Gå til innhold

Radiosilence

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Radiosilence sine prestasjoner

25

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ikke hørt om den før, sikkert helt ok, stilig med tilgang til arch pakker og driver valga, men ikke noe jeg personlig har bruk for. Pika og Nobara er distroer utviklet av noen få folk. Det vil alltid være en risiko for at sykdom eller mindre interesse senere gjør at de faller bort. Support og dokumentasjon vil også være vanskeligere å finne. Hvis en er nybegynner så ville jeg anbefalt større distroer, men det er ingenting i veien for å prøve forskjellig.
  2. Sorry det er feil, jeg så nok mest det jeg ville se, og ikke at grafen stoppa på 2022. Kilden her sier co2 utslipp økte med 2.9% totalt i fjor i kina https://www.nature.com/articles/s43017-024-00532-2 og energisektoren økte 5.2% https://www.resilience.org/stories/2024-03-26/analysis-record-drop-in-chinas-co2-emissions-needed-to-meet-2025-target/ ikke noe å rope hurra for 🫠
  3. Det stemmer det du skriver. Poenget mitt var å vise at de faktisk gjør en god del, selv om det ikke er i nærheten av nok. Kina blir ofte trukket frem som et eksempel på at vi ikke trenger gjøre noe i Norge. De hadde bygget enda fler kullkraftverk om de ikke hadde supplert med fornybar energi. https://ourworldindata.org/co2/country/china her kan man se at co2 utslippet i Kina snart flater ut om de fortsetter trenden.
  4. Det er bare tull at Kina ikke gjør noe. De er ledende på produksjon og iverksetting av fornybar energi. Her er en kilde, men du kan enkelt finne flere med å søke på nett: https://www.reuters.com/sustainability/climate-energy/china-lead-global-renewable-growth-with-record-installations-woodmac-2023-11-28/ At Kina ikke gjør nok er jeg enig i, men vi må også huske på at det er et land som produserer enorme mengder varer som vi blant annet selv importerer til Norge. Norge er i en ideel posisjon til å være ledende på klima fordi vi er et rikt land og allerede har vannkraft. Hvis vi klarer å iverksette nye prosjekter så er terskelen lavere for at andre land kan gjøre det samme, vi kan også tjene penger på å eksportere ny kunnskap og teknologi.
  5. Jeg syntes popos funka fint og var litt mer nybegynner vennlig. Likte at en kunne laste ned iso som hadde nvidia driverne instalert rett fra boksen og andre småting. Det er ikke store forskjeller mellom ubuntu og popos så det er litt smak og behag.
  6. Hvis Russland erklærer krig mot Nato så kan vi ikke ha 16 åringer jobbe på en plass som er et legitimt mål. Jeg regner med de blir sendt hjem på dagen hvis det skjer.
  7. Jeg trodde windows keyen lå innbygd i bios/hovedkort slik som det er på laptoper? Noen med komplettpc som vet?
  8. Putin er en diktator som fengser politiske motstandere og media som ikke sprer hans løgner. Propaganda virker, og folk vil heller ikke vise dissidens. Du sier nato har gitt han mer makt akkurat som om han hadde fått mindre popularitet av å kjøre gjennom hele Ukraina uten vesten sin involvering. Land skal selv bestemme om de vil være allierte med Nato uten at Russland har noen rett til å blande seg.
  9. Store folkemengder står å chanter Navalny sitt navn utenfor kirken. Ikke så mye annet de kan rope uten å havne i arresten.
  10. Hei! Kan ikke si jeg har behov for noen særlig triks/tips bortsett fra å anbefale amd skjermkort hvis en skal spille på linux. Jeg bruker Fedora og kjøper alle spill gjennom steam så alt fungerer rett ut av boksen. Helga som var skaffet jeg meg Steam deck Oled og har svidd av en haug av timer i Disco Elysium. På pcen går det for tiden mest i CS2. Det positive med spilling på linux er Lite ting som sviver i bakgrunnen og skaper hakking ingen plutselig oppdatering ingen reklame ingen wild Edge Ai function appears ingen data innsamling raske oppdateringer skjermdrivere, system og apps blir oppdatert med et tastetrykk En følelse av at pcen jobber for deg og ikke mot deg 🤔 Gratis Det negative tingene er: mange spill som bruker anti cheat fungerer ikke i linux, kjedelig når venner vil ha deg med. Etter driver oppdateringer så hakker det litt i spill første minuttene på grunn av shader caching Screen share mangler i discord mods kan være stress å instalere litt dårligere ytelse i noen spill andre spill launchere er ikke den beste opplevelsen krever av og til litt triksing for å få spill til å fungere ingen HDR støtte enda, men det er på vei. Triks er https://github.com/GloriousEggroll/proton-ge-custom som er cutting edge proton versjoner for de som skal spille de nyeste spillene. Jeg vet det er en mulighet å dual boote, men jeg har begynt å mislike Windows ganske sterkt og det er også ekstra arbeid å holde begge oppdatert.
  11. Du kan få spill fra andre launchere til å fungere på steam deck, men det kreves litt arbeid og er ikke offisiell støtte. Her er foreks epic games: https://www.youtube.com/watch?v=ANso5tO97r0 Emulatorer fungerer fint, foreks. Dolphin og Yuzu, du kan finne eksempler på youtube. Det som ikke fungerer på steam deck er spill med anti cheat som ikke støtter linux, som foreks Fortnite, Rainbow six siege, PUBG. Jeg ville ikke kjøpt steam deck for å instalere windows, drivere og sånn er ikke i orden, kjøp heller en håndholdt med windows støtte. For å sjekke om steam spill fungerer bra på steam deck så kan du sjekke www.protondb.com
×
×
  • Opprett ny...