Jump to content

Mr.Duklain

Medlemmer
 • Content Count

  5288
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Mr.Duklain last won the day on February 5 2019

Mr.Duklain had the most liked content!

Community Reputation

1509 :)

Recent Profile Visitors

55741 profile views
 1. April 1506 7. april blir Frans Xavier født. Han er kjent for sin misjonsvirksomhet i østlige Asia. Han ble etter sin død helligkåret. Han er vernehelgen for Navarra, India, Det fjerne østen, Australia, New Zealand, misjonærer, sjøfolk, den katolske presse, turismen; mot pest og storm og for en god dødstime. Frans Xavier
 2. Februar 1506 Juliana av Stolberg ble født 15. februar. Hun er kjent som moren til den nederlandske opprørslederen Vilhelm den tause som startet 80-års krigen med Spania som førte til Nederlands selvstendighet.
 3. Desember 1505 Thomas Wriothesley, 1. jarl av Southampton og fremtidig kansler av England blir født 21. desember. Wriothesley var en mektig politiker under Henry VIII, og spesielt etter at Thomas Cromwell ble henrettet. Dette bildet er av skuespilleren Frank McCusker som spilte rollen som Thomas Wriothesley i Tv-serien: The Tudors.
 4. Nederland har som Norge også noen problemer med innvandring. I Nederland/Belgia er det stor innvandring med marokkanere og der har de hatt nok å stri med når det kommer til gjengkriminelle fra det landet. Det har faktisk blitt så galt at er man marokaner så slipper man sjeldent inn på et utested, fordi vaktene regner med at det blir bråk. Mens marokanere i Norge sjeldent er et stort problem i Norge (lite kriminalitet statistikk sett), og ja de fleste marokanere er muslimer. Hvorfor det er forskjell mellom marokanere i Norge og Nederland skyldes nok mengde da det bare er 10.000 marokanere i Norge, som igjen har ført til at det har blitt vanskeligere å selvisolere seg kontra i Nederland der antallet er høyere. Oslo er jeg enig er et kapittel for seg selv. Men er ikke bare ghettoer med innvandrer som er problemet der. Oslo er generelt en dårlig by både når det kommer til det arkitektoniske og folkene som bor der (også de etniske-nordmennene). I Oslo virker det som om det er sosialt akseptabelt å dytte noen bare fordi man føler for det, og folk i Oslo er generelt veldig lite imøtekommende. Dette hjelper nok også på selvisoleringen.
 5. Oktober 1505 Storfyrste av Russland/Moskva Ivan III dør den 27. oktober. Hans regjeringstid på 43 år er den lengste regjeringstiden i Russisk historie.
 6. August 1505: Elisabeth av Habsburg dør 30. august. Hun var gift med Kasimir IV av Polen som også var Storhertug av Litauen (Dette var bare en personal union og ikke en så tett union som Polen-Litauen senere ble). Flere av hennes sønner var konger og storehertuger i flere land. Den ene av hennes sønner; Casimir er skytshelgenen til Litauen https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_of_Austria_(1436–1505)
 7. Tja, ting er nok ikke så svart/hvitt som dere over her vil mene. Er folk fra muslimske land integrerbare? Selvfølgelig er de det. Blir muslimer "isolert" av nordmenn? Neppe. Men like barn leker best heter det, og er nok derfor flere trekker seg til miljøer av egne landsmenn. Det er også vanlig i innvandrermiljøer at kjennetegn med eget land blir sterkere og derfor blir Islam viktigere for dem enn det ofte er i hjemlandet. Enkelte grupper som somaliere er overrepresentert i negative statistikker, men det er nok ikke Islam alene som har skylden i det. Det er flere muslimske grupper som Iranere som ikke er overrepresentert. Det at somaliere er overrepresentert skyldes mye at de kommer fra en klankultur der medlemmene har svak utdanning og det eksistere en sterk sosial kontroll. Norge har også tatt imot for mange flyktninger fra denne gruppen, og det har nok gjort det lett for denne gruppen å selvisolere seg. Nå er det ikke bare folkegrupper fra muslimske land dette gjelder, men også europeiske grupper som polakker som ifølge forsking har mye lavere tiltro til styresmakter og utdanning i Norge enn den gjennomsnittlige (etniske)-nordmannen.
 8. Enig, kan man ikke ansette nordmenn istedenfor å importere arbeidskraft så bør man legge ned. En bonde får så mye tilskudd at det ikke bør være noe problem.
 9. Så samme som før bare jævligere? Flott 😕 Ja, dessverre så tror jeg at Tåkefyrsten blir statminister i 2021. Jeg håper det ikke, men blir ikke overrasket. Har faktisk vurdert sterkt om jeg for første gang i mitt liv skal stemmer Høyre sånn at jeg gjør min "borgerplikt" og er med å stoppe dannelsen av regjeringen: Høye Skatter og Lett Krenket
 10. Juni 1505 6.juni forekommer Lo Mustang jordskjelvet i Nepal. Jordskjelvet hadde en styrke på mellom 8.2 og 8.8 på Richter-skala. Jordskjelvet drepte rundt 30% av Nepals befolkning, og er et av de største jordskjelvene landet noen gang har hatt. Dette kartet viser hvor episenteret for jordskjelvet var i henhold til de moderne grensene til Nepal.
 11. April 1505 23.april dør Muhammad Jaunpuri, en indisk-muslimsk religiøs leder. Han er kjent for å ha reist rundt å sagt at han var Mahdi. En Mahdi er ifølge mange muslimer den siste profeten som kommer til jorden før dommedag. En slags Jesus tilbakekomst for muslimer. Dette er er et bilde av hans gravkammer, og siden verden enda eksisterer så er det mye mulig at han ikke var Mahdi.
 12. Februar 1505 Joan av Frankriker dør 4 februar. Hun er kjent for å ha i en kort periode vært dronning av Frankrike (som kona til Louis XII) og som grunlegger av nonneorderen: Order of the Annunciation of the Blessed Virgin Mary (engelsk navn på orderen siden jeg ikke fant det norske navnet).
 13. The Elder Scrolls V Skyrim Vanilla - PC Windows 139kr på Elkjøps netbutikk. https://www.elkjop.no/product/gaming/spill/spill-pc-og-mac/35091/the-elder-scrolls-v-skyrim-pc-windows
 14. Desember 1504 På Julaften blir Knut Alvsons opprør til sist slått ned. Dette skjedde på Olsborg, et slott som i dag er en ruin i Bohuslen. Mannen som opprøret er oppkalt etter hadde vært død siden 1502. Lederen som overtok etter Alvson var Nils Ragvaldsson. Kong Hans sendte sin mann Otto Rud til å angripe slottet, mens Nils og hans menn spiste julemiddag (og drakk store mengder alkohol), men selv om angrepet kom brått på mennene i borgen så kjempet de tappert i flere timer. Men Rud klarte å beseire mennene til slutt og de fleste av Ragvaldsons menn ble drept i angrepet. Nils Ragvaldson klarte å overleve og flykte fra angrepet etter at han hoppet fra toppen av borgtårnet og ned i en snøhaug. Kilde: http://wadbring.com/historia/undersidor/olsborg.htm I I dag er det veldig lite av borgen bevart. Området som borgen lå på er i dag overgrodd, men man kan se konjunkturer av kjellerne enda.
 15. Oktober 1504 Isabella I av Castile, vet at hennes liv er snart ved sin ende, og hun klargjør og signerer sitt testament 12.oktober. Hun dør måneden etter. Isabella I. Et samtidsportrett fra de siste årene av hennes liv.
×
×
 • Create New...