Jump to content

Subara

Medlemmer
 • Content Count

  383
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Subara

 1. Folk er misunnelige på rasismeparagrafen? Var det mindre rasisme hadde vi ikke trengt den, selv om straff nok ofte kan virke mot sin hensikt. Kanskje å ha mer kontakt med folk som er forskjellige fra en selv, så blir skepsisen litt mindre. Og vi kommer ikke unna "det ondes problem". At en selv har blitt utsatt for slemme ting er en erfaring. Og det betyr at man lettere kan forstå/sette seg inn i andres urettferdighet, vil jeg tro. En mulighet er å velge solidaritet. Mer kjærlighet i verden og i Norge, som Ousmane Camara etterspør.
 2. Fra Ousmane Camaras intstagram (Vet ikke hvordan jeg får lagt det inn med koden). Ganske sterkt med det norske flagget i en hjerteform. ousmanecamaraofficial No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite. Nelson Mandela • Thanks for your support • #stopprasisme
 3. 42 fly har landet på Oslo lufthavn med koronoasmitte de siste 14 dagene. De er jo ganske mange siden flytrafikken er kraftig redusert. https://www.nrk.no/osloogviken/42-fly-har-landet-med-koronasmitte-1.15210536 Virker som testingen på flyplassen er et frivillig tilbud.
 4. Er dette et trekk fra regjeringen for å stoppe ekkokamrene? Da blir ikke fokuset bare på hudfarge og etnisitet/nasjonalitet. Hvite blir også hetset. Trodde vi lærte hva som var god og dårlig oppførsel på barneskolen. Men det ble fort glemt, siden voksne folk også holder på. Det er derfor vi må ha en rasismeparagraf. Hver og en må gå i seg selv for å øke toleransen.
 5. Fylkeslegen er i mot at arbeiderne kan gå på jobb mellom to tester og bare ha «fritidskarantene». Guldvåg vil foreløpig ikke endre på regelverket og skylder på at karanteneforholdene er dårlige. Arbeiderne bor for tett, og lunsjrommet er nok ofte på størrelse med en dobbeltbrakke, etter det jeg har observert på byggefeltet der jeg bor. I et miljø hvor man må være fysisk sterk for å kunne utføre jobben, er det trolig ikke kultur for å la seg stoppe av en forkjølelse. Det er bare strenge regler styrt fra oven som hjelper og å betale hva det koster.
 6. Amahl Pellegrino ble utsatt for rasistiske tilrop i Ålesund 4. oktober og Ousmane Camara i Sandefjord 18. oktober. Mens rasismedebatten igjen har nådd norsk toppfotball, foreslår tidligere justisminister Per-Willy Amundsen fra Frp å avskaffe rasismeparagrafen. https://www.dagsavisen.no/debatt/leder/tonedovt-frp-1.1790111#cxrecs_s
 7. Kan det være fordi de forandrer på reglene i takt med utbredelsen og kunnskapen? De vil ikke ha gamle råd liggende ute på youtube.
 8. Antagelig er regjeringen bekymret for den psykiske helsen, og hva som kan skje i ytterste fall.
 9. https://www.aftenposten.no/norge/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset?pinnedEntry=16793 Det er vel for å si at julen regnes som en viktig høytid i Norge og samtidig et statement om at vi fortsatt har familiekultur som verdi. Gamle foreldre skal ikke sitte alene på julaften. Det er jo mange som føler seg ekstra ensomme i julen, ikke bare de eldre, så her går psykisk helse og livskvalitet foran smittefare. De strammer nok inn igjen etter jul.
 10. Hvis ikke årsaken hadde vært glemt munnbindet hjemme i feil jakke, har det fortsatt ikke gått inn hos alle om det er et råd, en anbefaling eller et påbud om munnbind på kollektivtransport i Oslo-området. Noen tenker at det bare gjelder i trengselen i rushtiden når det ikke går an å holde en meter avstand, sagt hos VY på generelt grunnlag. Ja, hva er egentlig regelen? Vi tror mer på avstand enn munnbind, og det er helt i tråd med hva vi har blitt foralt. For enkelte blir det et påskudd til å la være å ta dem på. De velger den høyeste prosenten, uten å se det i sammenheng.
 11. Religiøs rensing og idenitetsskifte. Er det mulig? Litt for mye forlangt, spør du meg. Spesielt når millioner av andre fredelige muslimer av ulike etnisk opprinnelse er nettopp det. Egentlig er det "synd" på nynazister, for de har havnet på ville veier. Lever inne i et miljø fylt med hat og voldskultur. Får man det bedre med seg selv av å hate andre?
 12. Terrorangrepet på læreren vil føre til økt rasisme mot muslimer i vestlige land og sikkert andre steder i verden også. Det har vel aldri vært vanskeligere å være muslim enn i dag. De har til og med fått egen handlingsplan. https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/handlingsplan-mot-diskriminering-av-og-hat-mot-muslimer/id2765687/ Hvordan kan muslimer komme i forkant av fordømmelsene og hatytringene, spør jeg meg. Og hvem er de?
 13. Muslimer generelt må få en tydeligere/høyere stemme og fordømme slike handlinger. Samtidig er det en terrorhandling, så hvorfor skal helt vanlige folk måtte bli talerør for kriminialitet, ekstremisme, drap begått av andre muslimer i verden bare på grunnlag av at de har samme tro? Ingen vil assosieres med dem. Det jobbes forebyggende i lokalmiljøene, men det er umulig å fange opp alt.
 14. Om det skulle vise seg at den pyskiske helsa forverres på sikt, er det et ganske langt steg fra økt utbredelse av angst og depresjon til å gjøre slutt på livet. Med all respekt for de som har opplevd selvmord på nært hold. Mer medmenneskelighet på NAV-kontorene og mindre stigmatisering fra resten av befolkningen ville hatt en dempende effekt. Pandemien krever smittevernstiltak, så det er bare å forsøke å holde ut til vaksinen kommer. Det er litt både og tror jeg. De som er enslige og ikke liker å være alene har dårligere livskvalitet enn før, mens de som lever i en velfungerende familie har fått mer tid sammen av typen kvalitetstid.
 15. Takk skal du ha! Jeg tenkte ikke på muggsoppen. Lurt å la munnbindene ligge åpent i en beholder i adskilt miljø. Eller i papirposen fra lunsjen som virker vanlig i USA. Jeg tenkte en stund på tøypose istedenfor plastpose, men det var av miljøhensyn. (Og frakt av munnbind i tøypose under bruk når man tar det av, men det er kanskje ikke like hygienisk som i plastpose). I USA er de opptatt av gjenbruk, men i Norge anbefales det å kaste engangsmunnbindene. Det er vel også økonomi med i bildet. Enig i det du skriver om å bruke dem om igjen først etter et par uker, ettersom viruset antas å overleve på overflater lenger enn man tidligere har trodd. https://www.bbc.com/news/health-54500673 I artikkelen i Today fra mai måned, anbefales å lufte engangsmunnbind i bare 1-2 dager basert på at viruset overlever på papp i 24 - 48 timer. Jeg kan tenkte meg det fortsatt er ulike meninger om det.
 16. Tung pust kan man også få etter lungebetennelse. For en jeg kjenner som hadde det, gikk det over etter noen måneder.
 17. Jeg vet om en som tok pneumokokkvaksine nå under Covid-19. Hen har hatt lungebetennelse tidligere, så kanskje det var derfor.
 18. Angående spørsmålet om influensavaksine. Hva med å vaksinere seg mot lungebetennelse? Vet du noe om anbefalingene der? Det er ikke så smittsomt/utbredt som influensa, så man skal ikke overdrive dette heller. Ellers frisk luft og mosjon og et godt kosthold.
 19. De burde ha lagt ekstra influensavaksine inn i budsjettet, eller er det kanskje mangel på den? Håper det blir nok til alle som vil ta vaksinen.
 20. De som ikke er i risikogruppe får ikke tilgang til influensavaksinen før etter 1. desember? https://www.vitusapotek.no/kundeservice/vaksinasjon-i-apoteket/a/A56004
 21. Ingen tvil om at de økonomiske konsekvensene er enorme. Mangel på kunnskap om viruset krever forsiktighet. Vi hører om senskader med tilhørende omkostninger som feks nedsatt arbeidsevne. Erfaringene til nå viser at viruset sprer seg raskt hvis man blåser i det. Sykehusene blir fyllt opp av Covid-19 pasienter slik at andre sykdommer ikke blir behandlet i tide. Under normale omstendigheter løper leger og sykepleiere også bena av seg. Jo flere smittede i samfunnet, jo flere helsearbeidere vil ha fått viruset og det betyr færre på jobb når de virkelig trengs.
 22. Åpenhet rundt selvmord og vanlig begravelse gir de pårørende rom for å sørge uten å føle skam. Her blir det advart mot aktivitetene https://www.nrk.no/spesial/det-skjulte-nettverket-1.14739159 Det er alvorlig når selvmord skjer i lukkede grupper blant ungdom på sosiale medier, for der har de ikke mulighet til å bli fanget opp. De søker fellesskap med andre som sliter, men det som oppstår er en destruktiv kult med tragiske konsekvenser. Samfunnet har sviktet dem. Jeg er glad for at troen på helvete ikke lenger råder. "Helvetesangsten" er et begrep blant kristne. Er det egentlig noe å trakte etter? For dem som tar livet sitt er nok helvete på jorden. Trenger vi 2 helvete?
 23. Nei, før anbefalte de 2 meter. Og der fant jeg kilden. Anmodningen fra i går om å begrense antall nærkontakter. Lenger ned i artikkelen sier Høie:
 24. Artikkelen var forvirrende å lese, men kildene var nok også det. Ikke bare mange kokker. Nesten litt absurd, og det får meg til å smile selv om temaet er alvorlig. Det som skjer når man møter noen er at man nærmer seg mer og mer etter som tiden går. Mens rådet er først å holde 1 meter avstand og etter 15 minutter gå over til 2 meter avstand. 2- meteren var en påminnelse fra Høie, ettersom han synes det virker som folk har glemt det. Men det som skjer i praksis er altså motsatt, så kan det være grunnen til at folk har dårlig hukommelse? I begynnelsen da samfunnet var nedstengt holdt vi 2 meter avstand. Vanskelig å gå tilbake på det nå. Og barna lever sitt eget liv. Noen ganger kan man også lure på om de voksne oppfører seg som barn. Det er ikke å så lett å være menneske for tiden.
×
×
 • Create New...