Gå til innhold

Snowleopard

Medlemmer
  • Innlegg

    6 956
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Snowleopard vant dagen sist 16. februar 2022

Snowleopard hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Snowleopard

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

14 825 profilvisninger

Snowleopard sine prestasjoner

8,6k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Koreansk merke, og de har noen få, virkelig store produsenter av elektronikk, som Samsung og LG. Det vil overraske stort om ikke det er en av disse som leverer til den ene eller begge (alle 3) bilprodusentene. Ja, det er mye som taler for denne. FWD og litt liten taklast på en slik bil var det som trakk ned. Men må vel bli noen kompromisser for å levere såpass til en forholdsvis lav pris. Virkelig synd de valgte FW fremfor RWD, for jeg vil ikke ha FWD på min neste bil, det er nok den største nedsiden.
  2. Fisker har visstnok fått inn 1,5 milliarder i ny kapital, men tar en 6-ukers produksjonspause. Da ser det ut som de holder seg flytende enda en stund, men de må vel få orden på SW på bilene sine, slik at brukerne kan få brukt bilene sione slik det var tiltenkt! https://www.tv2.no/broom/sliter-tungt-stenger-fabrikken-i-seks-uker/16546796/
  3. Da er Audi Q6 lansert: https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/4o6RLE/norske-priser-klare-her-er-audi-q6-e-tron
  4. Prøvde å unngå å nevne den Rodius! Korando var derimot en OK bil, sel om Rexton var den som slo best an i Norge! Ja, den episoden fikk jeg med meg! 🙂 Savner TopGear med de tre opprinnelige. Ble aldri i nærheten med den gjengen som prøvde å holde liv i TopGear etterpå.
  5. Mye som stemmer med den nye KGM Torres EVX for min del, men taklasten er litt snau for en koreansk Land Rover-inspirert modell! Bare 75 eller 80 kg etter hva jeg fant ut et annet sted, den burde ha klart 100 kg glatt. Da hadde jeg sterkt vurdert denne... KGM er altså det nye navnet på SsangYong! Sikkert flere av dere som husker SUV'en deres Rexton! https://elbil.no/torres-evx-starter-pa-430-000-kroner/
  6. Takk, kjekt å vite. Dette tror jeg har ett navn å peke på, BOS! Kjører Hyundai Kona selv, men kjøpt via Mobile Ensjø. Bilen er straks 5 år, har enda ikke hørt at de har byttet dette på min eller ihvertfall fakturert meg for det. Det eneste andre alternativet på det, er at dette kun gjelder biler med app/online-tilgang, og siden min bil er "dum" og ikke har slikt. Men e-Call trodde jeg var påkrevd nå og likevel lå i bunn.
  7. Chill mode på Tesla er jo i utgangspunktet for å kunne setter dette på gjestebrukere for å unngå at de kjører "halleluja"-kjøring med bilen, selv om eier og kan sette det på for egen del for å ha et litt "sløvere" oppsett. Så da blir jo fort spørsmålet om man kan gjøre noe tilsvarende for BMW i4, eller kan hvem som helst flippe den over i Sport+, og bruke akselerasjonsboost om man ønsker? Vet Volvo/Polestar har sin orange nøkkel som har "Chill-modus" låst via den nøkkelen. Litt av samme årsak som Tesla har sin Chill Mode. Har BMW i4 dette? For egen del setter jeg pris på at man kan stille inn bil mer individuelt. Forsåvidt greit med mulighet til å skreddersy. Dog setter jeg lite pris på at bilen som skal være premium normalt sett har vært renset for funksjoner mange setter som forventet/påkrevd i en moderne bil. Her er de tyske (alle 6, altså BMW, MB, Porsche, Audi, VW og Skoda) påfallende dårlig utstyrt i grunnversjon tross høyere utgangspris. Så må man konfigurere med masse valg og pakker bare for å få et minimum på plass. Man må fort regne med minst 100 K i ekstrautstyr i tillegg til grunnprisen bare for å få normale funksjoner med. Det verste jeg ser, er når pakkene settes sammen slik at det låser ett sett av valg, så veger du pakke B, kan du ikke legge til pakke F uten at det gir masse dyre tillegg man ikke ville ha, samt at det kanskje samtidig fører til at valg man hadde gjort allerede, må velges bort. Sånn sett er jeg mer glad i disse "Fully Charged"-pakkene, selv om de er mer komplette i navnene enn i praksis, da man fremdeles kan gjøre mange (kostbare) tilvalg i tillegg. Dog er man i mindre grad avhengig av å gjøre det, om man synes pakken for det meste er dekkende for sitt/sine behov og ønsker.
  8. Nå var dette svar på @Syar-2003 sin kommentar til @Complexity sitt valg om å kjøpe TM3P som manglet adaptivt understell og samtidig klaget på endel valg hos BMW. Det blir da irrelevant hva de fleste andre velger, da det går direkte på @Complexity sitt valg. Jeg tipper han valgte TM3P nettopp pga funfactor/kr. og den er og var det altså få biler som slår, og ihvertfall når man ser per krone. Nå som TM3P ikke er tilgjengelig riktig ennå, så dukker det opp ettpar valg som kan være temmelig interessant, som topputgave av Volvo EX30 og Zeekr X, som er to av flere biler som bygger på samme bilen (Zeekr X), og disse to er spesielt trukket frem som typisk biler som kan levere på nettopp funfactor/kr. For all del, kampanjen på BMW i4 M50 til knappe 600 K er absolutt en utfordring på slike biler, der BMW'en også leverer på endel områder som vel TM3P ikke svarer på, og ligger vel akkurat der man kan tro TM3 Plaid maksimalt kan ligge. TMYP må man vel ut med minst 575 K ferdig levert med alt av avgifter, dog uten vinterhjul (eller krok som vel koster 10 K+mva og vektavgift ekstra om den kan leveres med slikt).
  9. Jeg tipper du skjønte poenget mitt, altså funfactor/kr... Før denne kampanjen var det fort 200K forskjell. Nå er den prisdifferansen halvert i forhold til hva TM3P kostet sist den var mulig å få tak i. Da var altså ikke valget så vanskelig. Blir sikkert mer jevne priser når TM3 Plaid/Ludicrous relanseres.
  10. Hva er prisforskjellen mellom en TM3P (pris mens de ennå var mulig å kjøpe ny) til hva rimeligste BMW i4 og heftigste versjon koster i greit utstyrt versjon?
  11. Må jo ikke kjøpe fra nye selskaper som ikke har lang historikk og solid historie. Finnes mange gode biler som kommer fra velrenommerte selskaper, og som lager gode elbiler nå. Foreløpig er det vel bare Tesla av de nye, som har visst over tid at de kan lage gode biler og likevel tjene penger. Både koreanerne og tyskerne har gode alternativer som man nå kan klare seg godt med over tid, så trenger ikke nødvendigvis være så bekymret for restverdi og/eller verditap. Bruk bilen til den er klar for 2nd life, så slipper man å bekymre seg. De har både grei rekkevidde og grei ladetid, og kan fungere som familiebiler.
  12. #3 er det jo en enkel fix for. Bare å gå over til samme prinsippet som stortsett resten av verden har adoptert allerede, nemlig at man kjører på høyre siden av veien, og faktisk sitter til venstre inni bilen!
  13. Personlig synes jeg Cupra Born ser langt bedre ut enn ID.3, og tilsvarende ser Cupra Tavascan langt bedre ut enn både Skoda Enyaq, VW. ID.4 og Audi Q4 e-Tron! At den i utgangspunktet dessuten er billigere, gjør dealen langt bedre. Nå er det riktignok endel kampanjer ute og går, og mulighet til å prute, så hva man faktisk kommer billigst ut med tilslutt, skal ikke jeg svare på. Egentlig interessant å se hva små design-variabler og friskere farger samt en cool logo gjør for noe som i utgangspunktet er samme bilen!
  14. Jupp, for gammel SW. Du må nok vente til 2024.8 ramler inn hos deg! Det er der den kommer for "Legacy-bilene" som har rette lamper. Sånn jeg forstår det, gjelder dette alle TMY som er solgt i Norge. Bare TM3 som er levert her med "ikke-matrix" frontlys på tidligere modeller. Så kom de med de nye lampene i løpet av -21...
×
×
  • Opprett ny...