Jump to content

Taurean

Medlemmer
 • Content Count

  7605
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3829 :)

5 Followers

About Taurean

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

44862 profile views
 1. Det er jo tilfeldig. Men så lenge han oppfører seg, ikke mobber andre og holder det for seg selv, så tenker jeg at jeg ikke hadde hatt noe særlig med det å gjøre. Som skrevet; De er individer med rett til privatliv. Nøkkelordet er respekt. Hvordan å håndtere "nei" er jo enkelt, det er tilfeldig, man kan ikke regne med å få "ja" fra alle heller. Dét ville vært overfladisk. Det beste er å roe ned litt og tenke langsiktig. Det dreier seg ikke om å ha vært sammen med flest mulig gjennom livet, men med den man passer best sammen med. Og det er da det kan bli vanskelig, for da snakker vi om kjerneverdier og energier. Jeg tror på astrologi og stjernetegnenes personligheter, å snakke med barn om det blir fort vanskelig. Men det handler jo også om at barn og ungdom ofte ikke har en stabil og rolig livsstil, de fleste er stressa med skole og alt mulig. Som voksen kan man kanskje klare å få roa seg ned litt og havne i et stabilt livsmønster. Jeg mener at det er først -da- man kan virkelig klare å kanskje finne noen man hører sammen med. For det er da man begynner å finne ut av hvem man er. Skole er bare lek og gøy. Det er når man skal jobbe og stå på egne bein, takle hele arbeids- og livet i seg selv, at det virkelig viser seg hvem man er. Disse tingene er viktig å snakke om tidlig, igjen tilbake til det jeg nevnte i første post: Ansvar. Skal man være voksen nok til å leke familie, så må man være voksen nok til å ta ansvaret som en familie bringer med seg også. Er man ikke klar for det, så bør man ikke leke med det heller. Det er i hvert fall sånn jeg har tenkt gjennom livet. Og det er jo utallige bevis på hvor galt det går med mange, får tidlig barn uten å ha jobb, kommer fra ødelagte familier, havner i rus og alkohol, barnevern, mye styr. Dette er ikke ting man tuller rundt med. Jeg er sjeleglad for at jeg har holdt meg unna forholdslivet, tror jeg hadde skapt mye problemer for meg selv tidlig da. Mest på grunn av en dysfunksjonell familie. Nå virker det jo ikke som det er sånn hos dere, og derfor behøver du kanskje ikke gå lenger enn å prate litt om voksenansvar. Noe jeg skulle ønske jeg fikk på den alderen, og helst tidligere.
 2. Problemet jeg har er at slagstrofen deres er "Norges mest åpne forum". Men når man prøver å diskutere åpent, bryte åpent temaer, selv med personlig førstehåndserfaring, så blir man utestengt og dømt for å ikke ha erfaring. Og selv om man har hjulpet hundrevis av folk tidligere med forskjellige temaer, så glemmes det brått. Null totalvurdering. Dét er for meg den totale mangel på lederskapssans. De husker ip'en din og stenger ny konto også. Helt vanlig på forskjellig forum.
 3. Politikk er egentlig bare et negativt ladet ord for ledersakp. Det må inn som lærdom i barne- og ungdomsskolene. Før det skjer, blir ingenting bedre. Mediene fordummer hele debatten med tåpelige vinklinger, og mange politikere er jo ikke særlig smarte heller.
 4. Taurean

  Slåss med kompis

  Jeg ville latt tiden gå litt, kanskje en uke, så ville jeg spurt igjen. Så latt tiden gå igjen, 2 uker, spurt igjen. Og en siste gang om ca 2 uker igjen. Etter det ville jeg latt det være. Subtilt og vennlig press over tid har gjerne den beste effekten, med mindre du skal true med polisanmeldelse, det kan virke, men det øker risiko for større konsekvenser for han da, for da kan det hende han forteller det til foreldre og det blir bare mer kødd. 1000 kr er akkurat der hvor jeg kan gidde å betale det sjøl. Hadde det vært mer, si 1500 og oppover, så ville jeg ikke slutta å mase. Du kan be'n betale 100 kr i måneden eller uka.
 5. Det er maaange som har klaget på kvinneguiden. Har ikke vært der selv og tror jeg best holder meg unna da jeg liker å diskutere åpent. Det er ett forum som er verre eller like ille, av personlig erfaring, det er freak.no.
 6. Jeg mener at alkohol- og rusbruk- og misbruk er 100% personlig. Men verden er ikke alltid så enkel. Vi lærer ingenting om det i skolen. Hvis vi hadde lært om det i skolen, så kunne jo egentlig alle slags rusmidler vært tilgjengelig til enhver tid, over alt. Men siden vi -ikke- lærer om det i skolen, så må det begrenses.
 7. Husker jeg leste en avisartikkel for et par år siden, jeg var dum nok til å ikke lagre den. Men der nevnte en professor i ett eller annet at vi trenger ikke jobbe mer enn halvparten enn det vi gjør i dag for å opprettholde samfunnet. Det gjaldt såvidt jeg husker alle nødvendige tjenester. Personlig er jeg en som tror mer på at planøkononi skal være den største drivkraften, ikke fritt marked. 8 timer per dag er for mye. Det burde vært sånn at folk kunne jobbe ut fra behov, men også interesse, lidenskap og altruisme. Dessuten mener jeg at lønnsnivåer burde vært mer rettferdig. Jobber som krever mer skulle hatt bedre lønn. Da mener jeg yrker som håndverkere, sykepleiere, sjåfører, yrker som innebærer høy personlig risiko og direkte ansvar for liv. Grensen for hvor pengene tjenes, for hva som er jobb og hva som er hobby skulle vært mye, mye tydeligere. I dag tjener en blogger mer enn en arbeider, det er en dårlig spøk på alle ærlige arbeidere. Kanskje ikke helt relevant, men det har litt med saken å gjøre.
 8. Jeg vil vel si det varierer veldig, men det er ikke uvanlig. En kamerat av meg på barneskolen begynte med det i 3-4. klasse, det var for ca 25 år siden. I dag leser man jo om gruppesex på fester i 13-15 årsalderen. Hadde jeg hatt barn ville jeg prata om de tingene tidlig. At det er viktig med respekt, ikke bare for seg selv og den man eventuelt finner seg, men også til andre. Dette er ikke noe man driver med i det offentlige rom. Det er ikke noe man bare hopper inn i, men lar få utvikle seg naturlig over tid. Jeg ville også sagt at hvis du er voksen nok til å drive på med det livet, så må du være voksen nok til å ta ansvar for egne følelser også. Jeg ville ikke nektet det, men ville gjort mine holdninger og meninger klare .. for som forelder er man jo en leder og man har et ansvar om å lære visse ting på de områdene. Men samtidig er ungen et eget individ med krav på eget liv, som også må respekteres. Man må gi dem frihet til å lære og feile, bare så lenge de har blitt fortalt at det må gjøres under eget ansvar. Og så klart dette med respekt er viktig. At de treffes i det offentlige rom er jo ikke noe problem, så lenge de nok en gang viser respekt til andre rundt seg. Hadde jeg sett en tydelig respektløs oppførsel ville jeg sagt greit, du vil være voksen uten å ta ansvar, da får du leve med konsekvensene .. så ville jeg sagt at hvis du skal leke voksen, du kan få deg en jobb, tjene egne penger og flytte ut i egen leilighet. Øke ansvarsbyrden. Og jeg ville ikke sagt det for å være slem, men for å lære dem å være voksen tidlig. Nå ville jeg også gitt muligheten til å tjene egne penger tidlig via jobb rundt huset, og så klart vist dem hvordan man finner jobb i samfunnet tidlig. Dette henger sammen med ansvarsfølelse. Når man har ansvarsfølelse og selvrespekt, så har man gjerne selvrespekt på dette området også. Man må bygge selvrespekten deres tidlig. Da blir ikke dette livet det "eneste" de har å føle glede av i livet, og det blir ikke som en rusmiddel eller sosial valuta de bruker til å måle seg til andre med, men noe ekte og genuint som det jo skal være. Som ikke lekes og tulles med. Det dreier seg om selvledelse.
 9. Tror det er noe som heter automatisk lydutjevning som kan være automatisk på. Ikke sikker på nøyaktig hvor du finner det, prøv å google det. Irriterte livet av meg også før jeg fant det.
 10. Det krever litt disiplin, men du må gjøre det. Når du har fått hobbyene oppe og gå, så går det av seg selv nærmest. Men det krever en gnist av inspirasjon. Legg litt energi i det til å begynne med. Det er verdt det.
 11. Hvis trump får sitte i 4 nye år.
 12. Gurkemeie smaker ikke så mye, det har litt aroma. Men gir mest farge, sterk gulfarge.
×
×
 • Create New...