Jump to content

Jakke

Medlemmer
 • Content Count

  5875
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1761 :)

1 Follower

About Jakke

 • Birthday 06/06/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

37173 profile views
 1. CPUene ligger på topp, GPUene er ikke like bra som toppmodellene til NVIDIA men så koster de også mindre slik at ytelse per krone nok ikke er helt ulik. Problemet er jo tilgang og dermed sinnsyk markedspris på alle GPUer
 2. Hei! I disse skjermkortmangeldager, så tenker jeg å heller legge en haug penger i en laptop enn å betale 70% overpris på et skjemkort som er knapt mulig å få tak i til stasjonæren. Stasjonæren trenger også ny CPU snart, som gjør en dyrere laptop mer fristende. Stasjonæren kan få en og en del, laptopen er man stuck med i en del år. Så, første tanken var Alienware, men de finnes ikke med numpad i Europa (foreløpig i allefall). Neste tanken var da Asus ROG, men oppløsningen på skjermen er mektig lav synes jeg, skulle gjerne sett høyere oppløsning enn 1080p på en 17", selv om det nok ikke er nødvendig. Lenovo har en 17" Legion med 3080 på Power, men jeg har ingen erfaring med disse, jeg har dog en 15" Lenovo Y50-70 nå, som har verdens dårligste touchpad. Om jeg legger 29000 i en Lenovo så skal touchpaden også reflektere prisen. Det gjorde den ikke på min nåværende laptop til 12000. Så denne er et aktuelt valg, men, jeg må ha erfaringer fra andre om touchpaden. På min nåværende må jeg fysisk slå touchpaden før jeg kan høyreklikke, dette er dårlig sort på en eksamen f.eks. PCen skal selvsagt brukes til gaming, CS:GO, Cities:Skylines, WoW, andre spill som jeg ikke kommer på i farta. I tillegg skal jeg bruke den til studier, hvor jeg enten ender opp med dataingeniørstudier, som krever sitt med programmering og spillgrafikk, eller maskiningeniør, som krever sitt med 3D-modellering, CAD og simulering. De jeg har nevnt over er de eneste jeg finner som er aktuelle på prisjakt med 3080, da jeg som gamer ikke klarer å begrense ønsker om bedre grafikk og FPS, men 3070 kan såklart være et lurere valg. Så, TL;DR: -Laptop med 17", 3070 eller 3080, og numpad -Alienware mangler numpad og har 1080p-skjerm, men er ellers aktuell -Asus ROG har numpad, men kun 1080p-skjerm -Lenovo Legion har egentlig alt, men har dårlig erfaring med touchpaden til Lenovo, og det er et must med en fungerende som student. Er det noen med erfaring innen 17"-laptoper med specs som dette, rop ut, så får jeg litt å tenke på før feriepengene kommer! EDIT: En tykkere laptop er en fordel, større batteri, bedre kjøling er mye viktigere enn en tynn laptop som dropper masse FPS grunnet throttling.
 3. Som 32-åring i en kommune som må gi fra seg vaksiner til Oslo, så kommer jeg stadig lengre bak i køen. Med endringen fra 12 til 8 uker kommer jeg enda lengre bak, og nå får Norge færre vaksiner i juli. Med dette tempoet får jeg vaksine sånn cirka i september/oktober her, og det er uaktuelt å skulle måtte leve som nå. Russen kan ikke stoppes fra å rulle sier jussprofessor, for det er diskriminering. Det er diskriminering å la oss snille folk som faktisk følger de jævla forskriftene til punkt og prikke bli satt på vent fordi russen faen ikke klarer å la vær å hive seg på flaske hver bidige helg. Jeg er mann, jeg har ingen risker ved å ta Janssen-vaksinen i følge CDC, da kun kvinner har fått blodpropp og lave blodplater. Hvorfor i faen er ikke dette ene og alene mitt valg, når risken er så nært 0 at det faktisk ikke er vits å skrive den i promille engang?
 4. Det var 6/(s+1)*1/(s^2+s-6), da føltes det naturlig ut å gange sammen nevnerne direkte, og så finne røttene, men det er jo helt klart ikke tilfellet i slike transformerte differensiallikninger. Jeg hadde Y(s^2+s-6)=6/(s+1), og ganga da med 1/(s^2+s-6) på begge sider for å isolere Y. Derfra begynte rotet.
 5. Visst gjør det det såfremst ikke kalkulatoren min lyver! Når du laplacetransformerer ((2/5)/(s+1))-(1/(s-2)) får du et helt annet svar enn (-1/(s+1))+((2/5)/(s-2)). Det var et ledd til men dette forteller likevel nok, da C var lik i mitt tilfelle og fasit. (3x6)+(2x5) er ikke det samme som (2x6)+(3x5). -e^(-t)+(2/5)*e^(2t) er ikke det samme som (2/5)*e^(-t)-e^(2t). Testa med graf. Jeg hadde (s+1) separat, pluss en andregradsfunksjon, da skulle (s+1) stått alene og blitt A, og røttene til andregradsfunksjonen skulle blitt B og C. Jeg rydda først, og det skulle jeg aldri gjort.
 6. Et kjapt annet spørsmål: Vil det, om jeg har en tredjegradslikning i nevner, ha noe å si hvor jeg setter hvert av svarene på denne tredjegradslikninga under A, B og C i en delbrøksoppspalting? Om jeg har (s+1)(s^2+s-6) i nevner og 6 i teller, der 6/(s+1), så MÅ jeg ha (s+1) i A, ellers blir det krøll. Vil dette gjelde om jeg har en ren tredjegradslikning der og ikke en første og andregradslikning som er separate? For er de separat som i dette tilfellet har det såklart noe å si, men om det har noe å si og man ikke har disse separert som utgangspunkt så blir det jo ren gjetning hva som er s_1, s_2 og s_3, og dermed blir det 3 ulike A, B og C. Er det bare et sært tilfelle jeg har kommet over her?
 7. Hvordan kan jeg lettest se at en rekke er geometrisk? Når f.eks rekka er summen fra n=1 til uendelig av x^(2n)/3^n. Er det potensene som avgjør dette, siden den ene er dobbelt så stor som den andre? k her er jo x^2/3, og konvergensområdet er -3<x^2<3, men på min kommende eksamen vil jeg ikke bruke unødig tid på å se etter dette, vet ikke hvorfor jeg sliter med det, har regna en haug på det i januar/februar, men alt er borte. EDIT: Eller må jeg faktisk regne ut x antall ledd og se om disse har en felles kvotient? Det er jo i mange tilfeller tungvint da det ikke er nødvendig på de fleste andre rekker. Jeg vet at vi blir sjeldent om noen gang spurt om summen av ei rekke om den ikke er geometrisk, det er en ting jeg kan bruke.
 8. y'+y+integralet mellom 0 og t til y dt=cos t Kjører meg fast ved delbrøksoppspaltinga, er snakk om Laplace. Får to andregradsuttrykk i nevner, begge har komplekse røtter. Hva gjør jeg? Har noe slikt som (s³+s²+s+1)/((s²+1)(s²+s+1)) Er jo fire ledd oppe så må vel finne ABCD, og den nevneren gir meg trøbbel. Laplace til integralet av y mellom 0 og t skal vel bli 1/s*F(s), kan være jeg blingsa der, burde vel bli Y/s men kan være jeg forstår mindre enn jeg tror...
 9. Aner ikke hvordan LaTex funker om diskusjon.no har LaTex en gang, kan kun med MathJax. Har lyst til å si summen av n, med n=1 til 24. https://www.wolframalpha.com/input/?i=∑+between+n%3D1+and+24+n Er sikkert en enklere måte men har holdt på så mye med rekker og slikt at det blir den jeg går for. Aner ikke hvilket nivå dette er snakk om heller, så.
 10. log(1-x), jeg gikk fra 1/(1-x) og integrerte, fikk god tilbakemelding på arbeidskravet så gikk strålende 👌🏻
 11. Her sitter jeg bom fast. Skal finne summen av ei rekke uttrykt som en funksjon: -1/2/1/(2²*2)-1/(2³*3)-1/(2⁴*4)-..., Som er summen mellom n=1 og uendelig -1/(2^n*n) Finner ingen rekker jeg kan manipulere til å passe, har fått ett eksempel og oppgavene til delkapittelet var kun om potensrekker som heller ikke likna noe særlig. Skal vel helst klare dette vha en av Maclaurin-rekkene i Haugans. Synes ikke jeg har nok eksempler på hvordan jeg kan manipulere kjente rekker til å få dette til, kjører meg kanskje fast på at teller må være 1, men det vet jeg at ikke må være tilfellet, men der kommer mine manglende kunnskaper om disse rekkene inn, og dermed trenger jeg litt startgass her!
×
×
 • Create New...