Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
5 minutes ago, bo1e said:


Vet man hvor dronene tar av fra?


Nei, men det var tidligere mistanke om at de ble sendt opp innenfra Russland, siden Moskva ble angrepet nordvestfra flere ganger hvor det var mindre luftvern. Jeg vil tro mistanken nå er betydelig styrket :) Noen russere og milbloggere mente de måtte ha blitt sendt fra Estland eller Latvia, som ligger rett ved siden av Pskov, men de fikk visst beskjed sentralt om å holde munn om den teorien.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
9 minutes ago, Dragavon said:

Medveded og Peskov liker å bruke store ord, men når alt kommer til alt er putler livredd for å provosere NATO. Han veit at om han går for langt den veien så får han smekk på lanken så det svir.

Derfor er det så jæla trist at vi har ledere som ikkje har baller til å seie i fra til russarane at dei har å holde seg innanfor sine eigne grenser både mot Ukraina, Georgia og  Transnistria. Hadde vestege leiarar sagt klart i frå i 2014 og satt hardt mot hardt den gongen hadde russarane trekt seg ut og den krigen vi har no hadde aldri skjedd om Ukraina hadde fått våpen til å forsvare seg då.



Amen, broder... som om jeg skulle skrevet det selv.

Kreml-oligarkene/mafiaen er stort sett feige livsnytere.

Det er rart at vi ikke så hvor dette var på vei mtp. ting Putin sa og gjorde. Ikke minst drapene på journalister, opposisjonelle, forgiftning av folk på NATO-jord og mange andre uvenlige handlinger. Kuttingen av samfunnskritiske norske undersjøiske kabler og GPS-scrambling av nødtjenester og redningshelikoptre osv. i Norge er også langt over grensen for hva som kan aksepteres og burde den gang ha resultert i mye kraftigere sanksjoner og reaksjoner.

Folk som Putin provoseres av svakhet.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=pskov+airport+google+reviews#

 

Flyplassen i Pskov blir bombardert av anmeldelser på Google 😄

"This place is fire!"
"Watched my luggage get loaded up, and the plane just exploded! What's the point of airport security??"
"Friendly staff even welcomes drone traffic! However the surroundings could use some cleanup as there appears to be scrap metal lying all over the place."

  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/rl1vJ0/soldater-sier-de-har-tatt-makten-i-gabon

Militære offiserer i Gabon sier de har tatt makten i landet, og at helgens valg er annullert.

Meldingene om at militæret har tatt makten kommer like etter at landets valgmyndighet opplyste at president Ali Bongo hadde fått 64,27 prosent av stemmene og sikret seg en tredje periode ved makten.



Et nytt pro-vestlig styre i et afrikansk land er blitt kuppet i dag.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
15 hours ago, JK22 said:

Her er disse satellittbildene. Det har vært spekulert om det var bare transportprammer, men hvis det skal festes sperrenett mellom de sunkne fartøyene må disse ha overbygninger - og det kan sees på disse sunkne fartøyene på satellittbildene. Ut fra størrelsen på disse sunkne ferjene som selvsagt har store overbygninger, er disse ikke greskbygde, de derimot så ut som meget gamle sovjetdesignerte fergefartøyer, som ofte bare har et enslig kjørefelt rommelig nok for lastebiler, mens de greske kunne ha opptil fire-fem kjørefelter. Disse små sovjetiske fergene var et vanlig syn i Azovhavet og floden Don med en overbygning midtskips og var inspirert av isbryterfergen utviklet for Finskebukta og de baltiske øyene. I både størrelse og utseende kan de minner om de norske fjordfergene. 

Og minst en norsk fjordferge hadde kommet til Sør-Russland før februar 2022.

Her har vi en historie for en lokalavis å skrive om den ferja.

Den gamle ferja som gikk omkring lokalt her jeg bor på vestlandet sies på spøk at den nå frakter kameler et sted nedi Midtøsten.

Lenke til kommentar
Enceladus skrev (1 time siden):

Herlige nyheter på morgenen i dag! Håper på satelittbilder av flyvrakene snarlig.

Det irriterer meg litt at de ikke sparte den ene dronen et minutt ekstra bare for å bekrefte og dokumentere tapene godt, før det også kamikaze-stupte mot det siste målet. Videoer kan publiseres på enkelte anonyme plattformer uten særlig fare for sporing.

Lenke til kommentar

Nrk:

Sitat

Ap i kontrollkomiteen om Huitfeldt: – Ny problemstilling

Onsdag blei det kjent at ektemannen til utanriksminister Anniken Huitfeldt hadde kjøpt aksjer i den norske våpenprodusenten Kongsberg Gruppen etter at Huitfeldt hadde blitt utanriksminister.

Fleire av partia på Stortinget ønsker at denne saka skal inn i den pågåande kontrollsaka knytt til statsråder si habilitet. Stortingsrepresentant Frode Jacobsen frå Ap, som er medlem av kontrollkomiteen, seier det er naturleg at komiteen tar med seg denne saka inn i dei eksisterande undersøkingane.

– Dette er første sak der spørsmålet er om i kva grad ein statsråd har plikt til å skaffa seg opplysningar om sin ektefelle eller sambuar sine eigarinteresser. Det er jo ei ny problemstilling i habilitetsdiskusjonane som det er naturleg at me går nærare inn i, seier Jacobsen til NRK.

På ein pressekonferanse sa Huitfeldt at ho var lei seg for å setta seg i ein situasjon der ho har brote med habilitetsreglane.

Då er det vel hennar tur til å gå av. Trist, for ho har vore ein bra utanriksminister, og har vore tydeleg i støtta til Ukraina.

Endret av torbjornen
  • Liker 4
Lenke til kommentar
2 hours ago, Enceladus said:

Her har vi en historie for en lokalavis å skrive om den ferja.

Den gamle ferja som gikk omkring lokalt her jeg bor på vestlandet sies på spøk at den nå frakter kameler et sted nedi Midtøsten.

Vet i alle fall at ferga som gikk over bukta i Sevastopol var en gammel norsk sak for en del år siden. Det var en hel del norske skilt som fortsatt hang her og der. Havnet vel i russiske hender etter annekteringen tenker jeg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...