Jump to content

Prusk

Medlemmer
 • Content Count

  10888
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3063 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om du bare kjøper aksjer, uten noen for for gearing (dvs. låne penger for å kjøpe aksjer), så kan du bare tape innskuddet. Om du ikke har peiling, og ikke veldig lyst til å bruke mye tid på å sette deg inn i enkeltaksjer, så ville jeg kjøpt fond. Index-fond med lavest mulig forvaltningskost. KLP Norge eller Alfred Berg Index classic for å følge OBX. KLP Global eller KLP Norden for å følge globale aksjemarkedet eller norden. Om jeg skulle gått inn med store summer, ville jeg fordelt innskuddet over tid. Si jeg hadde 2M jeg ville ha inn i markedet nå; da ville jeg satt inn 0,5 M fordelt på de markedene jeg hadde tro på. Om 1-2 mnd ville jeg igjen satt inn 0,5M osv. Å treffe bunn i dagens marked er umulig, men om vi skal ned 10 % til, er det dumt "å starte" med -200'.
 2. Men dette er ikke "hyttefolk". Hyttefolket er visst en type som reiser til fjells, hoster på lokalbefolkning og knekker bena foran peisen.
 3. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/y3j6mE/kreftsyke-jarle-ut-mot-hyttefolk-jaevla-egoister Sinna mann med kreft, som er irritert fordi enkeltmennesker med hytte ønsker å dra til hytta, enten det er i påska eller for å ha hjemmekontoret sitt der. Jeg har for lengst forstått at det å stille spørsmål med dette hytteforbudet er en sikker måte å bli idioterklært i dagens samfunn, men jeg lurer litt på hvorfor så mange fortsatt skal være sinte? Det må da snart være flere avisinnlegg og kommentarer mot disse "forbannade hyttefolket", enn det faktisk er hyttefolk igjen på hyttene sine?
 4. Det er klart at et skjermkort som koster deg 2000-2500 yter bedre enn et brukt til 500,- Alternativet er selvsagt en ny PC, og da er det bare snakk om budsjett og hvor langt du vil strekke deg. Med flere unger: en 2500k med 970 klarer fint Apex på medium settings i 1080p, men hele riggen er på overtid.
 5. Jeg ville bare kjøpt nytt skjermkort. Eller jeg ville bare kjøpt brukt. GTX 970 bør være mulig å oppdrive til rundt 500,- på finn.no. Så mye mer ville jeg ikke lagt i en såpass gammel maskin. Det skulle gi et bra løft i forhold til 560ti. Jeg tviler på RAM egentlig er en flaskehals av betydning her. Digresjon: CPUen har egentlig holdt seg godt, med tanke på at den antakelig er rundt 8-9 år gammel. Hadde man en like gammel CPU i 2011, hadde det vært en PIII, som akkurat kunne kjøre Age of Empires II. Jeg kunne med andre ord ha behold gamingriggen min fra 2002.
 6. Det er snakk om at Norwegian skal få låne 3mrd NOK av staten. Norwegian har gjeld i EUR og USD, så vidt jeg vet. I korte trekk får da Norwegian 3mrd NOK i kriselån som tilsvarer omtrent det kronekursen de siste 2-3 dagene har tatt fra dem i markedet. Det lukter vel ny emisjon eller ny runde mot kreditorene inn mot neste forfall.
 7. I forhold til dette med å reise bo på en hytte - det er tydeligvis ikke spesielt ønsket. Er det lov å dra på skiturer på fjellet/i marka, eller er det bare lov dersom man er så heldig at man har skiføre rett utenfor stuedøren? Eventuelt i samme kommune?
 8. Jeg antar at Norges bank ikke kan akseptere at USD/NOK ligger på over 12kr uten å løfte en finger. Det har de jo også meldt fra om. Mowi skjøt ut fra start, antakelig på grunn av lav kronekurs, men var på minussiden da jeg skrev kommentaren. Hovedinntekten til Mowi er vel først og fremst i USD og Euro, og ikke i NOK, men kursen på OBX er i NOK. Nå ser det forøvrig ut som om markedet har respondert mer som jeg hadde sett for meg med fallende kronekurs. Jeg har ingen eiendeler i lakseaksjer for tiden, så det var mer en betrakning enn ett ønske om vekst i laksenæringen.
 9. Hvordan kan Mowi som stort sett tjener gode penger på stigende dollar og laksepriser gå i minus i dag? Lakseforet kan jo betales når USD/NOK kursen ligger nærmere 10 kr igjen...
 10. https://metro.co.uk/2020/02/02/wuhan-woman-screams-chinese-authorities-barricade-inside-home-12162599/' But they did?
 11. Jeg har oppriktig mistet troen på både Lingard og Pereira. Jeg blir skuffet hver gang de sentrer til Lingard - det dreper alle angrep. Enten umiddelbart, eller etter han har brukt litt tid på å rote bort muligheten. Og Pereira tror jeg egentlig ville vært bedre som en freestyler. Han har god kontroll på kula, men mangler totalt overblikk og forståelse.
 12. Martial sitt bidrag var omtrent like stort som Jones sitt, og Jones har varmet benken hele kampen.
 13. Martial er ikke god nok til å fungere som en luksusspiller. Faktisk tror jeg han ville hatt problemer med å få spille fast for Norwich, med den innsatsen han legger ned.
 14. Prisen gjør at det blir vanskeligere å sette ham ut av laget. Vi kan ikke ha en forsvarssjef som vinner en del dueller. Han skal vinne ALLE. De han ikke vinner, de skal makkeren ha kontroll på. I dag var Jones den beste midtstopperen vår. Og Jones hadde ingen kjempekamp.
 15. Bare å avskrive 4. plassen. Vi blåste bort £80M på en midtstopper som burde kostet £25M. Vi kommer til å slite med forsvaret så lenge han skal styre skuten. Pereira er ikke god nok. Han vil aldri bli god nok. Martial er ikke en spiss i ypperste verdensklasse. Han har øyeblikk hvor han viser klasse, men det har også 40 andre spisser i PL. United bør ha flere spisser i verdenstoppen om de skal hevde seg i PL. JLings. Lol.
×
×
 • Create New...