Jump to content

Reeve

Medlemmer
 • Content Count

  13045
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reeve last won the day on May 4 2011

Reeve had the most liked content!

Community Reputation

4486 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28877 profile views
 1. Da ble det enda en SX8200 Pro 1TB. Den skal brukes i et Thunderbolt-kabinett sammen med en Macbook Pro 16. Fra før av har jeg to 1TB stående i to forskjellige desktoper. Er det noen som har tips til gode len rimeøige Thunderbolt-kabinetter til 2280-nvme SSDer?
 2. Det er å forvente på alle SSD-er. De har MLC-teknologi (8200 Pro er vel TLC). For å oppnå ytelsen du leser på boksen, bruker den en del av disken som "cache", hvor en viss prosentandel av tomme celler fungerer som SLC-lagring. Du vil se samme oppførsel på de aller fleste "consumer" SSD-er, inkludert 970 Evo Plus, etc. Det eneste unntaket er vel kanskje Optane-disker og lignende. Tatt fra hukommelsen, så ta informasjonen min med en liten klype salt. Edit: Se på testen fra Toms Hardware av 8200 Pro 1TB (mer spesifikt, se på Sustained Sequential Write Performance). https://www.tomshardware.com/reviews/adata-xpg-sx8200-pro-ssd,5955-3.html Ved å teste maks skrivehastighet i 15 minutter, oppnådde de en snitthastighet på 2,85GB/s for de første 165GB-ene, som ble redusert til 1,1GB/s for de neste 500GB-ene, som igjen droppet til 600MB/s som den holdt ut testen.
 3. Ref. artikkelen under: https://www.tu.no/artikler/i-dag-ble-norges-siste-bemannede-bomstasjon-fjernet/495353 Hvordan kan det koste så mye som 5 millioner å bygge ut autopass-system på én veistrekning, og attpåtil 4 millioner i året i drift?
 4. Overhørte en samtale mellom en Power-ansatt og en kunde i dag. Vet ikke om det er sant, feil, eller ren løgn, men i følge han, så er det Power som må dekke hele regningen for 20%-rabatten på DNB-kampanjen. Stemmer dette?
 5. Jeg gikk for to små IKEA-hyller (Lack-serien, ca. 30x35cm «svevende», som funker ganske greit, og ser forholdsvis ryddig ut hvis du har vegg bak sofaen. Kan vise bilder senere i kveld.
 6. Snakket med en hyggelig ansatt i en Power-butikk i dag, som bekreftet at det kommer DNB-kampanje innen de neste 14 dagene🥳
 7. Nei. Da jeg skrev innlegget, hadde Power kampanje med også utedel inkludert i prisen, altså 12k for komplett pakke (med unntak av montering selvsagt). Jeg er usikker på om det gjelder fortsatt. Poenget var uansett at prisen for varmepumpe kan se ut til å være billigere enn å forbedre/oppgradere ventilasjonsanlegget. Bare aggregatet mitt koster 27000kr (Flexit Uni 2). Jeg har vært i kontakt med Flexit, og de anbefaler varmepumpe fremfor å modifisere det balanserte ventilasjonsystemet mitt.
 8. Angående Power/DNB-rabatt (igjen..), så ser jeg at det i 2019 ikke var noe rabatt i juni/juli, men at den kom i august. I 2018 derimot, kom den siste helgen i juni. Det nærmer seg, når pleier man å bli varslet om tilbud? Samme uke som tilbudet skjer? Jeg klør i fingrene etter å kjøpe.
 9. Det fungerer ikke helt slik. Slik jeg forstår det, så er det varmeveksler på ut- og innluft som gjør at ut-luften varmer opp inn-luften. Dette har en virkningsgrad på 80-90%. Dessuten vil ikke dette hjelpe meg de dagene temperaturen ute er lik/høyere enn temperaturen inne.
 10. Hei Jeg bor i en leilighet oppført i 2018 med balansert ventilasjon. Dette er tilsynelatende svært effektivt, siden jeg har neglisjerbare strømregninger, og nærmest utålelig varmt inne hele året. Overtrykk i leiligheten gjør også at det gir liten/ingen effekt å lufte, med mindre jeg setter vifter i vinduet. Dette gjør at jeg er i prosess med å undersøke muligheter for å installere aktiv nedkjøling i leiligheten. Jeg kjøpte leiligheten sent i byggeprosessen, så jeg fikk ikke muligheten til å gjøre tilvalg. Spørsmålet mitt er: Hva er best løsning, og da tenker jeg i hovedsak på økonomisk (billigst), og mest for pengene? Jeg har sett for meg to alternativer, men det er bare å komme med andre forslag. Fokuset er på kjøleeffekt. Oppvarming er ingen problem. 1. Bytte ut (om mulig) eksisterende ventilasjonsaggregat (Flexit Uni 2), med et aggregat med innebygget kompressor/kjølefunksjon. Jeg er usikker på om dette i det heletatt lar seg gjennomføre, i tillegg til eventuell pris. Utblåsningsrørene i leiligheten ser ut til å være isolert, men jeg er usikker på om det er dampsperre på rørene i tillegg. 2. Installere en vanlig varmepumpe. Jeg har sett for meg optimalt sted for både uteenheten og inne-delen av en varmepumpe, og dette ser ut til å være en relativt rimelig affære. Jeg er usikker på pris, men siden jeg har en relativt liten leilighet (69kvm, 2 soverom + åpen stue/kjøkkenløsning fordelt på 1 plan), tror jeg det skal la seg gjøre for ca. 20.000kr. Dette er et grovt estimat basert på en pris på ca. 12000kr for varmepumpe (f.eks. Narvik 35 hos Power, skal være beregnet for 80-100 kvm), og ca. 8000kr til installering. Hva tror dere er beste/mest økonomiske løsning?
 11. Er det noen her som bruker Apple TV med Altibox? Jeg har en eller annen TV-boks fra Altibox, men jeg er fullstendig gått over til å bare bruke Altibox-appen på min Apple TV4K som jeg allerede hadde. Jeg har ikke gått inn for å sammenligne, men det virker som om all funksjonaliteten ligger i appen, i tillegg til at den er mye raskere enn min fysiske Altibox. Hva er deres erfaringer?
 12. Nei, det er standard forenklingsteknikk. F.eks hvis jeg skal regne ut hvor lang tid en kule bruker på å falle 1 meter, så kan jeg velge å regene ut som om jorden er flat, ikke-roterende, og ingen luftmotstand. Resultatet blir da feil, men ikke veldig mye. Avhengig av hva man skal regne ut, så gjør man alltid slike forenklinger/antakelser for å gjøre utregningen lettere og raskere. Jo mer presisjon som kreves, jo mer av slike effekter tar man med. Og igjen: Hvorfor henger du deg opp i dette? Du stoler ikke på NASA uansett🤦‍♂️
 13. Hei Jeg fikk skattemeldingen i mars, sammen med alle andre, og hadde noen tusenlapper til gode. Jeg er ikke næringsdrivende. Jeg kjøpte bolig i 2019, så formueverdien på boligen min var ikke forhåndsutfylt, og jeg fikk brev om at jeg måtte fylle ut denne. Dette ble glemt, så jeg fikk lagt denne inn og leverte 4. mai (altså etter fristen på 30. april). Forumeverdien på boligen min skal ikke påvirke formueskatt. Hva skjer nå? Jeg ser ingen "varselflagg" på altinn/skatteetaten sine sider, det står kun at skattemeldingen min er bekreftet sendt inn 4. mai. Kan jeg regne med at pengene kommer i løpet av sommeren, eller er det sannsynlig at det drøyer til høsten/oktober?
 14. Delvis OT i tråden her, men samtidig veldig relevant hvis man vurderer TV-kjøp de neste ukene/månedene. Er det noen som har noe innsideinfo, eller sterke indikasjoner på DNB-kampanje hos Power ila. juni? Jeg vet det har vært det de siste årene, men for alt jeg vet kan planer ha endret seg pga. Corona, eller bare at de velger å kjøre tilbud en annen helg. Jeg klør litt etter mine neste store elektroinnkjøp!
 15. Jeg tror folk her er interessert i at du klarer å innrømme når du tar feil. Frem til det skjer, så vil du fortsette å være en klovn i tråden her. Hva er det du ikke forstår med denne setningen?: https://support.google.com/youtube/answer/6094411?hl=no
×
×
 • Create New...