Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Min kone opplever til stadighet at ting vi snakker om dukker opp som reklame i bla instagram.

Sist var helt merkelig. Vi hørte og snakket om et byggefirma i en bursdag. Dagen etter dukket det opp reklame for dette firmaet. Aldri sett før, hørt om før og et er litt snedig lokalt firma.

I tillegg har vi snakket om en annen spesifikk ting. Denne vet vi også med 100 prosent sikkerhet at vi ikke har Googlet på nesten 10 år.

Plukker iphone opp dialogen vår og gir oss reklame etter tema?

Edit: det hører med at dette er ting vi har snakket om med mobilen deaktivert. Altså skjermlås på. Ikke mens vi er inni instagram eller Facebook appen. Og vi bruker ikke messenger til ringing.

Klassisk Baader-Meinhof fenomen.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du mener at vi har sett reklame for denne sære tingen som vi ikke har tenkt på, snakket om, eller for den saks skyld sett noen form for reklame for noensinne?

 

Det er jo greit det... For ti år siden hadde vi prøverør. Nå skal en i slekta ha det. Og vi har snakket om dette jeg og kona ved to anledninger. Mye ivf reklamer i din nettleser/Facebook/instagram? Eg har aldri sett det hos meg, hvorfor bare min kone som får det da hvis det er en slik effekt? Samme med det lokale byggefirmaet. Hvorfor får bare hun disse reklamene? Vi har jo snakket mye om det etter de begynte å dukke opp. Da burde vel eg og begynne å oppdage de? Kanskje eg bare er treig?

Endret av Jotun
Lenke til kommentar

Har hun finlest absolutt alle avtalene hun har klikket ok på og er helt sikker på at hun ikke har samtykket i akkurat de reklametilpasningen dere opplever? I så fall tror jeg Cipher Panda muligens har et poeng. Hvis ikke, så finles alle avtalene først og dere finner sannsynligvis svaret der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er derfor man spør her ?

 

Grunnen til at vi ikke tror dette er tilfeldig eller noen effekt er at de siste 9 årene har ivf ikke vært noe tema. Hvorfor skulle det vært reklamer for dette i 9 år. For skal det være denne effekten så kan ikke dette være en reklame som dukket opp akkurat nå. Det har ikke vært noen form for googling eller noe. Eneste er at vi har snakket om det i lys av de andre.

 

Men får lese litt gjennom.... Eg har tydeligvis ikke dette i mine vilkår siden eg får hverken reklame for ivf eller byggelaget ? Legge til at eg har ikke Facebook konto, kun instagram. (som jo er samme gjengen....)

Lenke til kommentar

Ja det er jo absolutt en mulighet. Hvis deres søk går videre til andre.... Merkelig taktikk, men det har kanskje mest med temaet. Selv om et par søker og er interressert i slike ting så er jo ikke vennegjengen og familien det ?

 

Skal høre litt rundt om andre i samme gjeng har fått samme reklamene.

 

Facebook bedyrer jo at de ikke tar opp. Facebook appen på hennes iphone har ikke tilgang til mikrofon. Det har derimot instagram og Google....

 

Bare for moro skal eg begynne å snakke høyt om penis for lengelse og kjønns skifte (orddelingsfeil med vilje) så får me se hvilke reklamer hun får fremover.

Lenke til kommentar

Hvorfor er det så uvanlig med analoge (analog som i visere i stedet for digital skjerm med tall) kvarts-klokker som tikker oftere enn 1 gang per sekund? Jeg er fan av mekaniske urverk, og synes det ser langt bedre ut med flere slag per sekund, og det er ikke noe teknisk i veien for å ha det samme på en kvarts-klokke.

Lenke til kommentar

Alltid når det skrives om planeter som oppdages er det fokus på liv slik vi kjenner det. Om det er temperaturer for at vann ikke fryser, riktige oksygennivåer og i det hele tatt. Er det gitt at utenomjordisk liv må trives etter våre krav?

Nei, men utenomjordisk liv er fantastisk vanskelig å finne. Hvis vi tar utgangspunkt i biokjemien til den type liv vi vet at finnes kan vi bruke det til å pønske ut fornuftige søksstrategier. Å lete etter en type liv som vi ikke engang aner hvilken underliggende biokjemi det har er nesten håpløst. Bortsett fra SETI da... Hvis det utenomjordiske livet sender ut elektromagnetiske signaler (radio/laser/etc) spiller ikke biokjemien noen rolle.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

National Geographics og Discovery Channel har laget gode dokumentarer om samferdselsprosjekter i andre land.

 

 

 

 

Vet vi om en liknende dokumentar blir laget om tunnellene i Stavanger?

 

Kanskje ikke like vakkert som Millau-brua, eller like internasjonalt som tunnelen under den engelske kanal, men likevel verd en halvtime på TV. Den blir jo verdensrekordholder for lang og dyp biltunnel under havet, om jeg husker riktig.

Lenke til kommentar

Det vil variere med type grønnsaker pga ulik grad av kontakt mellom grønnsak og flaske (erter er nok mye bedre egnet enn brokkoli, f.eks), men det vil uansett være så lite kontakt med grønnsakene at det nærmest blir som luft å regne. For å kjøle ned raskt er det iskaldt vann som gjelder, gjerne med isbiter og salt.

Lenke til kommentar

Flaske-plasten er så tynn at den neppe utgjør noen stor termisk motstand.

 

Flaska kan med fordel forkjøles litt i rennende kaldt vann bare for å få ned temperaturen til rundt 10 grader raskt.

 

Vått papir vil sikkert hjelpe litt siden fuktigheta fordamper og trekker med seg varme fra flaska. Det blir litt mer riming i fryseren men pytt pytt, er man tørst så er man tørst.

 

Men luft isolerer godt så hvis du kan få direkte kontakt med noe kaldt så er det bedre. Grønnsaker, isbiter etc. Men ofte har de ikke samme form som flaska og man risikerer å bare få noen sporadiske kontaktpunkter som overfører varme (og stillestående luft i mellom). Kontaktpunktene varmes fort opp og da bremser varmeoverføringen.

 

Vifte er definitivt effektivt, gjerne i kombinasjon med vått papir.

 

Ennå bedre hadde det vært å legge flaska i noe flytende kaldt sånn at man fikk omstrømning rundt flaska. Problemet er å finne noe ikke-skadelig som med lav viskositet og høy varmekapasitet. Kvikksølv er jo ikke akkurat aktuelt, men teknisk sett utmerket på andre måter enn giftighet. Matolje er ikke giftig, men har høy viskositet. Vann med frostvæske er kanskje et alternativ? Eller 96% etanol om man har tilgang på det. Helst mye så ikke temperaturen i etanolen stiger så mye når flaska kjøles.

 

Mye upraktisk her, men personlig ville jeg latt den stå under springen i rennende vann i 10 minutter og deretter lagt et vått papir rundt den og så i fryseren med ei vifte. Eller hvis jeg har tid til å forberede: Produsere massevis av isbiter og begrave flaska oppi der (-18 'C).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...