Jump to content

Hjelpelaus

Medlemmer
 • Content Count

  40
 • Joined

Community Reputation

21 :)

Recent Profile Visitors

404 profile views
 1. OK, men er dette noe jeg må sørge for selv, eller blir det tatt hånd om automatisk i prosessen ved at varen føres inn til Norge? Mao, kan jeg som privatperson bestille noe til Norge fra en side som alibaba, og risikere å unngå å betale MVA/toll for noe jeg burde ha betalt for?
 2. Dersom man bestiller en vare fra utlandet, for eksempel fra en kinesisk butikk via alibaba.com, kan man da regne med at man betaler alt man er påkrevd å betale av toll og avgifter ved innførsel til Norge, eller er det noe man selv må sørge for i ettertid?
 3. Er det vanlig at en tiltalt forteller sannheten om et lovbrudd han har begått til sin forsvarer i straffesaker, som deretter eventuelt hjelper ham med å ljuge i retten, eller er det stort sett alltid slik at en skyldig tiltalt som ikke vil innrømme noe også ljuger til sin forsvarer i tillegg til andre?
 4. 70.000 kroner for fire tilstandsrapporter i samme sameiet er komisk høyt, men slik jeg tolker det du skriver virker det som at problemet deres er at det ble gjort en altfor dårlig jobb i innhenting av prisinformasjon og pristilbud før bestilling. Noe som kanskje ikke er så rart dersom ingen av dere som skulle betale for dette var involvert i den prosessen. De aller fleste takstselskaper har prislister på sin hjemmesider, også for kjøregodtgjørelse og annen medgått tid av ulikt slag, og jeg går ut fra at satsene for det takstmann fakturerer for stemmer med prisene selskapet hans oppgir. Det eneste fornuftige her hadde vært å forhandle frem en pakkepris for alle fire seksjonene på forhånd.
 5. Av nysgjerrighet: Har du snakket med bygningsforsikringen, og har de i så fall erklært at de mener leiligheten er beboelig?
 6. Hvis kjøkkenet ikke er inntakt og du ikke kan lage mat, skal leiligheten regnes som ubeboelig. Det er veldig viktig at du får skriftlig dokumentasjon fra takstmann som er sendt ut fra sameiets/borettslagets forsikringsselskap på at det er ubeboelig, og hvor lenge det forblir ubeboelig. I denne perioden skal du ikke betale leie (boligeier får denne tapte leien dekket av bygningsforsikringen). Denne husleien du slipper å betale kan du bruke på å finne et midlertidig sted å bo. Om kostnadene for dette stedet overstiger det du normalt måtte betalt i leie, skal din egen innboforsikring dekke disse merkostnadene (men det avhenger igjen av at du får dokumentasjon fra bygningsforsikringens takstmann på ubeboeligheten).
 7. La oss si politi eller brannvesen bryter opp og ødelegger ytterdøren til en leilighet for å komme seg inn. De har gode grunner til det, men eier av leiligheten er uskyldig i situasjonen. Kan eier søke erstatning hos politiet/brannvesenet for skaden?
 8. Hmm, tror jeg halvveis skjønner at det kan være økonomisk gunstig. Er det slik at om man selger aksjer i dag, og tar ut pengene fra aksjesparekontoen før om 20 år, så betaler man nøyaktig den samme nominelle summen som man ville betalt 20 år tidligere, eller blir skatten man må betale inflasjonsjustert eller justert etter enhver tid gjeldende skatteregler?
 9. Hva er årsaken til at det er økonomisk gunstig med aksjesparekonto? Hvorfor er det bra for økonomien din å utsette skatt på avkastning etter salg av verdipapirer til et senere tidspunkt enn man måtte når man solgte verdipapirer før aksjesparekontoens tid?
 10. Denne artikkelen var en usedvanlig god oppsummering av BG-spillene. Artig å lese.
 11. Hei, For eneboliger med god drenering, men som likevel er sårbar for fukt fra grunnen: er dette en reell og seriøs løsning, eller er det humbug? https://eps-fuktsikring.no/
 12. Er det større eller mindre sjanse for at elektrisk utstyr som er plugget inn (TV, dekoder, PC, osv) kan ødelegges av lynnedslag i enebolig enn i en leilighet i boligblokk?
 13. Mistenker at dette "problemet" er et klassisk tilfelle av annengradsforkrenkning, der artikkelforfatter er krenket på vegne av næringslivet i byen, mens teknologiaktørene i næringslivet ikke bryr seg nevneverdig. Kanskje er eneste effekt at man får fjernet noen stygge skilt?
×
×
 • Create New...