Jump to content

zanta

Medlemmer
 • Content Count

  12361
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2445 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis sikkerhetsoppdateringer i noen år er viktig, er det få rimelige Androidtelefoner som oppfyller kravet. Du kan finne en modell med Android One, da er du sikret oppdateringer i 3 (?) år. Nokia har flere modeller til en rimelig pris. Noen Motorola har også Android One, uten at jeg har oversikt over modellene. Du kan se utvalget her: https://www.android.com/one/. Noen modeller fra Samsung skal også gi oppdateringer i 2-3 år, har ikke oversikt over hvilke det gjelder. Min 1 år gamle tablet fra Huawei har dato for sikkerhetsoppdatering 01.01.2021, og jeg tviler på at den kommer til å få noe nyere. Ellers er det kun iPhone som gir oppdateringer til (nesten) evig tid. Se eksempel her, med sikkerhetsoppgraderinger tilbake til iPhone 5S, som ble lansert i 2013.
 2. For 5 GHz bør du finne en ledig kanal fra 100 og oppover. Forutsatt at utstyret følger standard, vil kanaler under 100 ha lavere sendeeffekt enn de fra 100 og opp.
 3. Har du satt router til kun 802.11 b/g på 2,4 GHz band? B har teoretisk max 11 Mbps, G har max 54 Mbps, i praksis får du noe lavere. Du må ha N aktivert for å få mer.
 4. Et par til nevnt her. Vet ikke om dette fortsatt er gyldig info.
 5. Det er årsprisen vi snakker om. De færreste banker tar betalt for vanlig bruk.
 6. Kilde? Var det ikke dette EU innførte grense på max 0,3 % for kredittkort i 2015: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:JOL_2015_123_R_0001&rid=1
 7. De aller fleste banker tar betalt for debetkort (der beløpet trekkes direkte fra din konto), som regel er dette VISA-kort. Eneste unntaket er OBOS-banken, hvis du er medlem i OBOS. For 200 i året får du også alle medlemsfordelene til lavere årspris enn andre banker tar for kortet alene. Jeg bruker kredittkort til så godt som alle kjøp, men noen steder tar de kun debetkort. Legekontoret er et av disse. Min frisør tar kun debetkort, men tilbyr betaling med Vipps nå.
 8. Fikk min første dose for 2 uker siden. Litt ømhet ved stikket første døgnet, deretter ingenting. De fleste jeg kjenner har samme erfaring med første dose.
 9. Mer og mer vanlig, og sikkert til fordel både for den "vanlige" bruker og for ISPs brukerstøtte. Det bør likevel være mulig å sette ISP-utstyret i bridge mode, så man enkelt kan installere eget utstyr som man selv kan administrere.
 10. Jeg mener å huske at jeg fikk en slik SMS sist jeg ble kredittvurdert av Experian. Ville likevel gått til www.minexperian.no og logget inn fra hovedsiden, og å sjekke innboksen min der etterpå, ikke brukt lenken i eposten.
 11. Har aldri sett motorlampen vise annet enn gult. Enten fast lys, eller blinkende.
 12. Når gul motorlampe lyser, er det normalt lagret en feilkode som kan indikere hvor feilen er. Det er vanligvis ikke selve motoren, men avgassrensingen, som er årsak til feilmeldingen. Så lenge lampen lyser fast, kan du bruke bilen. Dersom lampen blinker, bør den ikke kjøres, da det kan være en feil som får følgeskader.
 13. Dette skjer vanligvis første lønnskjøring etter avsluttet arbeidsforhold.
 14. En iPhonebruker kan også velge å slå av iMessage, da kommer alle meldinger som SMS.
 15. En genser skal holde lenger enn 2 uker. Ta med til butikk og reklamer på den, eller opprett reklamasjonssak hvis den er kjøpt på nett, så får du ny.
×
×
 • Create New...