Jump to content

Hårek

Moderatorer
 • Content Count

  26392
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2142 :)

1 Follower

About Hårek

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

48617 profile views
 1. Nei, det kan ikke fungere. LED driver er en SMPS, og variasjoner i input vil ikke påvirke output.
 2. Er ikke dette noe unøyaktig framstilt: "Alfapartikler er relativt tunge og stoppes lett, for eksempel av et papirark, så de må inhaleres eller spises før de representerer en helserisiko." Alfapartikler er ikke farlige å innta. Det er det radioaktive stoffet som er farlig å innta, for innenfra kan strålingen skade kroppens celler.
 3. Det kommer jo helt an på om du skal campe en tid eller bare overnatte. Hvis du skal campe en stund er det bra å ha innertelt, fortelt, etc. Ulempen er at det tar tid å rigge opp og ned. For en kjapp overnatting kan det være bedre med et enkelt telt som står uten plugger..
 4. Det å spørre et slikt firma var ikke i mine tanker. De er nødt til å ta mer for jobben enn det koster for et nytt. I Norge er det svært mye som blir kastet fordi det ikke lønner seg å få det reparert.
 5. Da er det antagelig slitt hull på isolasjonen på 24V kabel. Den ser ganske 'liten ut. Fullt mulig å reparere.
 6. Hvor er det gnister? Er det der du har tilkobling til 230V med 3-polet kontakt? Er mulig dette bare er dårlig kontakt i pluggen, det er ikke uvanlig. Ville forsøkt med en annen nettledning først.
 7. Det kommer an på organiseringen av partisjoner. Enkel utvidelse kan bare gjøres inn i utildelt plass som ligger inntil C (dvs til høyre). Problemet er gjerne at det ligger en liten partisjon til høyre for C. Men hvis dette er Recovery partisjonen så er det mulig å ikke ta den med. Ikke ofte man bruker Recovery.
 8. Nei, det er helt utelukket. Radioaktiv stråling kommer fra spesielle stoffer (stort sett ustabile isotoper). Kroppen inneholder bare stoffer som er helt stabile, de kan ikke endres av stråling til å bli ustabile. Det er tre typer radioaktiv stråling. Alfa (heliumkjerner), Beta (elektroner), og Gamma (fotoner). Stråling til kreftbehandling er vel røntgen eller protonstråler?
 9. Ja. Kan anbefale Macrium Reflect. Er gratis for privat bruk.
 10. Det er nok tenkelig. Her fikk vi Telenor fiber for noen år siden, og i fjor kom Viken Fiber (Altibox) og gravde på nytt. Men de har stort sett bare lagd en liten grøft i vegkanten. I en annen gate har kommunen gravd opp hele vegen og skiftet vann og avløp. Da ble det lagt ned godt med rør for strøm og fiber, så da blir slikt enklere.
 11. Tror han har gått seg bort i formulering av overskriften. "... gå med et CO2-underskudd på 16 kilo i året." er jo noe helt annet enn å bare spare 16 kg.
 12. Et veldig dårlig poeng. Både effekt og årsproduksjon er oppgitt når man omtaler kapasiteten til et kraftverk. Ingen steder vil årsproduksjon være installert effekt utnyttet hele året. Hverken for vannkraft eller vindkraft. Både pga mengde vind / vann, og det faktum at produksjon reguleres etter behov.
 13. Opplevelsen er vel at styrken varierer med din plassering i rommet. Du beveger litt på hodet, og lyden blir sterkere eller svakere. Hvor mye avhenger av frekvensen. Bølgelengden ved 100 Hz er ca 3.5 meter, dvs 87 cm mellom max og min.
 14. Kan se ut som en F-kontakt? Prøv Kjell: https://www.kjell.com/no/produkter/lyd-og-bilde/tv-og-tilbehor/antenner-og-tilbehor/kontakter-for-antenn/sma-kontakter/rp-sma-hann-til-sma-hunn-p39544 (er ikke den du skal ha, bare et eksempel).
 15. Joda, det har vært brann. Ladet bilen fra vanlig stikkontakt – det endte i katastrofe
×
×
 • Create New...