Jump to content

Reeve

Medlemmer
 • Content Count

  12938
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reeve last won the day on May 4 2011

Reeve had the most liked content!

Community Reputation

4411 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28556 profile views
 1. Her er vann som kurver rundt en ball.
 2. Samme her. Jeg tok kontakt og sa jeg ville ha det og spurte om betaling. Postoppkrav var ikke greit, kun forhåndsbetaling. Så sa jeg at ueg kunne hente når som helst, men det var heller ikke mulig. Kunne hente på fredag (1 uke frem i tid), men måtte forhånsbetale nå, ellers solgte han det til første som betalte. Jeg sa jeg kunne hente når som helst, fra og med søndag. Da fikk jeg til svar at det var umulig å hente det før neste helg, men at det sannsynligvis var solgt innen da med mindre jeg forhåndsbetalte nå. Jeg mener det er dvært sannsynlig at det er ren svindel, han ønsker å få forhåndsbetalt, men sender ikke/sender noe annet, og slutter å svare.
 3. André: Svar på gasspørsmålet mitt. Hvor det er mindre gass (mer vakuum) på fjelltoppen enn i dalen, hvorfor strømmer ikke gassen opp på fjellet hvor det er mer vakuum og jevner ut trykket?
 4. Dette har jeg svart på tidligere, så slutt å still spørsmålet på nytt. Svaret er at flyet må tilte nedover, men ikke mer enn 0,1 grad per minutt, og det merker man ikke. Flyets systemer følger lufttrykket. Autopiloten (eller piloten gjør det selv) følger et konstant trykk (lavere med økende høyde). Men som jeg har sagt før: Solen og andre ting forsvinner ikke fordi ting går for langt unna. Jeg er pilot, og har prøvd selv. Flyr jeg mot solen ved solnedgang/soloppgang, kan jeg få solen til å forsvinne, og komme tilbake, ved å klatre høyere, eller gå ned til lavere høyde. Hvordan er det mulig på en flat jord?
 5. Hvorfor er det lavere trykk på fjelltoppen, enn det er nede i dalen? Du kjenner selv at du må utligne (trykk i ørene) når du kjører bil opp og ned på fjellet. Hvis det var sånn du sier, skulle det vært likt trykk over alt, men det er det jo ikke. Hvorfor vil ikke gassen nede i dalen fylle opp der det er tynnere og mindre gass (på fjelltoppen)?
 6. Jeg vet ikke hvor mye dere tenker å backe opp i Jotta, men de slakker ned hastighetene til ubrukelig etter ca. 20TB (nøyaktig begrensning kan man se på Jottacloud sine sider). Det er i og for seg greit nok, de må tjene penger de også, men skal du backe opp mer enn ca. 20TB i "skyen", må du se etter andre løsninger enn privatabonnementet til Jottacloud.
 7. Takk. Hastighet er ikke nødvendigvis det aller viktigste, men det er en av flere faktorer. Unraid med native ZFS støtte hadde vært svært interessant, da jeg er villig til å miste fleksibiliteten Unraid gir, mot ytelsen og robustheten til ZFS/freeNAS. Når det er sagt, så er jeg stor fan av virtualiseringsmulighetene i Unraid, brukervennligheten, og brukersamfunnet til Unraid. freeNAS er relativt dårlig på virtualisering, noe som gjør at jeg nå virtualiserer freeNAS gjennom ESXi, sammen med flere andre VMs som dekker andre behov.
 8. Til dere som kjører Unraid: Hva slags lese- og skrivehastigheter får dere over SMB? Gjerne både direkte til harddisk-pool, og til cache. Jeg er klar over at det finnes write-cache som man setter opp til å regelmessig dumpe til diskene, men finnes det "smart" read-cache også, tilsvarende ARC og L2ARC på ZFS (freeNAS?) Og er det brukere her som bruker Unraid sammen med ZFS-pool?
 9. Hva bruker du til å virtualisere? Jeg liker freeNAS, men synes det er for svakt til virtualisering. ESXi pluss freeNAS slik jeg kjører det nå derimot, har vært fantastisk! Og trenger jeg mer plass, så er det så langt frem i tid at jeg kan ta engangsutgiften med ny vdev med 5-10 disker. Forresten, må vdevs være samme størrelse? Nå har jeg ett svært RAIDz2 pool med 10 stk. 10TB disker. Kan jeg utvide med en ny vdev med f.eks 5 disker i RAIDz1?
 10. Jeg er helt enig og vurderte også Unraid. Når det kommer til utvidelse av lagringsplass, så er det absolutt en fordel. Jeg håper mine 70TB holder i noen år da, bare så det er sagt! Hovedproblemet med Unraid for meg, er ytelse. Såvidt jeg forstår, vil man ikke få høyere ytelse enn kanskje 100 MB/s (maksimalt skrivehastigheten til én av diskene, men ofte lavere), som virker å være en for stor begrensning for meg. Leseytelsen er vel også tilsvarende, Ettersom hver enkelt fil er lagret på en enkelt disk? Utenom dette, så kan jeg vurdere Unraid. Finnes muligheten for effektiv og transparent caching av lagring på Unraid? Jeg har sett løsninher hvor all ny data lagres på en raskere enhet, eksempelvis en NVMe-SSD, men det virker som om dataen periodevis overføres til harddiskene. Jeg klarer ikke se at det finnes dynamisk og kontinuerlig cache-muligheter? Vurtualiseringsmulighetene til Unraid er også langt, langt bedre enn freeNAS sine. Hadde unraid vært raskere, hadde valget for meg vært enkelt.
 11. Jeg virtualiserer ja. Kjører freeNAS med 4 fysiske kjerner og 90GB RAM. Resten brukes nå til 2x Win10 VM (en for automatisk medie-ingest, en for Plex), samt en Ubuntu for TS og andre spillservere. I tillegg har jeg planer om å installere OS X, men jeg må først få tak i en MacBook for å laste ned gyldig installasjonsfil av OS X. Jeg har bare virtualisert (ESXi) i en ukes tid, så jeg kommer nok til å gjøre ting mer effektivt i fremtiden. F.eks. Plex Media Server fungerer knallbra i Windows (bedre enn som Plugin i freeNAS), men langt mindre effektivt. Med like mye dedikerte ressurser, er Windows-basert Plex Media Server ca. 50% "svakere" enn freeNAS. Men det blir vel en slags "brute force"-fremgangsmåte, siden jeg har mer enn nok krefter å ta av.
 12. Det meste er kjøpt i USA, men kabinett, PSU og CPU-kjøler er kjøpt i Norge. Siden posten har jeg imidlertid oppgradert litt til, og da bestilte jeg mer RAM, nytt hovedkort, og en CPU til fra eBay. Dette var uproblematisk. Serveren er litt dyrere, men langt mer kapabel. Nye specs: Hovedkort: Supermicro X9DRL-3F (1500 kr)CPU: 2x Intel Xeon E5-2650 v2 (Totalt 16C/32T) (2x 540 kr)RAM: 128GB Hynix 1600MHz DDR3 ECC (2200 kr)Kabinett: Fractal Design Define XL R2 (900 kr)PSU: Corsair VS650 (500 kr)NIC: Intel X540-T2 10GbE RJ45 (800kr)HBA: LSI 9211-8i (IT mode) (300 kr)Harddisker: 10x10TB WD Red (såkalt White Label, tatt ut fra eksterne WD Easystore/Elements harddisker) (16500 kr)
 13. Jeg kjøpte fra kl.ink rett før jul, og fikk den på døren tre dager senere. Ingen erfaring med service/rma, men en annen bruker her hadde en positiv opplevelse etter å ha fått et skadet produkt i posten. Det virker somom de er ryddige.
 14. Fuck it, her er annonsen. Den har ikke vært endret, hverken før eller etter salg. Si ifra hvis den ikke virker, så laster jeg opp skjermbilde av den i stedet. https://www.finn.no/162591960 Jeg kan altså dokumentere at jeg opplyste om dette på forhånd, og har kvittering fra Apple Store i USA.
 15. Hei For et par måneder siden solgte jeg en iPhone X 256GB på finn. Uten å linke til annonsen, opplyste jeg om følgende: Telefonen er ca. 1,5 år gammel, og godt, men pent brukt. Alltid vært brukt med deksel (som medfølger), MEN: Telefonen er kjøpt i USA, så det medfølger at den IKKE er dekket av norsk reklamasjonsrett. I tillegg til dette, fungerer ikke FaceID. Jeg er usikker på hvorfor, men i jeg har kjørt diagnose-programvare på Eplehuset som ikke oppdager noen feil på noen komponenter. Det er mulig dette kom av oppdatering til iOS 13, men det vet jeg ikke. Som følge av dette, selger jeg for 5000kr, som er under markedspris for en iPhone X 256GB. Det skal også nevnes at telefonen er helt original, skjermen, eller andre ting, har aldri vært knust, og følgelig aldri byttet. Den har merker på normal slitasje, som mikroriper i skjerm osv, men ingenting større. Jeg fikk mye interesse på telefonen, og solgte til slutt til et ektepar som gav den i gave til sønnen sin, og jeg tenkte ikke så mye mer over det. Men nå, nesten to mnd senere, har kjøper tatt kontakt med meg, og forteller at telefonen har fungert fint i 6 uker, men for noen dager siden, ble skjermen hvit. Den lager lyd og vibrerer når han kobler til laderen, men skjermen viser kun hvitt bilde. Han føler seg lurt, og angrer på kjøp av telefon som ikke er dekket av norsk reklamasjonsrett (noe som ble opplyst om i annonsen, og gitt rabatt for). I tillegg anklager han meg for diverse ting, som at skjermen er byttet ut (han mener original iphone skjerm ikke får mikroriper i seg), noe som ikker er sant. Jeg er første og eneste eier, og jeg har aldri knust eller byttet deler på den. I tillegg stiller han meg spørsmål som: «Har du noen gang mistet den i gulvet, fra lommen, eller fra bordet, eller andre situasjoner, med eller uten deksel?» osv. Selvfølgelig har jeg det, telefonen har sett normal bruk i 1,5 år, men den har alltid hatt på deksel, som ble kjøpt sammen med telefonen da den var ny. Jeg synes dette er en kjip situasjon. Jeg synes det er kjipt at dette har skjedd, men kjøper har tross alt hatt telefonen i over 6 uker, uten feil, og rapporterer nå om en feil jeg aldri har sett. Telefonen har ingen ytre, synlige skader, og har heller ikke hatt andre problemer i mitt eieskap, enn svekket batteritid (iOS rapporterer 89% i batteristatus under innstillinger, som boe sjekket før salg), og nevnte FaceID som ikke fungerte, men som er klart og tydelig opplyst om i annonsen, og diskutert med kjøper før salg. Kan jeg risikere noe erstatningsansvar i denne saken?
×
×
 • Create New...