Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fint, kunde kom inn med gavekort på to runder bowling som en av ungene hans fikk i bursdagen de feiret.

 

Det står klart gyldighet 1 år fra salgsdato. Han kom tre måneder etter tiden hadde gått ut og spurte om han kunne bruke det, da HAN hadde rota det bort.

 

Jeg svarte "Nei, beklager, men det står ett år, og det må vi forholde oss til".

 

Fikk bare "God service..." så gikk han.

 

Jeg bare :ermm:

 

Tenkte å svare "Unnskyld, er det MIN feil at DU rotet det bort?", men jeg holdt meg selv i tøylene.

Lenke til kommentar

Litt utaktisk lurt den der Jimbolaia. Har noen ganger gjester som kommer med kort som tilsier at de skal ha 1 natt gratis, men som har gått ut for kort tid siden. Det jeg gjør er å gjøre dem oppmerksom på hvordan det er, men jeg skal la det gå for denne gangen.

 

Du kan ikke kontrollere hva en misfornøyd kunde sier til andre, så jeg mener at i slike tilfeller bør man vise litt fleksibilitet, om ikke annet enn for sin egen del.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, det kommer aldri noe godt ut av å "bøye reglene litt"

Utrolig hvor mange som tror de kan bare komme og få et tilbud lenge etter (eller dagen etter) det har gått ut.

Folk må bli vant til å få avslag på sånnt, vi har fått beskjed om å aldri gjør unntak på det.

 

 

Riktignok så blir vel dette med bowlingen mer som et gavekort, og hos oss så tror jeg aldri vi har sagt nei.

Lurer på om det står 3 år eller noe i den duren, men de gamle ligger i systemet og vi tar i mot det uansett.

Endret av multisync
Lenke til kommentar

Joa, jeg ser den. Men hvis det var mange ledige baner, så taper de ikke akkurat mye på å la dem spille.

Er det lite å gjøre hos oss (Peppes), godtar vi ofte kjøringer utenfor området vårt eller bestillinger som er under min. grensen for kjøring. Så får kunden bare godta at vi ikke kan kjøre til dem, hvis vi har mye å gjøre. Forskjellen her er vel at vi tjener penger på å ta de ordrene på dager det er lite å gjøre, mens gavekortet på bowlingsenteret er kjøpt og betalt. Men likevel da =/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og så skal han få trøbbel med sjefen istedenfor? Nei, han gjorde rett, datoen er der for en grunn

 

Tja, fleksibilitet eksisterer også, som eventuelt kan føre til at kunden får inntrykk av god service og neste gang kommer tilbake med venner for en koselig bowlingkveld (penger i kassen for stedet). Jeg har mine egne tanker, men hva nøyaktig er grunnen til at "datoen er der for en grunn"?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vel, jeg jobbet en gang på Hydro Texaco, og en dag kom det inn en kunde med et gavekort på en kaffekopp (sånn med gratis påfylling ut året). Gavekortet var gått ut, men jeg tenkte "jaja det går sikkert bra" og ga kunden koppen.

 

Jepp, jeg fikk full utskjellig fra sjefen min foran de andre ansatte, jeg måtte jo skjønne at gavekortet var gått ut og at nå ga jeg kunden en gratis kopp. Det var gøy kan dere tro

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Uansett hvordan man vrir på det har noen betalt for det gavekortet, og firmaet taper ikke noe på å tøye (de teite) reglene, med mindre prisen har gått ekstremt mye opp eller noe slikt. Jeg vil våge å påstå at de taper mye mer på å være firkanta, når folk er irritert blir dråper til hav. «Jeg hadde et gavekort på bowling verdt 5 fantasillioner, og kom bare bittelitt over tiden, og de der jævla apene nekta meg å bruke det, og kalte meg dust som ikke forstod det!!!»

 

Men men, de får gjøre som de vil, det er de som skaper dårlig rykte.

Lenke til kommentar

Vel, jeg jobbet en gang på Hydro Texaco, og en dag kom det inn en kunde med et gavekort på en kaffekopp (sånn med gratis påfylling ut året). Gavekortet var gått ut, men jeg tenkte "jaja det går sikkert bra" og ga kunden koppen.

 

Jepp, jeg fikk full utskjellig fra sjefen min foran de andre ansatte, jeg måtte jo skjønne at gavekortet var gått ut og at nå ga jeg kunden en gratis kopp. Det var gøy kan dere tro

 

Vi forstår alle at det er satt en dato for at folk ikke skal komme med gavekort fra 1967 og forlange alt mellom himmel og jord. Og sjefer kan være rimelig anale på regler og direktiver. Likevel, på hvilken måte er koppen "gratis", all den tid det faktisk er betalt for på et tidligere tidspunkt? Jeg jobber som bartender, og vi har faktisk et delvis brukt "gavekort" (vunnet i en kostymekonkurranse på halloween) som ikke er brukt opp.) Sannsynligvis har personen glemt dette helt bort, men om vinneren kommer 3 måneder etter datoen er utløpt gir jeg henne selvsagt de enhetene som gjenstår der, om sjefen sier noe på det kommer jeg til å se dumt på henne, og spørre hvor kjip hun egentlig er.

Endret av ChaosPredicted
Lenke til kommentar

Jeg ser ikke helt vitsen med tidsbegrensning på gavekortet heller, er det plutselig ikke betalt lenger?

 

Tja... Skylder du meg penger og jeg bruker mer enn tre år på å kreve dem inn (gitt ordinært pengekrav) så kan jeg ikke lenger kreve dem inn - kravet er foreldet.

 

Poenget bak foreldelsesregler og lignende regler er nettopp det at butikken skal vite hva de har å forholde seg til. Samt at i og med at de fleste gavekort fortsatt er på gjenstander / tjenester og ikke penger, så vil et gavekort faktisk øke i verdi ettersom prisstigningen fortsetter. Et gavekort på 100 kroner i rene penger kjøpt i 2000 vil ha tapt nærmere 20% av sin verdi i 2009. Et gavekort på en bowlingrunde til 100 kroner vil, forutsatt at bowlingprisene stiger i takt med konsumprisindeksen, ha reelt økt i verdi.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gavekort er, og har alltid vært, idiotisk å gi bort i presang. Eneste nytten den gjør er å transformere pengene dine om til en valuta som kun kan brukes på bestemte steder og innenfor et fastsatt tidsrom. Er man først for dum/lat/uoriginal til å finne en skikkelig gave, gi penger.

 

Kan du vennligst forklare dette til familien min?

 

Drittlei råtne gavekort fra butikker jeg ikke bruker, kan finne noe i...

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Et gavekort på 100 kroner i rene penger kjøpt i 2000 vil ha tapt nærmere 20% av sin verdi i 2009. Et gavekort på en bowlingrunde til 100 kroner vil, forutsatt at bowlingprisene stiger i takt med konsumprisindeksen, ha reelt økt i verdi.

Økonomi var aldri min helt store side, men 100 kr var 100 kr i både 2000 og 2009. Jeg vet at konsumprisindeksen endrer seg, og at en vare/tjenestes verdi også kan endre seg utelukkende basert på konsumprisindeksens variasjoner, men om jeg kjøpte et gavekort til 100 kr i 2000, så ville det fremdeles være verdt 100 kr i 2009 (sett bort ifra evt. utløpsdato). Om jeg derimot ga bort en hundrelapp, og mottager la hundrelappen i et skap i ni år, ville den også fremdeles være verdt 100 kr når han fisket den frem igjen i 2009.

 

Beklager, jeg misforsto deg. Selvsagt er vi enige. Selvsagt vil selve bowlingrunden det er kjøpt gavekort på kunne endre seg i pris, selv om den kostet 100 kr i 2000. :)

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...