Jump to content

Reeve

Medlemmer
 • Content Count

  13014
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reeve last won the day on May 4 2011

Reeve had the most liked content!

Community Reputation

4452 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28692 profile views
 1. NordeaDirect (tidligere Gjensidige Bank) tilbydde meg 1,70% nom. rente, altså matcher de Akademikerne Ung. Dette krever imidlertid både YS-medlemskap gjennom eventuell fagforening (Befalets Fellesorganisasjon for min del), og yngre enn 34 år.
 2. Du binder deg i ca. 15 år ja, og ja, det er gratis. Man får 12 års plikttid som starter å rulle fra vingdato. Dette har historisk sett vært etter 1 års utdanning i USA, når man får "vingen" (ferdig med grunnutdanning som pilot, før man starter på flytypespesifikk utdanning). Det tar ca. 3 år å komme til dette punktet (1 år befalskole og seleksjonsflyging i Norge, 1 år på Luftkrigsskolen, og 1 år flyutdanning i USA), altså 15 år reell bindingstid. Etter siste utdanningsreform i Forsvaret, skal nå alle piloter i utgangspunktet fullføre hele luftkrigsskoleløpet (3-årig bachelor) før man starter på flygerutdanning i USA, som gjør at reell bindingstid nærmer seg 17 år. Man ender fortsatt opp med lån på UiT sin linje, men "kun" ordinært studielån, kanskje 250k over 3 år grovt regnet. Langt mindre enn privat utdanning, men fortsatt en ikke ubetydelig lånemengde.
 3. Muligheter for å vise utledningen til dette? Resten skal jeg klare selv ja (forhåpentligivs).
 4. Noen som kan løse den for meg, eller vise hvordan jeg kan løse i f.eks. symbolab eller på kalkulator? Jeg kan løse matriser, men får ikke til, kanskje delvis fordi det er elementer med både multiplikasjon og divisjon (parallellkoblingen)... Edit: Altså leddet som består av både R2Y og R3Y gjør at jeg ikke får til å løse via matrise.
 5. Holder på med en labrapport og der skal man utlede formler for beregning av T-ekvivalenten til en ukjent firpol. Her er det tre ligninger med tre ukjente og man skal da komme frem til formler for R1y, R2y og R3y. R11= R1y + R3y R12= R1y + R3y || R2y = R1y + (R3y x R2y / R3y + R2y) R22 = R2y + R3y Men jeg får ikke til å snu disse slik at jeg kan måle R11, R22 og R12 for å så finne R1y, R2y, og R3Y.. Noen som kan hjelpe?
 6. Se svaret mitt under, men for å forenkle det litt: Hvis jeg tjener dobbelt så mye som deg, så betaler jeg også (mer enn) dobbelt så mye som deg i skatt. Hvorfor er det da urettferdig at jeg skal få dekket nøyaktig samme prosentandel lån/renter, selv om dette vil være en høyere kronesum? Jeg synes kontroll på økonomien har langt mer å si. Jeg er mer motvillig til å støtte en som tjener 400 000 kr i året, men som har lånt langt over evne, og som overhodet ikke tåler å gå ned én eneste krone i lønn. Da ønsker jeg heller at skattepengene mine går til å hjelpe en som kanskje tjener litt mer, men har en mye sunnere økonomi, men som pga. andre faktorer, har utfordringer med å betjene et eventuelt lån. Jeg er absolutt enig i at man ikke bør/kan prioritere noe slikt nå. Jeg snakker om de som har ansvarsfullt kjøpt bolig vha et boliglån innenfor fastsatte grenser, altså ikke belåningsgrad over 5x bruttoinntekt, gjerne for flere år siden. I følge Lyncs, så har ikke disse krav på samme støtten som personer som tjener mindre. Jeg mener alle bør bli behandlet likt, og få den støtten som trengs. Hvis du har hatt en inntekt som gjør at du naturligvis har kjøpt en dyrere bolig, men samme forholdet mellom pris og bruttolønn, så mener jeg også at disse burde få den hjelpen som trengs for å beholde boligen i dag, gitt at de har hatt en relativt fornuftig økonomi. Disse trenger selvfølgelig ikke få så mye mer at levestandarden deres etter lånet (evt. rentene på lånet) er betalt er bedre enn en som normalt tjener 500k i året, men det er jo fullstendig urettferdig at alle med bolig over 5 millioner, skal måtte risikere å bli begjært konkurs, og få huset sitt tvangssolgt. Disclaimer: Jeg tjener under 1 million, eier bolig verdt mindre enn 5 millioner, er (heldigvis) ikke permittert, og betaler skatten min med glede.
 7. Bremser må også taes snart, og jeg regner med jeg tar de ifm. EU-kontroll på sensommeren.
 8. Takk for svar. Siste spørsmål, må jeg bytte på begge sider, eller skal det gå greit å bare bytte på siden som lager lyd?
 9. Så ingen skal få lov til å kjøpe hus som overstiger 5 millioner i pris, uavhengig av inntekt?
 10. Ingen vibrasjoner. Lyden kommer og går, som egentlig gjør meg litt mer usikker. Av og til er den ikke til stedet i det hele tatt, mens andre dager er den rimelig godt hørbar i svake venstresvinger, mens den forsvinner når jeg kjører rett frem, eller i høyresving.
 11. Hei Jeg har en 2004 VW Golf som brukes som pendlerbil. Sist EU-godkjent september 2018. Da jeg kjøpte den, var det ulyd fra bakakslingen, og jeg byttet begge hjullagrene selv, som resulterte i at lyden forsvant. Nå har samme lyd oppstått foran, og jeg har sterk mistanke om at det er hjullageret som må skiftes ut foran på ene siden. Spørsmålet er, kan dette vente noen mnd? Det er travle tider på jobb, så jeg har ikke mulighet til å gjøre dette selv, og jeg vil heller gjøre det selv ved en senere anledning, enn å sende bilen på verkset for å få jobben gjort. Bilen har gått ca. 220 000km, og jeg kjører ca. 1000km per måned.
 12. Hvor skal grensen gå da? Skal alle som tjener over 900 000kr selge huset sitt? Hvis du mener at alle som tjener over 900 000kr skal tåle et kutt på 50% på lønnen på ubestemt tid, så er det og rimelig at en som tjener 500 000kr i året, også skal tåle et tilsvarende kutt. Skal personen som tjener 900 000kr alltid være forberedt på å leve på 450 000kr, skal også personen som tjener 500 000kr, alltid være forberedt på å leve på 250 000kr i året.
 13. Jeg er ikke direkte uenig, men høyere lønn betyr som regel høyere boliglån. Si at man har boliglån på nærmere 5 millioner, som er maksgrensen (5x bruttoinntekt). Man betaler da ca. 20 000 ned i måneden på lånet. Hvis man da inkluderer andre løpende utgifter, så vil det være umulig å betjene det lånet på f.eks. 500 000kr brutto, selv om 500 000kr i seg selv er mer enn nok til å leve rimelig greit.
 14. Define R6-kabinettet ja. Jeg har ikke mer enn 2 stk. 120/140mm (husker ikke nøyaktig) i front, samt én 120mm bak. I tillegg er det tre vifter totalt på del to CPU-kjøletårnene. Temperaturen er likevel grei, harddisker bruker ikke særlig mye strøm, og jeg har "kun" 10 stk i kabinettet med godt med luft mellom dem. De ligger normalt på en stabil temperatur mellom 30 og 40 grader. CPU avhenger jo av last, men er sjeldent over 50 grader. I tillegg er boksen nesten helt lydløs. Det eneste jeg kunne trengt, er en vifte som blåser luft over ekpansjonskortene mine. De får relativt lite luft, i tillegg til at de er passivt kjølte. Angående i9, så er det sikkert en absolutt kurant CPU, avhengig av bruken. Jeg gikk for brukt serverhardware delvis pga. ekstremt gode priser, og delvis pga. funksjoner som IPMI, ECC-støtte, bedre støtte for virtualisering osv.
 15. Jeg kjører samme kabinettet. Det har forresten plass til 11 disker, montert i trays, hvis man skviser en inn helt nederst. SSD-er kan man montere tre stk. bakpå hovedkortplaten i de medfølgende festene. Det gjør at man har begrensninger på ekspansjon ved et senere tidspunkt, men jeg forsøkte å slå til med en server nå som jeg ikke trenger å oppgradere på flere år. Jeg kjøpte derfor dual socket hovedkort, hvor jeg kjører 2 stk 8C/16T Xeon E5-2650 v2 CPUer (totalt 16C/32T), 128GB ECC RAM, en del ekspansjonskort, som 2 stk. NVMe-SSDer (en til Plex cache, og en annen til L2ARC/SLOG for freeNAS, jeg kjører freeNAS fremfor Unraid), 1 stk LSI HBA for flere SATA-porter, samt 10GbE-nettverkskort. Relativt stor inverstering til å begynne med, men med dobbel redudans (RAIDz2) ender jeg opp med nesten 70TB brukbar space, med lese-og skrivehastigheter som nærmer seg 1GB/s. Kritisk data er backet opp til jottacloud, mens resten kun ligger på serveren, med eneste redudans i RAIDz2-oppsettet. Dette kan ikke kalles backup, men all mediadata kan erstattes, selv om det vil ta tid.
×
×
 • Create New...