Jump to content

zanta

Medlemmer
 • Content Count

  11908
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2236 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan du ikke koble en ledning fra stikket til første lampe, og en ny ledning fra lampe 1 til lampe 2?
 2. Dette stemmer for de som har tjenestepensjon. Da vi gikk over til innskuddspensjon, ble trekket satt til 1,5 %. Dette kan variere, og arbeidsgivers andel av innbetalingen til pensjon er mye høyere enn det du trekkes.
 3. Flere offentlige virksomheter (bl.a. min arbeidsgiver) har gått over fra tjenestepensjon til innskuddspensjon, så her må hver enkelt sjekke hva de har. Garantien på 66 % av årslønn i pensjon gjelder de som er født i 1958 eller før og har tjenestepensjon.
 4. zanta

  Pensjon spørsmål

  Pensjonen består av mange komponenter, og den enkelte må selv finne ut hva som gjelder for en selv. Noen pensjoner er livsvarige, andre er begrensede i antall år utbetalt eller til en alder. Når man kan starte uttaket kommer også an på mange forhold. Selv har jeg (når tiden er inne) folketrygden fra NAV, som er beregnet ut fra mine beste opptjeningsår. Denne kan jeg starte når som helst etter fylte 62 år, men kan også vente med uttaket, og beløpet pr år blir høyere jo lenger jeg venter. Jeg har også tjenestepensjon gjennom arbeidsgiver, men her er det etterhvert mer vanlig med innskuddspensjon. Så har jeg fripoliser fra avsluttede arbeidsforhold, noen av disse er livsvarige, andre er tidsbegrenset. Også her kan jeg velge når jeg vil starte uttaket, og årlig beløp blir lavere jo tidligere jeg starter. Så spørs det om man har avtale om AFP, og om denne er privat eller offentlig. Dersom man har offentlig AFP, vil man ikke kunne kombinere uttak av AFP og uttak av folketrygd samtidig, men må utsette folketrygden til man er 67 år (avhengig av fødselsår og ev. særavtaler). Ved uttak av offentlig AFP og samtidig arbeidsinntekt gjelder samordningsregler, som nå (og i nærmeste fremtid) gir avkortning i AFP ved årsinntekt over 15.000. For de som har jobber med særaldersgrense gjelder andre regler. Til slutt kommer det man har spart til pensjon selv, for eksempel i IPS, dette kan man starte uttaket av når man ønsker etter fylte 62 år. Kortversjonen er: Jo yngre du er, jo tidligere bør du starte med egen pensjonssparing. Ta kontakt med en spesialist innen faget, og dette er IKKE din kontaktperson i banken.
 5. Ingen personlig erfaring, men har lest noen tester. Sikkert en bra telefon for prisen, men hvis man kommer fra en toppmodell, og ikke har justert forventningene, blir man skuffet. Største ulempen jeg ser er at den ikke er "vanntett".
 6. Her er modellene som har ren Android (AndroidOne), og får oppdateringer direkte fra Google: https://www.android.com/one/
 7. Da har du sannsynligvis vært borti noe du ikke skulle vært borti da du byttet kupeluftfilteret.
 8. Dette er helt vanlig at nye enheter er ca halvladet. Jeg ville vært mer skeptisk dersom batteriet var helt tomt når jeg satte på lading for første gang, da ville jeg antatt at noe hadde ladet ut batteriet på veien fra fabrikken til meg.
 9. Både 7 Plus og 8 Plus er fortsatt gode alternativer, hvis prisen er riktig. Modellen med 32 GB kan bli for lite for mange, men det finnes alternativer med 64/128/256 GB også. Sjekk outlet hos Elkjøp og Power.
 10. Hva mener du at du har behov for å gjøre, som du ikke får gjort på en iPad?
 11. NAVere betaler skatt de også. Tror jeg.
 12. Dersom TS er NAVer, stjeler han heller ikke ressurser ved å få en helsesjekk. Det er helt greit å ta en forebyggende undersøkelse. Blir som å la være å ta service på bilen: Man kan få en dyr reparasjon når noe ryker som kunne vært oppdaget mens det fortsatt var enkelt å fikse.
 13. Det er nok avhengig av hva som avtales mellom megler og selger, jeg fant ikke noe som "forbyr" dette. Det jeg fant var: "Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig", noe som indikerer at det ikke er uvanlig at denne info gis til selger. Kilde: https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/veiledninger-og-retningslinjer/forbrukerinformasjon-om-budgivning
 14. Regner med du har test tester/reviews, som denne: https://www.laptopmag.com/reviews/samsung-galaxy-tab-s6-lite Jeg har ikke hatt Samsung nettbrett siden S2: https://www.elkjop.no/product/data/ipad-og-nettbrett/SMT710NZWENEE/samsung-galaxy-tab-s2-8-0-wifi-32-gb-hvit. Den fungerte forsåvidt greit, men ble svært treg over tid, så den måtte tilbakestilles til fabrikkinnstillinger minst en gang i måneden. Personlig ville jeg kjøpt iPad dersom jeg skulle kjøpe nettbrett til over 4k. iPad får oppdateringer i mange år fremover, den er stabil i bruk og blir ikke treg over tid, og iPadOS (og tilhørende apper) er laget for nettbrett.
 15. Vet ikke hva som er vanlig her, men sist jeg solgte (høsten 2018) fikk jeg vite hvem som ga de enkelte budene. Mulig dette var fordi jeg kjørte alle visningene selv, og visste hvem som hadde meldt interesse.
×
×
 • Create New...