Jump to content

Mr.Duklain

Medlemmer
 • Content Count

  6945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Mr.Duklain last won the day on February 5 2019

Mr.Duklain had the most liked content!

Community Reputation

3110 :)

Recent Profile Visitors

68006 profile views
 1. Desember 1619 Skipet Margaret ankommer med 38 kolonister til en ny koloni i Virginia kalt Berkeley Hundred, 4 desember. Da de ankommer arrangerer de en fest som de kaller "Thanksgiving" Denne ferieringen ble avholdt 2 år og 17 dager før den mer kjente Thanksgiving feiringen som en gruppe kolonister feiret i Plymouth, Massachusetts. Om disse 38 kolonistene i Berkeley Hundred feiret med kalkun er usikkert, men jeg tviler på det. Minnesmerke over den første Thanksgiving feiringen i USA. https://en.wikipedia.org/wiki/Berkeley_Hundred
 2. Han har nok også iransk statsborgerskap siden han er født i Iran. Iransk lov sier at det er forbudt å frasi seg sitt statsborgerskap selv om man har et annet. I Norge er det slik at man kan bare frasi seg sitt statsborgerskap bare hvis man har et annet statsborgerskap. I USA og Storbritannia kan man si ifra sitt statsborgerskap uten at man har et annet. Husker eksen til Valen, hun er lege hvis jeg husker rett, og dette viser jo hvor stor forskjell det kan være mellom søsken.
 3. Du tenker på landet med lang historie med undertrykking av inuitter og som bruker voldelig makt mot fredelige demonstranter? Et land der en stor del av befolkningen vil løsrive seg fra? Jada, Canada er jo et flott land det, men også de har sine problemer. Uansett å sammenligne Norge og Canada blir som å sammenligne hummer og kanari. Canada ble som USA og Australia bygget av innvandrere etter at de som allerede bodde der ble undetykket og nærmest utslettet.
 4. Ja, men hva skal vi erstatte nasjonalismen med? Så langt jeg vet har vi ikke i Norge noe erstatning for dette. Jeg tror ikke at vi har mye sosial kontroll i den forstand, men mer en felles kulturell og etnisk forståelse. Bare se på Sør-Afrika de har i flere tiår forsøkt å lage et multi-etnisk samfunn og det har ikke vært noe suksess. Vi trenger lover og regler for å skape et renferdig samfunn og ikke for sosial kontroll.
 5. Oktober 1619 Den hellige romerske keiseren Ferdinand II skjønner at han trenger hjelp for å slå ned det Bøhmiske opprøret, spesielt fordi pfalzgreven av Rhinen har blitt med på opprørernes side. Han og hertugen av Bayeren, Maximilian I, signerer München-traktaten, 8.oktober. I avtalen så skal hertugen gi keiseren militær støtte mot at keisern gir hertugen land som tilhører den overnevnte pfalzgreven. Hertug Maximilian vil forbli en viktig støttespiller av keiseren. https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Munich_(1619)
 6. En liten tanke jeg har rundt dette. Jeg har alltid følt en sterkere tilknytting til andre nordmenn enn jeg har til folk som er innvandrere eller er av innvandrer avstamming. Nå er jeg og har vært I nære relasjoner med utlendinger og var tidligere sammen med ei fra et muslimsk land. Hvis man får mange ulike etnisiteter i Norge så forsvinner nok det homogene felleskapet vi har i Norge og det tror jeg ikke bare er heldig. Vårt velferdssamfunn har funket fordi vi er et homogent land, og jeg tror store skift i demografien er en trussel mot den.
 7. Her satt du spiker på hodet. Mye av innvandringen er også arbeidsinnvandring fra Polen og Litauen (de to største innvandrergruppene til Norge) som ofte drar hjem igjen når de har fått opptjent bra med penger. Er dette flerkulturelt?
 8. Kan være enig hvis du bare spiser kokt potet og torsk 😛, men med godt tilbehør så er det like godt om ikke bedre enn pizza, taco, kebab, falafel, humus og sushi. Min nevø pleide når han var liten å kalle norsk mat for "ekte mat".
 9. Nei, for all del. Mye av dette er status symboler, som forekommer i enkelte norske miljøer. Hytte er så innbakt i den norske kulturen at den får vi nok ikke kvitt, og de fleste hytter i Norge er gamle små hus som deles av flere i en stor-familie og er ikke så negativt for overforbruk.
 10. August 1619 I slutten av denne måneden ankommer rundt 20 afrikanske slaver Virginia. Disse ble solgt til guvenøren av Virginia. Slavene kom opprinnelig fra Angola, og var egentlig i portugisisk eie, men ble frarøvet fra engelske kaprere og bragt til Virginia. Disse rundt 20 slavene var de første man vet om som kom til det som skulle bli kontinental USA. Begivenheten regnes ofte som begynnelsen på afro-amerikansk historie i USA. https://en.wikipedia.org/wiki/First_Africans_in_Virginia
 11. Tja, for Norges del skylder økning i forskjellene innvandring. For den jevne nordmann har ikke forskjellen blitt egentlig blitt noe større. I verden generelt ja så har de rike blitt rikere og de fattige fattigere. Dette er selvfølgelig et problem uten en enkel fiks.
 12. Ja, men hvordan skal man få ned forbruket? Vi må jo ha mat vi også? Jada, men I Norge har vi lang høst og vinter og trenger energi for oppvarming. Vi har også lite ressurser og trenger import for å overleve.
 13. Jeg tror vi er ganske enig, Kalle Klo og ja bare se på Kina og India her begynner ting å flate seg ut, og i land i Asia som Japan er det befolkningsnedgang. Problemet med Afrika er at veksten er så ekstrem. Men ingen kan se fremtiden så enten vil det ordne seg eller så vil det bli katastrofalt. En fasit er umulig å komme med før det skjer.
 14. Det tviler jeg på. Uansett vil det bli katastrofalt for velferdsstaten.
×
×
 • Create New...