Gå til innhold

Jeg skal ikke stemme i dag - skal du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I min lokalkommune så har det partiet jeg har stemt på vinni hver gang dem siste tre kommunevalgene. Ikke en dritt av det som har stått på partiprogrammet dems har blitt gjennomført. Det som står på de andres partiprogram er av liten relevans for meg.

Skjønner forsåvidt at det er lett å havne i en "nytter ikke alikevel" tankegang og forstår ikke helt åssen å stemme blankt skal kunne forbedre noe som helst, kontra å ikke stemme i det hele tatt - sånn annet enn å vise at man setter pris på demokratiet mener jeg.

Jeg stemmer hvert valg jeg, men forstår at en del rett og slett ikke gidder.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (5 timer siden):

Det er i så fall en forskjell som man bare merker selv. Valgresultatet påvirkes like mye om man lar være å stemme. Man kan like gjerne ta turen til valglokalet og rusle inn og ut igjen uten å stemme. Det er også en aktiv handling.

Valgresultatet vil nesten aldri ikke bli påvirket av hva en enkelt person stemmer. Grunnen til at jeg stemmer er at jeg vet at det er viktig at folk stemmer, at jeg ønsker at andre skal stemme og at det derfor er moralsk riktig for meg å stemme. Jeg vet det er verdt det for egen selvfølelse å stemme enn å spare de 20 minuttene på å ikke gjøre det.

Så er spørsmålet, la oss si man er uenig med alle partiene og at man ikke ønsker å stemme på noen av partiene, burde man stemme blankt når det ikke har en gang en teoretisk påvirkning på valget? Spørsmålet man kan stille seg er man genuint uenig i alle partier eller ønsker man seg bare en unnskyldning for å slippe å gå til valglokale? Ved å gå på valglokale å stemme blankt så sier man til seg selv og til samfunnet at man mener at partiene bør skjerpe seg og at det ikke er på grunn av latskap at man ikke stemmer på partier.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Prusk skrev (19 timer siden):

Spiller ingen rolle hva man stemmer. I Bergen kan man ikke stole på dem man stemmer inn uansett. Politikerne er på grensen til korrupt og bryter valgløfter ved første anledning om det går dem en plass i bystyret. 
 

I 2015 gikk de til valg mot bybane over bryggen. 3-4 uker etter valget snudde de 180 grader rundt og gikk inn for bybane over bryggen. I 2021 klarte Ap og overtale to fra SP og en fra rødt til å bryte med egen partipolitikk, slik at man fortsatt hadde flertall for løsning over bryggen.  Høyre har vært både for og imot, men nå handler alt om å «belite seg» enda Brygge-forkjemperne aldri har gjort nettopp det. Dessverre er man nå avspist til å enten stemme Frp, rødt eller lokallisten Bylisten, om man fortsatt mener at det bør landes en demokratisk løsning på bybane-traseen. Resten av gjengen har for lengst latt seg blende av maktspillet utført av Ap m.fl. 
 

 

Stemmene er ikke engang talt opp før Høyre sier de ikke lenger står ved sitt største valgløfte. Det er ingen grunn til å stemme. Valgløfter er like troverdig som spøkelseshistorier. 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Prusk skrev (1 time siden):

Stemmene er ikke engang talt opp før Høyre sier de ikke lenger står ved sitt største valgløfte. Det er ingen grunn til å stemme. Valgløfter er like troverdig som spøkelseshistorier. 

Haha ja, jeg skjønner godt håpløsheten du føler i Bergen. At Høyre endrer standpunkt i valgets største sak _på valgkvelden_ er ganske beskrivende for Bergen-politikken de siste årene.

Som Davy Wathne sa:

"Beslutningsvegring, krangling og null gjennomføringskraft i fire nye år. Alle vokter på alle. Det går prestisje i alt. Og ingenting blir gjort. Underholdning for resten av landet!"

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
16 hours ago, Mr.M said:

ser på tv at noen valglokaler har to forskjellige stemmebeholdere for hhv. kommune og fylke, men var kun en der jeg var. Antar det er frivillig/opp til stedet selv å velge løsning og ikke en "uregelmessighet" :roll:

Det er jo ikke noe problem å sortere dem (på farge) før man starter opptellingen. (Jeg kan heller ikke huske at det sto mer enn én valgurne i det lokalet jeg besøkte.)
https://www.valgutstyr.no/products/valgurne ]

Lenke til kommentar

Føler meg som en klovn fordi jeg forsøkte å stemme taktisk. Det virket, for arbeiderpartiet gikk tilbake nesten 15% I praksis blir det ingen endring. Ordføreren berger seg for de går sammen med tøysepartier som MDG, SV og Rødt. AP får fremdeles makta og kan rasere kommunen etter eget hode.

4 av 10 stemmer ikke så da er det bedre å bli med på en stille protest.

image.png.394334276fc0c9f0e00b3a9563ebed34.png

Endret av BadCat
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Retroman skrev (8 minutter siden):

Utopisk tanke, men det hadde vært gøy å oppleve et valg der ingen stemte. Overhodet. Da hadde man skapt endringer tenker jeg.

Tenk hvis én stemte, da. 100% oppslutning om ett parti. Det hadde vært interessant å se hvordan samfunnet ble hvis et av partiene fikk styre helt som de ville. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (Akkurat nå):

... Det hadde vært interessant å se hvordan samfunnet ble hvis et av partiene fikk styre helt som de ville. 

Ettpartistater finnes allerede: Cuba – Cubas kommunistiske parti, Kina – Det kinesiske kommunistparti, Laos – Laos' revolusjonære parti, Nord-Korea – Koreas arbeiderparti, Turkmenistan – Turkmenistans demokratiske parti,  Vietnam – Vietnams kommunistiske parti.

Frister ikke nevneverdig.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...