Gå til innhold

PunktumFinale

Medlemmer
  • Innlegg

    178
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 198 profilvisninger

PunktumFinale sine prestasjoner

122

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Noen som har regnet på dette? Jeg sitter med en latent skatteregning på ca 1 mill NOK i utbytteskatt per i dag. Vil det være mest lønnsomt å betale millionen nå og flykte landet før formuen og utbyttet vokser enda mer? Eller er det allerede for sent fordi å betale 1 mill i skatt nå vil føre til mindre avkastning knyttet til tapet av den rentefrie millionen jeg kan få renters rente på i x antall år.
  2. Hva sier sjefen din da når du konfronterer han med reallønnsnedgangen du har fått samtidig som erfaringen din har vokst? Og søker du andre jobber? Hvorfor skal noen gidde å betale deg mer når du er all bark, but no bite.
  3. Så hvorfor vil vi bli skuffet? Spelter viser en lønnsøkning på 14.000? Hva snakker du om.
  4. Og hvis man ikke har veldig mye penger til å betale for en god skatteadvokat til å hjelpe en ut av Norge og inn i et bedre skatte- og kostnadsregime så er det verre. Regner med at en bedre generativ språkmodell kommer før jeg pensjonerer meg. Da spør jeg den. Men ut skal jeg. Norge kommer alltid til å være næringsfiendlig. Dels pga kulturen (janteloven) og dels fordi staten er så stinn i gryn at det ikke har den samme kostnaden som fattigere land når de rikeste og smarteste av oss hopper av skuten.
  5. Anbefaler deg en tur til India før du velger et India fond 😆
  6. Jo da det går fint å cherry picke perioder for å få den avkastningen du vil. Derfor bruker folk gjennomsnittlig annualisert avkastning inkludert dividenter så langt tilbake som vi har data for indeksen for. At 15 mill i din verden funker dårlig er helt fair, men ikke si at man må ha minimum 30mill for 42.500kr i måneden. Det må man ikke.
  7. Problemet med oppsettet ditt er at du setter en konstant for avkastning og inflasjon. Det blir feil. En FIRE kalkulator benytter faktisk inflasjon og avkastning på for eksempel s&p 500 i over 100år. Det er samme data som 4% regelen er beregnet utfra + fortløpende nyere data. Hvis jeg husker riktig la jeg inn 1,1% i årlige kostnader. Det utgjør ca formuesskatten minus aksjerrabatten + litt ekstra til forvaltningskostnader/plattformavgiften =1,1% per år. Så la jeg inn 200.000 i ekstra trekk per år, inflasjonsjustert fra år 1, men at det først skal trekkes fra og med år 11 fordi jeg som nevnt tidligere har regnet med innskudd, personfradrag og skjermingsfradrag. Fordelingen er 95% s&p500 og 5% renter. Det er ikke 100% nøyaktig for kalkulatoren er ikke designet for norske forhold, men det er 1000 ganger bedre enn de 30 millionene du snakker om. Vet ikke hvor du har fått 7,5% fra men det er alt for lite for s&p500. Ikke glem at dividends reinvesteres og kommer på toppen av selve verdistigningen på fondet. Det tar fire kalken høyde for.
  8. Drømme kan du gjøre sjøl de årene du jobber ekstra på jobben mens vi andre som har gjort research gjør det vi vil. Men selvfølgelig, har du pengene dine på en bankkonto og ikke i aksjemarkedet begynner det du sier å gi mening. Hadde jeg vært deg ville jeg satt av et par timer før å crunche tallene på en FIRE kalkulator
  9. Regnestykket mitt tok hensyn til at skjermingsfradrag, innskudd og personfradrag gjør at man ikke må skatte av utbytte før år 11
  10. Regnestykket ditt er jo helt feil. Ikke tar det hensyn til inflasjon, historisk aksjeavkastning, skjermingsfradrag, verdsettelsesrabatt på aksjer. Tallet ditt er tatt ut av luften. En veldig lett tommelfingerregel for norske forhold er å ta networth og dele det på perioden man vil bruke det på. Så 30mill på 30 år = 1 mill i året. Aksjeavkastningen dekker i rundt 95% av tilfellene inflasjon og norske skatter. Hvis ikke du tror meg så prøv noen Fire kalkulatorer. Er ganske grovt å tro man må skaffe seg dobbelt så mye som nødvendig for å bli fire.
  11. Utviklet betyr ikke demokratisk. HK som nå er fullstendig kontrollert av Xi og Israel som nylig har rykket ned på demokrati indeksen og som dreper sivile er med på indeksen. Men jeg er enig i at et EM fond hadde vært et bedre eksempel å bruke.
  12. Nåja. I dagens globaliserte verden er de internasjonale aksjemarkedene korrelert med hverandre. Så hvor mye mer diversifisering du får er høyt diskutabelt. Hvis du er opptatt av å spre risikoen mest mulig på bekostning av potensiell avkastning så anbefaler jeg deg å lese om Permanent Portfolio.
  13. Nå snakker jeg om FIRE (retire early). Når normal pensjonsalder inntreffer er det fritt frem å flytte til Norge eller tredjeland med bedre betingelser. Men siden du nevner det, hva sier den eventuelle skatteavtalen?
  14. Tar du å kjøper et msci world fond får du med alt slags dritt diktaturer og selskaper som er styrt og kontrollert av myndighetene i disse landene. Dessuten de største amerikanske selskapene er godt eksponert mot hele verden. Bare Google hvor stor markedsandel Google, Microsoft, Apple osv har ex-USA. Det er en grunn til at USA utgjør en så formidabel andel av verdensindeksen. Europa er ikke forferdelig, men skattenivået for selskaper er høyere her og det er negativt for investorer. Så en overvekt i USA er ikke dumt. Det er selvfølgelig konsentrert valuta og politisk risiko. Men om man er 70 eller 85% eksponert mot USA har lite å si for den risikoen. Det er en risiko man må ta uansett. Jeg finner det betryggende at de aller rikeste og mektigste i verden både betaler Trump og Biden gjennom valgkampbidrag for at de skal være "good for business".
  15. Det er bare å Google. Det er et av en håndfull land i EU som har null i utbytte og formueskatt. I tillegg kommer geografisk og kulturell nærhet til Norge. Direktefly til flere norske byer, lavt prisnivå og akseptabel standard med tanke på helsevesen, byråkrati og korrupsjon.
×
×
  • Opprett ny...