Jump to content

Mr.Duklain

Medlemmer
 • Content Count

  5917
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Mr.Duklain last won the day on February 5 2019

Mr.Duklain had the most liked content!

Community Reputation

2033 :)

Recent Profile Visitors

60796 profile views
 1. Sylvi har jo fått endel hets akuratt som Lan. Kan godt skjønne at folk i hennes eget parti vil vise henne støtte akuratt som MdG har vist Lan.
 2. Januar 1545 Vi har alle hørt om den Spanske Armada (der skipbruddene ifølge legenden ble stamfedrene til alle i Møre og Romsdal), En mindre kjent armada var den franske. Francis begynner å bli lei at engelskmennene kriger i hans hjemland, og vil ta striden til dem. 3.januar erklærer han at han skulle invadere England, og avsatte Henry VIII, og frigjøre England fra protestantismens tyranni. Kong Francis ble spilt av den franske skuespilleren Emmanuel Leconte i tv-serien The Tudors. https://www.historic-uk.com/HistoryUK/HistoryofEngland/The-Great-French-Armada-of-1545-The-Battle-of-The-Solent/
 3. November 1544 I Europa blir folk enda henrettet for sin tro. Det hender også at noen også blir feilaktig dømt. Dette kan ha vært tilfellet 13.novmber i Nederland, da Ursula van Beckum blir brent levende for å være anabaptist. Hennes svigerinne som bodde hos henne Maria van Beckum var anabaptist. Det var forbudt å være anabaptist i Nederland på denne tiden, og Maria ble arrestert for dette. Ursula fulgte henne med til arresten for å trøste henne (hun var ikke beskylt for kjetteri), men ble også avhørt av myndighetene. Enda på visa ble at de begge ble brent for kjetteri, men mange mente Ursula var uskyldig. Maria klargjøres for brenning, https://en.wikipedia.org/wiki/Maria_van_Beckum https://en.wikipedia.org/wiki/Ursula_van_Beckum
 4. September 1544 Fra krig må det noen ganger bli fred, 18. september signerer Frankrike og Det hellige romerske riket, fredstraktaten i Crêpy. Når det gjaldt territorier så skulle alt tilbake til slik det var i 1538. Keiser Karl V måtte oppgi sitt krav på Burgundy og Kong Francis måtte oppgi sitt krav på Hertugdømmet Napoli. Frankrike måtte også backstabbe sin allierte Ottomanene, og hjelpe keiseren med å bekjempe dem. Selv om det nå ble fred mellom de to viktigste kamphanene i krigen, så betydde ikke det at krigen var helt over. England var fortsatt i krig med Frankrike. Forsiden av traktaten. https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_War_of_1542–1546#Treaty_of_Crépy
 5. Ja, en annens frihet er en annens tvag. At kvinner kan sole seg toppløs tvinger også de som ikke liker det at damer soler seg toppløse i deres nærvær, satt veldig på spissen. Men orker vi en runde til med puppeprat?
 6. Frihet er makt sies det. De ansatte har også frihet til å ikke jobbe for den arbeidsgiveren. Arbeidsgiveren har også frihet til og også ansette folk selv om de går med en religiøs finlandshette. Det er det som er å være ærlig. Ja, myndigheter tar frihet fra folk titt og ofte ikke bare i Kina og Iran, men også i Norge.
 7. Ingenting er nøytralt å man kan snu det slik at EU har gitt bedrifter frihet til å velge bekledning til sin bedrift. En annen manns/kvinnes frihet er en annen manns/kvinnes tvang. Hva et forbuds effekt er vet man ikke før man prøver dem ut. I noen tilfeller har de den ønskede effekten i andre tilfeller har det ikke det. I mange tilfeller er jeg enig i at det ikke har noe effekt, og fungerer bare som politisk spill. Men jeg er enig med han over at hvor mye skal man tilrettelegge for religiøse radikale? I USA forbød de polygami blant mormonere med begrunnelsen "Du kan tro hva du vil, men ikke gjøre hva du vil". Om det var galt av USA å forby polygami skal ikke jeg si noe om, men enden på visa ble at de fleste mormonersamfunn gikk bort fra skikken, som nok var ønsket av USA. I din forskingsrapport var det korttidseffekten man så (noe som ikke var så rart fordi forbudet var relativt nytt). Kaht er et annet eksempel som viser at forbud nok ikke funker. Kaht er forbudt i Norge men er fortsatt utbredt i somaliske miljøer. Jeg sier ikke at hijabforbud er det rette, men jeg mener også man kan ikke avise det helt. Samfunnsforskning handler om å drøfte, og ikke om å ha et svar med to streker under svaret slik det ofte er i naturvitenskapen.
 8. Den eneste i tråden her som har drevet med whataboutisme er deg. Du måtte finne opp et fiktivt land for å få hypotesen din til å passe. Nei, ikke alle som er uenig med deg er konservative. Jeg har selv aldri sagt at et totalforbud er rett, men det jeg har gjort er å drøfte posetive effekter ved et eventuelt forbud. Det mange må gjøre er å se seg i speilet og selvreflektere over seg selv. Er det noe jeg har gjort for å skape et mer polarisert samfunn? Kan jeg gjennom dialog klare å se de andres synspunkter? Slike ting burde vært åpenlyst i dagens samfunn, men dessverre ikke.
 9. Kristian er en maskin!!! Vant overlegent. Gratulerer, en kjempe presentasjon!
 10. Nei, nå håper jeg ikke du driver å gjør tråden til erotisk fan-fiksjon. Er vell egentlig det eneste som mangler nå.
 11. Du kunne ha lurt meg.... Er mye hvis og hvis her. Kjæresten får bare skru av tv-en hvis han ikke liker det.
 12. Nei, hvis du hadde hatt rett så hadde ikke alle i tråden motsagt deg. Som andregenerasjon har denne kvinnen nok vært mye med toppløse damer hele sitt liv. Jeg tror faktisk at hun på grunn av sin oppvekst i fantasilandet ditt har blitt så vant med nakenhet, at om hun ikke har vokst opp i et hjem der slekta har truet og hetset henne når hun har nevnt at kanskje dette har vært noe for henne, vil synes det er helt greit at hun viser så mye hud som de andre i landet vanligvis gjør. Denne kvinnen har nok allerede med den jobben hun har måtte kjempe mot sine radikale foreldre. Men dette er et fantasiland du har oppfunnet, og ikke den virkelige verden. I land der man går med brystene ute i den virkelige verden (mer enn man gjør i Norge) så sitter ikke nyhetsoppleseren i bar overkropp det kan jeg love deg. Ergo blir din sammenligning bare feil, og derfor blir du motsagt.
 13. Ting er ikke slik bare fordi du sier det er slik. Vet du hva det kalles? Radikalisme. At en person føler noe betyr ikke at personen har rett. En med amputert ben kan føle fantomsmerter i det manglende benet, men det betyr ikke at benet er der. Du linker til blotting. Fortsatt ikke det samme som at bryster vises. Bryster er mye i media i Norge, det er også ikke uvanlig at folk soler seg toppløse i offentligheten. Det er kulturelt ok å banne i offentligheten, men hadde blitt sett på som ganske dårlig hvis en nyhetsoppleser hadde gjort dette. Å gå med håret udekket i radikale land vil i verste fall føre til henrettelse og drap fordi det er ulovlig. Hvis ikke det jeg skriver virker kjent for deg så er det rart fordi det er det jeg og flere andre har skrevet i denne tråden som er forskjellen.
 14. Hvem er vi? Stemmer i ditt eget hode? Hen overnevnte mente var jo bare at du har så stort fokus på pupper. Nei pupper er ikke tabu på samme måte som hår er i noen radikale muslimske land i midtøsten.
 15. Det tror jeg bare er du som ser den sammenligningen. Hva er det med deg å toppløse damer? Mener du at en toppløs dame og et kors er det samme nå?
×
×
 • Create New...