Jump to content

Jakke

Medlemmer
 • Content Count

  5873
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1741 :)

1 Follower

About Jakke

 • Birthday 06/06/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

36601 profile views
 1. Som 32-åring i en kommune som må gi fra seg vaksiner til Oslo, så kommer jeg stadig lengre bak i køen. Med endringen fra 12 til 8 uker kommer jeg enda lengre bak, og nå får Norge færre vaksiner i juli. Med dette tempoet får jeg vaksine sånn cirka i september/oktober her, og det er uaktuelt å skulle måtte leve som nå. Russen kan ikke stoppes fra å rulle sier jussprofessor, for det er diskriminering. Det er diskriminering å la oss snille folk som faktisk følger de jævla forskriftene til punkt og prikke bli satt på vent fordi russen faen ikke klarer å la vær å hive seg på flaske hver bidige helg. Jeg er mann, jeg har ingen risker ved å ta Janssen-vaksinen i følge CDC, da kun kvinner har fått blodpropp og lave blodplater. Hvorfor i faen er ikke dette ene og alene mitt valg, når risken er så nært 0 at det faktisk ikke er vits å skrive den i promille engang?
 2. Det var 6/(s+1)*1/(s^2+s-6), da føltes det naturlig ut å gange sammen nevnerne direkte, og så finne røttene, men det er jo helt klart ikke tilfellet i slike transformerte differensiallikninger. Jeg hadde Y(s^2+s-6)=6/(s+1), og ganga da med 1/(s^2+s-6) på begge sider for å isolere Y. Derfra begynte rotet.
 3. Visst gjør det det såfremst ikke kalkulatoren min lyver! Når du laplacetransformerer ((2/5)/(s+1))-(1/(s-2)) får du et helt annet svar enn (-1/(s+1))+((2/5)/(s-2)). Det var et ledd til men dette forteller likevel nok, da C var lik i mitt tilfelle og fasit. (3x6)+(2x5) er ikke det samme som (2x6)+(3x5). -e^(-t)+(2/5)*e^(2t) er ikke det samme som (2/5)*e^(-t)-e^(2t). Testa med graf. Jeg hadde (s+1) separat, pluss en andregradsfunksjon, da skulle (s+1) stått alene og blitt A, og røttene til andregradsfunksjonen skulle blitt B og C. Jeg rydda først, og det skulle jeg aldri gjort.
 4. Et kjapt annet spørsmål: Vil det, om jeg har en tredjegradslikning i nevner, ha noe å si hvor jeg setter hvert av svarene på denne tredjegradslikninga under A, B og C i en delbrøksoppspalting? Om jeg har (s+1)(s^2+s-6) i nevner og 6 i teller, der 6/(s+1), så MÅ jeg ha (s+1) i A, ellers blir det krøll. Vil dette gjelde om jeg har en ren tredjegradslikning der og ikke en første og andregradslikning som er separate? For er de separat som i dette tilfellet har det såklart noe å si, men om det har noe å si og man ikke har disse separert som utgangspunkt så blir det jo ren gjetning hva som er s_1, s_2 og s_3, og dermed blir det 3 ulike A, B og C. Er det bare et sært tilfelle jeg har kommet over her?
 5. Hvordan kan jeg lettest se at en rekke er geometrisk? Når f.eks rekka er summen fra n=1 til uendelig av x^(2n)/3^n. Er det potensene som avgjør dette, siden den ene er dobbelt så stor som den andre? k her er jo x^2/3, og konvergensområdet er -3<x^2<3, men på min kommende eksamen vil jeg ikke bruke unødig tid på å se etter dette, vet ikke hvorfor jeg sliter med det, har regna en haug på det i januar/februar, men alt er borte. EDIT: Eller må jeg faktisk regne ut x antall ledd og se om disse har en felles kvotient? Det er jo i mange tilfeller tungvint da det ikke er nødvendig på de fleste andre rekker. Jeg vet at vi blir sjeldent om noen gang spurt om summen av ei rekke om den ikke er geometrisk, det er en ting jeg kan bruke.
 6. y'+y+integralet mellom 0 og t til y dt=cos t Kjører meg fast ved delbrøksoppspaltinga, er snakk om Laplace. Får to andregradsuttrykk i nevner, begge har komplekse røtter. Hva gjør jeg? Har noe slikt som (s³+s²+s+1)/((s²+1)(s²+s+1)) Er jo fire ledd oppe så må vel finne ABCD, og den nevneren gir meg trøbbel. Laplace til integralet av y mellom 0 og t skal vel bli 1/s*F(s), kan være jeg blingsa der, burde vel bli Y/s men kan være jeg forstår mindre enn jeg tror...
 7. Aner ikke hvordan LaTex funker om diskusjon.no har LaTex en gang, kan kun med MathJax. Har lyst til å si summen av n, med n=1 til 24. https://www.wolframalpha.com/input/?i=∑+between+n%3D1+and+24+n Er sikkert en enklere måte men har holdt på så mye med rekker og slikt at det blir den jeg går for. Aner ikke hvilket nivå dette er snakk om heller, så.
 8. log(1-x), jeg gikk fra 1/(1-x) og integrerte, fikk god tilbakemelding på arbeidskravet så gikk strålende 👌🏻
 9. Her sitter jeg bom fast. Skal finne summen av ei rekke uttrykt som en funksjon: -1/2/1/(2²*2)-1/(2³*3)-1/(2⁴*4)-..., Som er summen mellom n=1 og uendelig -1/(2^n*n) Finner ingen rekker jeg kan manipulere til å passe, har fått ett eksempel og oppgavene til delkapittelet var kun om potensrekker som heller ikke likna noe særlig. Skal vel helst klare dette vha en av Maclaurin-rekkene i Haugans. Synes ikke jeg har nok eksempler på hvordan jeg kan manipulere kjente rekker til å få dette til, kjører meg kanskje fast på at teller må være 1, men det vet jeg at ikke må være tilfellet, men der kommer mine manglende kunnskaper om disse rekkene inn, og dermed trenger jeg litt startgass her!
 10. Skal finne n-te ledd av ei rekke, den er alternerende og økningen teller og nevner øker med 2 for hver: (1/2)-(4/5)+(9/10)-... Altså øker den med 3 fra ledd 1 til 2, øker med 5 fra 2 til 3, og 7 fra ledd 3 til 4. Jeg ser mønsteret men ser ikke løsningen her. Nvm den løsna. (-1)^(n+1)*n²/(n²+1)
 11. Sliter litt med integraler, de er noe jeg ikke har fått jobba en d**tt med grunnet jobb. Så når jeg har arbeidskrav der det er en hel haug integraler, så er det noen av dem jeg sliter med. Husker bl.a ikke hvordan jeg integrerer sin^3x cos^4x, første tanke var å gjøre sin^2x til 1-cos^2x, slik at jeg får (1-cos^2x) cos^4x sin x dx, og så gjøre sin x dx til du og dermed integrere -(1-u^2)u^4 du, som blir u^4-u^6 du. Da u=cos x, så setter jeg inn cos x for u og får noe slikt som 1/5cos^5x-1/7cos^7x+C. Men jeg aner ikke om det er rett, det er 7 år siden siste integrasjon utenom de få oppgavene jeg har rukket over! Har en annen også, 1/(x^3-4x^2+3x) dx, her gikk jeg meg fast etter 1 minutt og kom meg aldri videre, så jeg lot den ligge foreløpig. EDIT: jeg har veldig lyst til å si at sinx dx er -du, og dermed sette - foran hele integralet.
 12. Som tittelen sier. Jeg er komfortabel med å lodde på kretskort. Det kom røyk fra nært fronten av forsterkeren, lukta funky også, type godt stekt elektronikk. Alle tips til hvor jeg kan starte er bra tips ✌🏻
 13. Hei, har en gruppe som vil leie lokalet vårt, som har alle rettigheter til vanlig. Det er snakk om 3-4 timer en kveld, lukket arrangement. Det er fortsatt vi som arrangerer, vi som har ansatte på jobb, og vårt utstyr som brukes (bowling). Vil det da være lov med medbrakt?
 14. Trenger litt hjelp med Leibniznotasjon nå. Skal se om jeg forstår det: d/dx er derivasjon av f(x) der kun x deriveres. dy/dx er derivasjon av en funksjon f(x,y) der kun x deriveres? F.eks f(x,y)=x²+y², ville jeg i dy/dx da derivert f(x,y) til 2x+y²? For noe surr å skulle skrive ting på uendelig mange måter.
×
×
 • Create New...