så stor forskjell om man er ansatt i eget AS da - forskjellen er vel størst om man fakturerer via ENK)
 2. Jeg kan se grunnen til akkurat dette, det er egentlig litt mer bak det å mestre et studieløp enn å teknisk sett være en flink programmerer. Og selskapene har nok blitt noe mer restriktive hva angår dette i senere tid.
 3. IQ tester sånn figurer og sånne ting kan være nyttige å øve på.
 4. Beste muligheten er tilkallingsvikar i skole, barnehage og helse. Sjansen er større om du studerer noe relatert til det. Særlig helsevesenet skriker etter folk og selv om man ikke studerer noe innenfor helse er det mulig å få seg en assistentstilling på et sykehjem. Oslo kommune som arbeidsgiver betaler egentlig ganske greit. Man kan fint kontakte skoler, barnehager og sykehjem direkte da tilkallingsstillinger ikke nødvendigvis lyses ut. Men er klart at disse tingene kan være ganske så slitsomt så man er forberedt på det. Samtidig kan denne type jobber også være ganske fine på mange måter. Særlig på et sykehjem kan man utgjøre en forskjell for Gunnar (97) som kanskje forble alene hele livet og det er ganske viktig å huske på også og jeg mener oppriktig at mange har godt av å jobbe på sykehjem en periode for å se og lære et og annet.
 5. Tja vel over natten 12-13 mars 2020 ble det jo en ledighet på 10% nesten. Men er jo klart at presset i arbeidsmarkedet økte utover 2021.
 6. Så er det neppe mulig å få pensjon utbetalt fra 42 år. Man har vel egentlig bare sagt opp jobben.
 7. Den største fordelen med offentlige er at arbeidsplassen er høvelig trygg. Jeg vil nok tro du kan hente noe mer i lønn, men ikke sånn veldig mye slik dagens marked er. Glem ikke at det også er mulig å forhandle om lønn i det offentlige også (det er noe mange glemmer og en del folk tror er umulig)
 8. Tja er vel litt både og. En del bruker ringensnora som om helsepersonellet var pasientens personlige butler. Typ hvor folk som klarer å stå opp og gå normalt bare for å be om en kopp kaffe eller et glass vann... Men man skal ikke nøle på å ringe på om man føler seg langt verre etc.
 9. Det er sant. Du kan være drevende god i koding, men ikke skjønne hvordan TCP/IP Stacken fungerer . Hovedgreia her er vel at mange tror ting bare skjer automatisk (og i en del tilfeller stemmer det jo), men som du sier så kan man ende opp med ineffektive løsninger.
 10. Så bra det ordna seg. MinGat er (som omtrent alt annet fra Visma) litt dust til tider. Kjenner en som jobber som lærer, det er ingen som oppriktig liker Visma InSchool feks. Jeg synes nå MinGat fungerer greit, har hørt at Gat (som er selve admingrensesnittet) er litt mer kronglete å jobbe med.
 11. Er den avhukingsboksen du skal signere grået ut eller lignende? Du skal normalt sett kunne signere uansett. Om du ikke får til å signere det ville jeg hørt med nærmeste leder som sikkert kan ta det videre om det er behov for det. Da jeg jobbet for virksomhet som brukte MinGat kunne jeg signere vakter en måned frem i tid. Og til @leticia om man kun har 0% stilling og ekstravakter kommer all lønn etterskuddvis.
 12. Dette høres klisjeaktig ut, men regelverket for NAV er som det er og er politisk bestemt fra Stortinget og Regjeringen sin side. Uansett så er markedet for IKT utdannede noe trangere nå enn det var bare for et års tid siden. Det er ofte sånn at en del prosjekter blir lagt på is/utsatt når bedrifter må prioritere knallhardt. Da holder kanskje den utdaterte nettsiden litt til, man trenger kanskje ikke å lage en ny app akkurat nå osv. Uansett - igjen litt flere klisjeer - har du noe prosjekter å vise til på siden? Vis det frem. Er det noe du har laget i studietiden som du er spesielt stolt av? Vis det frem. Noe annen kunnskap som kan være til nytte? Vis det frem. Man søker jo ofte mer etter folk som kan litt av flere ting og (fullstack) og dette kan også være nyttig å tilegne seg. Uansett IT bransjen er faktisk ganske konjukturutsatt den og i likhet med byggebransjen. Og i noen tilfeller kan det også være lurt å søke seg til lavere stillinger feks noe support greier eller noe sånn. Mange som begynner der.
 13. Man må alltid anmelde svindelsaker til politiet. Har man navn så har politiet noe å gå etter også. Det kan hende saken blir henlagt pga kapasitet, men får de mange nok saker på en person så kan det hende de tar affære.
 14. For noe tull. Alle som har fulgt @Morromann her vet at han var for strengere tiltak enn de aller fleste den gangen. Jeg hadde selv en masse diskusjoner med ham da og mente han var en smule overhysterisk. At han senere har endret synspunkt benekter ikke det faktum.
 15. Husker jo Gunnhild Nyborg, Bjørg Marit Andersen et al som forfektet zero covid. Hver minste gjenåpning var idiotisk for den menigheten der.
×
×
 • Opprett ny...