Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Windfarmer said:

Et godt eksempel er da Bush I gav militæret en ordre om å frigjøre Kuwait, verken mer eller mindre, ikke noe regimeskifte verken i Kuwait eller Irak, ordren var å kaste ut Saddam og gjeninnsette det Kuwaitiske regimet. Altså et mål som var umulig å misforstå, og et mål som kan nås ved militære midler .

 

Demokratier utkjemper ironisk nok krig bedre enn autokratier. Mange tror at autokratier er bedre fordi de bare kan beordre bygging av utstyr og bruke enorme summer på krig og verve så mange vernepliktige som nødvendig. Men faktum er at de ender opp med dårlig utstyr, korrupsjon, lite nyvinning, dårlig befal, og særlig dårlig lavere ranger av soldater på slagmarken. De blir så toppstyrt at de har null initiativ. Og et demokrati som har mye teknologisk nyvinning og setter pris på menneskeliv og som bruker 2,1% av 1000X, kjemper tross alt bedre enn et bakstreversk autokrati ledet av en diktator som bruker 20% av 100X.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
42 minutes ago, Raul07 said:

VI får se hvor lenge de som sier i mot regjeringer lever men en helt annen tone nå. 

 

 




Holy fucking shitballs, tror nesten ikke det jeg ser. Men dette er et utrolig godt tegn, tror jeg. Det er åpenbart at de forsøker å redde sitt eget skinn. Men det er helt ok. Det viktige er at det russiske folk som har støttet krigen nå begynner å få deler av sannheten. Kanskje kan hele operasjonen bli avlyst og russerne trekke seg tilbake. Men da er det ukrainerne som må få diktere vilkårene.

De unngår også å legge skyld på Putin, som jeg tror er Putin og Kremls eget narrativ. Å skylde på "generalene" selv om generalene faktisk sansyneligvis var sterkt imot denne krigen.

Det blir nok et stalinistisk purge i Kreml og militæret. Så får vi håpe noen i militæret motsetter seg...

De snur seg mot hverandre!

Come on coup d'etat / Russian civil war!

Endret av Brother Ursus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette skal være Oryx sin oppdatering for 11 september. Tap av ukrainsk vs. russisk materiell.

Hvis det stemmer så

  • Tapte Ukraina 3 tanks men kapret 23 nye, de fleste av dem nyere modeller (kanskje fra det nye 3 armékorps?)
  • Tapte Ukraina 4 panservogner men kapret 45+ eller noe slikt av forskjellige slag (orker ikke google alle)
  • Samt kapret et par dusin andre kjøretøy, artilleri og systemer

I tillegg mistet Russland minst ett om ikke to Su-34 om jeg ikke tar feil, men ikke verifisert av Oryx. Det er også tvilsomt hvor ofte ukrainerne dokumenterer egne tap eller russere kan dokumentere dem, nå som vrakene havner bak ukrainernes linjer. Uansett tror jeg det skal mye til for å komme i nærheten av de russiske tapene.

anzeVgn_460swp.jpg

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Ubekreftede rykter om at soldatene i Kherson gjør seg klar til å overgi seg.

Ville normalt ikke brydd meg med å poste. Men så veldig mye (skjønt ikke alt) ubekreftet har gått i oppfyllelse siste 3 dagene. Kan bli en interessant uke.

En hær på flukt snur visstnok ikke for å kjempe. De må søke tilflukt bak ferske tropper som ikke har vært i kamp.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (7 timer siden):

Den mekaniske og tekniske tilstanden på Moskva kan ha vært så dårlig at skipet var nærmest forsvarsløst.

Jeg sitter dog med en liten mistanke om at dette kanskje er et forsøk på bortforklaring fra Kreml. Det høres nesten for utrolig ut til å være sant. For selv om vi har sett at den russiske hæren har store problemer med mange av disse tingene, så var dette det russiske flaggskipet i Svartehavet, og tross alt relativt nytt. Ved å skylde på vedlikehold og korrupsjon slipper man kanskje lettere unna og beholder idéen om russiske systemer som effektive, i håp om fremtidige salg, og fortsatt avskrekkende effekt i fremtidige konflikter. Jeg tipper Putin snart er i gang med systematiske forsøk på å skylde på andre - både generaler, admiraler og folk i befalet. Stalinistiske nykker. Rapporten kan absolutt være sann, slik vi alle nå kjenner til det russiske forsvaret, men det har blitt sånn at man må sterkt betvile alt som kommer fra den kanten, uansett.

Der er ikke noe innhold i linken din (i hvert fall får jeg det ikke opp.)

Moskva var et gammelt skip, det var satt i drift i 1983 og er ett av tre Slava klasse krysserne der designet er fra 60 - tallet. Et fjerde skip ligger fortsatt uferdig ved kai. I motsetning til søsterskipet Slava har Moskva ikke fått noen midtlivsoppgradering. 

Jeg kan ikke helt forstå at russerne kommer noen vei med å skylde på korrupsjon og annen elendighet, har ikke russerne og Putin oppdaget at der er massiv korrupsjon over alt i Russland. Hva med å bruke litt mer offentlig midler på å gjøre noe med korrupsjonen i stedet for å invadere Ukraina. 

Moskva og resten av det russiske militæret er først og fremst  et show off foretak. Det avholdes storslåtte øvelser og manøvre der de skal vise for verden hvor store og farlige de er. Sist var det den store militærøvelsen sammen med Kina for noen dager siden, Putin stilte opp og lot seg avbilde der han med kikkert skuet ut over disse enorme styrkene. Jeg vet ikke hva han så på, men jeg mistenker at han hadde tømt noen offentlige kontorer pluss et par psykiatriske sykehus og ikledd de uniformer.

Deres eneste hangarskip kan ikke forlate havnen uten å ha med seg to havgående taubåter. Det samme hangarskipet viste seg i Middelhavet for noen år siden og ble da tradisjonen tro fulgt av et par NATO skip. De sendte ut fly etter fly, men aldri mer enn to av gangen. I ettertid viste det seg at de sendte ut de samme to flyene gang på gang. De hadde bare to fly, men de tok de under dekk mellom toktene og satte på andre klistremerker - altså nummereringen på flyene - slik at det skulle se ut som de hadde mange fly. Den russiske marine er sannsynligvis den eneste marine i verden som har en militær enhet med ansvar for å skifte klistremerker på ett og samme fly mellom de ulike toktene. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Russland sliter trolig med å få forsyninger over elven Dnipro og fram til frontlinjen i området rundt Kherson, skriver det britiske forsvarsdepartementet i en oppdatering mandag morgen.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/britisk-etterretning-russland-sliter-med-forsyningslinjene-i-soer.cqZLUWqy2?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1&utm_medium=df-86-w4546dc9

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Regenburg said:

En hær på flukt snur visstnok ikke for å kjempe. De må søke tilflukt bak ferske tropper som ikke har vært i kamp.

Og da er det bare å tenke seg hvordan moralpåvirkningen fra de flyktende og sønderskutte avdelingene er på de nye ferske gutta hentet fra russiske gater som skal frem til fronten... antakelig er ikke "oppløftende" et helt treffende ordvalg.

Synet av andre soldater fra egen hær med shellshock, skuddskader, frykt i blikket, tomme blikk... det gir en håpløs start på de som nærmer seg fronten. Ballen ruller.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bare en tanke. Er det noen som har tenkt at kanskje dette er semi-planlagt av Russland? At tilbaketrekning var planlagt? At bildene av kolonner med utstyr som ble fraktet inn over Krim for å forsterke fronten var et skuespill for å forsterke troen om at de biter på? Husker Russland nevnte noe om at de hadde bløffet med visse ting. Kanskje militæret har ønsket å trekke seg ut av disse områdene en stund fordi det ikke er taktisk forsvarlig å forsvare så tynt over så store områder når de ikke har kapasitet, men har møtt politisk motstand - og denne offensiven endelig ga militære planleggere lov til å utføre det de ønsket til tross for ønskene i Moskva om å holde stand?

Det er ingen tvil om at dette ser dårlig ut for Russland, så politisk motstand for dette er fullt forståelig, det er et nederlag for dem på alle måter. Det er bare det at det virker for lett for meg. Krig har en magisk evne til å ende opp på måter som man ikke forutså. Ting er nesten aldri slik som det ser ut. Jeg bare håper dette ikke viser seg å være et planlagt nederlag, for så smelle tilbake på Ukraina på en eller annen måte.

Har absolutt ingen fakta for å backe opp dette, bare en liten bekymring jeg har.

Lenke til kommentar

Det er lett panikkstemning på russisk statlig hjernevaskings-tv til og med. Når den inntørka gjengen der ser nervøse ut er det noe stort og uvant på gang. Han ene i Rauls innlegg lenger oppe her (twitterpost fra Julia Davis) er antakelig altfor ærlig til og med, og kommer nok til å oppdage hvor glatt vinduskarmer blir i september. 

Dette er en "operasjon" som går alt annet enn etter planen og de innser det. De innser også at det ikke er noe de kan gjøre for å stoppe katastrofen og at det gjelder å redde skinnet før befolkningen går berserk.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...