Jump to content

Hårek

Moderatorer
 • Content Count

  26225
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2069 :)

1 Follower

About Hårek

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

47398 profile views
 1. Abonnerer du på tjenesten? Ser at det koster 30 kr / mnd ekstra for opptak.
 2. Feilmeldingen ser ut til å være oversatt fra "This site key is not enabled for the invisible captcha". Antar det er et problem som må håndteres av eier av nettside.
 3. Har du noen tanker om hvordan strøm blir betalt? Tror du at en 4 MW generator gir dobbelt så mye inntekt som en på 2 MW? Noen kan produsere jevnt hele året, mens mange ikke har noe vann / vind og står stille deler av tiden. Strømregningen din blir normalt ikke større med en 2 kW panelovn kontra en på 500 W. Det er tiden du bruker den som har mest å si. Du betaler for energi (kWh), ikke for effekt. Se på liste over vannkraftverk og vindkraftverk i Norge. Det som er av interesse er både effekt og årsproduksjon.
 4. AM brukes fremdeles i USA. Det er tusenvis av radiostasjoner (4676 i 2016).
 5. Hårek

  Mva og ENK

  Man må registreres i MVA når det faktureres over 50 000 kroner i året. Så må man sende inn et skjema 6 ganger i året. Utførsel av varer og tjenester er fritatt for merverdiavgift.
 6. Et alternativ er Linux, for å sjekke om det kan kjøre. https://ubuntu.com/tutorials/try-ubuntu-before-you-install#1-getting-started
 7. Har engelsk Windows, finner den under 'System devices':
 8. "Den vanligste måten å produsere oksygen på, er å komprimere luft " Det var da en svært mangelfull forklaring. Komprimering av luft gir bare varm luft under trykk. Så må man kjøle denne luften ned så den blir flytende (-196 grader) og destillere denne vesken til nitrogen, argon, og oksygen.
 9. Ja. TU: "Pelton-turbin brukes gjerne i kraftverk med stor fallhøyde og ikke så stor vannføring. Fordelen med denne turbintypen er at den kan kjøre med varierende antall stråler som gir god virkningsgrad over et stort operasjonsområde."
 10. Hammeren har svært liten relevans til artikkelen. Her var det omtale av kraftverk som er en del av vannforsyningsanlegget.
 11. Ja, det er en del slike. Svarttjern, Mofjellet, Hammeren (Rana), Refsdal (Førde), Sønsteby, Tisjøen, Hattebergsdalen, Alnes vannbehandlingsanlegg, Nore - Lesja, Tverrelva kraftverk, Stølsvatn, Taraldsvik, Tveit kraftverk - Sogn og Fjordane
 12. Enig med deg, 20 MW er hinsides usannsynlig. Wikipedia har brukt Dagbladet som kilde. Ikke uvanlig at slike artikler blander W og kW.
 13. Noen MC-kjørere tar det litt vel langt i å få "tøffere sykkel". Her er en som har fjernet bakskjermen helt. Kan se ut som han har montert lys og skilt foran bakhjulet! Lå bak fra Vestby til Røyken. Var naturligvis helt umulig å se noe baklys.
×
×
 • Create New...