Jump to content

Mr.Duklain

Medlemmer
 • Content Count

  5209
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Mr.Duklain last won the day on February 5 2019

Mr.Duklain had the most liked content!

Community Reputation

1424 :)

Recent Profile Visitors

55063 profile views
 1. November 1500 Den 11.november denne måneden blir Granada-traktaten undertegnet mellom Louise XII av Frankrike og Ferdinand II av Aragon. Denne traktaten bestemmer at kongedømmet Napoli skal deles mellom de ovennevnte kongene. Traktaten fører også til en kortvarig fred mellom Aragon og Frankrike i den Italienske krigen 1499-1504 (veldig kreativt navn på en krig). Men som navnet på denne krigen tilsier så ble freden kortvarig, og allerede få måneder etter at traktaten er signert så bryter det ut krig igjen mellom Spania og Aragon. Karen fremmest i bildet er Louise XII slik at ville sett ut på slagmarken i denne konflikten.
 2. September 1500 Nå går vi tilbake til hva tråden handler om "Hver måned fra oktober 1492 til 1750". 15. september dør John Morton han var både kardinal og erkebiskop av Cantebury. Han var også en sterk motstander av Kong Rikard III av England.
 3. Juni 1500 Den 19.juni dør Edmund Tudor en yngre bror av Henry VIII. Han ble bare 15 måneder gammel og var født i februar i 1499.. Dødsårsak er ikke kjent i dag, men det kan ha vært pest eller flere mulige "barnesykdommer". Under er det eneste maleriet av Edmund. Edmund er han som den blå pilen peker på.
 4. April 1500 22.april Pedro Álvares Cabral blir den andre europeeren som oppdager Brazil. Han lander med skipene sine lengre sør enn det Vicente Yanez Pinzon gjorde noen måneder tidligere. Cabral grunnlegger også kort tid etter oppdagelsen byen Porto Seguro.
 5. Februar 1500 17. februar står slaget ved Hemmingstedt i dagens nord-Tyskland. Bonderepublikken Ditsmarken slår en dansk invaderende hær på 12.000 mann. Den lokale bondehæren var bare på 6000 mann. 7000 personer i den danske hæren dør i slaget, heriblant 360 adelige. Dette slaget er et stort nederlag for Danmark, og det vil ta mange tiår før de prøver å invadere republikken igjen. En annen konsekvens er at siden det døde så mange adelige, blir også Danmark på kort sikt svekket, og dette fører til opprør både i Norge og Sverige året etter slaget. Dette er et maleri fra 1910 som skal forestille slaget.
 6. 1967 og 1970 er ikke bare å vite sin egen fødselsdag, når det er snakk om år virker det litt suspekt. Vi skriver ikke dette for å være ekle, men en jurist i UDI, kan se dette som asylsvindel.
 7. Nå har jeg ikke sett programmet. Men hvis det har vært hensikten, så er jeg jeg faktisk ikke motstander av det. Hvis programmet har vært et verdinøytralt opplysningsprogram så synes jeg det er helt topp! Litt sånn som kvelden før kvelden med en oriental vri høres jo faktisk spennede ut. Bare så det er sagt er jeg ikke den største fan av gudstjenester på tv. Edit: Har gjort litt mer research og funnet ut at det var det programmet handlet om, og det forandrer saken litt for min del.
 8. Smaken er som baken, delt i to. Nå personlig synes jeg ikke alt NRK har sendt har vært dårlig. Ja, de har tilogmed laget sine egne dokumentarer som har vært regelrett bra. Å sammenligne polakker og muslimer var ment som et eksempel på hvor få muslimer det er. Muslimer er også flere og fragmenterte grupper slik som sunni, shia og den pakistanske retningen som tror Jesus ligger begravet i Pakistan. Det som fascinerer meg er at muslimer får så mye oppmerksomhet, dessverre ja mest negativt, men akuratt det er jo ikke rart.
 9. Som sagt ser lite på NRK og mye av grunnen er at de har lite som fenger meg For meg virker det som at siden de er statskanal så styrer de sin egen skute for penger får de uansett.
 10. Er 2.1% polakker i Norge og rundt 3% muslimer. Flere muslimer ja, men ikke med mye. Det er også en mye større andel katolikker i Norge enn muslimer. Jeg bryr meg faktisk ikke veldig mye om hva NRK sender på sine kanaler. Jeg ser på NRK maks 2-3 ganger i året. Vil de sende et program om en feiring til en liten minoritetsrelgion i Norge så må de bare det for min del. Men en kanal bør vell sende noe som gir seertall.
 11. Men da burde jo NRK markere polens nasjonaldag også.
 12. Det kan oppstå problemer hvis hun oppsøker UDI, dette kan i værste tilfelle medføre at hun blir tiltalt for forfalskning av asylsøknad og blir utvist fra landet og mister et eventuelt norsk statsborgerskap hun har. Hadde jeg vært henne så hadde jeg jobbet de tre år ekstra, og betalt de tre årene ekstra i skatt som takk for beskyttelse.
 13. Synes ikke det er noe vits å lage et program bare for max noen få % av befolkningen (3.29% iføge SSB). Dette gjelder alle minoritetsgrupper og ikke bare muslimer bare så det er sagt.
 14. Haha la nå merke til at jeg la ut to bilder fra forskjellige plasser. Beklager det der. Helt riktig!
×
×
 • Create New...