Jump to content

Poutine Gravy

Medlemmer
 • Content Count

  1299
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

776 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du finner ikke mange gode miniPCer i Norge. Minisforum har mange forskjellige med AMD APUer. Kan kjøpes via dem, aliexpress og amazon. Koster en del. Evt bygge en. Asrock Deskmini X300 + AMD 5600G + 3200MHz minnebrikker. SODIMM. (kabinettet er kun 8*15*15cm + powerbrick.) Jeg hadde 5600G + In Win Chopin kabinett. Liten og fin PC med mini ITX og 2*8GB 3600MHz minne DDR4 288-DIMM. Disse APUene liker gode rambrikker. Dessverre gikk strømforsyningen og det var ikke mulig å tak i nytt kabinett. Så jeg kjøpte større kabinett med plass til mini ITX og full size ATX PSU. Også mulighet for GPU senere... Silverstone SUGO SG13 kabinettet jeg har nå er mye større. Bredde:22,2cm - Dybde:28,5cm - Høyde:18,1cm inni har jeg Asrock minITX hovedkort, Corsair Vengeance LPX DDR4-3600, 1TB M.2 NVMe og AMD 5600G med stock kjøler. Har ikke prøvd Windows på den ennå, jeg skal. Akkurat nå har jeg Batocera Linux og emulerer PS2, PS3, Wii og Switch. Har også en veldig liten miniPC med Celeron N5105. Den har Intel UHD Graphics med 24 EU's. Skal du spille retrospill er dette et mye bedre alternativ til Raspberry Pi. Nvidia Shield er også nevnt og er meget bra. Her er test av noe lignende miniPC med N5105. En del dyrere pga Wifi6 og BT5. Emulering og test av Nvida Shield. Legger med en video av AMD 5600G i Asrock Deskmini.
 2. Hvorfor er det så mye snakk om legning? Menn som kler seg ut som kvinner skal ikke inn i jentegarderoben. Dere som mener at det er riktig bare for at de "føler" eller "identifiserer" seg som kvinne må få hue ut av ræva.
 3. Her er en som bør bli kansellert snarest. Jeg er glad hun tar den debatten. Hun har nok penger og ingenting å tape. Men det er nesten umulig å debattere galskap. Du kan være uenig med henne, men du er på feil side i historien. I Norge er det du sier helt greit. Men i USA og UK er ståa noe helt annet. Forhåpenligvis blir det aldri slik galskap her i landet. 1. En gyldig bekymring. Spesielt i kvinnesport. Kvinner har kjemper og fortsatt kjemper i idretten, nå dukker det opp transkvinner og ødelegger. 2. Overgrep på offentlig WC har skjedd. Samme med kvinnefengsel. 3. Når de i ungdomskolen blir sett ned på når de er hetero er det et problem. Det er så "inn" å være noe annet at hetero ungdommer sier de er "ikke-binær" bare for å slippe å være "vanlig". Info fra lærerstand i småskolen i USA sier at de yngste er bedre på dette. Mulig dette er en fase. Hvis krigen, matmangel, komponentmangel, pandemier, varemangel, høye energi/drivstoff priser vedvarer i en del år og øker vil nok mange slite og tenke på andre ting enn møkk som dette. BS som dette kommer kun opp pga en ting. Vi har det for lett.
 4. Spørs hvor sær man er på spillingen sin. Blir verre med Linux og gaming når man er ungdom, er er midten av 40 og klarer meg fint med det som er å få tak i via steam. Men som sagt. Spillverdenen åpnet seg ganske mye med å installere Win10. Man slipper steam og kan bruke andre måter å prøve spill på....
 5. Har brukt diverse Ubuntu varianter og Manjaro/Garuda til spilling. Alt via steam. Ikke mye problemer. Trenger ikke å være "spesielt interessert" heller. Pga anti-cheat vil en del online gaming bli et problem. Det kommer til å bli bedre pga Steam Deck. Selv spiller jeg ikke online og jeg liker en del indie games, for meg har "gaming on Linux" vært null stress* *for det meste... Har byttet til Windows nå. Mest pga av at jeg ikke har brukt Windows på 7 år og sliter med å finne enkelte ting. Vi bruker både Ubuntu og Windows på jobb. Spilling på Windows er bedre, og lettere. Får prøvd en del spill som ikke var mulig på Linux. Begynner å bli vant med Windows, selvfølgelig er det ting som irriterer meg. Windows PCene blir kun brukt til spilling. Har Playnite i fullscreen. Bruker Manjaro eller Ubuntu til daglig PC bruk på miniPC.
 6. De skal fortsette med AM4 en stund til. Å bytte alt blir dyrt for de fleste. Nå som GPU og diverse komponenter får et behagelig prisnivå vil mange kanskje bare oppgradere AM4 CPUen samtidig som de kjøper nyere GPU. Har 3500X, 4600G og 5600G, kommer til å holde til mitt bruk de neste 4-5årene
 7. KLP Aksjeglobal index V innholdt en stor andel KLP Aksjeglobal index 1. Så dette er jo en del lettere å forholde seg til.
 8. Ville ikke brukt det selv siden jeg ikke har kredittkort og har reiseforsikring for hele familien. Men jeg vet det fungerer utmerket. Min mor ble påkjørt i USA. Sykehusoppholdet, operasjoner osv. + hjemreise med ambulansefly kostet 1,3-2mill. og ble dekket av forsikringen til kredittselskapet. Dette var norwegian kreditt eller hva de heter. 100% riktig. Eller hatt forsinkring for alle elever/studenter.
 9. Muligens fortollingsgebyr? Eneste som ikke har fortollingsgebyr er EMS frakt. Da er fortollingsgebyret inkludert. Alle som tar fortollingsjobben tar en liten sum for jobben. Hvem tar 500kr? DHL kan finne på å kreve for lagring. DHL er de verste. Undekant av 300kr. Fedex tok 150kr og UPS tok 150kr sist jeg brukte dem. UPS har sikkert økt prisen da det er noen år siden sist jeg brukte dem. Posten tar 149k. Ikke 170kr. Hadde du gått inn på siden til Black Widow så ser du at de tar 35 GBP, det er 400kr. Prisene på YZF-R 125 potter ser ut som å ligge mellom 160 og 250 GBP + 35 GBP i frakt.
 10. Frakten skal legges til før MVA, ikke etter.
 11. Alt fra 2-3 uker til en måned til to. Har byttet flere ganger; fra diverse leverandører til Nordnet og fra Nordnet til Kron. Nå flytter jeg IPS og ASK fra Sbanken til Kron, det har tatt flere uker nå og ennå ikke blitt flyttet. Hvis du ønsker å investere i globalt indeksfond som er billig er kron et godt alternativ. Kun 0,15% forvaltningsgebyr på Kron Index Global. Nordnet tok 0,3-0,4%
 12. Det er lettere for folk å hjelpe hvis du linker til produktet du ønsker å kjøpe. Du bør sende de en mail og spørre hvilket fraktselskap de bruker på forsendelser til Norge. De tar 35GBP for frakt til Norge. Posten tar 149kr for forenklet fortolling når vareverdi og frakt er fra 350 til 3000kr. Pluss evt. frakt er IKKE riktig. vare + frakt = momspliktig verdi. Potte + frakt = 2500kr + 25% MVA + Forenklet fortolling = 3274kr.
 13. Akkurat nå bruker jeg Manjaro med Gnome DE og PopOS! Usikker om jeg går for 22.04 Leker litt med Windows også, men alt bortsett fra spilling er dritt. Klarer meg fint med Steam og Proton, men Windows gjør en del ting meget sømløst. Har nettopp begynt å prøve meg med Lutris.
 14. Bruke 2400kr på en Windows lisens når man kan bruke 200kr.? Kjekt med masse penger til overs Jeg bruker USB stick med Ventoy som inneholder både Win10 og Win11, begge med crack.
 15. De har 50/50. En uke hos far og en uke hos mor. Det enkleste er å holde seg innenfor skolekretsen evt bydelen. Er fordelingen annenhver helg og en fast ukedag så har ikke dette så stor betydning for mestparten av tiden er hjemme. Fedrerettigheter er meget viktig. Det er moren som vil flytte, hvis hun vil kan hun gi fra seg sine rettigheter.
×
×
 • Create New...