Jump to content

Taurean

Medlemmer
 • Content Count

  7107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3572 :)

4 Followers

About Taurean

 • Birthday 05/13/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

43330 profile views
 1. Men hvorfor ikke betale ned alle aktiva, så de slipper å betale renter på gjelda? Og stå i en risikoposisjon? Dét har jeg aldri skjønt. Det viktigste er vel å holde folk i jobb, og tenke samfunnsmessig? Man skal så klart ha penger selv, men det er vel ikke så viktig å ha milliarder i skatteparadis, som å holde nesten 40 000 mennesker i jobb?
 2. Det virker kjipt, og det er en vanskelig sak. Men jeg ville nok gitt meg. Virker ikke hoverboardet i det hele tatt? Du kan prøve å selge den til noen som er flinke på å reparere og bare ta tapet som det er. Forferdelig kjipt, men da lærer du at du ikke kjøper noe du ikke har prøvd. Sørg for å finne en butikk hvor du kan prøve, reis dit og prøv. Og jeg anbefaler heller en el-sparkesykkel. Da har du ratt å styre med. De er fine, så lenge du er obs på at dette med skifte av dekk kan være et helvete.
 3. Har alltid latt vannet renne når jeg pusser tenna, drar opp dassen 1 gang ekstra enn nødvendig, og bruker ekstra mye vann når jeg vasker opp. Det er bare sunt å få skylla røra litt og få lagt litt press på myndighetene til å fremskynde løsninger med rent vann i fremtiden. Det er alltid dumt å vente til siste liten med sånne livsviktige problemer.
 4. Skal lese resten, bare foreløpig: https://aksjerogfondssparing.com/hvordan-sette-et-avkastningskrav/ Kanskje alt han skriver bare er flaut også.
 5. En sånn diamantsag ville jo virket, men den er mer beregnet på profesjonell bruk, og kanskje dyrere fliser. Noen flisleggere har en sånn stående hjemme, legger hele gulvet bortsett fra kant-, hjørne- og utsparingsfliser, merker dem, og skjærer dem hjemme. Det finnes mindre versjoner i deler man kan få med seg i bilen, men er litt herk og styr å sette opp, krever tilførsel av vann og det blir en del søl. Men ja, det er ikke umulig å få til med en vanlig, liten vinkelsliper. Det er litt jobb og krever litt presisjon. Bruk så klart hørselvern og tette vernebriller. Det er sluk der ja, det er bra. Må sørge for at det renner vann dit, fall mot sluk. Hvis vann blir liggende, Det kan hende underlaget må behandles med noe først. Eller kanskje flytesparkel er en løsinng. Også for å få orden på den lille "opphøyeren" du tar bilde av og få til skikkelig fall. Du må også sjekke underlaget, om det er støpt rett, så du ikke får problemer med forskjellig høyde på flis. Men kan hende det kan unnlates, det bør ikke være noen stor utfordring å få til en pen løsning med denne 5 cm kanten. Kan bare avslutte den originale fliskanten der, lage en fuge hele veien rundt, og legge den 5 cm-kanten for seg selv. Kan følge fugekantene fra det originale gulvet, om det passer så klart. Bruk snor til å slå opp streker Å legge flis rundt det røret og sluket skal ikke være særlig problem for enhver flislegger med litt erfaring. Det kan bli en utfordring å legge flis der hvis dere ikke har erfaring. Men ikke umulig hvis dere forbereder dere godt og tar dere god tid.
 6. Likevel, det er så mange ting og faktorer som kan påvirke markedet, så det er likevel å regne som gambling. Hva med viruset som kom nå? Ingen i verden kunne forutse dét. Så det er pengespill. Du mener det ikke er kriminelt, fordi loven sier at det ikke er kriminelt. Men aksjer er et nullsumspill. Hvis noen vinner, må noen tape. Derfor sier jeg det er det samme som pengespill. Det er på en måte legalisert pengespill. Jeg bare lurer på hvilken fordél det gir eierne av et aksjeselskap at andre gir dem penga sine. Poker er ulovlig. Men jeg kunne ment at siden jeg er så god på å lese folks reaksjoner, så burde det vært lovlig, siden jeg da "vet" noe som andre ikke vet, som gir meg en fordel. Men det er like fullt pengespill. Men greit nok, jeg har sympati, men ikke av grunnen du tror. Har sympati fordi de er ofre av neglisjering i skolevesenet. Vi lærer ingenting om økonomi, finans, investering, jobbsøking, merkevarebygging, identitet. Så derfor blir det sånn at folk tror aksjer er investering. For eksempel, å hjelpe noen med startlån til et yrkesfag, er for meg investering. Mot å få igjen en ekstra sum eller prosenter. Altså, direkte investering. Da viser man tro og tillit til noens evner og utvikling av disse evnene. Dét gjør at samfunnet går rundt. Og det hjelper å ha noen med kapital som hjelper til. Det kan godt hende at mange både har penger i det éne og det andre og kanskje tjener på det. Men før eller senere, så må noen ta regninga. Er du enig i dét? Og penger som kommer av aksjer er jo inflasjonsbaserte penger. De tilfører ingen reell verdi til samfunnet, fordi ingen jobber for dem. Det er "gratis" penger. De er ikke direkte tilknyttet noen som går på jobb hver dag. Og så blir det krakk, så lurer alle på hva som skjedde. Så aksjer og fond er og blir pengespill. Gøy og moro, til alt raser sammen som et korthus, eller ballongen sprekker.
 7. Eneste du burde bruke kredittkorrt til er å utnytte prosenter og rabatter du kan få på dem. Betal, få rabatt, betal kreditten med én gang. Hvis du begynner å sjonglere som du skriver, så kan jeg nesten garantere at du vil begynne å bygge opp gjeld etter hvert. Og da er du finished ^^ Ikke bruk kredittkort til forbuksformål.
 8. Husleie når man eier i sameie innebærer jo gjerne forsikring, trapp- og gangvask, kanskje deler av strøm, varmtvann, og diverse annet jeg ikke kommer på nå. Det er billigere å dele på å male fasaden på et bygg med 10-20 andre enn å betale alt selv. Men når du leier, avhengig av leieavtale og utleiers intelligensnivå, så skal du jo slippe mye av disse vedlikeholdskostnadene. Her er det viktig å lære seg kunsten å forhandle. Eller lese kontrakten grundig, så man kan bruke den som referansepunkt når utleier kommer og mener du skal være med å betale for maling. Leie = Vanligvis mindre ansvar.
 9. Det er sant. I fårikål, har jeg laget med hele, og kvernet i. Det blir annerledes. Synes det er best med hele korn som koker lenge. Man får den rene essensen av smaken .. ikke den "pulveriserte", så og si.
 10. Det er gøy at du oppdaterer fra tid til annen Det skal bli morsomt å se hvordan det utvikler seg over måneder og år!
 11. Så gi en enkel forklaring? Skinn lys der det er mørkt. Ikke bare for meg, men for alle de andre hundrevis og tusenvis som kommer til å lese også.
 12. https://www.nrk.no/norge/xl/ekskjaeresten-kom-for-a-drepe-henne-1.14910875?fbclid=IwAR2D2jE0NbsFJklt1RlQoIRyAUA-5ZokEUt1CmwUr8x8t1vbTM-N7yNg8u8 Bare lurer på hva folk synes om denne saken? Jeg lurer på hvilke moralske og etiske hensyn politiet og rettsvesenet tar, når de lar slike folk holde på i måneder og årevis. De bryr seg ikke om de havner på glattcelle. Dette er jo et dyprotet psykologisk kompleks og problem, som gjerningspersonen sannsynligvis aldri kommer til å få forløsning for før det blir en konfrontasjon. Det skulle vært virkelig interessant å forstå hvilke hensyn som lå til bunn her. Samfunnet skal jo gå rundt. Men hvilke etiske hensyn tas når man forsvarer sånne gjerningspersoner? Problemer i oppvekst? Har all verdens sympati for mennesker som har vokst opp med vold, overgrep og neglisjering. (Jeg prøver å ikke dømme, men er genuint interessert.) Men dét forsvarer vel ikke at de skal få holde på og ødelegge ærlige og gode menneskers liv? Når de som skriver lover og regler gjør det, så lytter de antageligvis til utdannede filosofer innen etikk og slike profesjoner og fag. Og Norge er jo et foregangsland når det kommer til kriminellomsorgen. Men likevel, jeg skulle likt å vite hvilke hensyn som ble tatt når det ble laget regler som tillater slik adferd. Og hvilke "vurderinger" politiet tar som lar dem få gå løs.
 13. Bruker kvernet hel pepper på/i omtrent alt jeg lager. Supper, gryter, fisk, kjøtt, potetbåter, tunfisk i olje, ostesmørbrød, tomatsaus, karri ... nesten alt mulig. Gir dybde, fylde, kraft. Særlig den nudelsuppe-retten jeg har lagd mye av den siste måneden, bruker jeg mye pepper i. Hadde litt for mye et par ganger, hosta og rant fra øya ^^ Latterlig. Har lenge hatt lyst til å kjøpe et par ekstra kverner og prøve litt forskjellig pepper. Szechuan som noen nevner, har jeg aldri prøvd .. hvit pepper er godt, gir en litt annen smak, litt lysere kanskje, men litt mer intens. Rosépepper aldri prøvd, ikke grønn heller. Finnes sikkert mange andre typer også. Ville ikke brukt mix-blandinger ... liker å vite hva jeg "mixer" sammen. Ellers blir det bare gambling ^^ Hadde man kjent til alle typene, kunne de sikkert passet bedre til hver enkelt rett. Ikke bare svart på alt mulig. Skal muligens kjøpe et par små kverner så man kan prøve litt forskjellig over tid. Interessant idé!
 14. Prøv å google litt skoler som har dette som fag, og prøv å ring dem og spør. Ring karriereveiledningssenter og spør. Kanskje får du kontakter til noen som jobber med det, så kan du spørre dem hvordan de fikk jobb. Ellers er jobbkompasset noe du kan google frem. Står mye nyttig der
 15. Gi gjerne oppdatering når alt er sagt og gjort.
×
×
 • Create New...