Jump to content

zanta

Medlemmer
 • Content Count

  12811
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2582 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kommer nok an på hvor man er. Jeg har vært over et par ganger etter at grensen ble Covid-åpnet for turister i november. Jeg har vært mest i sørvest, og har ikke hatt problemer med å finne hoteller samme dag. Prisene er noe høyere på alt enn før Covid, og det hjelper lite at kursen nå er 10 NOK/$.
 2. For nordmenn flest er 20 grader greit. Jeg badet med barna da jeg var der en påskeferien i månedsskiftet mars/april, og da var det ikke andre i sjøen som var over 15 år. 15 var nok temperaturen også.
 3. Jeg bestiller alltid alt selv. Starter jakten på billige flybilletter i god tid. Bestiller leiebil i god tid, men med avbestilingsmulighet dersom noe bedre skulle dukke opp senere. Hoteller bestiller jeg etterhvert som jeg trenger. Aktiviteter bestilles også fortløpende, men det er greit å sjekke om det finnes early bird offers.
 4. I juli/august er det varmt og klamt i Florida, det varer til langt utpå høsten. Beste tiden å dra dit er mars-mai. Orkaner kan man ikke planlegge for, jeg ville ikke vært bekymret for det på forhånd, men fulgt anbefalingene fra myndighetene hvis det skulle komme en. I juni-september er klimaet mye bedre i Sør-California, så lenge man er ved kysten. Mine favorittsteder er Laguna Beach og Huntington Beach i Orange County. San Diego er også greit. Lenge siden jeg har vært i Disneyland (Anaheim), men husker den som liten, slitt og overbefolket med lange køer. Hadde dagspass, men forlot stedet etter et par timer (i køer). Har heller ikke vært i Disneyworld (Orlando) på lenge, men husker den som en mye bedre opplevelse. Parkene koster en formue, så her er det bare å lukke øynene og bruke kredittkortet. Anbefaler en road trip langs vestkysten av Florida, som jeg synes er mye finere enn østkysten. Key West er fint, men greit å ta en overnatting, da det er ca 4 timer kjøring hver vei fra Miami. Vær obs på at det er mange trafikkregler som er forskjellige fra Norge. For leiebil gjelder «bigger is better», og SUV gir alle i bilen god utsikt.
 5. Jeg har vært over hele USA mange ganger, men det er greit med litt mer info for å kunne gi anbefalinger. Når på året tenker dere å dra? Hvor gamle er barna når dere skal reise? Tenker dere å bo samme sted mange dager og oppleve nærområdet, eller road trip? Kjøre bil eller fly mellom steder? Det er ca 5000 km fra NY til LA, så det er greit å starte med å besøke enten øst- eller vestkysten.
 6. Den PCen jeg hadde denne feilen på var helt ny, også PSU, så det behøver ikke å være alder/slitasje som er årsaken. Etter å ha byttet omtrent alle komponentene i PCen (MB, CPU, RAM, GPU etc) uten at feilen ble borte, ble problemet løst med ny PSU.
 7. Random frys eller BSOD skyldes ofte PSU.
 8. Man kan slette tilknytninger mellom Apple-ID og produkt fra nettsiden, fra FMIP eller fra produktet. Alle løsninger krever at man har Apple-ID og passord for kontoen. Android har ingen sikkerhet mot bruk etter tyveri. Mulig det finnes produktspesifikke unntak, men alt jeg har hatt med Android trenger bare en reset.
 9. Fra PC eller Mac? For PC må du installere en gammel versjon av iTunes, da den som ligger i Windows Store får ikke kontakt med eldgamle iPads.
 10. For en iPad 2 er det ikke verdt bryet, den er 11 år gammel, og vil ikke kunne brukes til så mye.
 11. Man må (som alltid) sette seg inn i krav og vilkår.
 12. Har ikke dine foreldre/foresatte reiseforsikring som dekker familien? Den dekker som regel «barn» frem til de fyller 21 år.
 13. This is a complex workaround that won’t work on the Home edition og Windows 10. You’ll need the Professional, Enterprise, or Educational version in order to access Group Policy Editor. Dette er min private PC, med W11 Home.
 14. Takk for tips, men dette ser ut til å slå av WUs driveroppdatering for alle drivere. Jeg ønsker at WU skal oppdatere alt, unntatt der det er installert nyere drivere fra Intel. Det er kanskje ikke mulig. Lurer på om det er en bug i WU her? Både driveren fra WU (den gamle) og den fra Intel (den nye) kommer fra Intel, og har samme versjonsnummersystem. Da burde WU se at den som er installert er nyere, og ikke installere en eldre driver.
 15. Jeg er mye i USA, og har hatt gleden (?) av å ha behov av helsetjenester der et par ganger. Med god reiseforsikring (som er helt nødvendig) er systemet smooth og effektivt fra første kontaktpunkt til oppfølging etter operasjon, og opplevd kvalitet er som regel bedre enn i Norge. Dessverre er det mange der som ikke har mulighet til å skaffe seg helseforsikring, og som ikke har muligheten for tilgang til de beste tjenestene.
×
×
 • Create New...