Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Markiii skrev (1 time siden):

Nei, i Rødt så er det mange som forsvarer og rettferdiggjør invasjonen. Nå er ikke utvalget enormt, men jeg har snakket med litt Rødt-folk på ulike stands, og jeg fant ingen som tok 100% avstand fra Russland og hva de driver med. Samtlige forsvarte invasjonen og mente vesten hadde "tvunget" Russland til å invadere, at det var et kupp i 2014, osv.

Har en onkel i Rødt som er aktiv i et lite og uviktig lokallag. Han mener alt er vesten sin feil. Etter en lengre periode med utskjellinger av Støre, regjeringen og alt mulig på facebook tok noen høyt oppe i partiet kontakt med han og ba han roe ned aktiviteten 😂

Så kudos til de litt lenger opp ihvertfall ^^

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Radiosilence skrev (1 minutt siden):

Hvis Russland erklærer krig mot Nato så kan vi ikke ha 16 åringer jobbe på en plass som er et legitimt mål. Jeg regner med de blir sendt hjem på dagen hvis det skjer.

16-åringer får ikke høyt spesialiserte oppgaver. De kan byttes ut på dagen som du sier og da ser jeg virkelig ikke problemet selv om Russland skulle erklære selvmord.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
TheKims skrev (1 time siden):

Vet ikke hvem du har snakket med, men flertallet i Rødt støtter absolutt ikke invasjonen. 

https://roedt.no/rodt-stotter-ukrainas-kamp-for-frihet

Samtidig så legger de bånd på hva som skal sendes,  og hvor det kan brukes, så jeg anser hele utsagnet som en gigantisk kamel partiet har måtte svelge for i det hele tatt å kunne være et parti med stortingsmedlemmer i fremtiden. Hele erklæringen fremstår like ærlig som unnskyldningen som kommer når man har blitt tatt for å stjele. Solbriller f.eks...

Endret av RookieNO
  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
TheKims skrev (1 time siden):

Vet ikke hvem du har snakket med, men flertallet i Rødt støtter absolutt ikke invasjonen. 

https://roedt.no/rodt-stotter-ukrainas-kamp-for-frihet

Jada, dette var noe de med nød og neppe dro i havn, etter store og langvarige diskusjoner internt. Det betyr ikke at det representerer "grasrota" generelt.

Ikke er det egentlig relevant for det jeg skriver heller. Det endrer ikke min opplevelse av de Rødt-medlemmene jeg har snakket med på stands.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

 

Russlands nye våpen: Glideflukt med 1500 kilo sprengstoff
Tenketanken Institute for the Study of War varsler mulig «endring i russiske operasjoner» langs frontlinjen.

I videoen publisert hos «jernhjelmene» glir bomben raskt inn i utsnittet, ned mot et bygg.

Så treffer bomben målet sitt. En ildkule stiger til værs, etterfulgt av en soppformet røyksky.

Videoene har blitt publisert av flere russiske militærbloggere den siste uken.

De sier det er en glidebombe av typen FAB-1500 man ser på videoen.

 

https://www.nrk.no/urix/her-synes-russlands-_nye_-vapen_-_-ikke-alle-gutta-vare-taler-det-1.16798010

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jens Kr. Kirkebø skrev (2 timer siden):

Å sende NATO-soldater inn på bakken i Ukraina er det neppe noe poeng i. Skal vi bidra aktivt i krigen må det være ved å opprette luftherredømme og starte storskala bombing av russiske posisjoner. Gjør NATO det har ikke russerne en sjanse mot Ukraina på bakken.

Hadde det ikke vært et poeng å sende inn NATO-soldater for å vokte grensa til Belarus feks? Da kunne deler av de ukrainske soldatene som er bundet opp til forsvar av grensa mot Belarus omprioriteres 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Quote

Paven får kritikk etter å ha oppfordret Ukraina til å forhandle

 

Ukraina og Polen reagerer skarpt på at pave Frans oppfordrer Ukraina til å åpne for fredsforhandlinger med Russland, skriver NTB.

Lørdag ble det kjent at pave Frans i et intervju med sveitsiske RSI hadde oppfordret Ukraina til å gå til forhandlingsbordet med Russland. Han sa blant annet at de ikke burde skamme seg for å forhandle.

– Hva med å oppfordre Putin til å ha mot til å trekke hæren ut av Ukraina uten kompensasjon? Da ville freden kommet umiddelbart uten at det er behov for forhandlinger, skriver Polens utenriksminister på X.

Også tyske politikere har reagert på uttalelsene fra paven.

Hele intervjuet med paven publiseres 20. mars.

 

Ja her løp nok Paven putins ærend, uansett om det var med overlegg eller at han ikke tenkte seg godt nok om før han presenterte sin plan. 

Så kritikken er berettiget. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
dabear skrev (1 time siden):

Hadde det ikke vært et poeng å sende inn NATO-soldater for å vokte grensa til Belarus feks? Da kunne deler av de ukrainske soldatene som er bundet opp til forsvar av grensa mot Belarus omprioriteres 

Absolutt. Vestlige styrker kunne befestet forsvarslinjene fra Kherson til Zaporizjzja og fra den polske grensa til der Dnepr krysser grensa til Belarus, og med dette frigjort mange Ukrainske soldater.

Disse linjene kunne blitt forsterket med ekstra luftforsvar samt luftstyrker som i det minste innledningsvis kunne ha begrenset seg til å skyte på fiendtlige styrker som utgjør en direkte trussel mot dem selv, og vært veldig klare på dette ovenfor Russland. Med en advarsel om at det å angripe styrkene ville føre til en mer aktiv tilstedeværelse, noe Russland absolutt ikke ønsker. Dette for å beskytte egne styrker, men også sivile bak disse linjene. 

Poenget er å lirke på plass styrker så smooth som mulig, og unngå eskaleringer, og forme de som må komme så smooth som mulig, slik at vi klarer å holde konflikten der den er, og konvensjonell.

Men det fordrer at man er klar for å følge opp også om det eskalerer mer enn man håper.

Endret av Serpentbane
  • Liker 7
Lenke til kommentar
bojangles skrev (1 time siden):

 

Ja her løp nok Paven putins ærend, uansett om det var med overlegg eller at han ikke tenkte seg godt nok om før han presenterte sin plan. 

Så kritikken er berettiget. 

 

Dragavon skrev (59 minutter siden):

Paven har jo sagt liknende ting fleire ganger, merkelig at han ikkje har fått beskjed om å holde kjeft enda?

Pave Frans tilhører «frigjøringsteologien» gjør han ikke - en latinamerikansk form for sterkt sosialistisk kristendom.

Ytre venstre i Latin-Amerika har vel alltid hatt sterke bånd til Sovjet/Russland.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

General Staff of the Armed Forces of Ukraine:

Quote

The operational situation in eastern and southern Ukraine remains difficult.

During the day of March 10, there were 53x combat engagements.

The enemy launched a total of 3x missile and 74x air strikes, carried out 69x MLRS attacks at the positions of Ukrainian troops and various settlements. Unfortunately, russian terrorist attacks resulted in wounded civilians. Residential private and apartment buildings, as well as other infrastructure were destroyed and damaged.

Bakhmut axis: the Ukrainian Defense Forces repelled 3x attacks in the vicinities of Klishchiivka, Andriivka and east of Chasiv Yar (Donetsk oblast), where the occupiers made attempts to improve their tactical situation. The enemy launched air strikes in the vicinities of Druzhba and New York (Donetsk oblast). Around 10x settlements came under artillery and mortar fire, including Hryhorivka, Kalynivka, Klishchiivka (Donetsk oblast).

Avdiivka axis: the Ukrainian defenders repelled 14x attacks in the vicinities of Berdychi, Orlivka, Tonen’ke, Pervomais’ke and Nevel’s’ke (Donetsk oblast). The adversary launched an air strike in the vicinity of Oleksandropil’ (Donetsk oblast). The invaders fired artillery and mortars at more than 10x settlements, including Berdychi, Semenivka, Pervomais’ke (Donetsk oblast).
 

Novopavlivka axis: the Ukrainian Defense Forces continue to hold back the invaders in the vicinities of Krasnohorivka, Heorhiivka, Novomykhailivka (Donetsk oblast). In that area, the invaders, with air support, made 18x attempts to breach Ukrainian defense. The adversary launched air strikes near Vuhledar, Vodyane, Urozhaine (Donetsk oblast). The enemy fired artillery and mortars at around 20x settlements, including Krasnohorivka, Heorhiivka, Paraskoviivka, Vuhledar (Donetsk oblast).

During the day of March 10, the Ukrainian Air Force launched air strikes on 10x concentrations of troops, weapons and military equipment of the occupiers.

The Ukrainian missile troops hit 2x concentrations of troops, weapons and military equipment, 1x electronic warfare station, and 2x air defense systems of russian invaders.

 

UA fikk idag tatt ut 2 nye russiske luftvern og 1 jammer.

Som vi ser kjører russerne på og de ser ikke ut til å stoppe med det første. Da er Ukraina helt avhengig av støtte fra vesten for å klare å slå tilbake den konstante bølgen av russiske tropper. Artilleri er på vei, men jeg tror vi må bli hardere i klype mot putin. Langtrekkende missiler til bruk mot taktiske mål inne i russland ville raskt og effektivt påført russerne smerte. 

Og nå må det bli en fortgang i F-16 skvadroner i Ukraina. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
bojangles skrev (1 time siden):

Og nå må det bli en fortgang i F-16 skvadroner i Ukraina. 

Det trenges, glidebombene har blitt et meget stort problem for de ukrainske forsvarsstyrkene som holdt stand, slik at vi må ha flere strategiske luftvernbatterier og BVR-kapable jagerfly i stand til å skyte ned fly 50 km dypt inn i fiendtlig luftrom. Vårløsningen med muddertilstand har nå slått til på alvor, slik at russerne ikke lenge kan angripe med tyngre kjøretøyer - noe som blant annet fulgt til en økning i bruk av militariserte golfbiler som nå brenner opp i dusinvis på feltet. 

I mellomtiden klarte amerikanerne å unngå nedstengning, men Johnson ignorere nå meget åpent det massive presset om å få gjennom hjelpepakken også fra nærmeste hele statsadministrasjonen som gjort det klart at dette skader USAs anseelse internasjonalt sett. Han prøver å tvinge gjennom en låneavtale uten å fatte at denne ikke har livets sjanse. Det er oppdaget voksende bevis på forræderske atferd fra MAGA som tyder på at man vil ha en amerikansk-russisk tilnærming på bekostning av det vestlige hegemoniet, som formidles gjennom sosiale medier - donasjoner til våpen har blitt registrert. Dette bare gjør det verre og verre.

Top House Republicans consider separate Ukraine aid bill (yahoo.com)

Alt tyder på at Trump og Johnson er villig til å forråde Ukraina. For Johnson har presset gjennom nok en pause - som speaker kan han stenge ned huset i kongressen og tvinge folkedelegatene på ferie, for etter 22. mars vil det bli en "ferie" på to uker inn i april. Dette tok meget mange ille opp, fordi tidsrommet for å få gjennom hjelpepakken krympes og kan utsettes helt ut til april-mai. 

“aid is better than no aid, but this is not an ideal way of doing it. ... Asking a country to take on tens of millions of dollars of debt that they can’t afford to pay off is a recipe for a significant burden, will hurt Ukraine long term and could lead to economic crises down the road.”

Det er korrekt; å låne ut våpen og penger til et land som er alvorlig svekket økonomisk sett, er uansvarlig og snakk om direkte sabotasje som gjør at man ikke vil ha forpliktelser og alliansebånd. Hvis det reduseres til det reneste leiesoldatforholdet, vil det bare avle fram avstand, mistro og uønskede konsekvenser for alle involverte partene. Man ser annetsteds at hvis Trump kommer til makten, vil han drive storstils utpressing av alle allierte for å tvinge dem til å betale; dette vil ødelegge hele alliansesystemet for alltid og ligge NATO død for alltid. Ingen ønsker å være alliert med en uvennlig mafioso. 

Det er tegn på at det kommer til å forverre seg mellom USA og de ledende alliansemakter verden rundt; man kunne se tegn på voksende sinne og misnøye med det som skjer hos republikanerne som stadig nekte og nekte å innse at deres valg om å holde seg med Trump er meget skadelig for USAs interesser. 

Alt tyder dermed på at Europa må ruste opp, Scholz og andre fredsopphissere som Støre må ryddes av vegen, og overta støtten til Ukraina på ubestemt tid. Det må dessuten skje at man skal slutte å kjøpe amerikansk innenfor artilleri, luftvern, elektronikk og annetsteds der avionikk ikke er nødvendig. Bare da kommer amerikanerne til å innse skadevirkninger av Trumps galskapsideer. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Zelenskyj avviser pavens oppfordring om å forhandle med Russland

 

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avviser pave Frans' oppfordring om å forhandle med Russland.

Det skriver Reuters.

Lørdag ble det kjent at pave Frans i et intervju med sveitsiske RSI hadde oppfordret Ukraina til å gå til forhandlingsbordet med Russland. Han sa blant annet at de ikke burde skamme seg for å forhandle.

Zelenskyj avfeier oppfordringen fra paven og beskriver det som «teoretiske forhandlinger mellom dem som vil leve og dem som vil ødelegge deg».

Quote

Zelenskyj avviser pavens forslag om forhandlinger

 

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avviser blankt pave Frans' oppfordring om å inngå fredsforhandlinger med Russland, skriver NTB.

– Kirken bør være blant folk. Ikke to og et halvt tusen kilometer unna, et eller annet sted, for å mekle virtuelt mellom noen som ønsker å leve, og noen som ønsker å drepe deg, sa Zelenskyj i sin daglige videotale søndag.

 

Endret av bojangles
  • Hjerte 7
Lenke til kommentar
9 hours ago, Jens Kr. Kirkebø said:

Å sende NATO-soldater inn på bakken i Ukraina er det neppe noe poeng i. Skal vi bidra aktivt i krigen må det være ved å opprette luftherredømme og starte storskala bombing av russiske posisjoner. Gjør NATO det har ikke russerne en sjanse mot Ukraina på bakken.

Vi bidrar definitivt ikke nok slik situasjonen er nå. Og jeg tror ikke vi kan vente på hva som skjer i USA lengre. Skulle de klare å rydde i eget hus og få orden på støtten får det nesten bare komme som en bonus. 

Slik ting er blitt vil jeg si at NATO styrker på bakken i Ukraina kunne fungert veldig godt. Først og fremst for å vise putin at støtten er absolutt. Dernest er det mange oppgaver en NATO styrke kunne gjort. Trening av Ukrainske styrker er en ting. Men de kunne også blitt brukt til å vokte grensen mot hviterussland. Da ville Ukraina fått frigitt både personell og materiell som kunne vært benyttet i front. 

Skulle det komme dit at det sendes NATO styrker må en jo anta det også ville fulgt med både avanserte våpensystemer, og mengder av luftvern slik at de kan trygge egne styrker. Og det ville jo også trygget hverdagen for mange i Ukraina. 

Det sagt så tror jeg kanskje ikke vi ser NATO styrker i Ukraina med det første, men når Macron snakker on franske styrker og også nå har fått støtte fra de baltiske landene så sender det uansett et viktig og veldig tydelig budskap til russland. Så jeg må si at jeg liker at retorikken har endret seg. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...