Jump to content

Han Far

Medlemmer
 • Content Count

  2435
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Han Far last won the day on May 28 2013

Han Far had the most liked content!

Community Reputation

1930 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12702 profile views
 • TSP

 1. Har sett litt på det, og for å si det slik: DNB Global Indeks har gått opp 272% de siste 10 årene, dvs 14% rente. BSU i sbanken har 2.4%. Jeg har 55000 i BSU, fra to maksimerte innskudd pluss noen år med NoRgEs BeStE rEnTe. Tar jeg det ut kan jeg forvente 7700 kr i renteinntekter første året, deretter 10000 som jeg må betale tilbake i skatt, så vi er nede på 52700. Ett år etter det er vi oppe i 60000. 30% skatt på 5000 i gevinst, så ned til 58500, men jeg har ASK så jeg kan fortsette å heve renter på det. Til sammenligning, hvis jeg fortsetter med BSU vil jeg være oppe i 57600, så det er i prinsippet litt gevinst allerede etter to år. Usikker på om jeg kommer til å kjøpe bolig eller ikke, men det er sjanser for at jeg gjør det i et to-tre års perspektiv, avhengig av utvikling i markedet og i lønn.
 2. Har BSU men renten er som kjent ganske dritt. Er det en god ide å stenge kontoen, spise ekstraskatten og sette alt på indeksfond i stedet?
 3. Master i nanoteknologi med spesialisering i fotonikk, også PhD i fotonikk.
 4. Jeg tar doktorgrad i fysikk i Nederland og er enig i dette, skjønt jeg ville ikke anbefalt Storbritannia. Lønna er svært lav og trykket høyt, jeg kjenner ingen som tar PhD i Storbritannia som liker det. Jeg vet ikke om noen fysikkstipendiater med master i IT. Det er mange som driver med numerisk fysikk, simuleringer osv, men de er stort sett fysikere og matematikere. Det sagt, kanskje? Fysikk er et stort felt og det er mange grener av anvendt fysikk hvor for eksempel maskinlæring blir mer og mer sentralt.
 5. Hvis glasset er halvfullt og pennen står skrått inni det, hvordan ser det ut fra siden?
 6. Smaken avhenger av ekstraksjonsprosessen, dvs temperatur, tid, gjennomstrømming og filter. I så måte er Clever veldig fleksibel, siden man enten kan sette den rett på en kopp og bruke som vanlig pour-over eller la den trekke lenge før du tømmer, med eller uten å røre først for å få mer gjennomstrømning etter at gruten har sunket. Men, den vanligste måten hvor man heller alt vannet samtidig, lar kaffen trekke en stund og så tømmer gir mer fokus på fylde og sødme.
 7. I overskuelig fremtid kommer jeg til å si Clever hver gang noen ber om anbefaling på kaffebrygger. Veldig lettvint og fleksibel med godt resultat. Den største forskjellen fra aeropress er at bryggetiden delvis styres med kverna, delvis for hånd og delvis med filteret.
 8. Det fungerer hvis fyllet er så lite at puta er helt rektangulær, men normalt sett fyller man en pute nok til at den blir mer rund i formen, og da bryter antagelsen sammen.
 9. Jeg tok masteroppgave hos en annen veileder enn prosjektoppgaven. Det gikk helt fint.
 10. Pluskvamperfektum kommer av Latin, plus quam perfectum, mer enn perfekt. Mer perfektum enn perfektum.
 11. Konstruering av bevis er kanskje litt nærmere enn planting. Evt rette falsk anklage.
 12. Anbefaler funksjonelle materialer med Ton van Helvoort. Lærte masse om avanserte materialegenskaper, konsekvensene av forskjellige krystallstrukturer og tensorregning. Det er få fag jeg har mer bruk for i det daglige, anbefales for fysikere som vil jobbe med ting som faktisk finnes.
 13. Min ville gjetting er at de ser på de mekaniske egenskapene til veien.
×
×
 • Create New...