Jump to content

zanta

Medlemmer
 • Content Count

  11734
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2189 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trodde dette var ca vanlig oljeforbruk på en A4. Min 2006 med ALZ-motor brukte ca 0,7 l på 1000 km hele tiden jeg hadde den. Ingen andre biler jeg har hatt har brukt i nærheten av dette. Så lenge forbruket er stabilt, er det vel ikke noe problem å kjøre med det? Sjekk ofte, og dersom forbrukes øker betydelig, må noko gjerast.
 2. Kjøpsloven, som regulerer kjøp mellom private, gir mulighet for kjøper å fraskrive seg rettigheten til reklamasjon. Forbrukerkjøpsloven, som regulerer kjøp mellom "profesjonell part" og privatperson, har ikke denne muligheten. Det er ikke uvanlig å bruke denne unntaksmuligheten, jeg har selv brukt den når jeg har solgt eldre bruktbiler (privatsalg).
 3. Biler som har LED-stripe som DRL lyser kraftig kun når alt annet lys er slått av. Når parkeringslys er slått på, dempes disse ned til passe lysstyrke for parkering. Når hovedlysene er på, lyser disse fortsatt med parkeringslysstyrke, og er normalt ikke til sjenanse for annen trafikk. Dette er noe som fører ikke får påvirket, så det har liten hensikt å blinke på dem. De som kjører med både nærlys og tåkelys tent synes jeg man kan blinke på, så de kan unngå forelegg på 2.600 for ulovlig bruk av lys.
 4. Har det kommet regelendringer for lysbruk i det siste? Aldri før har jeg møtt så mange idioter som kjører med nærlys og tåkelys på samtidig. Mange nye biler, spesielt Toyota, virker å ha tåkelysene slått på automatisk sammen med nærlysene. Eller er det jeg som er idioten som ikke har fått med med nye regler?
 5. Jeg foretrekker også apper, men det er et flere kredittkorttilbydere som ikke har. Ikano med Shell MC er et eksempel, DNB med Trumf VISA et annet. Å måtte logge inn i nettbanker for å sjekke saldo og belastninger er unødvendig tungvindt. Det som irriterer meg mest med mange kredittkort er at man ikke ser beløpet med det samme det er reservert, men først når det er belastet (som kan ta noen dager). EnterCard er et unntak her, med COOP MC og Re:member MC, der vises beløp som "reservert" i appene (og nettbankene) umiddelbart etter belastning, og deretter som belastet. Her er det enkelt å sjekke at en belastning er korrekt med det samme den er reservert. For andre kort vises reservasjoner som avvik mellom kredittgrense og summen av brukt og tilgjengelig kreditt. Eksempel: Du har 50k i kredittgrense, har brukt 30k, og tilgjengelig vises som 20k. Etter at du bruker 10k til, vil det fortsatt vise brukt 30k, men tilgjengelig 10k, frem til belastning er gjennomført.
 6. Jeg har byttet fly i Dallas flere ganger, og det er faktisk en av de bedre flyplassene for å bytte fly i USA.
 7. Et gjennomsnittlig LiIon-batteri kan lades 300-500 ganger før det er "utslitt". Lader man mobilen hver natt, må man regne med at batteriet er dårlig etter ca 2 år, kanskje litt før. Jeg bruker iPhone nå, og der kan man se batteritilstand i innstillinger. Når mobilen er ny viser den status 100, og når den viser 80 anbefaler Apple å bytte batteriet. Den iPhone 8 jeg har nå er ca 1 år og 7 måneder gammel, og viser 88, så jeg regner med at den holder et års tid til.
 8. Høres ut som om du trenger en switch etter ruteren.
 9. Det stemmer, robertaas, her har jeg tenkt på europeiske flyplasser 😵 Jeg korrigerer opprinnelig innlegg. Takk for korrigering, og beklager misforståelsen.
 10. xDSL er døende. Sjekk heller muligheten for internett og TV over fiber eller coax.
 11. Hverken Telenor eller andre kan levere xDSL over kobber dersom det ikke er kablet til boligen. Sjekk med Telenor, så finner de ut om det er lagt inn PSTN-kabling til boligen, og kan få en installatør til å montere.
 12. Mellomlanding i USA kan gå greit, men man er nødt til å beregne god tid, mye mer enn man gjør ved reise i Europa. Du må passere immigration, så du må ha gyldig visum eller ESTA (US$ 14.00 for 2 år). For immigration kan køene være svært lange (flere timer), og effektiviteten oppfattes som relativt lav. Dersom du har innsjekket bagasje må du ofte hente kofferten din og sjekke den inn på neste fly selv. Du må også passere customs, men her pleier det å gå ganske fort (med mindre du blir plukket ut for kontroll). Det er store forskjeller fra flyplass til flyplass. og det kan også være variasjoner avhengig av når på døgnet du er der. Hvor lang tid du må sette av er umulig å si, jeg har brukt alt fra under 5 minutter (med kun carry-on) til over 3 timer gjennom immigration og customs, og servicenivået der er betydelig lavere enn vi er vant til i Norge og Europa.
 13. Da kobler du routermodemet til telefonkontakten.
 14. Hjelper lite å installere en veggkontakt, du (hun) må også ha avtale en ISP (internet service provider) som leverer signalene til boligen. Er dette villa, rekkehus, leilighet eller hva? Er det fellesavtale for leveranse av TV og internett for boligen? Kommer signalet på coax, fiber eller ev. kobber?
×
×
 • Create New...