Jump to content

zanta

Medlemmer
 • Content Count

  11688
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2165 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det nettbrettet som er best egnet som "PC" er vel det som faktisk er en PC: Microsoft Surface. Her mangler mange apper og funksjoner som en iPad har, men den kjører full Windows, har sømløs integrasjon mot OneDrive, og når man bruker tastaturet og kick-stand for å få ønsket vinkel på skjermen er det det nærmeste man kommer en laptop med Windows.
 2. Kundeservice hos Ikano er ikke kjent for å være markedets beste.
 3. Da tar man kontakt med leverandøren og ber de refundere påførte kostnader som ikke er iht avtalen.
 4. Foreslår at du leser betingelsene for kortet, i stedet for å sjekke med "en viss antall personer". "Fakt. gebyr pr. mnd. for papirfaktura, uten rentebærende saldo 45 kr Mnd.gebyr pr. mnd for utestående, rentebærende saldo 45 kr" Det betyr: Dersom du har efaktura, betaler du ikke gebyr dersom du ikke har rentebærende saldo. Dersom du får papirfaktura, får du 45 kr i fakturagebyr. Dersom du har utestående og rentebærende saldo, får du 45 kr i månedsgebyr. Dersom du har både papirfaktura og rentebærende saldo, får du 90 kr i gebyr. Dette er ikke særlig forskjellig fra de fleste andre kredittkort.
 5. Slenger meg innpå tråden her, så jeg blir minnet på å sjekke innom av og til. Jeg har kjøpt en Surface Go for å ha som kombinert PC og tablet, så får erfaringene vise om det er et dårligere valg enn iPad. Kjøpte med originalt tastatur, men har ikke kjøpt penn (da jeg ikke ser behovet pr nå). Førsteinntrykket er at det ikke er noen racer-PC, men det hadde jeg heller ikke forventet, både prisen og CPU tatt i betraktning, og jeg har en kraftig laptop som dekker behovet her. Skjermen ser meget bra ut, men kanskje ikke helt i klasse med iPad. Tastaturet var litt trangt, da det er mindre enn tilsvarende for de større Pro-modellene, men det var overraskende bra å skrive på. Pluss for valgbart og justerbart lys i tastene. Kommer til å måtte bruke noe tid på å sette den opp slik jeg vil ha den.
 6. Den har vært nede på under 3000 ved et par anledninger i høst/vinter, men beste deal er å kjøpe på Power fra torsdag til lørdag denne helgen og betale med DNB MasterCard. Da får man 20 % cashback, som ved 3390 gir en pris på 2712.
 7. Sør på Sunnmøre i Møre og Romsdal.
 8. Hvor mye energi ønsker du å bruke på å få reparert en router som ble lansert i 2012? Forbrukerkjøpsloven sier "Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år." Hvor lenge er en router til 250 kr (i 2018) ment å vare? Blir nesten som å klage på at tyggisen du kjøpte i sommer ikke har smak lenger.
 9. Hva er sammenhengen her? Gjeldsregisteret har ingenting med cashback å gjøre.
 10. Det vil jeg anbefale at du gjør. Vanligvis er det en kostnad for installasjon (ca 1900 dersom det gjøres samtidig med andre i området), og krav til egeninnsats (grave ned røret for fiber fra tomtegrense til bolig).
 11. Jeg byttet ISP fra Canal Digital til Altibox for noen år siden, da jeg bodde i enebolig på nesten 300 kvm. Jeg satte opp begge ISP-routerne (begge var fra Zyxel) samtidig, og gjennomførte dekningsprøver i hele boligen. Stort sett var det litt bedre wifi-dekning, både på 2,4 og 5 GHz, med utstyret fra Altibox (2812ac) enn det fra CD (P8702N). Både Altibox og CD/Telenor har mange kunder, og du vil alltid finne noen som klager, men jeg tror ikke at utstyret du får fra Altibox er dårligere enn det du har fra NGT. Ytelsen du vil få over fiber er svært mye bedre enn det du har i dag. Jeg kjører eget utstyr for routing og wifi uansett, da jeg ønsker å ha full kontroll over nettverkene mine, og dette er uproblematisk å sette opp fra Mine sider hos Altibox. Ved ev. feil vil ISP ikke feilsøke lenger enn for utstyr de selv har levert, så det krever noe kompetanse på eget utstyr.
 12. Dersom man har mulighet til å bake billånet inn i boliglånet uten at renten for boliglånet øker, er det som regel det beste alternativ. Jeg forutsetter en strukturert nedbetalingsplan for den delen av boliglånet som gjelder bilen, slik at restlånet (for bilen) alltid er lavere enn bilens antatte verdi. Sjekk at bankens pant i boligen er stort nok, ellers vil det påløpe en liten kostnad med å etablere nytt pant. Billån kan være lavt priset når man ser på nominell rente, men ofte gjør høye månedsgebyr og etableringsgebyr at den effektive renten blir mye høyere enn den kan se ut til. Et alternativ til å ta opp lån kan være å lease en bil, da får man god forutsigbarhet for kostnadene ved bilholdet. Et lite obs for mulige ekstrakostnader for skade og unormal slitasje når leasingbilen returneres.
 13. Da er mitt forslag helt feil. Hva med andre egenskaper? Behov for lagringsplass? Porter? Behov for grafikkytelse? Touchskjerm? Preferanser for merke? Ev. farge? Hva med noe slikt? https://prisguiden.no/produkt/acer-swift-7-nx-guhed-001-329460
 14. Du nevner ikke budsjett. Beste alternativ for lav pris (2888) og akseptabel ytelse (med AMD Ryzen) jeg har funnet så langt er denne: https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/50827/hp-14-dk0803no-14-barbar-pc-sort
 15. Da husker du nok feil. På Altibox må du inn på Mine sider og aktivere IPv6. Fra Altibox får du heller ikke "native" IPv6, men IPv6 i tunnel over IPv4, kalt 6RD. Dersom du har hussentralen i bridge mode og kjører egen router, må du også aktivere IPv6 og konfigurere dette selv i routeren, med mindre din routermodell støtter auto-detect og auto-config av IPv6 og 6RD. For Canal Digital / Telenor med internett levert over coax via kabelmodem må ISP aktivere IPv6 for ditt abonnement. Fra Telenor får du native IPv6, slik alle burde levert. I routeren din må du også aktivere IPv6 og konfigurere dette selv, med mindre din routermodell støtter auto-detect og auto-config av native IPv6. For å teste, bruk for eksempel https://test-ipv6.com/
×
×
 • Create New...