Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Thor. skrev (4 timer siden):

Det ble vist en til i dag. Hva er det russerne holder på med? Hvor lenge kan de holde på å miste fly/piloter i dette tempoet?

De har mange fly å ta av, så de kan fortsette sånn i årevis om de har piloter nok og det tror jeg de har, eller klarer å utdanne i høyt nok tempo. Fly-produksjonen tror jeg er redusert pga sanksjoner. Tapene av fly var på sitt høyeste i mars 2022 og lite tyder på at de skal opp på så høye tap igjen. Det som er mer interessant er hvilke typer fly de har tapt og hvor mye. A-50 har glimret med sitt fravær de siste dagene og det er spørs om de får på plass en sånn kapasitet med det første siden 2-3 er på langvarig grundig service mens de har ~7 til som er permanent ute av drift.

Screenshot2024-02-27at23-06-51TotalcombatlossesofRussiasincethebeginningofthewarwithUkraine.png.06282f0e4fca21048b1906c3aeef6ff1.png

NB. Tallet 1379 må taes med en stor klype salt. Samme kilde har grovt undervurdert antall stridsvogner, artilleri og pansrede personellkjøretøy. Men gitt at fly trenger mer intenst vedlikehold enn stridsvogner så tror jeg ikke de har like store reserver av gamle fly som lar seg pusse opp til flybar stand. Så min magefølelse sier meg at de har ca 1500-2000 flybare fly igjen.

Screenshot2024-02-27at23-06-17TrackingRussiaslossesinUkraine.png.5cd53dd46ef2560022722244650c970a.png

Store tap i mars 2022. Sammenlign gjerne mot siste ukes tap helt på tampen der.

Endret av Simen1
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Jens Kr. Kirkebø skrev (3 timer siden):

Men pga. ETFene som ble godkjent har den "tyvstartet" og går så det griner allerede. Forventet å stoppe på et sted mellom 125k og 400k USD (dvs. grovt regnet dobling til syvdobling av dagens nivå innen 18 mnd.) e fond i USA som styrer dette nå.

125k bare? Hvorfor ikke en milliard dollar per bitcoin?

Helt greit å spekulere i bitcoin bare man vet at den fundamentale verdien er 0.0 og ikke skylder på noen andre enn sin egen grådighet når man mister alt.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Quote

Dyp splittelse i Sentral-Europa om Ukraina-krigen

Fire land i Sentral-Europa har diametralt forskjellige syn på Russlands krig mot Ukraina og hvordan krigen skal løses.

Statsministrene i Polen, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn, som utgjør den såkalte Visegrad-gruppa i Nato og EU, møttes tirsdag for å drøfte krigen.

Mens Tsjekkia og Polen står samlet i sin støtte til Ukraina, også med våpen, har Slovakia og Ungarn langt mer russiskvennlige syn på konflikten.

– Det er ingen vits i å holde det hemmelig at vi har forskjellige syn på årsaken til den russiske aggresjonen og hvordan krigen skal løses, sier Tsjekkias statsminister Petr Fiala, som var vert for møtet.

– Russlands president Putin er en krigsforbryter, og den eneste grunnen til krigen er Russlands aggresjon mot Ukraina. Uansett hvor sterk Russland blir, må det ikke være tvil om den politiske, moralske og historiske vurderingen av det som finner sted i Ukraina, sa Polens statsminister Donald Tusk.

Gjentar russiske påstander

Slovakia og Ungarn på sin side nekter å sende våpen og ammunisjon til Ukraina.

Slovakias statsminister Robert Fico kaller den vestlige holdningen til krigen en komplett fiasko, mens Ungarns statsminister Viktor Orban har nære forbindelser med Russland.

– Jeg tror ikke på en militær løsning på konflikten, sa venstrepopulisten Fico og mener EU burde ha en fredsplan klar. Han har tidligere gjentatt den russiske påstanden om at den ukrainske regjeringen styrer en nazi-stat som russisktalende ukrainere i øst må beskyttes mot.

– Forhandlinger jo før, jo bedre

I likhet med Orban er han imot sanksjonene mot Russland. Han vil blokkere for ukrainsk medlemskap i Nato, og han mener krigen ikke vil endres, uansett hvor mye våpen som sendes.

– Krigen kan bare avsluttes med forhandlinger, sier Orban, som er en konservativ nasjonalist og legger til at samtaler burde starte, «jo før, jo bedre».

 

Verken Fico eller Orban sier hvordan de mener en slik løsning skal oppnås i dagens situasjon.

– En angriper og ett offer

Etter et separat møte med Tusk sa Fiala at de vet godt hvem som er angriper, og hvem som er offer.

– Vi står klar til å gi sterk støtte til Ukraina og til å se etter nye måter å øke støtten ytterligere på, sa han.

Polen sier at de står klar til å bidra til en tsjekkisk plan om å skaffe til veie ammunisjon fra land utenom EU som Ukraina sårt trenger

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (7 timer siden):

Jeg er helt ombord med amerikanske Craig Copetas fra Daily Beast. Han har forstått konflikten, han har forstått Putin, og han sier det også rett ut flere ganger. Vi er i krig. Vi har vært i krig siden Putin kom til makten. Vi bare har ikke villet innse det. Og mange, antagelig de fleste, i Vesten nekter fremdeles i stor grad å innse realitetene.

Det er et veldig viktig poeng. Selv om *vi* ikke er i krig med russland så har russland vært i krig med oss lenge.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, bojangles said:

5eY6Wrq.jpeg

 

Det er ingen grenser for hvor fort de russiske rublene renner ut på fronten i Ukraina. Nok en dag med 2 nedskutte russiske jagerfly, 2 luftvern er gått opp i røyk, 24 droner skutt ned, 14 tanks ute av drift , 14 pansrede personellkjøretøy,  20 artilleriog 1060 russiske soldater forlot fronten. 

Russerne taper nå opptil flere fly daglig og samlet tap av fly er kommet opp i 344 hvis jeg forstår oversikten riktig. Kan virke som at russerne ikke er i stand til å ta ut ukrainske fly, eneste tapet jeg kan komme på var en Mig 29 med kjendispiloten "Blue Helmet" som Denys Davidov snakket om for noen uker siden. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
36 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Det er dokumentert 80 tapte Ukrainske fly og 105 tapte russiske fly. Dette er minimumstall, men det er ganske sannsynlig at russiske udokumenterte tap er en del høyere enn Ukrainske udokumenterte tap. Ukraina hadde bare 125 operative fly ved starten av krigen, og ser ut til å ha offisielt mottatt 45 fly. Riktignok hadde de også en del fly som ikke var operative, der en del av de kan ha blitt satt i stand, men at de har særlig mer enn 50 operative fly igjen er usannsynlig. Dette er også hvorfor det er viktig at Ukraina får leveranser av F-16.

I hovedsak har vesten levert det de hadde av gamle sovietiske fly, og for å opprettholde et luftvåpen må Ukraina over på vestlige fly. Det er vel fort nærmere 100 stk F-16 som er lovet til Ukraina.

https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-ukrainian.html

https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html

Følger stort sett med på VG, DB, Nettavisen, NRK, TV2, forskjellige engelskspråklige ukrainske nettaviser, Denys Davidov etc på YouTube. Og der er nok eventuelle ukrainske tap ikke fokus.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

 

EU-sjef: Bør være forberedt på krig
42 minutter siden - 09:46
Dette sier Europakommisjonens president Ursula von der Leyen, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Risikoen er ikke overhengende, men det er ikke umulig, sier von der Leyen.
Hun opplyser samtidig at EU vil fordoble produksjonen av ammunisjon innen utgangen av 2025.

 

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/687?post=158097

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Sitat

 

On February 24, 2024, 18-year-old Daria Kozyreva came to the monument to Ukrainian poet Taras Shevchenko in St. Petersburg with a poster that contained lines from his poem “Testament.” She was arrested and accused of “discrediting the army.” (Photo of the poem below in the comments.)

40 years ago, this very poem by Taras Shevchenko was studied at schools of the USSR and learned by heart, as part of the curriculum.

40 years ago, in Soviet textbooks, Shevchenko was called a great poet and a great patriot, whom the authorities of the Russian Empire cruelly persecuted for the ideas of national revival of the Ukrainian people. The Russian Empire was called “prison of the nations”, in the words of Vladimir Lenin, the founder of the USSR and father of the Bolshevik Revolution.

 

https://qr.ae/pspAbW

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...