Jump to content

srbz

Medlemmer
 • Content Count

  9018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

srbz last won the day on November 28 2014

srbz had the most liked content!

Community Reputation

2708 :)

About srbz

 • Birthday 06/05/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

29697 profile views
 1. Jeg rapporterte også. Fritt frem for dem som ønsker å kopiere ordlyden i rapporten min ved andre brudd på regel 3. Annonseregler for FINN.no
 2. ARK er gratis på Epic. https://www.epicgames.com/store/en-US/product/ark/home
 3. Ingen har ennå lagt merke til at den annonsen var sist endret i 2009?
 4. Jeg vet ikke med kolonial spesifikt, men det er omtrent det samme jeg hadde for en 6-7 år siden i annen ufaglært stilling (deltid) i varehandel med 3-4 år i samme bedrift. Det var en tålelig, men ikke spesielt imponerende lønn den gang. Jeg gikk rett over i deltidsstilling på lager (truckfører) der lønnen kort tid etter økte til 190/t pluss ganske betydelige ubekvemtillegg (tariff). Ettersom jeg stort sett kun jobbet ettermiddag-kveld enkelte lørdager kunne effektiv brutto timelønn i snitt for et dagsverk fort krype opp i 260.
 5. Farming Sim 19 gratis (free to keep) på Epic i en uke: https://www.epicgames.com/store/en-US/product/farming-simulator-19/home
 6. Vel, siden 3.0 kom ut har systemkravene økt. Tidligere var minimumskravet 8 GB RAM, quadcore CPU, og ingen spesifikke GPU-krav såvidt jeg husker, utover DX12-kompatibelt. Nå lister minimumskravene 16 GB RAM (pluss at du virkelig er nødt å ha pagefile aktivert, uansett hvor mye fysisk minne du har), quadcore CPU, og minimum 2 GB VRAM. I realiteten kan du omtrent bare glemme å spille med noe mindre enn 4 GB VRAM, og om du ikke har SSD vil det gå vesentlig ut over både lastetider og framerates. Hvis du må "slette halve disken" for å få plass til spillet bør du uansett virkelig vurdere å utvide SSD-kapasiteten din. Du får nok ganske ålreite 1TB-SSDer til under tusenlappen hvis du plukker dem opp på tilbud, og det finnes spill som tar en god del mer lagringsplass enn SC. Pagefile bør også ligge på SSD. Spillet bruker pagefile aktivt, uansett om du har 16 eller 128 GB RAM. Med det sagt er det nå, i motsetning til i 2.x- og tidlig 3.x-dagene, mulig å få mer enn ~25 FPS hvis hardwaren din er on par. Jeg aner ikke hvor krevende det er å kjøre spillet i 3440x1440, men mistenker at det kan bli krøll å kjøre i non-16:9, så kanskje det er best å skru ned til 2560x1440 med black bars. RX 460 bør kanskje byttes i noe litt mer kapabelt uansett oppløsning, men det koster ingenting å forsøke med hardwaren du har først.
 7. https://robertsspaceindustries.com/promotions/37-Free-Fly Frem til 3. november. Bruk en referral code når du registrerer konto, så får du litt ekstra starting cash i tilfelle du ender opp med å kjøre spillet nå eller i fremtiden. Kjenner du noen som har spillet, spør etter deres kode, eventuelt plukk en fra f.eks. https://randomizer.transversetheverse.com/
 8. Jeg vil også skyte inn at hvis TS har holdt koken på et midrange skjermkort fra 2012 så sier vel det sitt om hva behovet egentlig er. Når TS ønsker seg full oppgradering til 5k, og det ikke lar seg gjøre, så betyr ikke det at det er om å gjøre å svi av 5k på én komponent. GTX 1660 (Ti) ville vært en enorm oppgradering fra et aldrende GTX 660 for 2-3k. Selv et brukt 1050 Ti til rundt en tusenlapp ville nok utgjort en verden i forskjell. Oppgraderingspakke m/ 6-core CPU, HK, 16 GB RAM - 4390,- Brukt GeForce GTX 1050 Ti - 700,- eks. frakt For såvidt over estimert budsjett har du flett ny oppgraderingspakke pluss et brukt skjermkort som i og for seg ikke er veldig imponerende, men som bør gruse alt fra 2012 og holde til PUBG i 1080p. Hvis du påregner å få litt tilbake for de gamle komponentene på bruktmarkedet kunne du forsåvidt spyttet inn mellomlegget mot et enda bedre skjermkort. Jeg ville kanskje tatt oppgraderingspakken først (selv om skjermkortet er hovedflaskehals i TS sin maskin akkurat nå), og sett hvor mye jeg fikk solgt de gamle delene for. Du trenger ikke sope inn mange hundrelapper før budsjettet plutselig dekker et brukt GTX 1060 eller kanskje et 1070 isteden.
 9. For å flisespikke litt så innebærer begrepet "backup" at man har de samme dataene lagret minst to plasser. Dersom alle dataene dine kun er lagret på én ekstern harddisk, og alt er tapt dersom noe skjer med disken, så har du ikke backup. Da har du bare dataene lagret et annet sted. For data du ikke har råd til å miste bør du få på plass en ordentlig backupløsning. Skylagring er et alternativ. Du kan også splitte dataene dine på ulike fysiske lagringsmedier (f.eks. to separate eksterne harddisker, eller en ekstern harddisk pluss minnepinne/minnekort etc), men det vil være en mer manuell prosess å holde dette oppdatert. Dessuten sikrer det deg ikke mot hendelser som at huset brenner ned eller tap av bagasje under reise dersom du alltid oppbevarer originalen og kopien samme sted.
 10. Den er ikke dum til den prisen. Om han ikke trenger wifi kan han spare 300 på å bytte det ut med TP-link nettverkskort. Av en eller annen toskete grunn går det ikke an å velge det helt bort, selv om hovedkortet har integrert ethernet.
 11. Bakoverkompatibel er vel det meste av PCIe-utstyr; spørsmålet er hvor stort ytelsestap du må påregne ved å kjøre den i en PCIe 3.0 slot kontro 4.0. Og X570-hovedkort koster litt, så det kan fort ende opp med å bli en god del penger ut vinduet for noe du potensielt ikke merker forskjell på i praksis uansett. Personlig hadde jeg gått for Corsair Force Series MP510 960GB M.2 SSD og hoppet over PCIe 4.0 i denne omgang, men det er selvsagt en vurdering du må gjøre selv. Jeg har bare ikke tro på at jeg får bruk for den ekstra hastigheten før det er på tide med nok en oppgradering, og prisene forhåpentligvis har falt endel.
 12. Dette er 15+ år gamle single core prosessorer. Jeg tror ikke du finner datamaskiner mindre enn 10 år gamle som ikke kan kjøre det spillet der. Til skolearbeid vil den nok også holde i massevis. Skal du utvikle og deploye massive systemer (tenk titusenvis linjer kode) kan 8 GB RAM være lite. Dette er overhodet ikke aktuelt å gjøre i assembly, men høyskoler/universiteter underviser gjerne systemuvtikling i høyere nivå programmeringsspråk, skjønt omfanget av prosjektene avgrenses av lengden på semesterne slik at applikasjonene sjelden blir spesielt massive uansett. Dessuten har mikrotjenester vært buzzword i flere år nå, så sannsynligheten for at du kommer borti massive applikasjoner er nok forsvinnende liten. But I digress.
 13. Så potensielt ~3 mnd frem i tid? Det er riktignok ingen vesentlige hardware releases på kalenderen fra verken Intel, AMD eller Nvidia på denne siden av nyttår, men priser og tilgjengelighet fluktuerer ofte såpass at det er pent lite vits å detaljplanlegge PC-kjøp så lang tid i forkant. Du får derfor ikke noe konkret handlelisteforslag fra meg i denne omgang. Folk er forskjellige, og for meg personlig er det viktigste å kunne velge de komponentene jeg ønsker å ha i maskinen. Komplett sin PC-bygger er ofte et ålreit kompromiss ettersom du har en viss mulighet til å konfigurere bygget selv. Du får imidlertid som regel en ganske begrenset liste predefinerte komponenter å velge blant, og oppgraderingene koster som regel flesk. Når tiden for innkjøp nærmer seg bør du vurdere aktuelle alternativer mot hverandre, både ferdigbygg/Komplett PC-bygger, og selvbygg. Komplett har dann og vann ganske gode tilbud på utvalgte konfigurerbare maskiner, slik at prisen kan bli spiselig, kanskje tilogmed konkurransedyktig mot selvbygg, selv om du slenger på noen oppgraderinger.
 14. Vel, om du ser på produktsiden til Komplett sier den (i skrivende stund) øverste brukeranmeldelsen følgende: Brukeren sier imidlertid ingenting om hvordan han flashet BIOS. Normalt krever vel en BIOS update at du har en fungerende CPU installert, men med disse nyere hovedkortene vet jeg ikke sikkert. AMD har en ordning der de sender ut utlånsprosessorer slik at man får flashet BIOS, men om dette tilbys her på berget aner jeg ikke. Dessuten tar sikkert slikt en evighet med snail mail. Det enkleste og tryggeste er nok å få en (skriftlig) garanti fra forhandler før du bestiller, på at hovedkortet kan benyttes sammen med en 3rd gen Ryzen og at de tar seg av eventuell nødvendig BIOS-oppdatering før forsendelse.
 15. Tror ikke jeg hadde vippset penger til noen jeg ikke kjente fra Finn uten å ha mottatt og inspisert varene. Paypal har kjøperbeskyttelse, så jeg hadde ikke hatt noe imot å forhåndsbetale med Paypal, men så tar de også 4-5% påslag.
×
×
 • Create New...