Gå til innhold

Giskes omgang med 19 år gammel politiker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Med mindre det ligger mer under synes jeg dette fremstår som en smått absurd ting å lage sak av, og jeg misstenker vell at det her kan være snakk om at noen ser en mulighet til å bruke "metoo"-bølgen politisk. Det ble tilsynelatende mye gråt og tenners gnitsel blant Arbeiderpartiets kvinner over Giskes posisjon i finanskomiteen så en kan jo se for seg at disse her ser en mulighet for å få oppreisning. 

 

 

- Kvinnene i Ap er så sinte at de aldri vil ha Trond Giske som statsminister

https://www.dagbladet.no/nyheter/kvinnene-i-ap-er-sa-sinte-at-de-aldri-vil-ha-trond-giske-som-statsminister/68720296

 

 

Merk forøvrig at jenta selv ikke skjønner hvorfor dette skulle være en sak, og at det tilsynelatende var tidligere AUF-leder som tok dette videre:

 

 

VG har vært i kontakt med kvinnen som mottok meldingen. Hun ønsker ikke å uttale seg, men reagerer på at at VG omtaler saken. I en SMS til VG beskriver hun meldingen hun fikk i 2011 som uproblematisk. Etter hennes mening var det ingen sak i 2011. Det er heller ikke en sak nå, ifølge kvinnen.

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/bitter-ap-konflikt-etter-giskes-sms-er/a/24210170/

Endret av herzeleid
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Tydeligvis Tonje Brenna som er kilden, ja, hun er jo godt kjent for lenge siden for nettopp det Huitfeldt poengterer på slutten av VG-artikkelen...

 

"I spørsmålet om seksuell trakassering brukes i interne maktkamper i partiet fikk jeg dessverre rett. "

Det hadde jeg helt glemt. Det var vell hun som tilfeldigvis lakk at samboerens motkandidat hadde hatt et forhold til et yngre partimedlem eller blander jeg?

 

Tipseren i saken var Jens Stoltenbergs politiske rådgiver, Tonje Brenna. Hun er også samboer med Ingebrigtsens motkandidat til topplassen på Troms Aps stortingsliste, Martin Henriksen.

 

https://www.nettavisen.no/nyheter/--brenna-vil-alltid-sta-igjen-som-den-som-hjalp-sin-samboer-med-a-fjerne-en-brysom-konkurrent/3524618.html

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Enten er jeg født på feil planet, eller må det være mer i den meldingen enn et spørsmål til en i AUF om hvor festen er?

 

Greia her (politisk korrekt) er vel at Giske da regnes som en "myndighetsperson" eller hva de kaller den slags, dvs. samme som rollen som med idrettstrenere vs unge utøvere, lærer vs student, osv.

 

Rent folkelig hadde han vel lyst til å feste videre, etter at middagen m/drikke var unnagjort. Ikke merkelig han henvendte seg til 19-årinegn i det ærendet, fremfor å sende sms til noen av AUF-gamlingene på hotellet. Jeg hadde gjort det samme hvis jeg var i festhumør. Heldigvis er jeg ikke politiker da.

 

Det vi ser nå, er vel at de koker i sitt eget fett. Dvs. politikere er normsettere, men så innhenter det dem selv noen ganger.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Enten er jeg født på feil planet, eller må det være mer i den meldingen enn et spørsmål til en i AUF om hvor festen er? Hva er det neste? Stoltenberg tok T-bane med dame 22? 

 

Eller det neste, Kong Harald hilser på barnehagebarn. Fysj-fysj  :dribble:  :rofl:

Endret av G
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Før man lar dette bli ett eksempel på 'hvor alt for langt ditt og datt har gått' Er det viktig å merke seg, som ble påpekt ovenfor, at 19-åringen ikke føler seg krenket eller fornærmet på noen måte.
Media bidrar her til å sverte kampanjen ved å iblande alskens vås, slik at det er lett å konkludere med at det hele er hysteri.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Faderrullan... hvorfor skulle Giske sende en sånn melding til ei 19 år gammel jente??? Han er jo en middelaldrende mann, skal ikke sånne gjerne ha litt klasse og stil, la ungdommen være i fred?? Og dette skal være en samfunnets leder? Vitner om dårlige verdier. Har han ikke en kone og familie å ta seg av og bruke tid sammen med?

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Interne stridigheter i Ap har tatt "metoo over i neste fase: #Youtoo. Selv om du ikke var klar over det selv. Når 19-åringen ikke føler seg krenket, bør de som blåser opp dette på denne måten sparkes ut fra partiet. Det må være ekstremt belastene for en festklar kar som Giske å bli hengt ut i media for en bagatell so mdette.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Velvel, ingenting ulovlig foregått, men det er jo lov å lese litt mellom linjene her...

 

En partisamling hvor man er samlet på hotell og spiser middag og drikker alkohol. Det er beskrevet at meldingen ble sendt sent på kvelden, så la oss anta at det var etter at baren stengte, kanskje i 02-03-tida etter en fest?

Greit at han leter etter nachspiel for å feste videre, men hvorfor skal en 44 år gammel gubbe kontakte en 19-årig jente for å spørre om dette?

 

Sett i lys av en lang rekke andre politiske skandaler (Søviknes, Solum-Larsen, Birkedal +++) så er det vel etterhvert allmenn kjent hva som egentlig foregår på disse politiske arrangementene mellom eldre menn i lederposisjoner og unge jenter i ungdomspartiene. Synes det var helt greit av jenta å vise litt sunn skepsis til en slik henvendelse.

 

Men på tross av alt dette, så har Giske vært altfor PK til å kunne tas for noe. Uskyldig ordlyd i meldingen og ingen krenking. Men man kan likevel spekulere om hva som egentlig var hensikten med meldingen...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, hva mente Trond Giske med denne meldingen? Var han ute etter å være sosial med de unge i partiet, eller sendte han meldingen i håp om å få seg noe?

Jeg synes ikke man skal legge for mye i denne meldingen. Det har ikke mottaker heller gjort - dette ser ut til å være en fjær som ble til to høns i 2011. De ble også avlivet i 2011, ettersom det tydeligvis ikke var noen andre enn en overaktiv varsler i AUF som reagerte daalle kort var på bordet. 

Hvordan en sånn tussesak har fått nytt liv etter 6 år, kan vi gjerne spekulere om. Det er langt mer spennende enn hva Trond Giske mente med spørsmålet "Hvor er festen?" i en SMS for 6 år siden. 

Endret av Hr.Senior
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...