Gå til innhold

Inge Rognmo

Medlemmer
  • Innlegg

    5 801
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Inge Rognmo

  • Bursdag 18. okt. 1979

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Inge Rognmo sine prestasjoner

1k

Nettsamfunnsomdømme

19

Hjelpsomme svar

  1. Jo visst gjør jeg det. Men du kan ikke på ramme alvor mene at åpningsinnlegget ditt var opplysende nok til at noen her skulle kunne gi et mer fornuftig svar? Du nevnte ikke engang om det gjaldt håndverkere eller strømregning, langt mindre hva problemet ditt var...
  2. Jeg husket deg ikke (hadde overhodet ikke lest noe du hadde skrevet tidligere), men når jeg ser noen som poster slike dumme intetsigende innlegg, så går jeg ofte inn på profilen og ser hva annet de har liret av seg tidligere, med andre ord om innholdet i de andre innleggene deres er like håpløst...
  3. Ettersom du har en påstått formue på 100 millioner, så er vel sånt bare lommerusk for deg? Alternativt, så foreslår jeg at du betaler en regnskapsfører eller advokat for å stille kreditor noen kritiske spørsmål, og fortrinnsvis forteller dem noe mer enn du har fortalt oss...
  4. Vel, så lenge den ikke er stengt med skilt eller bom, så har du forsåvidt rett i at du kan kjøre der ustraffet, men det (dvs å sperre veien for andre enn rettighetshavere -og almennheten har ingen ferdselsrett i så måte...) er altså noe veieier står helt fritt til å gjøre, i motsetning til å hindre umotorisert ferdsel med grunnlag i allemannsretten. (Dette gjelder også skogsbilveier delvis finansiert av det offentlige; at det er gitt statstilskudd til byggingen betyr ikke at den skal være åpen for almenn ferdsel.)
  5. Jasså? Hvilke da? For min egen eiendoms del opererer seeiendom med 4.755.462,3 kvadratmeter, altså en nøyaktighet på 0,1m2. Mens gardskart.nibio.no oppgir 4.756,3 dekar (med en nøyaktighet på 0,1 dekar, dvs 100 kvadratmeter), altså er det et uforklarlig avvik mellom de to registrene på ca 800 kvadratmeter, hele 0,2 promille... Når det gjelder tallene for dyrket mark og produktiv skog, så er det NIBIO/gårdskart som gjelder; det er såvidt jeg vet den eneste datakilden for de tallene.
  6. Det siste er fordi vi nå har hatt ett år eller to med reallønnsnedgang for mange, dvs prisene har økt enda mer enn lønningene -mens det avdraget du må betale tilbake på lånet har ikke økt i det hele tatt. (jada, rentene har økt.) Ta et lite tankeeksperiment her: du låner 100.000 dollar nå når kursen er ca 10kr, dvs lånet tilsvarer 1 million kroner. Har da lånet blitt mindre om kursen faller til 8kr? Ja, da har du plutselig bare 800.000 i lån, om du regner det om til norske kroner, og om du får lønna di i sistnevne, så er det det som er interessant. Det er tilsvarende med inflasjon; når en norsk krone blir mindre verdt (i betydningen "hva kan jeg kjøpe for en krone?"), så er det kronebeløpet du må betale tilbake også "mindre verdt" i dagens kroner. (tenk deg at du lånte 15 kr for å kjøpe en flaske brus, 10 år senere koster en tilsvarende flaske kanskje 30kr, mens du fortsatt bare må betale tilbake 15...)
  7. Teksten under "ofte stilte spørsmål" - "Hvorfor blir både servitutter og økonomiske heftelser overført(...)" her underbygger din (og min) forståelse av ordlyden. https://www.kartverket.no/eiendom/slette-fra-grunnboken/hvordan-slette-fra-grunnboken
  8. Grensesteiner forsvinner ikke med mindre noen flytter dem (noe som forøvrig er straffbart), like lite som dagens aluminiumsmerker forsvinner av seg selv. Men ja, for grenser opprettet før nøyaktig GPS ble et alternativ, så er det (i tillegg til fysiske merker...) mer eller mindre omtrentlige kompassretninger (alt fra "nordøst" til grader med to desimaler), evt vinkler i forhold til andre faste punkter (som fjell i det fjerne) og avstander som er grunnlaget, ikke streker på et kart lagd av noen helt andre enn de som målte opp grensa.
  9. ...og selv om selger/tjenesteyter leverer andre tjenester/varer enn det selgeren er registrert under i brønnøysundregisteret, så er det (åpenbart) fortsatt mva-pliktig (og fradragsberettiget) om 1) selger er mva-registrert overhodet (uansett bransjekode) og 2) varene/tjenestene som er levert er mva-pliktige etter merverdiavgiftsloven.
  10. Juridisk sett er ikke vogna kjøpers før han også har oppfylt sin betalingsforpliktelse i henhold til avtalen. Som Krikkert skriver under her, så er ikke vognkortet et rettighetsdokument på samme måte som skjøtet på fast eiendom. (ja, jeg ser han skriver "i praksis regner man at det juridiske eierforholdet følger salgsmeldingen med mindre man har holdepunkter for noe annet"; det finnes det holdepunkter for her.) Edit: beklager, feilinformasjon overstrøket. Resten av avsnittet, at eierskapet ikke nødvendigvis følger vognkortet (men derimot besittelse av selve gjenstanden) står seg vel fortsatt, og da er det, som jeg også hadde skrevet lenger ned, enda mer vesentlig å enten beholde selve gjenstanden til den er betalt, eller å ta forbehold om salgspant. Riktig, man bør beholde bilen/vogna til pengene er mottatt, selv om salgsmeldingen er skrevet og sendt inn. Jeg finner det forøvrig ganske utrolig at en standardkontrakt for bilsalg etc. ikke inneholder en lignende standardformulering som denne (noe som står med litt varierende formulering nederst på de fleste fakturaer fra de fleste firma som selger noe mot kreditt/faktura...): "Selger forbeholder seg salgspant i de leverte varer inntil de er fullt betalt (Pantelovens § 3- 14, jfr. 3-22). Aksepter eller gjeldsdokumenter ansees ikke som betaling før de er innfridd i sin helhet." Men det kommer vel av at forbrukerrådet ser på det som sin oppgave å utelukkende beskytte kjøperen... 🙄
  11. Ja, du har misforstått. For det første sier naturligvis ikke trossamfunnsloven noe som helst om Id, du kan være medlem av det flyvende pizzamonster-menigheten om du vil (så lenge mange nok andre er det til at det regnes som offisielt trossamfunn), eller være Hindu/Buddhist/Sikh/Jøde (de jødiske røddagene sammenfaller vel i stor grad med de kristne...)/whatever, og fortsatt ha rett til selvvalgt fri (som arbeidsgiver kan kreve jobbes inn på to andre fridager, f.eks. på to kristne røddager når DU får fri uten å ha bedt om det) på hele to av et ubestemt antall av den religionens høytidsdager, mens som kristen har du rett til fri på 30 av 60 (etter den bestemmelsen Krikkert viste til i AML om ikke oftere enn annenhver, evt med gjennomsnittsberegning) kristne høytidsdager (inkludert den ukentlige røddagen). Eller, om vi trekker fra søndagene, du har rett til fri på 5 av 10 andre røddager. 30 eller 5, begge deler er bedre enn to i mitt hode... Så kan du selvsagt mene at det er kjempeurettferdig at alle andre religiøse enn kristne kan bestemme selv når de to dagene (som altså må jobbes inn to andre dager som ellers ville vært fridager om arbeidsgiver krever det...) skal være, mens alle vi kristne må forholde oss til arbeidsgivers styringsrett, med det som evt. er avtalt i tariffavtale om gjennomsnittsberegning (er det ikke avtalt noe der, så kan du kreve fri andre juledag om du må jobbe første, eller omvendt, tilsvarende med de fire røddagene i påska; du har krav på fri annenhver av dem, eller gjennomsnittsberegning...), til å bestemme (etter ønsker fra deg og dine kolleger om hvem som vil jobbe når i jula/påska/hvilke søndager som passer dem best når turnusen settes opp) når dine 5 av 10 arbeidsfri røddager skal være, den meningen står du fritt til å ha.
  12. Det er nok at forholdet omfattes av ett av punktene 1-13 i den lista, se da nærmere på punkt 9 som henviser til straffelovens paragrafer 291-296, 299-306 eller 309-316.
  13. Jo. At det er en annen aldersgrense for å gjennomføre den, og at du får MYE bedre betalt enn om du hadde vært så "dum" å gjennomføre rett etter videregående, før du begynte på videre studier (som alle andre enn leger, tannleger, veterinærer og advokater (edit: og prester) gjør) forandrer ikke på at det er en spesialisert førstegangstjeneste og del av verneplikten.
  14. Permisjoner trekkes ikke fra tjenestetiden etter det jeg kjenner til (med mindre du hadde ukesvis med velferdspermisjon utenom de oppsatte langpermene), og jeg skulle da tro de som faktisk har 18mnd førstegangstjeneste faktisk tjenestegjør (inkludert de ordinære permisjonene) i 18mnd, akkurat slik som de som er innkalt i 12mnd tjenestegjør i 12mnd, eventuelt minus et par-tre uker. At akkurat du valgte å søke om å dimme en mnd tidligere pga jobbtilbud, og bare fikk godskrevet 17mnd er da ditt eget problem...
  15. Nei, det er ikke "god margin", da er det 1måned/30 dager igjen av tjenesteplikten, og de brukes opp lenge før vedkommende nærmer seg 44. (med mindre vedkommende allerede er blitt 35+ før innrullering i HV). Men jeg utelukker ikke at HV i enkelte deler av landet (dette er også et geografisk fordelingsproblem) er nødt til å kalle inn folk de bare får nytte av i 30 dager (fordelt på 6-7-8 år) fordi det ikke er mange nok (i det aktuelle området) som har gjennomført førstegangstjenesten de senere år.
×
×
  • Opprett ny...