Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

5 minutes ago, Andre1980 said:

jeg savner STERKT rapporter og omtale  om hvor russland gjør fremsteg og vinner kamper, for det er en del av å få frem fakta det også. 

Ukraina holder kortene tett til brystet. Det har de gjort nå i et par måneder. Ofte må vi se lekkede videoklipp der noen lokaliserer hvor videoene er tatt for å i det hele tatt finne ut noe. Dette er jo egentlig bra for Ukraina for da får ikke russland like mye informasjon fra felten og må stole mer på det det generalene sier, som like så gjerne kan være falske meldinger da generalene kan føle seg truet til å komme med "gode nyheter".

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Veldig interessant om dette stemmer. Det kan se ut til at Russland rett og slett ikke evner å mobilisere i særlig grad. De mangler muligens både penger, infrastruktur, motivasjon OG materiell. Alt de ser ut til å klare å gjøre er å lage en mindre strøm av nye rekrutter gjennom regulær årlig innrulling og snik- mobilisering som erstatter det kjøttet det mister.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

https://www.iharstad.no/kineser-anholdt-av-forsvaret-pa-evenes-filmet-militart-omrade/s/5-17-1161332

Kineser anholdt av Forsvaret på Evenes – filmet militært område


FORBUDT: Her filmer den kinesiske kvinnen under innflygingen til Evenes. Flyselskapene er pålagt om å informere om foto- og filmforbudet på flyplassen som har skjermingsverdige objekter.

En flypassasjer varslet myndighetene etter at en kinesisk kvinne filmet Forsvarets flybase på Evenes. Politiet ble varslet, og kvinnen ble anholdt.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Har sett biler med russisk registreringsnummer ved det lokale asylmottaket, i tillegg til biler med ukrainsk registreringsnummer. Rammer dette forbudet ukrainske flyktninger fra Krym? Jeg forstår det slik at de har russisk registreringsnummer fordi russiske myndigheter har tatt kontroll der for flere år siden.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fordømte korrupte idioter i IOC har latt seg kjøpe ser det ut til!:

Quote

 

RUSSISKE UTØVERE FÅR DELTA I PARALYMPICS: − VI ER SKUFFET

Russiske idrettsutøvere får delta i Paralympics i Paris neste år etter et vedtak på kongressen til Den internasjonale paralympiske komité fredag.

 

https://www.vg.no/sport/i/2Bxy3y/reuters-russiske-utoevere-faar-delta-i-paralympics-i-paris-etter-at-kongress-sa-nei-til-utelukkelse

Endret av Gjest MKII
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Vi kan jo håpe jævelen dør snart

Sitat

 

I et nylig intervju på YouTube-kanalen 'Khodorkovsky Live' har den kjente politiske forsker Valery Solovey uttalt at Russlands president Vladimir Putin er i en kritisk tilstand og kanskje ikke vil overleve før slutten av høsten.

Disse uttalelsene ble rapportert av Daily Star.

Valery Solovey har tidligere påpekt at Putin angivelig lider av en alvorlig sykdom og ikke har vist seg offentlig siden tidlig i 2020.

Nå går han enda lenger ved å hevde at Putin er nær døden og at vi snart vil få bekreftelse på hans død.

 

https://www.dagens.no/nyheter/analytiker-putin-vil-doe-foer-slutten-av-hoesten

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Sitat

 

Sky News skriver fredag kveld at titusenvis av mennesker strømmer til inngangen ved Den røde plass i Moskva. De fremmøttes billetter skal være prydet med slagordet «Ett land, én familie, ett Russland».

På Den røde plass avholdes nemlig en konsert for å markere ettårsdagen siden president Putin erklærte annektering av fire ukrainske regioner.

Bilder fra stedet viser et stort folkehav, veivende med russiske flagg.

Sky News skriver imidlertid at mesteparten av de fremmøte har fått beskjed fra sine arbeidsgiverne om at de må komme på arrangementet.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/nQxOex/russere-samlet-paa-den-roede-plass-for-aa-markere-annektering-av-ukrainske-regioner

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Tror link'en er delt tidligere, men fikk ikke med meg den skremmende naive og kunnskapsløse kommentaren til Julie Wilhelmsen før jeg leste artikkelen nå. I følge henne er det vel bare å la være å støtte Ukraina med våpen så raZZland kan valse over de og det så blir "fred" i Ukraina etterpå 😠:wallbash:

(Overskriften på artikkelen og kommentaren fra Wilhelmsen)!:

Quote

 

– Putin kommer aldri til å holde en avtale

– Jeg er skremt over at det blir sagt at våpen er eneste veien til fred, sa NUPI-forsker Julie Wilhelmsen i en samtale under Arendalsuka.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/pQkaJR/fredsforhandlinger-putin-kommer-aldri-til-aa-holde-en-avtale

Endret av Gjest MKII
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
7 minutes ago, TAC-2 said:

Alle disse ryktene om Putins sykdom og død får meg til å tenke på elever som ikke studerer pensum fordi de satser på at lærerne skal ut i streik under eksamen. Gjør jobben, bygg opp ammunisjonsproduksjon og doner til Ukraina, så kan det heller være en positiv overraskelse om Putin dør og den som tar over eventuelt stopper krigen.

Jeg ser det som lite sannsynlig at Putin dør de nærmeste månedene og hvis han skulle krepere så er sannsynligheten relativt stor for at den som tar over er enda verre.

Det siste du skriver har du nok desverre rett i. Har selv IP tv og disse tv sendingene med forskjellige mennesker er helt sinnsyke å se på. Det snakkes om å bombe Europa, drukne barn i elver, osv osv. Og dette er i beste sendetid så alle russere får sett på. Så ja jeg tror at det landet der er ille ute med eller uten Putin. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Jeg vet det å referere til Tiktok, er som å banne i kirka, men denne videoen fra brukeren Chad Scott, synes jeg var spennende: As Ukrainian offensive slows targetting logistics routes becomes key

Hovedessensen i videoen går ut på hvor de russiske landrutene sør for Tomak går, og hvordan Ukraina kan svekke disse. Det snakkes om togruta mellom byene Berdjansk-Tomak-Melitopol og M14 mellom Berdjansk og Melitopol. Det er nøkkelruter for russisk logistikk, og er nødt til å bli HIMARS-mat i tiden framover. Men, for at M14 skal bli innen rekkevidde, må Ukraina klare å sikre land nærmere Tomak. Det tar tid å komme dit.

Svekkes logistikken, svekkes evnen til å føre krig. Chad sier mot slutten av videoen at selv om disse rutene blir svekket, er det fortsatt lang vei å gå før krigen kan nærme seg slutten. Vi har kommet halvveis, om Ukraina er heldige og fortsatt får den støtten som trengs for å fjerne dritten.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
On 29.9.2023 at 10:03 PM, Dragavon said:

Tipper hjernesvulst som har spist opp 99% av putins tenkehjerne og senter for logisk og kritisk tenkning slik at han de siste årene kun har levd på reptilhjernen. Reptilhjernen er akkurat stor nok til at vi klarer puste, sirkulere blod i årene og mate på med mer frykt-tankegang. Derfor han er så livredd Nato. 

Nei det er nok bare god gammeldags galskap mikset halvt om halvt med grandomania, som gjør at putin ikke skyr noen midler for å forsøke å nå sitt forskrudde mål om å strekke russlands grenser helt vest til Portugals vestkyst ved atlanterhavet. Evnen til kritisk tenkning og evaluering må ha forsvunnet for mange år siden, for om putin var istand til å tenke så hadde jo fornuften hans fortalt ham at det er ikke areal eller naturressurser russland mangler eller trenger mer av. For det har de jo alt mer enn nok av, alt de trenger er jo en administrasjon og en politisk ledelse som ønsker demokrati og som evner å forvalte de ressursene russland alt besitter uten at putin, oligarkene og russlands elite stikker alt direkte i egen lomme. 

Om putin virkelig skulle sørget for legendestatus og udødelighet så hadde han bare trengt å avslutte krigen umiddelbart, trukket ut alle russiske styrker, satt fri krigsfanger, og kidnappede barn. Etter det kunne han arrestert oligarkene, beslaglagt deres private midler og luksus, gitt det til folket også kunne han sørget for et nytt valg og demokratisk valg. Og som siste handling før han gikk av kunne han forpliktet russland til å betale krigserstatning til alle land han har invadert de siste 20 åra. Men neida, putin vil heller bli husket som fascistisk tulling som resten av verden i generasjoner vil undre seg over hvorfor ikke folket bare hengte ham opp ned på torget til allmenn beskuelse og forlystelse. 

tl:dr: Den sikreste måten å få putin avsatt eller gjøre ham ubetydelig er at vi sørger for at Ukraina vinner krigen grundig. 

Endret av bojangles
  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...