Gå til innhold

Subara

Medlemmer
  • Innlegg

    4 143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

2 følgere

Nylige profilbesøk

10 459 profilvisninger

Subara sine prestasjoner

4,8k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det har du rett i. Bra at det er mennesker som vurderer karakteren, selv om de kan ta feil. Jeg kan tenke meg at det ikke er så vanskelig med kildebruk når man skriver oppgaven, hvis man går inn for gode rutiner i fra start, og noterer ned alle sitater og kilder underveis man vil bruke, mens man leser. Men at en del like formuleringer finnes innenfor samme fagområde. Her en som sier at plagiat/juks er enkelt å unngå: Professor, NTNU Trond Amundsen. Og ikke minst: De kan ikke ha vært opptatt av å bruke egne ord/skrive godt, som burde utgjøre en forskjell i karakteren. De brukte samme metode. Det kan virke som at "copy og paste" er vanskelig å oppdage. Hvordan blir det når kunstig intelligens kommer for fullt? En skrev at tiden snart var moden for å gå over til muntlig eksamen, noe som vil ødelegge for alle introverte og andre med eksamensnerver. Og dette:
  2. Ja, eller idiot på redigering😁 Hun innrømmet redigeringsfeil (på to steder?) i januar, men at forskningsresultatene var deres egne. Ikke godt å vite hva som har skjedd, men bevisst plagiat av generelt meningsinnhold/metode, var ikke bevisst juks for henne. Men så sier andre fagpersoner igjen, at det er verre enn som så. Mye tekstlikhet er det i hvert fall, uten tvil.
  3. At holdningsarbeidet fortsetter. Det trengs. Det er bare å lese trådene her om Woke, innvandring,muslimhets, fikse fruktbarhert. Ting snus rundt på. 10 skritt tilbake i samfunnsutviklingen.
  4. Når man leser om alle tekstlikhetene, lurer man jo på hvordan to godt voksne personer har kunnet prestere dette. Hvis en redigeringsfeil var årsaken, må den i så fall ha vært veldig omfattende. Og på tross av å være det, ble den ikke oppdaget av sensorene, den ene ekstern. Hvorfor kom sensor og kommisjonen til en annen konklusjon, eller en mindre alvorlig en, mens nemda annulerte hele masteren? Vi fikk en en ny mulighet til å legge politikere som egen stand for hat. Det er mulig at sensor lot seg "blende" av Kjerkhol og ikke satte foten ned. At Kjerkhol og rektoren bevisst unngikk å innrette seg etter reglementet og undervisningen, fordi de begge var arrogante og høye på seg selv. Studenter som tidligere har levert inn masteroppgave kan begynne å bekymre seg over tesktlikhet. At man ikke kan gå ut i fra å beholde en grad selv etter at den er ferdig sensurert, går på rettssikkerheten løs. Hvor mange prosent tekstlikhet kan felle deg, hvor går grensen. Hva med andre studenter ved på Nord Universitetet som hadde samme veileder eller sensor, og undervisning som kanskje ikke vektla nok hvor viktig riktig kildbruk er? Studiestedene synes også det er ille når studenter blir tatt i juks. Kan flere forvente å få oppgaven annullert i årene som kommer, hvis de er uheldige å bli valgt ut, mens plagiatverktøyene bare blir bedre og bedre og reglene strengere. Kommisjonens svar: Felles retnings­linjer for fusk kommer i juni
  5. Broren var gjengleder – drapet på henne var verdt 100 000 kroner Kan se ut som at det er kvinner som kommer til å ordne opp i dette.
  6. Hvis man sammenligner med arbeidet med å få likestilling mellom kvinner og menn, kan man komme veldig langt. Det gjorde seg ikke av seg selv. Ingen mennesker er perfekte, men jeg liker å ha noen rettesnorer i livet, å prøve å bli en litt bedre utgave av meg selv. Om ikke annet, å ha noen refleksjoner rundt det.
  7. Rasismen mot etniske minoriteter har fått fokus i samfunnet og man jobber med problemet. Det gjøres om til at minoritetene har blitt rasistiske mot majoriteten. Man blander inn kriminalitet. Som at man ikke kan si at rasisme mot mørke eksisterer uten at det gjelder for hvite også, for å eliminere det. Rasismen kan ha blitt mindre på noen områder, men den er ikke borte. Man må ikke slutte å snakke om den, for da kan det fort ta seg opp igjen. Mennesker er ikke bedre enn det. Og fordi vi ser en høyrebølge som går videre mot det ekstreme i hele Europa, med et rasistisk menneskesyn. Norsk ungdom deler inn etter hudfarge feks. på videregående skole. Du er utlending hvis du har mørk hudfarge selv om du er født i Norge. Dette legges merke til av de som kan erfare det. Feks. adopterte, blanding av mørk og lys som strever med å bli akseptert. De svakeste er alltid lettest å ta, det ser man fra mobbing.
  8. Tom hagen-saken er ferdig etterforsket https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/tom-hagen-saken-ferdig-etterforsket/16642844/
  9. Det stod antagelig omtrent det samme da Kjerkhol leverte master i 2021. Men ikke spesielt oppklarende for studenter hvis hvert universitet promoterer egne regler.
  10. I tekstbehandlingsprogrammet Word er det en egen fane som heter Referanser. Det er jo ikke akkurat ukjent stoff. Hvor var veilederen, ev. tok de saken i egne hender? Andre årsaker som professorskifte, sykemeldinger. Selvrådighet. Nord universitet kan ikke ha gjort jobben sin på en forsvarlig måte
  11. Når man leser oversikten til VG med 125 tekstlikheter ser det ut som plagiat og juks, særlig på grunn av den store mengden. Hvis man bruker copy and paste fra 16 ulike masteroppgaver uten å skrive ned kilden, blir de umulig å finne igjen etterpå. Kjerkhol mener at en redigeringsfeil gjorde at noen formuleringer ble stående igjen. Den ble i så fall katastrofal. Og hvor går grensen. Hvis man endrer på to ord i en setning er det fortsatt hentet fra et sted, men regnes det som plagiat? Å kopiere forskningsresultater sier seg selv er galt. Man skal jobbe nøyaktig og grundig hele veien for ikke å stjele mens man skriver en masteroppgave. Leser man andres oppgaver om samme tema, kan man blande sammen hva andre har sagt og tro det kommer fra en selv. Minner om forarbeidet fra kommisjonen før nemda, hvor de graderer plagiat. https://www.khrono.no/files/2024/04/12/Kjerkol fusk vedtak.pdf
  12. Tekstlikhet i akademiske tekster betyr ikke nødvendigvis plagiat. Trygve Holmøy, Professor i nevrologi, Universitetet i Oslo
  13. Huff og huff. Det koster mye å bygge nytt når man må kjøpe en rønne til 9,5 mil. først. Men kanskje det er stor hage, om tomten går på billigsalg. Utbygger presser inn så mye bolig som det er lov til etter loven. Hvem har bodd i leiligheten på Frogner? Den ser nesten ut som den har stått tom. Det koster litt å rehabilitere denne vil jeg tro. Men håndverkerfamilier har en fordel, tilgang til rørlegger, elektriker og snekker. Turkisblå vask på do er fra 70-tallet. Men kjøkkenet, det kan ikke være pusset opp siden 50-tallet?
  14. Ja. Hun fikk jo B første gang masteroppgaven ble vurdert. Og A etter muntlig eksamen. Veileder skal anbefale om man er klar til å gå opp til eksamen. Slik var det i hvert fall før, da Universitetene hadde "evige studenter". Men at kunnskapsnivået ikke trenger å være årsaken til juks. Sensorene får ingen straff, mens Kjerkhol og rektoren får annulert masteren. Man kan ikke komme etterpå å si det var feil, og la andre overprøve sensuren. I hvert fall ikke uten at det får konsekvenser for sensorene samtidig. Den ene sensoren var ekstern. Borch var enig i plagiat og juks. Men spørs om hun ville vært like enig uten anken til Høyestrett av den frikjente studenten, som er anklaget for selvplagiering. Mener Borch-saken er resultat av system­svikt. — Saken skremmer meg
  15. Tenker at det er begrenset hvor lang tid en sensor bruker på å bedømme en oppgave, og ressursmangel er vanlig. Uten kildehenvisningene, vil man tenke at det var Kjerkhols tekst og undersøker ikke mer utover det. Selv om de fant tekstlikhet også i 2021 på 19%. Hvor godt var plagiatverktøyet på den tiden? Enig. Å lyve på CV-en om en hel utdannelse blir noe annet. En oppgave som allerede er sensurert en gang og bestått, må gi grunnlag for å fortsette i jobben. Da blir også ansvaret fordelt mer mellom sensor og student. Det var høy prosent. Men hvis innholdet/forskningsresultatene er viktigere enn lingvistikk og gramatikk er det kanskje ok. Dataprogrammer innbyr også til kopiering. Slik var det ikke før. Jeg hører fortsatt stemmen til frøken på barneskolen/ mellomtrinnet: skriv med egne ord. Jeg synes man burde forlange en viss innsats på det skriftelige området også innenfor et fag som samfunnsvitenskap. En mastergrad er høyt nivå. Hvis man feks. ikke er fornøyd med veilederen og strever med stoffet, er det nok vanlig å få hjelp utenifra uten å føre det opp. Men man kan takke i forordet. Sånn sett er det bra at man også har en muntlig eksamen, så man ser at studenten har oversikt over stoffet. Men man kan ha det selv om man har fått hjelp til å skrive mesteparten av oppgaven. Som viser at hjelpen man mottok førte til læring. I gruppearbeid på på Høgskole, årsstudium etter utdanning, var det om å gjøre å komme på gruppe med hen som hadde professorforeldre, for da ble det A på oppgaven. Gruppene ble omrokkert det neste semesteret. Det var også individuelle eksamener. Best med tydelige regler som omfavner alt så langt det er mulig. Selv om "regelrytter" et et negativt ladet ord. Noen mener det dreper kreativiteten.
×
×
  • Opprett ny...