Gå til innhold

Hamas har erklært krig mot Israel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen få lyspunkt i all elendigheten.

En kibbutz (landsby) ble reddet av 25 år gammel kvinnelig sikkerhetssjef som fort ante at noe uvanlig var på gang og mobiliserte et team for å forsvare innbyggerene. De drepte 25 bevæpnede "allah u akbar" palestinere som kom for å massakrere sivile. Israel har obligatorisk militær tjeneste for kvinner. Noe som redder liv.

image.png.e207bee8f01f7e3081d6e872530f8f61.png

image.thumb.png.3226f825e06fbe863ee7a91285980ae3.png

Inbar Lieberman, the security coordinator of Kibbutz Nir Am since December 2022, heard explosions early Saturday, when the terrorists launched their unprecedented attack on the Jewish state, according to Walla News.

She realized that the sounds were different than those heard during the usual rocket attacks on the kibbutz — located near Sderot and a stone’s throw from the Gaza Strip.

So Lieberman rushed to open the armory, distributed guns to the 12-member security team and coordinated their decisive response amid the unfolding attack.

She placed her squad of kibbutzniks in strategic positions across the settlement and set up ambushes that caught the gunmen off guard and turned the tables on them during their mission to inflict mass casualties.

Lieberman killed five terrorists by herself, while the others gunned down 20 more over four hours as they turned Nir Am into an impenetrable fortress — while nearby kibbutzim suffered heavy losses, Walla News reported.

“When it’s all over, this woman will receive the Israel Prize. The story of her heroism is a story that will go down in Israeli lore for generations. Inbal is the reason there is one kibbutz in the entire surrounding area that remains unharmed — Nir Am,” the post said.

https://nypost.com/2023/10/10/israeli-woman-25-hailed-as-hero-for-killing-terrorists-leading-security-team-at-kibbutz/

Endret av Ekspertkommentator
  • Liker 5
Lenke til kommentar
5 hours ago, BadCat said:

Jeg ser debatten for andre gang nå. Ingen av de med tilhørighet til Palestina greier å snakke om de aktuelle hendelsene. De må sette det i kontekst eller bortforklare. Det blir som å angripe tyskere 80 år etter krigen og bortforklare det med at det lå i kortene.
 

Norske "akademikere" har nå mistet hele sitt eksistensgrunnlag med palestinaskjerf og det hele da det viser seg at de i alle år har støttet det som viser seg å være barbariske islamske terrorister og barnemordere som ikke står tilbake for ISIS.
 
NRK sviktet igjen og lot disse "akademikerne" slippe unna med den samme svadaen og de samme "talking points" som har vært standarden opp gjennom årene. Hadde folk prøvd seg på den samme type relativisering etter Utøya hadde de (betimelig nok) blitt forvist til evig tid til et kaldt sted i Sibir. Men palestinakomiteen får holde på med sin fornektelse som om 7-10 ikke har skjedd og NRK henter de sikkert tilbake for mere svada og fornektelse på et senere tidspunkt.

De som leser VG og Dagblad i dag ser at norsk media vil snart legge bak seg 7-10 og for "balansens skyld" fokusere på skjebnen til palestinerene i Gaza som "igjen blir bombet av Israel". Andre med klarsyn vil ikke glemme 7-10 massakrene og minne verden om ofrene og gisslene uten å komme med "ifs and buts".

Endret av Ekspertkommentator
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, BadCat said:

Ingen av de med tilhørighet til Palestina greier å snakke om de aktuelle hendelsene. De må sette det i kontekst... 

Nå ble jeg nysgjerrig: Viste noen av de som sto på Israels side under Debatten noe vilje til å se på det som skjedde i helga i kontekst, da? Jeg fikk ikke med meg sendingen, men jeg har en snikende mistanke om at Israel-vennene må ha vært mest opptatt av å se de aktuelle hendelsene mest mulig isolert, ja. Som om de skjedde i et vakuum. 🤭

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Gisselsituasjonen har topp prioritet hos Israel. Det er ikke bare snakk om voksne menn og soldater. Hamas tok og små barn som gissler tatt fra desperate foreldre og nå truer Hamas med å drepe gisslene. Foreldre vil gå gjennom ild og vann for sine barn og det ekstreme stresset som foreldre frastjålet småbarn nå gjennomgår kan ingen forestille seg. 

Det holder ikke med en spesiell plass i helvete for Hamas og Islamic Jihad sine islamske dødsskvadroner. Noen må komme opp med noe enda værre.

 

https://nypost.com/2023/10/09/hamas-threatens-to-execute-israeli-hostages-on-camera/

image.png.e84df0b608512c662954cd3e3926bf39.png

image.thumb.png.a7bf8c25b041cb9b18c55a704830546d.png

image.png.e344e870e4470dc006e107276855ff52.png

Endret av Ekspertkommentator
Lenke til kommentar
Aiven skrev (38 minutter siden):

Israel har aldri trukket seg tilbake. Tvert imot, de tar mer og mer land, år etter år.

2005 ringte. Den vil gjerne snakke med deg om Gaza det året.

  

 

Psykake skrev (31 minutter siden):

Det er et noe forenklet syn på det.

In November 1967 the Israeli authorities issued Military Order 158, which stated that Palestinians could not construct any new water installation without first obtaining a permit from the Israeli army. Since then, the extraction of water from any new source or the development of any new water infrastructure would require permits from Israel, which are near impossible to obtain

Ja, vann er ikke en fornybar ressurs, og det er nødvendig med streng kontroll og strenge regler for at vannforsyningen enten ikke skal bli overbelastet, eller forurenset. Var det ikke du som snakket om at Israel fylte igjen vannbrønner med sement? Du utelot snodig nok at de gjorde det fordi det var gjort ulovlig og de risikerte nettopp kontaminering av vannet til alle.

 

  

ozone skrev (21 minutter siden):

Palestinerne https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinians
og Palestina https://en.wikipedia.org/wiki/Palestine_(region)
har eksistert i årtusener før jødene kom for et "øyeblikk siden" og "trengte et sted å bo"...
De stjal land fra folk som bodde der allerede, og har fortsatt med det til den dag idag.
Fordi om det ble synd på jødene i 1939-45, så gir det dem ikke rett å stjele noen andre sitt land, og undertrykke dem og terrorisere dem daglig i 80 år.

De opprinnelige palestinerne var jøder. Det vil si, alle som bodde i området ble omtalt som palestinere, så det var etter hvert flere og flere arabere også. Alle som ble innlemmet i den nye staten Israel var også palestinere.

Dagens "palestinere" er altså egentlig ikke reelle palestinere. De er migranter som slaktet seg inn i området fra den arabiske halvøy.  

ozone skrev (12 minutter siden):

Jeg ler meg ihjel!
Skal vi miste retten på Norge fordi Norge ikke heter Vikingland?
Hvor lenge synes du et folk skal bo i et land før de "eier" det?
Vanskelig å "gjøre krav på et land før det finnes regjering og domstol og matrikkelføring, osv.
Skjerp deg.

Poenget er at det ikke har noen betydning hva noen kaller seg. Araberne har ikke noe større rett til å eie det tidligere mandatområdet enn jødene. Jødene var villige til å dele med araberne, men araberne krevde å få absolutt alt. Da de ikke fikk det, prøvde de flere ganger å utslette jødene for å kunne ta landet deres.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Svein M skrev (7 timer siden):

Gaza har vært selvstyrt siden 2005, men Vestbredden har vært okkupert. Så løsningen for fremtiden er vel at begge disse områdene blir selvstyrt eller egne land. Så får det heller være en godt bevoktet grense med mur mellom disse områdene og Israel.

Med de erfaringene Israel har gjort seg, så ser de vel heller kanskje at de aldri kan slippe grepet på Vestbredden. Som du selv påpeker, de trakk seg ut fra Gaza i 2005, noe som medførte en voldsom vekst i antall terrorangrep. Det samme vil sannsynligvis skje hvis de gir opp Vestbredden.

 

  

Aiven skrev (6 timer siden):

Nei, det er ikke merkelig. Palestinere hadde eiendom i det Osmanske riket. Å ta land fra folk som bor et sted når man har erobret det er forsåvidt vanlig, men etisk blir det aldri. Disse folka hadde jo aldri gjort hverken briter eller jøder noe som helst. De bare var så uheldige å bo på et territorie som britene bestemte seg for å ta over.

Nå blander du to forskjellige ting, hvem som kontrollerte området totalt sett, og privat eiendom. Jødene kjøpte opp eiendommer, helt legitimt.

Og når det gjelder området Palestina så var det faktisk slik britene beseiret osmanerne, og dermed overtok kontrollen. Det er slik det fungerte, og vi kan ikke dikte opp at vi skulle ønske ting fungerte annerledes. Vi kan ikke skrive om historien.

Uansett, det er interessant å registrere at en som holder med Russland også mener jødene ikke skulle hatt samme rettigheter til selvbestemmelse og egen stat som araberne i området. At en jødisk stat ikke er legitim.

  

 

Yakamaru skrev (6 timer siden):

Vi har folk på venstre som ser ut til å kanskje, muligens innse at mange på det ekstreme/Progressive venstre er nokså gale. 

Vi så det allerede med invasjonen av Ukraina. De avslørte seg selv som pro-nazistiske Russland-propagandister.

Sitat

Og BLM, i det minste de som holder til i Chicago ut ifra det jeg har sett, ser ut til å støtte Palestina. Ta det for nå hvordan man selv vil. 

BLM har jo vært involvert i noen skandaler der lederskikkelser har grafset til seg penger og blitt rike på midler de har stjålet. Så det skulle ikke forundre meg om BLM bare er enda en russisk propagandaorganisasjon.

  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
6 hours ago, Crooked Cracker said:

Om jeg skal tillate meg å spekulere litt vil jeg tro at grunnholdningen til disse ligger i 'by all means neccessary' begrepet som logisk er tuftet på at kampen om frihet legitimerer alt. Denne rasjonaliseringen vil nok appelere mer til folk som selv føler seg utsatt for kollektiv undertrykkelse, samt rettferdighetsidealister som har en tilbøyelighet til å bli emosjonelt motivert på vegne av andre. I en såpass langvarig og kompleks konflikt som dette blir det for mange ikke så lett å trekke linjene mellom rett og galt, derav støtte til drap på uskyldige. Nå blir det ikke enklere heller ettersom det jevnlig sås tvil om uskylden til sivilbefolkningene også.

Selv mener jeg at slik tankesett ikke fører noe godt med seg, og tilsiktede drap på sivile bør aldri begås eller støttes. Dog har historien tydelig vist at mennesker som lever under visse forhold og\eller bli foret med visse ideer lett kan få sine sinn fullstendig fordervet til å rettferdiggjøre de mest groteske ting for 'den rette saken'.   

Indeed. Vi i Vesten tror ikke på felles straff, noe det folk fra Palestina og Israel gjør. Fra vårt perspektiv er det utenkelig å utøve vold eller straffe noen som ikke har gjort noe galt selv om de kanskje tilhører en spesifikk religion/etnisitet/whatever som vi kanskje er imot, men for disse folka er det en selvfølge. Disse folka har vært i hverandres strupe for hvor mange generasjoner allerede? Judaismen er en nokså gammel religion, og Islam har eksistert siden ca ~650AD et sted?

Uansett, jeg støtter Israel i denne konflikten, eller i det minste de sivile som har blitt drept i konfliktsonene og synes det burde sendes humanitær støtte til disse områdene ASAP.

14 minutes ago, Markiii said:

 

Vi så det allerede med invasjonen av Ukraina. De avslørte seg selv som pro-nazistiske Russland-propagandister.

BLM har jo vært involvert i noen skandaler der lederskikkelser har grafset til seg penger og blitt rike på midler de har stjålet. Så det skulle ikke forundre meg om BLM bare er enda en russisk propagandaorganisasjon.

Du er betatt over Russland. Dette har ingenting med Russland å gjøre, og kommer av som et barns forståelse av geopolitikk og liknende emner. Dette er ikke for å være frekk, men å henvise til din ignoranse over slike viktige og dype tilstander/situasjoner. Og jeg begynner egentlig å bli litt lei, dessverre. 

BLM har vist seg for å være en grift som utnytter minoriteters genuine problemer for egen fordel. Det ble donert rundt noe 80 millioner Dollar som "forsvant" fra 2020-2021 og noen av lederne endte opp med million-Dollar store herregårder. Mon tro det er forbindelse der, but alas, dette blir for off-topic å snakke om. Det at de ser på Israel som "fienden" er ikke akkurat nytt med tanke på at denne ekstremist gruppen ser på Hamas som "frihetskjempere" selv om de er bokstavelig talt en terrorist organisasjon, og folk ser ut til å endelig finne ut at BLM ikke er noe å støtte. Mange som advarte mot å støtte BLM, men senere er bedre enn aldri eller hva nå enn ordtaket heter.

"The first casualty of war is the truth" er noe folk burde være obs på. Har lagt merke til propaganda fra begge sider som er for krig, så foreslår at folk generelt tar et steg tilbake og se på ting med et kaldt hode.

Lenke til kommentar
Camlon skrev (4 minutter siden):

Han må repetere informasjon, fordi brukere skriver påstander som er feil om og om igjen som at Israel har aldri trukket seg tilbake.

 

 

Beklager, jeg skulle spesifisert  det var vedrørende kontrollen av vann. 

 

Endret av Psykake
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Psykake skrev (25 minutter siden):

Beklager, jeg skulle spesifisert  det var vedrørende kontrollen av vann. 

 

158 regelen handler vel om grunnvann, så det er nok ikke helt ufornuftig at det er strenge føringer på det. Allikevel så er det vel håpløst at de israelske styresmaktene skal være de som gir fullmakter til å hente vann, dette burde vært innvilget og kontrollert at ble gjort på en trygg måte av noen nøytrale instanser, i denne konflikten. 
 

Står litt om dette Wikipedia, og jeg forstår det som at i kombinasjon med regel 92, så har Israel i praksis kontroll på alt som er vannrelatert, også rensing av vann. 
 

jeg kan ikke helt forstå at det finnes noen gode grunner til det 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Camlon skrev (8 minutter siden):

Fair enough.

Er det noen som har informasjon om når Israel vil sende inn bakkestyrker? Noen på Twitter sa igår at Israel vil invadere neste natt, men det skjedde tydeligvis ikke.

Israel vil naturligvis bevare det som en hemmelighet, samtidig vet de nok ikke selv fordi det avhenger av resultatet av luftoperasjonene, etterretning og så videre. Hvor mye svekker de Hamas før de eventuelt går inn? En annen ting er at det å gå inn på bakken er ekstremt farlig og vil bety mange døde israelske soldater.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Baranladion skrev (Akkurat nå):

158 regelen handler vel om grunnvann, så det er nok ikke helt ufornuftig at det er strenge føringer på det. Allikevel så er det vel håpløst at de israelske styresmaktene skal være de som gir fullmakter til å hente vann, dette burde vært innvilget og kontrollert at ble gjort på en trygg måte av noen nøytrale instanser, i denne konflikten. 
 

Står litt om dette Wikipedia, og jeg forstår det som at i kombinasjon med regel 92, så har Israel i praksis kontroll på alt som er vannrelatert, også rensing av vann. 
 

jeg kan ikke helt forstå at det finnes noen gode grunner til det 

En god taktikk hvis man f.eks vil ta over mer jordbruksland hvor det opprinnelig bor palestinske bønder. 

Steng krana og la det visne.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
fivebigcities skrev (4 timer siden):

Du, prøv deg heller på noen som ikke har hørt alt det der tullet før. Israelerne ønsker palestinerne nedenom og hjem, men jeg noterer meg selvsagt at til tross for en ulovlig okkupasjon, umenneskelige forhold og stadig flere ulovlige bosettinger, så har okkupantmakten fortsatt sine støttespillere her hjemme i Norge. Dere om det, sier nå bare jeg. 

Jeg er naturligvis klar over at konflikten mellom jødene og araberne har røtter som strekker seg veldig langt tilbake i tid, men det er ikke alt som skjedde i går som har relevans i dag, kan man si. Nye generasjoner kommer til, og når alt man har opplevd er undertrykkelse, drap og lidelse fra en ulovlig okkupantmakt, så er det kanskje ikke så rart at det er ganske mange blant palestinerne som ønsker jødene og staten Israel jevnet med jorden.

Jeg har hørt rykter om at det var en del jøder som følte og tenkte det samme om tyskerne og det tredje riket en gang i tiden, også, uten at jeg er villig til å klandre noen av dem for det heller.

Jeg synes det er upassende slik du nå bare gjentar deg selv uten å ha svart på det andre har skrevet tidligere om akkurat det samme. Du har for eksempel ikke svart på hvorfor Israel endte opp med å kontrollere Vestbredden, eller hva som skjedde etter den unilaterale tilbaketrekkingen fra Gaza i 2005.

Er det liksom uten betydning hvordan palestinerne har holdt på? Er det ikke relevant at Israel har blitt tvunget til å forsvare seg selv mot stadige terrorangrep?  

fivebigcities skrev (4 timer siden):

Bra video nederst i tweeten.

Kan du forklare hvorfor den er bra? Hvilke argumenter vil du utheve?

Den utelater som vanlig en hel masse, som at årsaken til arabere flyktet fra Israel var at de selv angrep staten både innenfra og utenfra.

Den påstår også at Israel bare utvider og utvider, men nevner ikke at Israel trakk seg helt ut fra Gaza i 2005.

Nei, det fremstår bare som mer propaganda.

Men spørsmålet mitt er hvorfor vi enda en gang diskuterer historikken her i tråden? Det er diskutert i det uendelige tidligere. Er det fordi enkelte ønsker å rettferdiggjøre terrorangrepene for noen dager siden? At vi må "forstå" terrorangrepene og legge skylden på sivile for at de ble slaktet ned?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

«Gaza vil til slutt bli til en by med telt. Det blir ingen bygninger. Bakkemanøveren vil overraske Hamas» sier en israelsk sikkerhetsoffiser til israelske Channel 13.

Dette er trusler, men samtidig vil det også være klare krigsforbrytelser. Israel er nødt til å beherske seg hvis de skal beholde støtte i kampen mot terroristene. De må frigjøre Gaza fra Hamas, ikke drepe alle på Gaza.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
leifeinar skrev (På 8.10.2023 den 6:50 PM):

Mulig Palesinere kjenner litt på hva 70 år med okkupasjon, overgrep og undertrykkelse.  Men bare dumt at det skjer på denne måten.

Det kjenner jeg også på. Jeg støtter ikke Terror, bare la det være helt klart. 

Men i denne diskusjonen så er ting alltid så sykt sort hvitt og polarisert. Palestinerne er satan og Israel er bøddelen med alle rettigheter.  I et brøkdel av alle nyhets flash så er det en mann som blir intervjuet om bakgrunn for terroren, hvor bla moskeen blir nevnt.  

Okkupasjon, overgrep og undertrykkelse funger ikke særlig godt med Dialog, Toleranse og forståelse.

Terror passer heller ikke inn......

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Snikpellik said:

«Gaza vil til slutt bli til en by med telt. Det blir ingen bygninger. Bakkemanøveren vil overraske Hamas» sier en israelsk sikkerhetsoffiser til israelske Channel 13.

Dette er trusler, men samtidig vil det også være klare krigsforbrytelser. Israel er nødt til å beherske seg hvis de skal beholde støtte i kampen mot terroristene. De må frigjøre palestinerne fra Hamas, ikke drepe alle på Gaza.

Jeg tror ikke den sikkerhetsoffiseren er en troverdig kilde.

Fra det jeg har lest, så vil Israel ta småbyene først og omringe Gaza by. Da vil de trolig be sivile om å forlate byen, og ta nabolag etter nabolag til de har tatt ut Hamas.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...