Gå til innhold

Subara

Medlemmer
  • Innlegg

    4 190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Subara

  1. Vi får håpe på bedring, etter at temaet har vært oppe på Debatten. De som bor på Grønland har også engasjert seg, og det blir litt mer politi i gatene der. Heldigvis var vi langt fra svenske tilstander, noe ingen ønsker.
  2. Hege elsker livet. Så dør hun av det som skal hjelpe henne. Bivirkninger knyttet til depresjon. Best å tåle smerten.
  3. Uten at jeg vet så mye om det, foregår salget helt åpenlyst. Feks. for to dager siden på andre siden av Gunerius i Storgata/Brugata i Oslo, da jeg gikk forbi. Politistasjon rett rundt hjørnet. Jeg har fått med meg at det er bakmennene som må tas først.
  4. Ok, jeg vet ikke hva avkriminalisering innebærer. Men er det mye salg på nettet også?
  5. Ja, det var også på Debatten Nrk denne uken. Tolletaten klaget også over forholdene, at det var for lett å smugle inn narkotika til landet. Spørs om å øke antallet politimenn på Grønland med 38 betjenter går inn til kjernen av problemet, men det er en start. Man må forhindre mulighetene for "snabba cash" gjennom salg av narkotika. Barn lokkes inn i det. Når man først har kommet inn i et gjengmiljø, er det vanskelig å komme seg ut av det igjen. Avkriminalisering av hasj/marihuana er nevnt. Det må bli lettere å få jobb for ungdom. Jeg synes Lørenskog kommune har gjort noen grep for forbedring ved å tilby sommerjobber. De sosiale forskjellene øker. Bibliotekene er de eneste stedene man kan gå til uten å måtte betale for det. Flere spesialskoler med muligheten til å retunere til klassen, hvis man forbedrer seg. Men Bastøy skolehjem er fortsatt et gufs fra fortiden. De fleste guttene der hadde til felles, at de kom fra fattige og ressurssvake hjem, og ble preget og stemplet for livet. For få plasser og for dyrt var konklusjonen på et hjem med tett individuell oppfølging, som jeg ikke husker hvor og hva. Var på Dagsrevyen, og hadde gitt gode resultater. Ungdom er enklere å hjelpe enn voksne, da de har hele livet foran seg. Men fagpersoner vet bedre enn meg hva som må til.
  6. Vi har ikke svenske tilstander, men det kan bli det hvis vi ikke gjør noe med kriminaliteten, er vel poenget.
  7. Hun benytter seg av klageretten. Vi får se hvordan det går. Hvis regelverket er så klinkende klart som du sier, vil hun ikke vinne frem med klagen. Noen har blitt tatt for juks selv om de hadde med kilden, fordi tegnsettingen var feil. At å kopiere andres tekst uten å bruke referanser er juks, viser seg å bli mer komplisert i praksis. Det er ikke enighet om hvor strengt man skal håndheve regelverket, som vil ramme sårbare studenter generelt. Selv om Kjerkhol er i en god situasjon som topp-politiker og karrierekvinne. Sistnevnte beskrivelse passer også godt på den "medsammensvorne" rektoren. Sånn sett er hun "skamløs". Det blir ikke riktig at en ny sensur tre år senere skal kunne fjerne graden din, fordi universitetet man gikk på slurvet med sensuren, som er avgjørende for fremtiden til masterstudenten. Burde ikke sensorene og universitetet Nord ta sin del av skylden? Jeg skulle likt å ha vært flue på veggen da Kjerkhols masteroppgave ble skrevet, for å få vite nøyaktig hva som skjedde. Hun har innrømmet redigeringsfeil. Så kanskje hun er uenig i omfanget. Men i følge VG og nemda er tekstlikheten for høy.
  8. Ikke lenge siden dette: Abid Raja oppdaget hatbrev i postkassen
  9. Tjener du under 47 448 kr pr. år og du har 100 % uføretrygd er det greit, ser det ut til. Ta ellers kontakt med NAV og hør med dem, så det blir riktig. Kombinere arbeid og uføretrygd
  10. Ja, håper det 😊 Og det hjelper med mer kunnskap om temaet når man kommuniserer med helsepersonell. Forhåpentligvis er smertebehandling i Norge på et nivå som gjør at man gjennom livet får den hjelpen man trenger, så man ikke trenger å ty til gatemarkedet. Sosiale problemer, psykisk uhelse eller et ustabilt liv gjør en nok mer utsatt for rusavhengighet.
  11. Det var for ca. 10 år siden på et sykehus mange eldre sendes til i Oslo, godt rennomé. Han var døende, men de prøvde å redde han. Han skulle sendes tilbake til sykehjemmet der han hadde fast plass etter endt behandling, men ble dårligere og døde før det. Planen fra sykehuslegen der var, at neste gang han fikk infeksjon (2. eller 3. gang i løpet av ganske kort tid), ville han ikke sendes i sykebil til sykehuset igjen, fordi reisen ville være for stor belastning. Altså bli på sykehjemmet for å dø der. Egentlig glad for at han gikk bort på sykehuset, hvor pasientene har tilsyn av sykepleiere/lege hele døgnet, istedenfor på et underbemannet sykehjem der legen sjelden er tilstede, i tillegg til at det var i fellesferien. Men ble likevel overrasket over at smertebehandlingen ikke så ut til å være effektiv nok. Vi spurte om mer, men fikk bekreftet av sykepleierne på de ulike skiftene at de ikke kunne gi mer. Legen sa at man så ofte dette med eldre pasienter, et uttrykk for forvirring/demens. Det må bety at morfin ikke er så effektivt mot angst, og at man fortsatt kan kjenne på den, selv ved hjernedød som inntrer først? Jeg rakk ikke fram i tide helt på slutten. Men de sa det ble en fredfull død, dog ikke i timene før etter min erfaring. Huff, det ble dystert på en fredagskvelden Man trenger å lære mer om døden, som fortsatt er et stort tabu i samfunnet.
  12. Håper det. Narkose var nytt for meg. Er i tvil etter at et eldre familiemedlem døde på sykehus av infeksjon - et bra sykehus. Det så og hørte ut som at han led, på tross av å ha blitt gitt flere typer morfin - den høyeste dosen de kunne gi over flere dager. Det kan ha vært en blanding av forvirring/demens. Jeg burde nok hatt en samtale i etterkant på sykehuset. Etter den erfaringen stoler jeg ikke lenger på palliativ behandling. Man ser dessverre en økning i bruk av vanlig smertestillende. Forbruket av smertestillende har økt med over 30 prosent de siste ti årene Omtrent hver tredje voksne nordmann oppgir å ha langvarig smerte. Langvarig smerte er en viktig årsak til redusert livskvalitet, langtidssykefravær og uførhet. Men jeg tror heldigvis ikke det er vanlig å oppsøke det illegale markedet på gata av den grunn.
  13. Huff, kan tenke meg at det stemmer. Man bør forske mer på medisiner som ikke er avhengighetsdannende, samtidig som de demper fysisk smerte og depresjon. Og at de bør være på blå resept. Myten er den i hvert fall, og politiet fremstilte det på den måten på en ungdomsskole. Men feks. begynte rusmisbruket til søsteren til Lillo-Steenberg med at hun sniffet lim. Og den klassiske med at noen putter noe i glasset ditt på bar.
  14. Forbud har en tendens til å at flere vil prøve det. De som søker spenning.
  15. Ja, det har jeg tenkt på. Legen skriver ikke ut høy nok dose smertestillende for å unngå at pasienten blir avhengig. Akkurat som morfin i palliativ behandling. Sykepleieren gir ikke så mye at pasienten kan dø av det, for da kan dødsårsaken fort bli overdose og ikke sykdommen. De har et opplegg på Ahus, men spørs om det passer for alle.. https://www.ahus.no/behandlinger/legemiddelassistert-rehabilitering-lar/ Halve landbygda i USA er visst avhengig av opioder i følge Thomas Seltzer, eller rettere sagt; metamfetamin, for å holde seg våken på jobb. https://tv.nrk.no/serie/uxa-thomas-seltzers-amerika/sesong/1/episode/4/avspiller Ja, ingen grunn til å bruke skattepengene på noe som ikke hjelper. Men at man har et rusbehandlingsapparat som står klart hvis avhengigheten øker noe av legalisering. Hver sin smak. At cannabis kan få en til å ville prøve andre former for dop som er mye farligere, gjør at jeg ikke vil anbefale det. Muntrere stemning og for å slippe seg løs. Alt med måte. Helt til Jesus-rusen går over.
  16. Hvorfor skulle Moxnes risikere karrieren ved å stjele solbriller? Betyr det at man må endre på definisjonen av tyveri fordi han stjal? Hvorfor skulle høyt gasjerte politikere jukse med reiseregningene? Det er jo enkelt å forholde seg til at man ikke kan skrive reiseregning og motta penger for det uten å ha reist. Men flere politikere har risikert karrieren sin ved å jukse med reiseregningene, så da må man vel endre på reglene, eller? Moxnes beklaget solbrilletyveriet etter videobevis. Kjerkhol beklager fortsatt ikke juksingen, selv etter at mastergraden hennes er saumfart i media, men går altså videre med saken. I følge advokaten hennes er det fordi... ...som er gammelt nytt. Hun er antagelig ikke ute etter å endre reglene for fuks, men for å ansvarliggjøre studiestedet å få tilbake mastergraden. De fleste hadde nok klaget på at en oppgave først ble vurdert til A, og deretter til stryk og annullering 3 år senere. Særlig hvis de ikke gikk inn for å jukse bevisst. Reglene for fuks er veldig strenge, så det spørs om hun får omgjort vedtaket. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mQaAx0/flere-tusen-studenter-tatt-for-fusk-paa-eksamen Studenten som gjorde denne feilen tapte rettssaken mot staten.
  17. Tydeligvis ikke, når to godt voksne damer har gjort feil, den ene fra undervisningssektoren. To hoder tenker bedre enn ett, men ikke her. Hvorfor risikere karrieren med forsettelig juks? Jeg ser ikke på politikere som potensielle bedragere, og håper å få høre mer fra deres ståsted. At masteren er annullert, viser at politikere ikke får noen fordeler fremfor andre. Jonas måtte være streng fordi folket krevde det. Og ikke minst for å ta forskning på alvor. Tenker at nivået på mastergrader må være sunket, at forskning ikke er for alle og at man kunne løst det med flere kurs på arbeidsplassen. Deltidsmaster klinger dårlig i utgangspunktet. Men samtidig er det også en fin mulighet til faglig påfyll og lønnsforhøyelse.
  18. Tenkte egentlig på sterkere stoffer enn fra kaffe og f.eks. isbading. Narkotika og alkohol, som gjør at man kan ende opp med å sove ute. Mister jobben, blir skilt, barna bryter kontakten m.m. Vold i hjemmet er ofte forårsaket av rus. Dvs. preget av hva jeg ser i Oslo sentrum og hva jeg selv har erfart med alkoholmisbruk i nær familie. Jeg gikk over gaten ved Gunerius i dag. En ung jente foran meg, speidet både foran og bak seg etter langere. I det hun krysset gaten stod en mann klar med stoff til henne, som del av en mottakelseskomite. Politistasjon rundt hjørnet. Hun er noens datter. Av og til kommer de i rullestol eller rullator, preget av et hardt liv. Håper samfunnet vil bidra med flere avrusningsklinikker. Psykisk helse har mangelfullt tilbud i fra før. At ressurser overføres dit etter at kriminaliteten er «fikset». Rus til festbruk for å skape god stemning blant venner blir noe annet. Men jeg har et ambivalent forhold til alkohol, så jeg må lære meg å nyte det. Nå i disse dager hvor alkohol har fått strykkarakter på helsedelen er nok kaffe å foretrekke, men ikke isbading. En tur i frisk luft, kanskje. Ellers har flittig bruk av sosiale medier blitt sammenlignet med opiodavhengighet.
  19. At Kjerkhol benytter seg av klageretten tyder nok på at hun ikke kommer til å gjøre det. Jeg er mer mistenksom overfor Borch, som skal skrive ny master i sommerferien. De som har professorforeldre trenger ikke kjøpe masteroppgaven en gang😉. Livet er urettferdig.
  20. Kanskje man blir nødt til å avkriminalisere cannabis, hasj, marihuana, for å slippe «norske tilstander» og gjengkriminalitet. Godta at noen flere blir rusmisbrukers på grunn av det. Selv om jeg er i mot alle former for rus, fordi det alltid er noen som ikke klarer å begrense seg, blir avhengige og får ødelagt livene sine. For at de som står på andre siden av Gunerius og kjøper varene skal få det litt bedre.
  21. Kjerkhol ønsker nok å bli frikjent for forsettelig juks, slik at hun kommer ut av det med æren i behold. Veileder og sensor må ta noe av ansvaret for å gi A og tre år senere kansellere graden. Tekstlikhet ser ut til å øke i takt med den digitale utviklingen og publiseringen. Det krever årvåkenhet med all tekst man produserer uavhengig av innholdet. Man bruker nok også en del felles formuleringer innenfor samme fagkrets og undervisning. Interessant å høre mer om saken fra Kjerkhols ståsted, men hun kommer nok til å holde seg unna media. Når man leser VGs oppsett av tekstlikhet i masteren, lurer man på hvor Kjerkhol og rektoren hadde hodene sine. Borch skal skrive ny master i sommerferien. Håper hun har laaang sommerferie.
  22. Dobbelt så mange får psykose etter bruk av cannabis Finner sammenheng mellom cannabisbruk og utvikling av schizofreni Jeg synes ikke det høres veldig bra ut. Men nå har visst alkohol blitt farligst.
  23. Tenker at å lage barna sine til best i verden på sitt felt har kommet med noen omkostninger. Og å lage TV-serie samtidig. Det må ha tæret på relasjonen.
  24. Kjerkhol hadde ikke klaget hvis hun og rektoren ikke har mulighet til å vinne noe på det. For eksempel at de ikke hadde til hensikt å jukse. Om ikke annet får vi en opprydning av regelverket for fusk og plagiat, som kan gjøre det tydligere for andre studenter.
  25. Misforstått om plagiat Kommisjonen svarer: Mener Kjerkol bør ta saken sin videre til Felles klage­nemnd
×
×
  • Opprett ny...