Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 minute ago, shockorshot said:

Holy shit det var mange konspirasjonsteorier på nettsiden.

For å oppsummere dem for andre som ikke ser bryet av å trykke på linken:

Kina og Russland = not bad

US imperalism = roten til alt ondt og har ansvar for absolutt alt som skjer på den globale arenaen.

Denne delen fortalte egentlig også nok om hva slags type artikkel du linket til:

It is clear that the editorial position of this paper is that the war should escalate, more people should die and, if necessary, Russia, and therefore the Russian people, should be annihilated with nuclear weapons. More than that, their position seems to be that we cannot afford NOT to do so.

Hva med å kommentere artikkelen som ble linket, og argumentere utifra påstandene der?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, Everket said:

Altså gud hjelpe meg. Den rumenske hæren var over 1 mil stor, og det er anslått at over en halv million deltok i angrepene på sovjet ifra militaryhistorie(kilde). Jeg aner ikke hva dere diskuterer , men når jeg ser slike grove feil så må man ut å arrestere, spesielt fra folk som slenger ut med bastante påstander.

Like mye grøt på begge sider. Det var forresten også en halv milion italienere som sloss på østfronten. Hverken italienerne, rumenerne eller ungarerne gjorde en spesielt god figur, de var langt fra å matche tyske styrker.

På den andre side, så greide engelske og amerikanske styrker i løpet av to år (Stalingrad og El Alaimein skjedde omtrent samtidig) å kaste italiernerne og tyskerne ut av Nord-Afrika, Italia, Frankrike, Benelux og hele vestlige Tyskland. Nå var vel de tyske styrkene allokert 30/70 Vest/Øst, men hvis det ikke hadde vært noe trussel fra vest, ville 100% vært tilgjengelig til østfronten. I tillegg fikk Sovjet massive mengder materiell (stridsvogner, kjøretøyer, fly) fra vesten. At Sovjet mistet så mange soldater som de gjorde, hadde vel så mye med Stalins hensynsløshet å gjøre. 

Lenke til kommentar
6 minutes ago, Snikpellik said:

Demonstrasjon til støtte for Russlands invasjon av Ukraina. Nå også i Norge. En av Norges desidert største drittpersoner Bjørn Nistad var selvfølgelig der for å spre konspirasjonsteoriene sine.

Prorussisk demonstrasjon i Oslo: − Jeg mener det er en riktig krig
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/28x2Gy/prorussisk-demonstrasjon-i-oslo-jeg-mener-det-er-en-riktig-krig

 

Kvalmt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Pro-Russisk demonstrasjon selv i Norge, ja. Sukk. Noen liker bare å være så vrange som mulig, og det nytter ikke diskutere noe med dem. Det beste vi kan gjøre, tror jeg, er å ignorere dem og la dem sitte i sin boble og fortsette å være misfornøyde og sure. De er ikke verdt å bruke tid og energi på.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (22 minutter siden):

Demonstrasjon til støtte for Russlands invasjon av Ukraina. Nå også i Norge. En av Norges desidert største drittpersoner Bjørn Nistad var selvfølgelig der for å spre konspirasjonsteoriene sine.

Prorussisk demonstrasjon i Oslo: − Jeg mener det er en riktig krig
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/28x2Gy/prorussisk-demonstrasjon-i-oslo-jeg-mener-det-er-en-riktig-krig

 

Nistad var en lovende akademiker for mange år siden, men så begynte han å bli altfor oppslukt av russiskheten slik at han etter hvert bli ekstremistisk sett med norske øyne, og endt opp med å bli fratatt hans akademiske karriere som bli lagt død den 24. februar 2022, da hadde mange blitt mektig frustrert over hans mistolkning og tendens til konspirasjonsteoretisk betraktning av Ukraina. En andre mann, Halvor Tjønn, har en bokserie på gang som forklart Russland fra innsiden i et historisk perspektiv. Har nylig lest hans andre bok, "Det russiske imperiet - fra sammenbrudd til triumf" i 1598-1762.

Det vist seg å være skremmende lesning som forklart hvordan et brutalitetsimperium kunne ha blitt til, hvordan det russiske folket var blitt for fremmedartet fra resten av Europa og hvordan man skapt fram et system som minner om et altfor løst og ustrukturelt maktsystem som fremmet lovløshet, ulydighet, uhemmende opportunisme og steile kollektive holdninger. Moskovittriket i midten av 1600-tallet vant til seg sentrale Ukraina ved å ta fordel av ustabilitet som fikk folk til å kaste bort frihet og rettigheter mot trygghet og sosial stabilitet. Og av presise de samme årsakene valgt det russiske folket å gjøre tsaren til det eneste frie mennesket i sitt sosialsamfunn som bli et kastesamfunn. Det russiske autokratiet synes å være basert på manglende viten og moralsk vakuum.

Og det gjør den russisk-ortodokse kirken ansvarlig, ettersom i et kirkesamfunn er det de sakrale som er ansvarlig for oppdragelse innenfor moral og etikk i den generelle befolkningen, blant annet ved å undervise definisjoner som folk flest tilpasset i sitt hverdagsliv fra et moraletisk perspektiv. Da jeg bladet meg gjennom, bli jeg slått av faktumet om at minst bare én av makthavere var anstendig i hans voldsbruk, alle andre utmerket seg for ondskap, brutalitet og moralsk ignoranse. Peter den store var simpelt en psykopat med sadistiske tendenser. Og kirken gjort nærmest ingenting, selv i den gresk-ortodokse kirken som i Bysantinerrikets historie ville man ikke ha vært så ignorant. Den katolske kirken og de protestantiske kirkene hadde selvsagt mye på samvittigheten - men de var langt mye mer intolerant mot tyranni og krenkende moralske handlinger. I Moskovittriket hadde kirken derimot velsignet tyranni og åpnet for moraletiske forfall.

Det er hvorfor vi ser den ufattelige brutale og morderiske, om ikke folkemordeske krigføringen i dag, russerne har blitt dypt apatisk som et folk fra et moraletisk perspektiv og kommunismens totalitære sekularitet som maktmisbruk gjort det ikke bedre. Den russisk-ortodokse kirken hadde veldig farlig beveget seg nær dødskultstatusen. Det er hvorfor russiske soldater bare fortsetter og fortsetter, hvorfor de simpelt dør etter tur og hvorfor de er så ignorant i sin maktbruk som sine ugjerninger, de er apatisk i et moralsk spørsmål og blitt veldig lik ISIS-ekstremister. Sivilistene i Russland følge det samme sporet.

Og det gjør da spørsmålet om Russland som en atomvåpenmakt veldig farlig fra et menneskelig synspunkt. Sovjet var ikke russisk. Det var multietnisk og multikulturelt - Stalin var selv fra Georgia - underlagt et kollektivitet med et idealsivilisatorisk mål. Det er mulig at russerne må frata sitt atomvåpen i fremtiden, ettersom de underliggende tendenser har kommet til overflaten med Putin. Russerne er i et moralsk vakuum med redusert ansvarsbevissthet, når man ser på de kollektive tendensene.

Da finnes det bare en løsning; Russland må liberaliseres så meget som mulig, for å tvinge gjennom en vestifiseringsprosess av det russiske folket - det er notert at det er liberale og friintellektuelle deler av folket som bryter med de andre med sin krigsmotstand og moralsk forargelse. Inntil da, må Russland behandles som et fiendeland av Vesten og kanskje også Kina (der trenger de å kaste ut Xi i det siste), og må holdes ned på alle måter.

Og da kan ikke krigen avsluttes med annet enn et knusende nederlag for Russland. Man kan ikke stole på en person som ikke forstår rett og galt, ikke forstår løgnens destruktive natur, ikke forstår moral i maktbruk og ikke forstår ansvar.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
17 hours ago, BadCat said:

Folk som sier at Russland er en liten økonomi uten å ta stilling til at de har flere attraktive varer som er og blir mer verdt fremover. Russisk arbeidskraft er  billig Da kan Russland utrette mer med mindre. Det en vestlig konsulent koster utad for en time er nok til å lønne en russisk lærer i to måneder.

Jeg deler ikke optimismen din eller perspektivene dine. Russlands GDP utgjør mindre enn 2% av verdens GDP (World Bank). Således er landet en økonomisk mygg i verdenssammenheng. Tar man utgangspunkt i at antallet handelspartnere har gått ned, samt høy grad av økonomisk avhengighet av olje, så er det grunn til å anta at Russland står foran en vanskelige fremtid. Selv sammenlignet med Kina alene er Russland en økonomisk mygg. Kina har svært lange perspektiver på det de gjør og man skal ikke se bort i fra at de tenker som så at de vil få et sterkt grep om Russland i fremtiden. Korrupsjon og kleptokrati er sjeldendt levedyktig over tid. Det er synd at russerne setter prestisje foran sine egne langsiktige interesser.

Endret av Diggerman
Retter Kina med Russland
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
17 hours ago, knipsolini said:

Hvordan får du Russland til å være økonomisk overlegne? Økonomien deres er mindre enn flere av Natos medlemsland, sammenlignet med Nato samlet er Russland en miniputt. Militært overlegne er de jo heller ikke, Nato er overlegne på alle områder, inkludert mer moderne utstyr. Hvilke teknologisk russisk overlegenhet sikter du til? Eneste grunn til at Nato ikke griper inn og avslutter den mislykkede innvasjonen til Russland er at det vil være stor risiko for en atomkrig. 

Akkurat nå så er Russland en giftig nasjon.

Ja, de er flinke på noe, giftdrap. Men de blir som regel avslørt. Den biten med å komme unna med det er de mindre flinke på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 22.4.2022 den 1.09):

Vært mye snakk og spekulasjoner om Putins helse den siste tiden, da han har sett noe annerledes ut og det har vært rykter om at han er syk i noen år. Noe om kreft, noe om slag, men aller mest om at han kan ha fått Parkinsons. 

Kanskje man har noe mer å gå på, for under dagens "show" med Shoigu var det noe som så litt uvanlig ut?

Seansen varer i 12 minutter, og det man legger merke til er at Putin holder fast i bordkanten hele tiden, helt fra han setter seg ned. Han sitter helt klistret med ryggen til stolen også i alle 12 minuttene. Det ser ikke veldig behagelig ut.

Det kan jo bare være tilfeldig, men det er en litt rar måte å sitte på så lenge. Putin er en mann som er opptatt av hvordan han fremstår, og dette ser kanskje noe småpuslete ut sett i forhold til hvordan han har pleid å være før. 

FQ3UBnWXsAE6urT?format=jpg&name=900x900

Liten del av videoen:

  Vis skjult innhold

 

 

Siterer meg selv her. Ny video av Putin ser ut til å sette mer fyr på spekulasjons-bålet om Putins helse.

Her rister han veldig i hånda (den samme han tviholdte på bordkanten med tidligere), og har noen merkelige bevegelser med beina. Dette er ikke normalt slik vi har sett Putin tidligere.

Har ingen forutsetninger for å si om/hva som er galt, men jeg tror definitivt han har noen helseproblemer. Kanskje noe lignende Parkinsons.

 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Thor. skrev (26 minutter siden):

Tweet som inneholder blodig bilde av Russisk pilot som ble fanget for noen uker tilbake (derfor plassert i spoiler). Piloten skal i retten for "suspected in violating of the laws and customs of war."

Piloten bombet sivile bygninger og mål på komando.

Veldig bra at det blir rettsak i stedet for henrettelse på stedet. Det vil skape en helt annen oppmerksomhet i media om hva som er lov og ikke.

@Snikpellik Dr Wasim Zahid hadde en video om helsa til Putin. Personlig tror jeg det er et skudd i blinde å gjette på alvorlig sykdom. Det kan hende, eller ikke. Statistisk blir jo noen 69-åringer alvorlig syke så spådommen kan jo treffe, men når det kommer til "bevisførselen" på nettet så er den høyst spekulativ.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (13 minutter siden):

Akkurat nå så er Russland en giftig nasjon.

Ja, de er flinke på noe, giftdrap. Men de blir som regel avslørt. Den biten med å komme unna med det er de mindre flinke på.

Jeg tror at de vil at verden skal vite dette. Og at offeret skal ha en langsom død.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
14 minutes ago, Snikpellik said:

Siterer meg selv her. Ny video av Putin ser ut til å sette mer fyr på spekulasjons-bålet om Putins helse.

Her rister han veldig i hånda (den samme han tviholdte på bordkanten med tidligere), og har noen merkelige bevegelser med beina. Dette er ikke normalt slik vi har sett Putin tidligere.

Har ingen forutsetninger for å si om/hva som er galt, men jeg tror definitivt han har noen helseproblemer. Kanskje noe lignende Parkinsons.

 

Når var dette?

Lenke til kommentar
G skrev (15 minutter siden):

Akkurat nå så er Russland en giftig nasjon.

Ja, de er flinke på noe, giftdrap. Men de blir som regel avslørt. Den biten med å komme unna med det er de mindre flinke på.

Hva er poenget med å skjule noe sånt når en avsløring uansett bare er betraktet som en alternativ relativ sannhet? Det gjøres lite for å skjule giftdrap fordi rette morder uansett ikke stilles for retten.

G skrev (13 minutter siden):
BadCat skrev (17 timer siden):

Tipper at pipa får en annen låt hvis dere må betale 100 kr for et brød..

Da hadde jeg dyrket egne poteter og heller spist potetkaker til frokost. Ved tilgang på korn så hadde jeg bakt surdeigsbrød selv.

Jeg tror faktisk 100 kr/brød ikke hadde betydd så mye for nordmenn. Litt mindre luksus og sløseri på andre områder så kommer man seg fint gjennom det. Hadde det derimot blitt et problem, for eksempel for alenemødre til 8 barn så hadde regjeringen steppet inn akkurat som for strømprisene og gitt litt midlertidig brød-støtte til de mest utsatte. Nordmenn ville i praksis spist like mye brød som før. For folk i Egypt derimot, vil høyere kornpriser potensielt lage en sultkatastrofe blant de fattigste.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (18 minutter siden):

Siterer meg selv her. Ny video av Putin ser ut til å sette mer fyr på spekulasjons-bålet om Putins helse.

Her rister han veldig i hånda (den samme han tviholdte på bordkanten med tidligere), og har noen merkelige bevegelser med beina. Dette er ikke normalt slik vi har sett Putin tidligere.

Har ingen forutsetninger for å si om/hva som er galt, men jeg tror definitivt han har noen helseproblemer. Kanskje noe lignende Parkinsons.

 

Når de nærmeste rundt han i den innerste sirkelen ser han åpenbart lider av noe. Bør ikke disse begynne å betvile alle de syke ordrene de blir gitt, og til slutt nekte, og/eller få bytta ut Putin? Smånoia at en leder med 5000 atomvåpen kan ta avgjørelser når/OM han åpenbart er syk. 

Lenke til kommentar
.berZerk skrev (12 minutter siden):

Når var dette?

18. februar i år, da Lukashenko var i Moskva.

Simen1 skrev (14 minutter siden):

@SnikpellikDe Wasim Zahid hadde en video om helsa til Putin. Personlig tror jeg det er et skudd i blinde å gjette på alvorlig sykdom. Det kan hende, eller ikke. Statistisk blir jo noen 69-åringer alvorlig syke så spådommen kan jo treffe, men når det kommer til "bevisførselen" på nettet så er den høyst spekulativ.

Joda, enig i det. Som jeg skriver har jeg ingen forutsetninger for å vurdere sånt. Man kan ikke sette diagnose over nettet. Men at noe skjer med Putins helse relativt raskt tror jeg er ganske sikkert, og det kan ha stor betydning for ham og dermed også valgene han tar. Sykdom kan være årsaken til at han isolerer seg så mye, og veldig sjeldent er å se offentlig lengre.

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Snikpellik said:

Demonstrasjon til støtte for Russlands invasjon av Ukraina. Nå også i Norge. En av Norges desidert største drittpersoner Bjørn Nistad var selvfølgelig der for å spre konspirasjonsteoriene sine.

Prorussisk demonstrasjon i Oslo: − Jeg mener det er en riktig krig
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/28x2Gy/prorussisk-demonstrasjon-i-oslo-jeg-mener-det-er-en-riktig-krig

 

Nå har vaksinemotstanderne og Trump-supporterne i Norge noe å hive seg på.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...