Jump to content

Bear^

Medlemmer
 • Content Count

  13987
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Bear^ last won the day on July 16 2012

Bear^ had the most liked content!

Community Reputation

1356 :)

About Bear^

 • Birthday 05/12/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Spillet er helt klart en god story, men etter å ha spilt gjennom, føler jeg at et par våpen utgjør en enorm andel av våpenbruken i spillet. For min del brukte jeg buen mest, og poison arrows er regel rett og slett sinnsvak, om du timer patruljene rett kan du enkelt knerte 4-5 stk med 1 pil. Brukte dette våpenet 90% av tiden i spillet. De resterende 10% fordeles på assault rifle og shotgun, mest fordi shotgun kommer litt senere i spillet. Liker historien og veien den nye Tomb Raider serien går, skulle bare ønske der var litt mer våpenvariasjon, samt at den ikke var så linjær.
 2. Trenger fortsatt noen flere respondenter så hvis dere har mulighet setter jeg stor pris på det
 3. Hei hei Er for tiden 2.års student via Høgskolen i Hedemark, og har da faget "Vitenskapelige metode 2", hvor vi nå har i oppgave å jobbe med kvantitativ metode. I den anledning trenger jeg "litt" hjelp fra - forhåpentligvis snille - forumbrukere. Jeg trenger litt data å analysere, og ville satt stor pris på hvis dere kunne tatt dere tid å klikke dere inn i delta i spørreundersøkelsen. Link her Spørreundersøkelsen vil ligge ute til 19/10 og håper å få så mye data som mulig får å gjennomføre det oppgaven ber om. På forhånd hjertelig takk for hjelpen
 4. Hvis det er 500 kr dagen i annonseinntekter og kun 1000 kr i utgifter, så har du en brutto fortjeneste på 181 500 med utgangspunkt i 365 dager i året. Det er såpass betydelig at jeg ville rådført meg med skattekontoret. Hvis det er snakk om så mye vil jeg kanskje opprettet et enkeltpersons foretak, og den veien betalt skatt gjennom næringsoppgaven. For bedrifter er skatt betalt normalt sett etterskuddsvis, dog mange bedrifter avsetter beløp for forventet skatt i løpet av året som justeres opp mot faktisk betalbar skatt for foregående kalenderår. Her har man egene poster for dette når man kjører bokføringen. Derfor du bør ha litt kontrol på hva du har av inntjeninger og utgifter, og registrerer du et enkeltpersonsforetak, har du og en del utgifter som kan være fradragsberettiget, dvs du betaler ikke skatt for dem. Om dette stemmer for din del, avhenger av hvilken type utgifter det er snakk om.
 5. Kunne være litt greit å vite hvilken form for inntekter du har, om det er overskuddsinntekter eller kun for å dekke kostnader. Skatteetaten er litt difus på hvor grensen går mellom hobby og næringsinntekt, så det er noe de må ta en stilling til. Refererer fra denne artikkelen: http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/Starte-bedrift/Jeg-vil-i-gang/Hobby-eller-naring/Blogging-og-skatt/ Dvs om du sender ut et vederlag, skal dette inntektsføres og konsekvent fører til en skatteplikt. Hvor mye skatt du må betale avgjøres av flere faktorer. Om det er slik at du har slike inntekter og de er av såpass stor verdi, vil det være bedre for din del å opprette et enkeltpersonsforetak og slik sett levere næringsrapport vært år. Det er litt vanskelig å skal ta stilling og gi et totalsvar på dette, jeg vil anbefale å ta kontakt med skattekontoret og fremlegge saken for dem. Da vil de og ta stilling til om det er hobby eller næringsvirksomhet du driver med, og hvordan du skal forholde deg til dette.
 6. Dette er noe du selv må vurdere. Det kommer helt ann på din livsstil, oppsparte midler, gjeld og normalinntekt ved 100% arbeid. De fleste baserer sine utgifter og investeringer på inntektene de har ved det tidspunktet. Dessverre er det mange som ikke tenker fremtidig og dermed ikke setter av penger, slik at hvis noe skulle skje har de ingen ting å gå på. En forsikring kjøper man ikke for at det går galt, men i tilfelle det går galt. F.eks en bilforsikring betaler du mye på i året, men forhåpentligvis får skjeldent bruk for. Hvorvidt du har behov for disse forsikringene bør du se på litt selv og kanskje regne litt på. Ufattelig vanskelig å gi noe hundre prosent konkret i slike saker.
 7. For noen er der ingen alternativer enn bil. F.eks her jeg bor er det ikke mulig å bo utenfor byen, jobbe i byen og gjøre bruk av offentlig transport. Så enkelt er det. Der er ingen busser som korresponderer med arbeid start og arbeid slutt. Slikt er det bare engang i Norge, så det må man bare akseptere.
 8. Stemmer, det ble litt surr med prosentene og formuleringene her. Hvor jeg fikk 3 måneder - eller 12 uker - vet jeg ikke helt, er jo selvfølgelig 8 uker.
 9. Den sure svien, dessverre. Bruk www.finansportalen.no og se etter banker med gunstige renter. Det beste er å ringe dem, forklare situasjonen og spør om muligheten for lån. Jeg gjorde et lite søk på smålån over 10 år, og fikk Ya bank forbrukslån opp som bester alternativ, med 331 907 totalt betalt over 10 år. Selv om du betaler i dyre dommer, er du nødt til å ha en strikt plan for å bli kvitt dette. Så ville jeg og satt opp en plan for å spare så mye som mulig i måneden, dvs ta det som du har overskydende og sett på en egen konto. F.eks feriepenger og eventuelt retur på skatt. Her kan det være lurt å sette skattetrekket litt høyere, slik at du får igjen på skatten. Det er ikke nødvendigvis en ideel sparemetode, men det er penger du ikke har tilgjengelig og dermed er sjangsen for å bruke dem minimal. Når du så får igjen på skatten, bruker du disse pengene til å betale ned gjelde. I tillegg bruk av feriepengene for å betale ned så mye som mulig. Det kan være verd å ikke ta seg langferie og storbyreiser noen år, slik at du kan bruke feriepengene til å nedbetale lånet. Med slike små tiltak her og der kan de 10 årene med nedbetaling for kortes ned til 5 år.
 10. Enig med deg ang. Bardem, han gjorde en ufattelig god jobb med å løfte Skyfall litt høyere. Waltz er jo en fantastisk skuespiller, så mulighetene for en god skurk er absolutt til stede. Er bare ikke helt med på toget enda med tanke på Spectre, trailerne har ikke så langt overbevist meg helt. Svaret vil komme når jeg går ut av kinosalen, når jeg får slike følelser av trailere hvor jeg ikke vet helt hvor jeg skal plassere meg henn, er man definitivt nødt til å se filmen.
 11. Litt usikker på Spectre. "Casino Royal" var bra, "Quantum of Solace" litt "meh" og "Skyfall" litt mer positivt. Er ikke 100% med på Craig's protretering av James Bond, ei heller hvordan filmene fremstilles. Synes de eldre James Bond filmene føltes litt annerledes, litt mer snert, humor og "normal" action, ikke overdådig umulige CGI stunts med biler og helikpoter som flyger vegmellom.
 12. Gjorde meg et lite Google søk: http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/Starte-bedrift/Jeg-vil-i-gang/Hobby-eller-naring/Blogger-du/ Du får lese gjennom der og er det ikke svar får du bare spørre ivei så skal vi se hva vi får til
 13. Ja vet det er blitt strengere. Gjorde litt testing selv med mine begrensete tekniske evner på felte, men kunne ikke høre noe. Men jeg er som sagt ikke noe teknisk innsikt på dette så jeg har slik sett ikke peiling på hva jeg skal se eller høre etter. Klagen til Vegvesenet gikk heller ikke etter planen, da staten igjen beviser at deres ansettelseskrav er "sur, grinete og lite hjelpsom". Damen i skranken mente først at det var verkstedene som bestemte og var ikke bekjent med klageretten. Når jeg så spurte etter en fra teknisk viste seg det at eneste vedkommende de hadde - tydeligvis - var akkurat gått på ferie, så var ikke mye hjelp å få der. Så får prøve å ringe vegvesenet sentralt og høre hva de sier, EU kontrollen skal være godkjent 31 Juli, noe som blir umulig uansett siden det både er fellesferie, og eventuelle deler må bestilles. Så runde 2 starter i morgen med telefon
 14. Hm, vanskelig. Man har Ocarina of Time, Shadow of the Colossus, The last of us, Half-Life 2. Har blitt noen spill over årene som har virkelig satt inntrykk. Av de siste derimot sitter nok The last of Us høyest
 15. Hm, kanskje jeg fyrer opp D3 igjen. Har en seasonal monk liggende med Dashing Strike builden. Helt klart at der alltid vil være en "best build", avhenger av hvor seriøst man vil ta spillet. Dessverre er det ikke å komme unna at skal man kjempe seg til topps må man bruke kun det beste og der er det ikke mange alternativer.
×
×
 • Create New...