Jump to content

Prusk

Medlemmer
 • Content Count

  10904
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3075 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det kan godt være at nummerpad hadde fungert, men litt av poenget med en "ring-opp"-bom er nettopp at man skal slippe å gå ut av bilen. En nummerpad kunne sikkert vært plassert litt før bom, med halvtak over for å unngå nedbør etc. men dette er også noe som kunne blitt tatt med brøyteskuff etc. Jeg antar at 99% av dem som har tilgang til feltet foretrekker den nye løsningen - det gjør egentlig jeg også, men jeg skulle gjerne hatt mulighet for å la flere ringe opp bommen...
 2. Det er flere hytter inn i dette feltet. Jeg vet ikke om det finnes en begrensing i programvaren, eller om det bare er kasserer/styrer av programvare som ikke ønsker mer enn 2 nummer per hytte. Det var i alle fall ikke mulig å få registrert flere telefonnummer enn disse to. For å ikke lage noen stor sak ut av dette, ser jeg etter en smidig løsning som fungerer for vår familie, så får vi heller prøve å løse dette gjennom sameiemøter etc. når den tid kommer. Jeg tror jo dagens løsning fungerer fint for alle andre, og det blir antakelig mindre administrasjon for dem som styrer dette når en begrenser antall telefonnummer per hytte. Edit: Et av argumentene for å gå over på en telefonløsning, var at de gamle nøklene ble kopiert opp over alt, og det var selvsagt mulighet til å få kontroll på antall kopier i omløp. Ved innbrudd i hytter eller biler, så kan en risikere at flere nøkler er på avveie. Endre låsesylinder er ikke fryktelig dyrt, men 3-400 nye nøkler koster en hel del. Nå tror jeg ikke låssylinder har vært endret de siste 20 år, så det har neppe vært et kjempeproblem.
 3. Dette er jo en kjempeløsning, bortsett fra at de ikke aksepterte flere enn 2 nummer per hytte. Vi har selvsagt spurt om det ikke er mulig å kjøpe tilgang til flere, som vi kan fravike dersom det blir fullt. Vi ser det er litt stress å alltid sikre at en av dem med telefon er tilgjengelig når vi kommer fram til bommen. Faktisk usikker på om bommen lar seg åpne med en SMS. Da må vi likevel kjøre litt på kryss og tverrs for å hente ekstra mobiler. Vi har flere nøkler til hytta, og tidligere hadde vi alle egen nøkkel til bom, så det har liksom ikke vært noe problem. Vi måtte bare koordinere at vi ikke planla 4 familier samme helg. Jeg må forfølge tipset til Merko. Det å ringe et nummer, som igjen utløser en task og ringer til bom for åpning, høres perfekt ut. Lite drawback med en telefon som antakelig må ligge kontinuerlig på lading for å sikre at systemet vårt ikke bryter sammen...
 4. Vi har tilgang til en familiehytte som endelig har fått bom man kan åpne uten nøkkel, men med mobiltelefon. Ulempen er at det tilsynelatende ikke er mulig å registrere flere enn 2 mobilnummer per bruker/hytte for å holde seg under et gitt antall. Jeg aner selvsagt ikke hvilket system de har, men man ringer et nummer fra en av de to registrerte nummerne og bommen spretter opp. Ved utkjøring åpnes bom automatisk ved sensor i bakken. Finnes det noen tjeneste eller app som lar deg ringe med annen ID til slike automatiske bommer? Jeg blir jo stadig oppring av folk i India som har norsk eller sveitisk ID.
 5. Om du ville inn i Norwegian, burde du meldt interesse for aksjer gjennom emisjonen. Selv om selskapet nå får lån, må de med stor sannsynlighet ha en ny emisjon til høsten for å klare lånebetingelsene. Jeg sier ikke at man garantert ikke vil tjene penger på Norwegian, men jeg tror det finnes langt bedre selskap å kjøpe seg inn i på børsen i dag. Man omtaler gjerne kjøp av aksjer som en investering, og i det ligger det gjerne en forventing om en avkastning. Hele poenget mitt med investering i aksjer er å få høyest mulig avkastning. Om en vil kjøpe askjer i Norwegian fordi man ønsker å eie selskapet, så er det en annen sak. Om en ønsker å støtte selskapet, må en kjøpe flybilletter, ikke aksjer.
 6. Jeg ville lagt mer i skjerm og mindre i skjermkort. Eventuelt kjøpt skjermkort brukt. Jeg anbefaler ingen å kjøpe mindre enn 1440p skjerm i dag. For FPS-gaming ville jeg generelt også styrt unna VA-panel, og sett på ISP, som du også har valgt. Jeg hadde en MG279Q tidligere - den var ypperlig. Helt til den sluttet å virke(..). Ankepunktet mitt mot den skjermen er at den begynner å bli noen år - og jeg ser mange har slitt med bleeding.
 7. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=179399427 1080 ti til 4 500,- Har vært brukt til mining. Har 4 stk igjen. Om det er et kupp, kan antakelig diskuteres, men i dagens marked er det fortsatt en grei pris. En bekjent har sett etter 1080ti på finn de siste 2 mnd, og endte til slutt opp med å kjøpe nytt 2070 i stedet - fordi alt som ikke var blower kostet +5.500,- eller ble solgt lokalt før ham fikk tak i det.
 8. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=179449999 Dette er sikkert bra greier ! !!! Jeg skjønner ikke om han ønsker en PC eller PC-deler i retur, eller hva han egentlig mener her: Kraftig Gaming PC med GTX 1080Ti til salgs. Kom med bud !!! Har du IT utstyr , PC , deler ? Trenger ca 8000kr og din IT utstyr eller PC .
 9. Det viktigste for obligasjonseierne er at emisjonen blir fulltegnet. Obligasjonseierne har ikke betalt 3,8 kr per aksje. Mange av dem har kjøpt Norwegians lån med store avslag. Det var overhengende fare for at Norwegian skulle gå konk, og obligasjonslånene gikk antakelig for langt under pålydende. Dem som kjøper Norwegian i dag er antakelig bare idioter. De kjøper aksjen for en langt dyere sum en man kan plukke dem opp for i en emisjon. Det gir ikke tegningsrett å eie aksjen: – Emisjonen er ikke en tegningsrettsemisjon. Aksjonærens fortrinnsrett fravikes, og det er mulig at prioritert allokering ikke oppnås, eller gjøres fullt ut, skriver selskapet. Edit: Det vil med stor sannsynlighet også komme en ny emisjon over sommeren - gitt at flymarkedet ikke plutselig snur helt rundt, og Norwegian drar inn store penger på egen drift.
 10. Noen som har erfaring med 3 skjermsoppsett, hvor senterskjerm er ultrawide? Det ser nesten ut som om jeg må gå for 3 enkeltfester for at dette skal la seg gjøre. I forhold til bruk, så bruker jeg i dag 2 skjermer, men jeg har tenkt å utvide med en ekstra UW. Jeg har 2 stk 25" 1440p, og jeg tenkte å kjøpe inn en 34" UW 1440p. Det skulle bli nesten samme høydeforhold.
 11. Jeg ville ikke kjøpt noe i NAS før en får oversikt over hvor stor eierandel dagens aksjer sitter igjen med. Jeg antar det vil være bedre å kjøpe seg inn etter at gjeld er omgjort til aksjer. Jeg antar også at aksjer omgjort etter gjeld vil bli solgt ut ganske kjapt for å sikre pengene, slik at kursen etter omgjøring av gjeld vil falle. Ser aksjen stiger, uten at jeg helt forstår hvorfor. Aksjonærer vil sitte igjen med ca. 5,2 % av selskapet. Regner man tilbake (7,5,- / 0,052→144,-), så er det kanskje en fornuftig prising for et par år siden da selskapet så ut til å vokse inn i himmelen. Jeg har ikke satt meg inn i hvilke verdier gjeldshaverne får for sin gjeld, men jeg antar de vil selge seg raskt ut for å ha penger på bok kontra i et selskap som med stor sannsynlighet vil kjøre på med emisjoner framover. Norwegian har sikret seg videre drift, og tilgang til statlig lånegaranti, men uten penger inn må de antakelig kjøre emisjon for å tilfredsstille neste trinn i garantipakken (egenkapital på 8 %).
 12. 2. For deg skjer det egentlig ingenting. Du eier 5 % av et selskap før det blir notert - du eier 5 % av et selskap etter det har blitt notert. I tillegg til en liten rekke økomiske krav for selskapet, er det også noen krav om hvor stor eierandel selskapet kan ha ha personer tilknyttet selskapet om det skal noteres på Oslo Børs. Minst 25 % av aksjene i selskapet som noteres må være tilgjengelig "for allmenheten". Uten at jeg er skråsikker, så tipper jeg de fleste som noteres på Oslo Børs gjør nettopp dette for å hente inn penger (emisjon). Det vil si at de 5 % dine blir vannet ut, mens verdien på disse 5 % forhåpentligvis øker over tid etterhvert som pengene fra emisjonen gjør at selskapet satse/kjøpe inn mer produksjonsutstyr etc. I tillegg gjør omsetning på Oslo Børs at omsetningen vanligvis øker. Mange store fond handler ikke aksjer som ikke er notert på børsen, derfor vil notering på Oslo Børs også åpne for handel blant storkapitalen.
 13. Den første PCen er ikke maks verdt 3k. TItan XP er verdt rundt 5-6k på dagens bruktmarked. Om du selger HK, CPU og RAM løst, så får du sikkert 1.500-2.000. Det er 4 RAM-brikker i PCen. Antar de er på 4GB hver av dem. PSU er kraftig og god. Sannsynligvis godt innenfor garanti-tid. Anslår minst 750,- for den. I tillegg følger det med 2 skjermer, hvor en er en forholdsvis god 1440p ISP, og den andre antar jeg er en ok gaming skjerm (1080p). Noen SSDer. 1GB SSD bør være verdt 750,-. Kanskje ikke et kupp, men langt i fra veldig overpriset. Jeg ville ikke kjøpt den, fordi jeg ikke trenger skjermer, mikrofon etc. Også er det selvsagt negativt at en ikke kan oppgradere den (til mer enn 4790k, og det er neppe verdt bryet).
 14. Jeg bruker ikke Nordnet, men om du velger "kjøp" uten limit, så går en normalt ut i markedet og kjøper det markedet er villig til å selge for. For selskap med mindre omsetning, kan åpne kjøp og salgsordre ligge et stykke fra siste handel. Du skal få opp åpne salgsordrer, og jeg antar kjøpsordren din legges automatisk til siste handel dersom den ikke går gjennom med en gang.
 15. 6 kr er ikke veldig realistisk - men USD/NOK er snart nede på rundt 10 igjen. En skulle nesten satt en god slump penger på at dette paret ikke ville være over 12,00 kr i lang tid..
×
×
 • Create New...