Jump to content

HansiBanzi

Medlemmer
 • Content Count

  736
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

496 :)

1 Follower

About HansiBanzi

 • Birthday 03/29/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for tips! Jeg hadde egentlig tenkt å ikke kjøpe denne, men til den prisen måtte jeg bare ha en (vel, det ble to...)
 2. Jo, mitt inntrykk er at det er ganske normalt. Likevel har folk ulike prioriteringer og preferanser. Når det i tillegg er snakk om flere bytter på kollektivtrafikk har jeg full forståelse for at noen syns det blir mye. Selv har jeg 15 min hver vei og syns det er i lengste laget...
 3. Jeg skjønner godt at en slik reisevei ikke frister noe særlig. Jeg kjenner ikke helsesektoren veldig godt, og vet heller ikke hvilke jobber du søker, men jobbtilbud vokser ikke på trær selv for høyt utdannede, så jeg ville gått på intervjuet og tatt stilling til alt det andre senere. Det virker som reisevei er hovedargumentet for å droppe intervju, og det virker litt "tynt" siden man kan påvirke dette noe selv (kan sykkel være et alternativ for hele eller deler av strekningen? Hva med bil, det er jo uansett greit å ha? Om man kan holde seg til småveier fungerer moped fint i sommerhalvåret), men det er selvfølgelig du selv som vet best hva som er viktig for deg. Jobbintervjuerfaring kan også være veldig nyttig ved videre søking. Jeg er nok ganske farget av at jeg selv måtte bruke ganske lang tid på å skaffe jobben jeg har nå. Tror det ble rundt 200 søknader på litt under to år, men det var dårlige tider i min bransje og jeg søkte jobber et annet sted enn der jeg bodde. For de fleste stillingene konkurrerte jeg med et tresifret antall søkere, hvorav mange trolig sto uten jobb og kunne tiltre nærmest på dagen, mens jeg hadde tre måneders oppsigelsestid. Jeg regner med at din situasjon er noe mer fordelaktig.
 4. Hvorfor trekke deg? Hvis du har blitt innkalt til intervju har du etter all sannsynlighet blitt vurdert som kvalifisert for stillingen, og uansett har du nesten ingenting å tape. Er det en stilling du overhodet ikke har lyst på? Uansett er det ikke slik at du må akseptere et eventuelt tilbud hvis intervjuet går bra.
 5. Jeg kjenner at jeg irriterer meg (om enn bare litt) over at du ikke tar tak og henger opp noe selv.
 6. Folk som spiller høy musikk fra høyttalere andre steder enn i sitt eget hjem. I parker og på stranden er det på grensen til greit, man må nesten forvente litt bråk om man går til populære steder, men det går da an å ta litt hensyn og ha musikken såpass lavt at jeg som sitter 50 meter unna høyttaleren slipper å heve stemmen for å prate med de jeg sitter ved siden av? Verre er det med disse noldusene som bare må dele musikk med hele omverdenen mens de beveger seg rundt på sykkel eller til fots, i byen så vel som i fjellet.
 7. Det vil variere med type grønnsaker pga ulik grad av kontakt mellom grønnsak og flaske (erter er nok mye bedre egnet enn brokkoli, f.eks), men det vil uansett være så lite kontakt med grønnsakene at det nærmest blir som luft å regne. For å kjøle ned raskt er det iskaldt vann som gjelder, gjerne med isbiter og salt.
 8. Sannsynligvis er det bare snakk om en blanding av enheter. 15 mbps (megabit per sekund) gir en maksimal nedlastingshastighet på 1,875 MB/s (megabyte per sekund).
 9. Velkommen til voksenlivet, I guess... På tide å skru ned forventningene, for man klarer seg helt fint med 25.000 netto. Om man bor fornuftig går det helt fint å spare noen tusenlapper i måneden samtidig som man unner seg litt i ny og ne.
 10. Hvor mye man skatter er jo litt individuelt, men gitt at du har 425.000 i inntekt, null gjeld og ikke sparer i BSU blir dwt ca 102.000 som skal fordeles på 10,5 måneder (ikke skattetrekk i måneden man får feriepenger og halvt skattetrekk i desember). Da ender du på rundt 25.700 i en normalmåned. Det er absolutt ikke ille, og det er fullt mulig å bo i Oslo for den summen.
 11. I tillegg ser det ut til at du har glemt å regne med skatt som fort spiser mellom en fjerdedel og en tredjedel... EDIT: Men jeg syns likevel ikke det høres veldig lavt ut med tanke på at det er første jobb etter utdanning. Det blir feil å forvente å havne rett på gjennomsnittslønn eller høyere før man har vist at man duger.
 12. Har noen ting jeg skulle blitt kvitt: AMD phenom II X4 (AM3) M4A89GTD PRO/USB3 hovedkort Cooler Master 212 CPU-kjøler GeForce GTX 560 Ti 4x4 GB DDR3 RAM (Corsair XMS3) Cooler Master G650M 650W strømforsyning 5,25" DVD-brenner. Alt over er montert i et Fractal Design R2 kabinett. Ønsker helst å kvitte meg med alt samtidig. Jeg har i tillegg et ubrukt Cooler Master 430 black elite kabinett som gis bort. Ting kan hentes i Sandvika/Asker eller sendes mot frakt.
 13. Finnes det noen gode alternativer til finn.no for kjøp og salg av datautstyr her til lands? Det var et bruktmarked her tidligere, men det ser ut til å ha blitt nedlagt. Jeg har noen ting jeg gjerne skulle blitt kvitt, men det føles feil å levere det på dynga om noen kunne vært interessert i det, og erfaringsmessig er det litt for mye jobb med finn-annonser.
 14. Tror det er slik med statlige arbeidsgivere. Er en del særregler der, og mange som tror at rettigheter og plikter som gjelder det offentlige også gjelder i det private. Det kan dog ta velding lang tid å få tilbakemelding i det offentlige også. Jeg ble bedt på intervju fire måneder etter søknadsfristen en gang. Det hadde vært helt tullete om alle private arbeidsgivere var lovpålagt til å svare på alle søknader de mottar, selv om det selvfølgelig er fint at de gjør det.
 15. Tja. Tror ikke jeg kan si at jeg hadde rett nå når jeg har sjekka. Var mer lisensiert der enn jeg trodde. Husker bare at det var en del hype rundt at vice city hadde veldig mye kjent musikk. Ganske skuffa over spillista jeg også. Blir nok ikke kjøpt med det første, men på sikt. I hvertfall om det blir enkelt å legge til flere spill eller bruke kontrollere med analogstikker. Castlevania, gran turismo og wipeout er blant de store titlene som burde vært med. Er også en god del mindre (aner)kjente spill jeg kunne tenkt meg på den, som alundra, croc eller command and conquer.
×
×
 • Create New...