Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Baranladion skrev (6 timer siden):

Inntil man har, eller gidder å prøve å lage en exit plan, eller noe langsiktig, så ser det slik ut ja.. 

De kan oppheve unntakstilstanden med umiddelbar virkning og beklage ovenfor befolkningen at de overreagerte og  lukket løyne og ører for sør-afrikanske fagfolk. TIl og med FHI innrømmer nå at omicron goir mildere sykdom; noe Støre tudeligvis ikke gjør: han later fortsatt som om vi lever i det totale mørket av uvisshet i det siste intervjuet med VG, noe han selv må vite er tull. Det Sør-Afrika mer eller mindre sa fra dag 1 viser seg nå den 6.januar å stemme enda mer og bevisene på det fortsetter å renne inn. Støre må være tidenes mest uærlige statsminister noensinne og jeg er sikker på at 2022 ikke blir noe lett år for hans videre politiske karriere når det kommer for en dag at de overreagerte til det ekstreme i desember 2021 for det gjorde de. Det vil ikke bli glemt når den generelle frykten som ekisterer i befolkningen for alt relatert til corona har gitt seg og en del fakta har gått opp for folk og de konsekvensene disse tiltakene har for samfunnet. Kan fort bli mistillit også så man bør slett ikke ta det for gitt at Støre har måttet se seg om etter andre karrieremuligheter og ikke vil være den som holder nyttårstale 1.januar 2023.

 

knipsolini skrev (6 timer siden):

Får ikke håpe det varer så lenge som et tiår... Det positive med at smitten nå er høyere enn noensinne er at naturlig immunitet samtidig bygges opp som aldri før, og vaksineringen fortsetter rundt om i verden. Den neste dominerende varianten vil forhåpentligvis komme etter at de fleste i verden har blitt smittet av Omikron en gang eller to, og den nye varianten vil møte en langt større motstand enn den gjorde tidligere. Da skal det nærme seg en slutt på pandemien hvor immuniteten er så sterk i befolkningen at covid forhåpentligvis vil være noe lignende det vi så med influensa før pandemien. Dvs anbefalt årlig vaksinering for de eldste og moderat belastning for sykehusene under vintersesongen, men ikke noe vi behøver å ha spesielle tiltak for. 

Ingen pandemier i ordets rette forstand har vart et helt tiår. Pandemier har vært så lenge det har vært mennesker på jordkloden men ingen har vart så lenge; det har alltid endt opp med epidemisk ekvilibrium - flokkimmunitet. Det skjedde i spanskesyken, som var en influensa, og det skjedde med coronapandemien på slutten av 1800-tallet som var kjent som "russisk snue". Russisk snue varte lenger en spanskesyken, men det var kanskje fordi det var corona og ikke influensa; jeg er ikke sikker. Men ingen av de virusene er utryddet; de lever i beste velgående den dag i dag som vanlige influensaer og forkjølelser og det vil viruset som oppstod i Wuhan høsten 2019 også gjøre. Men hverken "spanskesyken" eller "russiske snue" tok slutt som pandemier gjennom vaksinering; det var "the hard way"; at flest mulig ble smittet selv om det selvsagt var mye tragedie. Men jeg er 100% overbevist om at det verste er over for lengst angående covid-19; det er godt mulig et oppbluss av en verre variant KAN dukke opp en eller annen gang i fremtiden; det kan ikke utelukkes; men sannsynligvis blir det kortvarig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
48 minutes ago, knipsolini said:

Og alle var vaksinerte? 

På ingen måte. En del av disse tilfellene fra jobb er helt tibake fra det første året av pandemien, så da var jo ingen vaksinerte. Min søster og samboer hadde dette våren 2021 tror jeg, og jeg tror på det tidspunktet var hun ikke vaksinert (hun er det nå). En sykepleier jeg kjenner hadde det også relativt tidlig og slet med å bli kvitt det, men dette var såpass tidlig at man kanskje ikke var klar over at PCR testen kan være positiv ganske lenge etter infeksjon...

De mest interessante tilfellene er etter en familiesammenkomst (ikke min egen) hvor 8 av 10 ble smittet av omikron ganske nylig. Alle var vaksinerte, ink. et par gamlinger, som bare hadde lette symptomer. Anekdotisk selvsagt, men av dette kan man jo fort forstå hvor smittsomt dette er og hvor lite vaksinen hjelper mot omikron-smitte. At gamlingene hadde så lett forløp kan jo enten skyldes at vaksinen beskyttet de, og/eller at omikron rett og slett bare er veldig mildt. Take your pick.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Morromann skrev (3 timer siden):

Samtidig, og dette er atskillig mer viktig og vesentlig; går antallet innlagte NED. Og det er jo DET som er det viktige

Fra artikkelen ...

Sitat

– Det er verdt å merke seg at OUS hadde elleve nyinnlagte med covid tirsdag, understreker Ruud.

Det er en økning fra det som har vært trenden de siste ukene og gjennom jula, hvor det varierte mellom tre til seks nyinnleggelser daglig, skriver NTB

Ikke nødvendigvis omikron på alle sammen, men likevel. En dobling på to uker. Får jo bare satse på at det ikke fortsetter sånn.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Enda en jussprofessor, Alf Petter Høgberg, uttaler seg(negativt) om det rettslige grunnlaget for det regjerningen nå driver med. Gjengitt av Steigan.no med tillatelse (opprinnelig lagt ut på facebook). Han er da i godt selskap med Hans Petter Graver, Hans Fredrik Marthinussen, Benedikte Moltumyr Høgberg, Anine Kierulf osv. Virker som det er en ganske kritisk holdning til håndteringen av pandemien fra ett rettslig ståsted fra høyt respekterte fagfolk.

https://steigan.no/2022/01/juridisk-hjertesukk-ved-arets-start/

PS: De som ønsker å gå mer på budbringeren enn budskapet (Steigan) får enten holde seg for nesa mens de leser, eller droppe å kommentere....

  • Liker 3
Lenke til kommentar
:utakt skrev (2 timer siden):

Fra artikkelen ...

Ikke nødvendigvis omikron på alle sammen, men likevel. En dobling på to uker. Får jo bare satse på at det ikke fortsetter sånn.

Sannsynligvis er det mest Delta, men såklart kan Omikron også forårsake innleggelse, men det er nå stadfestet av FHI at den gir 2-3 ganger lavere alvorlig sykdom. Dette gjenspeiles i alle land som er utsatt for Omikron for tiden. Omikron tar over for Delta. I takt med at det skjer så øker antall smittede, mens antall innlagte/alvorlig syke synker. Antall på intensiv synker enda mer, og antall døde enda litt til. En lignende trend er kanskje såvidt begynt å vise seg i Norge også ser det ut som. Når vi fikk denne siste bølgen var det omtrent kun Delta, og innleggelser økte tilsvarende nokså raskt. Nå er det etterhvert en blanding av Delta og Omikron. Smitten har holdt seg omtrent jevn (steget kraftig de siste dagene), mens antall innlagte har gått noe ned. Jeg forventer at vi vil se samme mønster i Norge etterhvert som Omikron tar mer og mer over, akkurat som vi ser i andre land.

Dette rimer også med studiene som er kommet om at Omikron angriper lungevev i langt mindre grad enn Delta.

Vaksinen har jo effekt også mot Omikron, men ikke så god som den var mot Delta. Altså beskytter vaksinen dårligere mot Omikron enn mot Delta. Likevel gir Delta mer innleggelser. Noe som ytterligere skulle tilsi at Omikron gir mildere sykdom.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Per H skrev (44 minutter siden):

Enda en jussprofessor, Alf Petter Høgberg, uttaler seg(negativt) om det rettslige grunnlaget for det regjerningen nå driver med. Gjengitt av Steigan.no med tillatelse (opprinnelig lagt ut på facebook). Han er da i godt selskap med Hans Petter Graver, Hans Fredrik Marthinussen, Benedikte Moltumyr Høgberg, Anine Kierulf osv. Virker som det er en ganske kritisk holdning til håndteringen av pandemien fra ett rettslig ståsted fra høyt respekterte fagfolk.

https://steigan.no/2022/01/juridisk-hjertesukk-ved-arets-start/

PS: De som ønsker å gå mer på budbringeren enn budskapet (Steigan) får enten holde seg for nesa mens de leser, eller droppe å kommentere....

Menneskerettseksperten Anine Kierulf også? Det har jeg ikke fått med meg. Har du lenke?

Lenke til kommentar

Vaksinemotstander pågrepet for skadeverk på teststasjon i Bergen
https://www.nrk.no/vestland/vaksinemotstander-pagrepet-for-skadeverk-pa-teststasjon-i-bergen-1.15798220

Sitat

En mann i 40-årene ble onsdag pågrepet på Festplassen i Bergen. Mannen skal ha prøvd å klippe ned skiltene rundt covid-19-teststasjonen.

Politiet oppdaget mannen ved 21.20-tiden onsdag kveld. Han skal ha klippet ned skilt på gjerdene på teststasjonen på Festplassen i Bergen sentrum.

– Dette var en uttalt vaksinemotstander. Han ble anholdt av politiet og vi har anmeldt forholdet, sier John-Endre Skeie, seksjonsleder i politiet i Bergen.

Skadeverket ble anmeldt og mannen ble bortvist fra Bergen sentrum.

– Hva han har uttalt har jeg ikke detaljer på, men jeg vet at han hadde med seg et banner som ga uttrykk for at han var vaksinemotstander, sier Skeie.

Mannen er tidlig i 40-årene.

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Nei, 107 av 100 000 har ikke fått alvorlige bivirk­ninger av vaksinen

Sitat

Påstand

107 av 100 000 har fått alvorlige bivirkninger fra covid-vaksine.

Innlegg. Facebook, 07.12.2021

Sitat

Konklusjon

Dette stemmer ikke. På bildet oppgis Legemiddelverket som kilde til tallet. Men Legemiddelverket opplyser til Faktisk.no at det ikke er mulig å komme frem til dette tallet basert på meldinger om mistenkte bivirkninger.

Sitat

De siste ukene har et bilde med en graf som skal vise at 107 av 100 000 personer har fått alvorlige bivirkninger etter å ha tatt koronavaksinen, blitt spredt på Facebook. 

Kilden som oppgis på bildet er Statens legemiddelverk sin rapport «meldte mistenkte bivirkninger av koronavaksiner per 07.12.2021». 

Men tallet på grafen som oppgis på bildet, kjenner ikke Legemiddelverket igjen fra sin egen rapport. 

– Hvor tallet 107 av 100 000 kommer fra vet vi ikke, skriver Vibeke Åbyholm, enhetsleder for kommunikasjon i Legemiddelverket, til Faktisk.no. 

Faktisk.no har fått flere tips om bildet. Vi har ikke lyktes med å finne ut hvor det stammer fra.

Trenger ikke ha sammenheng med vaksinen

På bildet slås det fast at 107 av 100 000 har fått alvorlige bivirkninger fra covid-19-vaksine. Men Legemiddelverket sin rapport viser antall meldinger om mistenkte alvorlige bivirkninger, uavhengig av om den meldte hendelsen er vurdert å ha sammenheng med vaksinasjon eller ikke.

Mer: https://www.faktisk.no/artikler/z415y/nei-107-av-100-000-har-ikke-fatt-alvorlige-bivirkninger-av-vaksinen

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Per H skrev (35 minutter siden):

Takk.

Ledende jurister med varsko: Demokratiet og rettsstaten i Norge svekkes

Åtte endringer, som alle er skjedd i 2021, viser at grunnleggende prinsipper om åpenhet, folkestyre og politisk kontroll presses stadig lenger utover sidelinjen. Utviklingen må reverseres, mener landets ledende jurister innenfor rettsvitenskap.

Dette er alt jeg får utav artikkelen. Har du, eller andre her, mulighet til å parafrasere litt av innholdet?

Lenke til kommentar
34 minutes ago, Snikpellik said:

Nei, 107 av 100 000 har ikke fått alvorlige bivirk­ninger av vaksinen

Mer: https://www.faktisk.no/artikler/z415y/nei-107-av-100-000-har-ikke-fatt-alvorlige-bivirkninger-av-vaksinen

Hadde man fulgt med i konspi-tråden, hadde man vist at antall rapporterte alvorlige bivirkinger per millioner satte doser er ca. 460/million doser i følge rapporten fra 14/16. desember. Poenget om at årsakssammenheng ikke er etablert, og at det kan være "doble" rapporteringer, er jo helt gyldige og gode poeng som gjør at tallene ikke på noen måte er noen "absolutte" og etablerte størrelser, mer en pekepinn kanskje.

Hugo og andre tok vel også opp at tallene ikke nødvendigvis er direkte sammenlignbare mellom f.eks "skandalevaksinen" Pandemrix, og COVID19 vaksinene, og det er jo greit nok - for de som lurer endte vel tallet for Pandemrix rundt 250/millioner doser eller noe sånt, husker ikke farten og det var masse alvorlige bivirkninger som ble registrert etter 2013 som kanskje gjorde dette tallet litt høyere. Det ble også nevnt at rapporteringssystemene og hvem som er rapporteringspliktige har endret seg gjennom årene. I rapporten frem til 2018 ser det imidlertid ut til at det er mest rapporteringen av "ikke alvorlige" bivirkninger som økte når legemiddelprodusentene ble rapporteringspliktige. Naturlig synes jeg, ettersom de alvorlige bivirkningene nok kommer til overflaten uansett.

Totale alvorlige bivirkninger meldt (årssakssammenheng selvfølgelig ikke fastslått) var for COVID19 vaksinen per 14 desember 4203stk. I et "normalår" rapporteres det ca. 1500 alvorlige bivirkninger knyttet til ALL medisinbruk i sin helhet i Norge. (av 6 milliarder satte doser, alt fra Paracet til Cellegift). Man kan også stille spørsmål om alvorlige bivirkninger er 1:1 sammenlignbare mellom år, vaksiner, medisiner osv.

All denne informasjonen kan man finne på legemiddelverkets sider. Jeg synes 4203 er et høyt antall mot en "normal" på rundt 1500 alvorlige bivirkninger (tallene er sammenlignbare fordi årssakssammenheng er heller ikke fastslått for de ca. 1500 ;) ). Det er satt mange vaksiner, men på 6 milliarder doser blir 9.2 millioner vaksiner en ganske liten økning - mens økningen i rapporterte alvorlige bivirkninger er "4 gangern" nesten (fra ca 1500 til 1500 (baseline) + 4500 = ca 6000 (runder av for beleilig kalkulasjon :) ) = 4 gangen hvor vaksinene står for "3 gangen".

Synes egentlig et organ som faktisk.no kunne ha skrevet litt mer om dette, men agendaen deres var vel "debunk" og jeg er jo enig i deres "debunk", de tallene var helt feil, og presisieringene rundt sammenlignbarhet, ikke etablert årsakssammenheng osv. er greie nok.

 

Endret av Per H
Lenke til kommentar

Å leve i et samfunn er egentlig å leve i et "diktatur" i betydningen at vi må innrette oss etter samfunnet. Og det kan vel ikke bli helt feil når vi lever i et demokrati?
Mener unge voksne tvinges til å ta en tredje dose: – Problematisk

Sitat

FHI har foreløpig kun en klar anbefaling om at personer ned til 45 år bør ta en tredje dose. I aldersgruppen 18-44 år finnes det ikke en klar anbefaling, og denne aldersgruppen kan ta en oppfriskningsdose dersom de selv skulle ønske det.

Overlege i FHI Are Stuwitz Berg understreker overfor TV 2 at dette er en forordning fra EU, og ikke noe de har bestemt eller står bak.

Sitat

– For de friske under 45 år så har vi ikke en tydelig positiv nytte- risikovurdering. Vi vet ikke om det er noen nytte for dem selv, men det kan ha positiv effekt på smittespredningen. Så det er ingenting i veien for å ta en tredje dose, og alle som ønsker det skal absolutt få.

Alle som ønsker det kan få.

Sitat

Koronapass er ikke innført for bruk i Norge, men for nordmenn gjelder regelverket foreløpig om man skal reise til EU-land. Marthinussen mener det likevel er interessant å vite hvordan helsemyndighetene mener nordmenn bør forholde seg til dette.

– Hvis helsemyndighetene nå legger føringer eller anbefalinger for de under 45 år, er det betenkelig. Hvordan skal de begrunne det? Det er vanskelig å se for seg, sier jusprofessoren og legger til:

– Hvis vi når et punkt der passet brukes som straff mot dem som ikke har vaksinert seg, så er det ulovlig.

Javel, men er det ikke EU som straffer? Send gjerne spørsmålet videre til dem.
 

Sitat

– Svakere beskyttelse

Espen Rostrup Nakstad tror derfor at Norge kommer til å anbefale oppfriskningsdosen til flere aldersgrupper på sikt.

– Denne beskyttelsen er svakere når det har gått lang tid etter andre dose. Derfor er EU-reglene endret i lys av boostervaksineringen. FHIs anbefalinger vil trolig også endre seg framover, gitt ny kunnskap om effekt av oppfriskingsdoser, sier Rostrup Nakstad.

– Kan dette føre til at unge folk føler seg tvunget til å ta en tredje dose?

– De aller fleste unge mennesker har nok et ønske om å opprettholde immuniteten sin gjennom en oppfriskingsdose, uavhengig av om det er et krav for å reise karantenefritt i Europa eller ikke, sier den assisterende helsedirektøren.

 

FHIs anbefalinger vil trolig også endre seg framover, gitt ny kunnskap om effekt av oppfriskingsdoser.

Endret av Subara
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Subara skrev (5 minutter siden):

Å leve i et samfunn er egentlig å leve i et "diktatur" i betydningen at vi må innrette oss etter samfunnet. Og det kan vel ikke bli helt feil når vi lever i et demokrati?

Det er ikke nødvendigvis demokrati bare fordi det er et flertall bak praksisen eller loven.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 minutes ago, OlavEH said:

Det er ikke nødvendigvis demokrati bare fordi det er et flertall bak praksisen eller loven.

Bingo. Demokrati er ofte bare på overflaten. De større avgjørelsene tas på bakrommet, bort fra offentligheten, og styres gjerne ikke av de folkevalgte.

Lenke til kommentar
kremt skrev (Akkurat nå):

Bingo. Demokrati er ofte bare på overflaten. De større avgjørelsene tas på bakrommet, bort fra offentligheten, og styres gjerne ikke av de folkevalgte.

Det er jo en annen diskusjon. Jeg tenkte mer på at det er enkelte ting som kan innebære såpass inngrep i fundamentale rettigheter for enkeltmennesket at det ikke lar seg forsvare selv om at flertall av befolkningen står bak praksisen.

Lenke til kommentar
OlavEH skrev (3 minutter siden):

Det er ikke nødvendigvis demokrati bare fordi det er et flertall bak praksisen eller loven.

Alle stemmer blir ikke like mye hørt, men jeg mener at vi har lite å klage over i forhold til land som har diktatur som styreform og ikke demokrati.

Man må forsøke å tilpasse seg, ellers lager man bare problemer for seg selv. Samfunnet vårt er bygget på verdier som er til det beste for fellesskapet. Jeg synes det er bra. Vaksinering både for å beskytte seg selv og andre, for at samfunnet skal kunne fungere i en pandemi og mens den er i ferd med å ebbe ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Subara skrev (Akkurat nå):

Alle stemmer blir ikke like mye hørt, men jeg mener at vi har lite å klage over i forhold til land som har diktatur som styreform og ikke demokrati.

Man må forsøke å tilpasse seg, ellers lager man bare problemer for seg selv. Samfunnet vårt er bygget på verdier som er til det beste for fellesskapet. Jeg synes det er bra. Vaksinering både for å beskytte seg selv og andre, for at samfunnet skal kunne fungere i en pandemi og mens den er i ferd med å ebbe ut.

Og hva betyr det å tilpasse seg? Å ikke klage på myndighetenes inngripende tiltak?

Vaksinasjonsgraden er en suksess om man skal dømme etter FHIs initielle mål.  Det er først nå den siste måneden det er blitt en betydelig endring i dette målet. Og det er ikke engang en klar anbefaling for yngre og friske å vaksinere seg med en tredje dose. Det som ikke er en suksess er myndighetenes totale manglende evne til å øke kapasiteten i helsevesenet. Da blir det vanskelig å være noe annet enn jævlig skeptisk til å fortsette og følge alle anbefalinger og restriksjoner som foreligger. Det er veldig stor forskjell på situasjonen i dag og i mars 2020. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Per H skrev (1 time siden):

Hadde man fulgt med i konspi-tråden, hadde man vist at antall rapporterte alvorlige bivirkinger per millioner satte doser er ca. 460/million doser i følge rapporten fra 14/16. desember. Poenget om at årsakssammenheng ikke er etablert, og at det kan være "doble" rapporteringer, er jo helt gyldige og gode poeng som gjør at tallene ikke på noen måte er noen "absolutte" og etablerte størrelser, mer en pekepinn kanskje.

Hugo og andre tok vel også opp at tallene ikke nødvendigvis er direkte sammenlignbare mellom f.eks "skandalevaksinen" Pandemrix, og COVID19 vaksinene, og det er jo greit nok - for de som lurer endte vel tallet for Pandemrix rundt 250/millioner doser eller noe sånt, husker ikke farten og det var masse alvorlige bivirkninger som ble registrert etter 2013 som kanskje gjorde dette tallet litt høyere. Det ble også nevnt at rapporteringssystemene og hvem som er rapporteringspliktige har endret seg gjennom årene. I rapporten frem til 2018 ser det imidlertid ut til at det er mest rapporteringen av "ikke alvorlige" bivirkninger som økte når legemiddelprodusentene ble rapporteringspliktige. Naturlig synes jeg, ettersom de alvorlige bivirkningene nok kommer til overflaten uansett.

Totale alvorlige bivirkninger meldt (årssakssammenheng selvfølgelig ikke fastslått) var for COVID19 vaksinen per 14 desember 4203stk. I et "normalår" rapporteres det ca. 1500 alvorlige bivirkninger knyttet til ALL medisinbruk i sin helhet i Norge. (av 6 milliarder satte doser, alt fra Paracet til Cellegift). Man kan også stille spørsmål om alvorlige bivirkninger er 1:1 sammenlignbare mellom år, vaksiner, medisiner osv.

All denne informasjonen kan man finne på legemiddelverkets sider. Jeg synes 4203 er et høyt antall mot en "normal" på rundt 1500 alvorlige bivirkninger (tallene er sammenlignbare fordi årssakssammenheng er heller ikke fastslått for de ca. 1500 ;) ). Det er satt mange vaksiner, men på 6 milliarder doser blir 9.2 millioner vaksiner en ganske liten økning - mens økningen i rapporterte alvorlige bivirkninger er "4 gangern" nesten (fra ca 1500 til 1500 (baseline) + 4500 = ca 6000 (runder av for beleilig kalkulasjon :) ) = 4 gangen hvor vaksinene står for "3 gangen".

Synes egentlig et organ som faktisk.no kunne ha skrevet litt mer om dette, men agendaen deres var vel "debunk" og jeg er jo enig i deres "debunk", de tallene var helt feil, og presisieringene rundt sammenlignbarhet, ikke etablert årsakssammenheng osv. er greie nok.

 

Jeg leste den samme i går, og konkluderer for min egen del at det er mye her vi egentlig bare må fastslå at vi ikke kommer til å kunne konkludere før tallene er blitt bedre prosessert. Eksempelvis dette med at man beskriver at mye av det som rapporteres som alvorlige bivirkninger er tilstander som normalt forekommer hyppig i befolkningen. Vi kan sånn sett ikke vite så mye om i hvilken grad man ser en betydelig økning av disse tilfellene som skyldes vaksinene før vi får bedre tall for disse tilstandene overordnet. Får vi en betydelig økning i feks. hjertebetennelser (og da særlig alvorlige/kroniske) i aldersgrupper som normalt ikke er særlig disponert for dette, så skal jeg for all del komme tilbake her og si at du hadde rett. Igjen er det dog også et forbehold her med at man må vekte viktigheten av virkning vs. risiko for bivirkning. Pandemrix ble vel nettopp en skandale fordi virkningen (eller risikoen knyttet til sykdommen) viste seg å være laber sett opp mot hvor mange som ble skadd av vaksinen og på hvilken måte.

Personlig er jeg langt mer skeptisk til hva slags overtramp det er vi driver med mot grunnleggende rettigheter nå - ref. innlegget du linket til tidligere (synd han ikke fikk det på trykk hos en avis fremfor å la steigan publisere det) - enn bivirkninger av vaksinen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...