Jump to content

Hårek

Moderatorer
 • Content Count

  25972
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1898 :)

1 Follower

About Hårek

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

45798 profile views
 1. En splitter gjør det som ligger i navnet, den deler ett signal (fra en utgang) til to apparater (inngang). Det du er ute etter er en switch. Den velger fra to/flere signalkilder (utganger) til en inngang på TV.
 2. Støtter det Professoren sier. Ville ikke satset på å ta av komponent fra andre steder på kretskortet. Er ikke så sikker på at hver diode tilhører en spesifikk tast. En helt vanlig diode burde fungere, trenger ikke nødvendigvis å være surface-mount.
 3. Det krever litt kompetanse. Hvis man må spørre så bør man la det være.
 4. Høres ut som en Double boot? Usikker på om denne er relevant:
 5. Vanskelig å vite 100% om slik ting. Men man kan jo synse litt. Hvis dimmer i lampen er av (skrudd på fullt lys) så bør pæra fungere som normalt. Det er lite trolig at lampen tar skade. Hue pæra kan få funksjonsproblemer hvis dimmer i lampen er på. Men ikke sikkert den blir ødelagt.
 6. Er disken initialisert som MBR? Det må være GPT. https://www.easyuefi.com/resource/check-mbr-or-gpt.html
 7. Åja. Siste nytt var at han dro til Power og fikk prøve med nytt utstyr i butikken. Det fungerte helt OK. Men hans egen PC fungerte heller dårlig der også, selv om den faktisk fikk opp et bilde (som så frøs). Jeg gjetter på en software konflikt med ett eller annet. Tror han har gitt opp å finne ut av det.
 8. Nei, det er tydeligvis ikke bare det som betyr noe. I dag var kvaliteten svært dårlig da jeg ringte til et firma, hadde store problemer med å høre hva som ble sagt. Så tok kontakt med Ice for å høre hva jeg kunne gjøre. De sender meg et nytt SIM-kort for å prøve om det hjelper.
 9. Tror det kan gjøres med en app som heter Tasker. Eks på noe lignende: https://www.androidcentral.com/tasker-do-not-disturb
 10. Ser at du har fått gode svar. Men bare for å kommentere denne, som var svar til mitt innlegg: En ladeboks har lite problemer med å "tåle" hva som helst. Det er bare en koblingsboks mellom strømnettet og bilen. I min ladeboks går strømmen gjennom en automatsikring (63A 3-fas) og en kontaktor som tåler 40A.
 11. Godt spørsmål. Har heller ikke skjønt hvorfor. Eneste jeg kan tenke meg er "forskriftene" - dvs det står i skriften, så da må det være slik. Mulig det ikke var RCM innebygget i ladeboksene da forskriftene ble innført. Hvis RCM detekterer feil så vil kontaktor slå av strømmen, i praksis er da bilen like godt isolert fra nettet som om sikringsautomaten slår ut. Angående lading på 3-fas IT så har jeg hørt litt varierende erfaringer beskrevet. Noen får mere effekt enn de kan få med 1-fas. Er muligens avhengig både av type bil og ladestasjon. Laderen er designet for å fungere best med TN nett. F.eks skal bilen kunne trekke 11 kW på 3-fas 16A TN, og 6-7 kW på 1-fas 32 A IT. Men laderen er ikke dimensjonert for 32A, det blir unødig kostbart. Den består av 3 moduler, som fordeler 32A seg imellom.
 12. Er disse tilpasset LED? Tipper det er dimmere som er problemet. Prøv å koble de vekk.
 13. Fikk stadig veldig forvrengt lyd når jeg snakker med en kamerat. Han har Telenor og iPhone, jeg har Ice og Nokia (relativt nye telefoner). Begge bruker VoLTE. Det ble så ille at det var vanskelig å for meg å høre hva han sa da han ringte til meg. Så prøvde jeg å ringe til han, og fant at da ble lyden mye bedre.
×
×
 • Create New...