Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Simen1 skrev (9 minutter siden):

gni det inn

Jeg er selvfølgelig realist, som det høres ut som om det er lite av på dette fora. Det kommer tydelig frem i artikkelen at russerne 'blør mest', men de har selvfølgelig mulighet til å erstatte det meste, også folk, i større grad enn Ukraina
https://www.aftenposten.no/verden/i/O82J1w/hvordan-gaar-egentlig-krigen-naa-angriper-ukrainerne-paa-nytt-med-store-styrker

Ellers har jeg aldri prøvd å "gni det inn" :) 

Endret av Medlem
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
54 minutes ago, Medlem said:

"De ukrainske tapene er urovekkende høye. Særlig tatt i betraktning hvor lite territorium som er frigjort"

 

Rar påstand fra Aftenposten. Vi vet nemlig ikke hvor stort tapet av antall soldater er. Det kommuniseres sjelden.

Derimot vet vi at

  • Tapene er mindre enn de ellers ville være, fordi vestlig utstyr er langt bedre til å skåne de som sitter inni
  • Russerne fremdeles taper langt fler soldater enn ukrainerne
  • Det er betydelige ukrainske materielle tap
  • Russernes materielle tap er fire ganger høyere
  • Men at over halvparten av alt som er "tapt" er blitt berget inn igjen og vil fikses
  • Ukrainerne vil få erstattet sine tap fra Vesten
  • Russerne får ingen erstatninger

Det eneste som er litt urovekkende her er at Aftenpostens Ukraina-journalist ikke har forstått noe av hva som faktisk skjer på bakken, at ukrainerne fortsatt er i en tidlig fase av motoffensiven, og at territorier gjenvunnet på dette tidspunktet ikke representerer fremgangen eller potensialet for territorielle tilbakevinninger. Det er forskjell på å være spiss som står foran 11 mann i mål og å være alene med keeper.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Edit: Til dere som leser dette i fremtiden: Før han fjernet det så postet Kjell følgende søkeresultat fra Google:

googlerussiaexportcopy.png.3ff133e806f26e4e4ec9bdc972d3536c.png

Kjell Iver skrev (48 minutter siden):

Hva er kilden din? Når jeg googler dette får jeg følgende - er det feil? 

IMG_3042.jpeg

Ja det er feil, fordi tallet du kommer med er Russlands totale eksport globalt for 2022-2023, noe som kommer ganske tydelig frem av teksten i bildet du postet.

Tallet som resten av oss derimot har snakket om er hvor mye Putin har lovt å gi bort gratis til seks afrikanske land. Et tall som han presenterte ved det nylige toppmøtet i St.Petersburg:

Sitat

Putin lover gratis korn til seks afrikanske land

Denne uken tar Putin imot nesten 50 afrikanske ledere på et toppmøte i St. Petersburg. Han sier videre at Russland i løpet av de neste tre til fire månedene vil være klare til å forsyne Afrika med korn, og at landet er i stand til å erstatte den ukrainske kornforsyningen til kontinentet. Ifølge Putin vil seks afrikanske land få inntil 50.000 tonn korn gratis de kommende månedene. Disse landene er Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somalia, Den sentralafrikanske republikk og Eritrea.

Et bedre spørsmål er hvorfor i huleste du tror at Russland skal «supplere» 50 millioner tonn (dvs. Russlands totale nasjonale eksport) til Afrika. Skal de plutselig avslutte all eksport til ikke-afrikanske land? Russland eksporterer jo mer til midt-østen enn til Afrika:

russlandeksport.thumb.png.c6c928f3096b3938c492ac8d61805144.png

Skal de droppe absolutt all eksport til midt-østen (samt resten av verden), for å kunne «supplere» 50 millioner tonn til Afrika alene?

Endret av O3K
La til søkeresultatet som Kjell fjernet.
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

Russerne fremdeles taper langt fler soldater enn ukrainerne

Fra artikkelen i aftenposten
"Siden Putins storskalainvasjon i februar 2022 og frem til juni, tapte russerne nesten tre ganger så mye militærutstyr som ukrainerne. Etter at motoffensiven startet i juni, er tallet redusert til 1,6"
https://www.aftenposten.no/verden/i/O82J1w/hvordan-gaar-egentlig-krigen-naa-angriper-ukrainerne-paa-nytt-med-store-styrker 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Denne loven er laget for storkrig»: Russland øker vernepliktsalderen for å mobilisere mange millioner flere unge menn
Vernepliktsalderen økes til 30 år i Russland. Snart vil landets forsvarsmyndigheter få tilgang til millioner flere soldater årlig enn i dag. Samtidig nektes innkalte soldater å reise utenlands
https://forsvaretsforum.no/politikk-russland-verneplikt/denne-loven-er-laget-for-storkrig-russland-oker-vernepliktsalderen-for-a-mobilisere-mange-millioner-flere-unge-menn/337725 

PS. Nye utregninger skal gi svar på russiske tapstall i Ukraina
Nesten 50.000 russere er så langt blitt drept under krigen i Ukraina, framgår det av den første uavhengige statistiske analysen av de russiske tapene
https://forsvaretsforum.no/russland-soldater-ukraina/nye-utregninger-skal-gi-svar-pa-russiske-tapstall-i-ukraina/335500

Lenke til kommentar

Riktignok ikke uavhengig, men det er allerede bekreftet fler enn 50.000 døde russere, da ikke medregnet leiesoldater eller folk som utgjør kanonfodderet, som fanger eller folk fra DPR og LPR, som utgjør den store overvekten av døde på russisk side.

Jeg skulle også likt å vite hvilken kilde han bruker i artikkelen. Ukraina har nemlig aldri hatt nok utstyr til å kunne ta de tapene som påstås.

Et konkret eksempel. Ukraina har nå dobbelt så mange tanks og AFV som de startet krigen med. I følge Aftenposten skulle Ukraina hatt et negativt antall tanks og AFV rundt årsskiftet før de fikk materiell fra Vesten.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
11 hours ago, Simen1 said:

Hvorfor spør du? Det høres ut som du forsøker å fremme et russisk narrativ om at Ukrainerne feiler veldig, og "gni det inn" hos oss som ser et annet perspektiv. Ukraina prioriterer maksimering av russiske militære tap og minimering av egne tap, fremfor et blodig spill for galleriet om store frigjorte arealer.

Ganske symptomatisk for debatten her gitt.

Et fornuftig, saklig og upartisk innlegg møtes med ren mistenkeliggjøring, fordi en ikke liker spørsmålet som stilles.

Ikke bare er det ødeleggende for debatten, der er også fordummende.

Skjerp dere!

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
13 hours ago, Medlem said:

Hvordan går egentlig krigen, nå angriper Ukrainerne på nytt med store styrker
Ukraina har startet et nytt, massivt angrep. Det betegnes som det største siden sommeroffensiven startet. Men klarer ukrainerne å kverne Putins hær i stykker?
https://www.aftenposten.no/verden/i/O82J1w/hvordan-gaar-egentlig-krigen-naa-angriper-ukrainerne-paa-nytt-med-store-styrker 

"De ukrainske tapene er urovekkende høye. Særlig tatt i betraktning hvor lite territorium som er frigjort" 

 

Jeg synes spørsmålet er betimelig. Og oppfatningen er i stor grad som forventet. Det bør også en økning i ukrainske tapstall være, dessverre. Det er noe helt annet å skulle angripe for å ta tilbake områder en okkupant har holdt i over et år. På den tiden er det nesten ingen grenser for hvor mye faenskap okkupanten har forberedt, av miner og ulike feller.

Det er store deler av den ukrainske hæren som aldri har fått trening på reelle "combined arms" operasjoner og dessverre ser vi fortsatt videoer av stridsvogner og panservogner operere alene, uten infanteristøtte og omvendt. Det kan være oppklaring- (recon) enheter, men likevel virker det som nesten en meningsløs risiko å ha ensomme vogner trillende rundt i så åpne områder.

Dessverre, det blir langt høyere tapstall av å skulle være angripende part når man vil ta tilbake land som er holdt av fi i såpass lang tid. Samtidig er min oppfatning at ukrainerne generelt tar langt mindre risikoer enn "send frem kjøttet"-policyen som russerne utrolig nok ser ut til å ha et fortsatt godt forhold til. Det å "male den russiske hæren i stykker sakte men sikkert" virker så langt å være en kurant beskrivelse.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...