Jump to content

neglesprett

Medlemmer
 • Content Count

  918
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1004 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

3532 profile views
 1. Helt utrolig hva slags proposjoner saker får når det hender i Oslo.
 2. Det der er bare bullshit. Du har du kan reklamere på feil i opp til fem år, som alle andre elektriske produkter. Hvis de ikke makter å rette samme feil 3 ganger har du rett til å heve kjøpet. Det står ingenting i loven om maks antall reparasjoner for å begrense reklamasjonsrettighet, snarer tvert om. De bruker også ordet garanti, det er ikke det samme som reklamasjon. Garanti er noe som tilbys utover vanlig reklamasjonsrett, den kan heller ikke redusere reklamasjonsretten. Du kan også heve kjøpet om de benytter for lang til på å rette evnt svare. Mener å huske vanlig praksis er maks 2 uker.
 3. TU har per dags dato en kraftig slagside sett utifra hva slags artikler de har om 'det grønne' skifte. Jeg er svært kritisk til at en såkalt ingeniørblekke er såpass unyansert og neste ideologisk. Men det er litt pussig, i det ene øyeblikk skrives det at vi må ha vindmøller her og der hvis ikke blir det krise og så i neste øyeblikk skriver de nesten romantiske artikler om våpenproduksjon og salg. For meg virker det helt klart for å tekkes spesifikke interesser der ute fremfor å være ha en nøytral ingeniøraktig tilnærming til det relevante som rører seg.
 4. Et datasenter er en lukket boks full av datamaskiner, det er omtrent ikke mennesker der. Synes det er helt greit at dette etableres andre steder og er ikke noe stort tap for Norge om det ikke blir her om det da ikke er regulatoriske hensyn som må taes. Bruk strømmen til å skape ekte arbeidsplasser her i Norge. Og ikke send strøm billig ut slik at vi istedenfor støtter arbeidsplasser alle andre steder.
 5. Hvordan i alle dager får du ikke-broderfolk til å bli tyskerhat?
 6. Aldri sett på Tyskere som vårt borderfolk, kulturmessig og ikke minst pga krigen. Tyskland har alltid med noen få unntak kjørt en politikk i self-interest. Bare se hvordan de rævkjørte de mindre landene i eu som slet økonomisk tidligere på 2000-tallet. Så kommer de med sine jævla penger og å kjøper opp alt mulig av kraft i norge fordi våre politikere ønsker en karriere i Brussel.
 7. Kom til å tenke på om det er noe tilsvarende aktivitet i EU? Norske politikere dilter gjerne etter det som skjer nede i Brussel.
 8. Egentlig veldig rart fordi butikkene selv ønsket å gjøre noe lignende for å analysere kunder og handel i et ledd for å forbedre omsetning, men fikk nei fra datatilsynet.
 9. Hvordan utenlandsk media skriver om mulig restriksjon av eksport Norway isn’t a European Union member, but is part of Europe’s single energy market and its rules state that countries aren’t allowed to curb flows to neighbors for prolonged periods. Cuts would only be allowed if an emergency situation is declared. And the lobby group for the nation’s utilities said any potential curbs to Norwegian electricity exports need to follow EU power-market rules. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-08/norway-must-follow-eu-rules-if-cutting-power-exports-lobby-says?srnd=premium-europe
 10. Kikket litt rundt med overordnet blikk for å se hvilken retninger media har. Det var ikke lenge siden de store aviser var relativt pro acer, eu og det som hører til. Det virker nå som det har skiftet veldig, nå er det krigsoversskrifter omtrent hver dag og jeg lurer hva det har seg. Media kunne likegjerne la være å skrive om situasjonen eller vinkle det kraftig annen retning. Tror det kom et slags skifte etter NRKs Debatten tidligere i år da de hadde invitert en mor fra sørlandet til å fortelle om hvordan det påvirket henne, barna og økonomien. Politikerne ble stilt til veggs på en slik måte vi sjeldent ser. I det siste, spesielt mtp Trygve Vedum er jo like ofte å se i media som en sjelen tropisk fugl. Teknisk Ukeblad dessverre virker fortsatt å være i lomma til kraftbransjen, den daglige nyhetsmailen fra TU er noe av det værste jeg har sett. Olje- og energiministeren freder elektrifisering av sokkelen Statkraft-direktør: Magasin-begrensninger vil øke både flomtap og strømpris Kjente økonomer advarer: – Strømstøtte kan forverre krisen – Jeg ser ingen fornuftig måte å hindre krafteksport på Skulle ønske TU, gjerne Valmot selv kunne kommentere den ekstreme dreiningen. Nito skal på stand på Arendalsuka og jeg kommer til å ta opp TUs dreining med de samt delta i relevante debatter for å belyse problemet.
 11. helt klart det er relasjoner i politiet og rundt som er årsaken til justismordet. håper for politiet sin del de røyker ut dritten og eksponerer faenskapet. ellers har jeg mest inntrykk av at politiet er mest ute etter tenåringsgutter på moped, sånn type missbruk av autoritet… men det er vel kanskje samme greia.
 12. Helt klart at våre politikere ikke er så ivrig etter å ri den norske hesten. Det er helt utrolig hvor mye de jobber mot norske interesser. bare se hvor mye som må til for at de skal gidde å ta pause i ferien for å løse en nasjonal krise. burde værr erklærr misstillit for lenge siden, misstenker grunnen til det ikke er gjort er fordi ingen ønsker å ta over problemet, som igjen betyr at vi burde hatt nye politikere
 13. de gjør det for penger, langt mer primitivt tankesett og verdier enn de fleste i vestlige verden.
×
×
 • Create New...