Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 minute ago, Samms said:

"It takes two to tango". Det kan være Russland har andre planer der aktiv bruk av sivile som skjold og å sulte dei ut er ein del av det. Fleire månader med stopp i forsyningane og dei sivile sulter også. Humanitære korridorer, korleis får Ukraina til det på okkupert område?

En humanitær korridor er en anvist rute som Ukrainerne ikke beskyter, slik at sivile kan komme seg ut trygt. Altså man kan opprette humanitære korridorer på okkuperte områder, hvis det er slik at det er områder som normalt sett kan beskytes.

Så klart, Ukraina kan gjøre lite om Russland nekter sivile å forlate okkupert område, eller beskyter flyktende sivile, men du kan nok forvente at det internasjonale trykket på Russland vil være stort.

Det er fortsatt enormt med militær støtte som kan gis til Ukraina hvis Russland motiverer Europa.

1 minute ago, Samms said:

Nokre tusen ukrainske holdt Asovstålverket lenge. Nokre tusen russiske soldater kan halde ut lenge i Kherson. Russland har vel satt inn tiltak for at ingen skal desertere, så valet russiske soldatar har er vel stort sett å kjempe til dei dør. Å overgje seg er mogeleg, om dei klarer å krysse fontlinja til Ukraina. Utan å bli drept av ukrainske eller eigne styrker. Og etter det håpe at dei aldri blir utveksla med ukrainske krigsfangar.

Jeg tviler på at de russiske styrkene har samme motivasjon for å kjempe til siste mann som det Azov bataljonen hadde. Men vi får se. Kanskje gjør Russland dette unødvendig smertefullt for den sivile befolkningen.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
26 minutes ago, Snikpellik said:

Nammo skal øke produksjonen i år som følge av bl.a. gigantkontrakten med Sverige og krigsutbruddet i Ukraina. 

Rheinmetall har økt produksjonen av artilleri-ammunisjon, og bl.a. åpnet en ny fabrikk i Australia. 

https://www.australiandefence.com.au/defence/general/rheinmetall-nioa-munitions-produces-first-artillery-shell-in-australia

Interessant at Nammo og Rheinmetall ikkje har dette med store overskrifter på sine sider. Kontrakta til Nammo med Sverige er der, men ingenting om Ukraina.

Lenke til kommentar
28 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Jeg tviler på at de russiske styrkene har samme motivasjon for å kjempe til siste mann som det Azov bataljonen hadde. Men vi får se. Kanskje gjør Russland dette unødvendig smertefullt for den sivile befolkningen.

Russiske soldater har kanksje ikkje like sterk motivasjon. På den andre sida, desertørar blir skutt og gjett kva oppgåve Tsjetsjenske soldatar har i dei okkuperte områda. Utveksling som krigsfange er og eit dårleg alternativ for desertørar. 

Lenke til kommentar
4 minutes ago, Dragavon said:

Interresant å lese, ser for så vidt edruelig og sannferdig ut, men eg har ingen ide om kor etterettelig Moscow Times er?

https://www.themoscowtimes.com/2022/08/30/top-pro-russian-official-shot-dead-in-ukraines-kherson-a78677

Denne artikkelen virker helt grei i hvert fall. Det er ikke uten grunn at andre landsforrædere har flyktet fra byen. https://www.nettavisen.no/nyheter/russernes-mann-i-kherson-postet-avslorende-video/s/5-95-626135

Partisanene har vært aktive i den siste tiden.

Lenke til kommentar
Svein M skrev (1 time siden):

EU burde krevd at russerene trekker seg vekk fra området rundt atomkraftverket og overlatt disse områdene til Ukraina.

Som om putler bryr seg om kva EU sier?

Det einaste han bryr seg om er rå makt, og den einaste måten Ukraina kan bli kvitt russerene på er at vi i vesten gir de all den hjelp de trenger for å jage russerene ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...