Gå til innhold

Rhabagatz

Medlemmer
  • Innlegg

    1 376
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rhabagatz

  1. Og israelske institusjoner er styrt av sionistiske ledere. At partene i en konflikt ikke er nøytrale, er opplagt.
  2. Eller sionistiske skoler, universiteter osv. Poenget er at det er sivile institusjoner med et sivilt oppdrag, og ikke en del av den såkalte terrorinfrastrukturen.
  3. Her er du inne på noe viktig. Dette er tilsiktet fra Israels side, der alt av myndigheter på Gaza stemples som Hamas og derved som terrorister. Men realiteten er at Gaza har en sivil forvaltning, med helsemyndigheter, brannvesen, politistyrke, sosiale tjenester, skattevesen, matutdeling osv, som i større eller mindre grad styres av og er under påvirkning av Hamas. I krig anses dette som sivile institusjoner, ikke er ikke legitime mål. Når Israel og dets megafoner stempler alt på Gaza som Hamas, er det utelukkende i et forsøk på å diskrediterer det som måtte komme derfra. Jeg er så absolutt tilhenger av å ta ting derfra med en klype salt, men det er feil å umiddelbart avvise ting som løgn. Men det er dessverre en feil opinionen og mediene stadig gjentar. Løgnere vil nemlig også snakke sant, om det er formålstjenlig.
  4. Nå har flere hundre ansatte ved Columbia University nektet å gå på jobb. Ikke på grunn av anti-semittisme, men på grunn av den behandlingen pro-palestinske studenter utsettes for. I et land der "Free Palestine" anses som jødehets, vil det forekomme mye anti-semittisme.
  5. Det er jo den riktige folkerettslige vurderingen. Du kan ikke holde det imot den at de har rett.
  6. Men når altså ikke Israel selv klarer å avsløre Hamas tilhengere hos UNRWA .... Listene har blitt sendt til Israel siden 2011...
  7. UNRWA har i lang tid sendt lister over ansatte til Israel for godkjennelse.... https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/unrwa-says-it-routinely-submits-staff-lists-to-israel-and-got-no-objections/
  8. Ifølge lovens definisjon kan så godt som alle politiske ytringer som skjer på en ulovlig måte, tiltales som terror. En politisk demo der man kaster gjenstander eller grafitti med politisk budskap, går inn der om man ønsker. Sivil ulydighet er kanskje i grenseland. Det er egentlig uakseptabelt at man har strukket strikken såpass. Jeg skulle anta at det også finnes et krav til selve handlingens alvorlighetsgrad, for ellers er dette er juridisk bombe som venter på å (mis)brukes. Det er nemlig mange terrorister i samfunnet med en slik definisjon.
  9. Enig i at saken er såpass alvorlig at vinklingen på intervjuet blir helt malplassert. Militær sabotasje er ikke greit, uansett hva som var motivet. Ønsker han en endring, må han som alle andre bruke de demokratiske virkemidlene vi har. Så er det en annen sak at den nye eksportavtalen for våpen gjør at Norge mister kontrollen over eksport av våpendeler.
  10. Så det fantes altså ikke noen seriøse kilder på påstanden om at Hamaslederne personlig var rike...
  11. Som er påstand fra det israelske propagandamaskineriet. Har ikke sett noe grundig journalistisk arbeid som underbygger disse påstandene,
  12. Er det noe vi vet, så er at terrororganisasjoner overlever ledere som forsvinner. Det er i en slik organisasjons natur at man må regne med at lederne forvinner titt og ofte.
  13. Det er lite som tyder på at det er riktig, men vi vet ikke hva som er sagt mellom aktørene. Men å gå fra Qatar til Tyrkia ville ikke være noe nedgradering....
  14. Du må gjerne kritisere Tyrkia, men det forandrer ikke det faktumet at dette er positivt for Hamas.
  15. Både Tyrkia og Israel har blitt anklaget for å støtte ISIS. Begge motiveres av prinsippet av min fiendes fiende, og støtten er i begge bestridt og eventuell begrenset. Men dette forandrer ikke saken, bilde med Erdogan er en kraftig oppgradering for Hamas. Forsøk på å spinne dette til en svakhet er forsøk på å lure seg selv eller omverden.
  16. Du kan umulig ha fulgt særlig godt med. Qatar har klaget på at "noen" har brukt forhandlingene til å score politiske poeng, og truer med å avslutte sin rolle som mellommenn. "Noen" er mest sannsynlig kongressrepresentanten Hoyer, men det kan også være rettet mot Netanyahu og CIAs Burns. Hamas på sin side har sjekket med bl.a. Tyrkia og Oman for å ha et sted å trekke seg tilbake dersom det skulle bli nødvendig som følge av Qatars beslutning. Men hovedsaken er at Tyrkia tar imot med åpne armer. Det er rett og slett latterlig å fremstille et bilde av Erdogan med Hamas-lederen som noe nederlag for Hamas. For dette er noe som sender sterke signaler utover hele den muslimske verden, der Hamas har stor støtte. Dette er en anerkjennelse for Hamas, et nederlag for USA/Israel, og å pakke det inn som noe annet er ønsketenkning og et forsøk på å lure seg selv eller omverden.
  17. Lol. Å bli tatt inn i varmen av Tyrkia er en stor krise? vinklingen er absurd…
  18. Mulig dette har vært tema her før, men for meg er soldatmangelen til Ukraina nærmest uforståelig. https://www.nrk.no/urix/xl/ukrainske-soldater-ved-fronten-er-i-gjennomsnitt-over-40-ar-1.16831694 Hvorfor mobiliseres ikke nye soldater?
  19. Som lenket opp, dette er bare en påstand som den amerikanske utsendingen ikke kan bekrefte. Å skylde på Hamas nå blir patetisk, det har gått fullstendig under jorda i det meste av Gaza og er ikke i stand til å bedrive tyveri og salg av nødhjelp i stor skala. En million sulter ikke fordi noen få tusen Hamassoldater spiser av lasset Man må være forsiktige med å akseptere premisser som strengt tatt er udokumenterte påstander fra den ene parten.
  20. er streng tatt bare israelske påstander. Her er hva den amerikanske utsendingen sa om den saken: The top US diplomat involved in humanitarian assistance for Gaza denied allegations that Hamas has stolen aid and commercial shipments into the enclave, saying that no Israeli official has presented him or the Biden administration with “specific evidence of diversion or theft of assistance.” [...] police escorting aid trucks ‘certainly include Hamas elements’ (Politiet på Gaza er Hamas....) Vi har sett bilder av at Hamas tar kontroll over nødhjelp som holder å plyndres, men det betyr ikke at de stjeler den. Husk at Hamas nå bedriver skjult geriljakrig over det meste av Gaza, og at det å vise seg frem for å stjele nødhjelp ville medføre risiko for umiddelbare israelske angrep. At det har etablert seg som en sannhet at Hamas driver stortstilt tyveri av nødhjelp, forteller en del om hvor effektivt det israelske propagandamaskineriet fungerer, godt hjulpet av våre egne israeltroll i denne tråden. I følge Israel er all Hamas terrorister, men Hamas er delt inn i en sivil og en militær del, og den sivile delen har lang tradisjon for humanitært arbeid.
  21. Verdenssamfunnet har talt. De vil at den palestinske staten skal være som andre stater, og det er kun USAs veto som står i veien. Avstemningen viser nok en gang hvor stor støtte palestinerne har i verden og hvor isolerte USA og Israel er i dette spørsmålet.
  22. Men jeg mener at jeg har fortalt deg ca. tre ganger før hvorfor jeg omtaler Hamas overgrep for krigsforbrytelser: 1. Hamas er en milits (samt sivile myndigheter), var i hovedsak uniformert og er en part i en konflikt mellom en stat (Palestina, anerkjent av ca. 140 nasjoner) og en annen stat (Israel, anerkjent av ca. 160 nasjoner). 2. Palestinerne har rett til å gjøre motstand, også hvis man kun anser at deler av VB er okkupert, og denne motstanden vil i hovedsak omfattes av krigens regler, derav krigsforbrytelser. Hamas' raison d'etre er motstandskampen. 3. Ved å systematisk stemple palestinsk motstand som terror, søker Israel å gjøre seg til offer i konflikten, Dette er Golda Meirs strategi, og den følges slavisk. Israel skal alltid være offeret. 4. Til slutt har vi den store misforståelsen i tråden her. Noen har fått det for seg at krigsforbrytelser er mindre alvorlig en terror. Det er direkte feil. De groveste forbrytelsene i menneskets historie er utført enten som krigsforbrytelser eller av stater i "fredstid", ikke av terrororganisasjoner.
  23. https://www.reuters.com/world/middle-east/israels-netanyahu-vows-mighty-vengeance-against-hamas-2023-10-07/ Statsministeren i Israel snakket om mektig hevn. Politikere snakket om å bombe Gaza flat. Logikken er enkel, en mektig hevn skal skremme fra nye aksjoner. Hevntanken er dypt rotfestet i Israel og kan sammenfattes i "aldri mer". Mange ser på det som skjer i Gaza som en fortsettelse av Dahiya-doktrinen, der sivilbefolkningen bevisst påføres så store at de skal skremmes fra å angripe på nytt. En alternativ forklaring er at det var et forsøk på etnisk rensing som ble stoppet av Egypt. For militært har ikke det IDF har holdt på med så mye for seg, ifølge eksperter.
×
×
  • Opprett ny...