Jump to content

KANE2009

Medlemmer
 • Content Count

  2905
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

756 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en tiger nok likt genmateriale med mennesker til å kunne få smitten direkte fra mennesker? Virker litt rart
 2. Har gitt opp svenskene for lenge siden. Bare det at det ikke er opptøyer når hele verdens eksperter på epidemier sier rett ut at det svenskene driver med er verdens største menneskelige eksperiment sier alt om vårt "broderfolk".
 3. Siste nytt: https://www.nettavisen.no/nyheter/fylkesmannen-opphever-soringkarantene-i-bardu---kommunen-brot-reglene/3423947434.html
 4. Vel, den uttalte grunnen er ihvertfall å "ivareta livsgrunnlaget vårt", ref. blant annet denne: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/K3mBK4/kommunenes-coronatiltak-oey-i-lofoten-har-isolert-seg
 5. Ja, det gjør vi definitivt. Det er en veldig "lærerik" situasjon, for hele verden egentlig. Så får vi bare håpe at alle lærer (ikke bare om smitteverntiltak, men også hvordan slike virus smitter fra dyr til mennesker og muterer, hvordan vi kan forberede oss på det neste som kommer etc) og at riktige vedtak blir fattet i henhold til dette. Jeg personlig synes regjeringen var veldig treg i begynnelsen til å gjøre noe, men når de først kom på banen synes jeg de har gjort en grei jobb, alt tatt i betraktning.
 6. Vi får være enige om å være uenige her. Du synes tiltakene er nødvendige (og har forsåvidt begrunnet din mening godt) og jeg mener de ikke er det (og føler forsåvidt jeg har begrunnet min mening godt også). Jeg var ikke klar over begrensningene innad i Nord-Norge, men det er vel helt sikkert de som bor der regner jeg med. Uansett setter jeg pris på en god meningsutveksling så takk for diskusjonen! Edit: Og uavhengig så oppfordres jo alle til å reise minst mulig (det vil si med mindre det er nødvendig), så det bør jo ikke være noe stort problem annet enn for reiseselskapene som håpet Nordmenn kom til å valfarte til Nord Norge for å komme seg inn i koronafri sone (ref: https://www.nettavisen.no/okonomi/taper-millioner-i-avbestillinger--haper-nordmenn-vil-komme-til-coronafri-sone/3423934668.html)
 7. Hold deg hjemme og be om care packages. Var nettopp en liten kjøretur for å levere care packages til forskjellige kompiser med symptomer (satte det igjen utenfor selvfølgelig). God bedring!
 8. Men vi kommer fortsatt tilbake til at de tiltakene som gjøres må være nødvendig. Å ha karantene for folk sør for Dovre når det er kommuner sør for Dovre som har 0 påviste tilfeller kan neppe betegnes som nødvendig. Det jeg ville fram til med eksempelet mitt var at dette fort skaper splid mellom kommuner og fylker, noe som er idiotisk når vi står foran en global pandemi og samtlige fylker allerede har mange smittede. Da vil ikke slike tiltak ha noe for seg, ei heller være nødvendig.
 9. Jeg så på den paragrafen, men ingen av de bokstavene kommer til anvendelse her. a) forbud mot møter og sammenkomster eller påbud om andre begrensninger i den sosiale omgangen overalt der mennesker er samlet, b) stenging av virksomheter som samler flere mennesker, f.eks. barnehager, skoler, svømmehaller, flyplasser, butikker, hoteller eller andre bedrifter og arbeidsplasser – eller begrensninger i aktiviteter der, c) stans eller begrensninger i kommunikasjoner, d) isolering av personer i geografisk avgrensede områder eller andre begrensninger i deres bevegelsesfrihet i opptil sju dager om gangen, e) pålegg til private eller offentlige om rengjøring, desinfeksjon eller destruksjon av gjenstander eller lokaler. Pålegget kan også gå ut på avliving av selskapsdyr, utrydding av rotter og andre skadedyr, avlusing eller annen smittesanering. Det nærmeste må isåfall være d, men det begrenser seg til 7 dager om gangen. Som sagt, jeg tror ikke kommunene har retten på sin side her. La oss si du kommer fra Hvaler (som har 0 påviste smittede), drar til Tromsø, ikke overholder karantenebestemmelsen til kommunen og blir tatt for det. Hva skjer da? Vil være veldig vanskelig for en dommer å si seg enig i at noen har begått en kriminell handling når regjeringen sier at det er greit og at kommuner ikke bør ha egne regler. Kunne blitt en interessant rettssak dog. Uansett mener jeg dette er komplett idiotisk. Hva skjer så hvis Oslo/Viken får kontroll på sin smitte, mens det eskalerer i andre fylker? Skal Oslo/Viken da nekte folk innreise eller be alle som kommer fra andre steder ta 14 dagers karantene? Dette blir veldig fort fylke mot fylke, kommune mot kommune, i en tid hvor vi sammen bør reise kjerringa!
 10. Kan du isåfall vise til de paragrafene som er aktuelle? Hva regnes som gode grunner for eksempel? Troms og Finnmark har allerede 58,77 tilfeller per 100 000. Det er da flere fylker og kommuner sør for Dovre med lignende eller til og med lavere tall.
 11. Har et lite spørsmål rundt denne "Søring-karantenen", ref: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/2GxnEv/ordfoerer-nekter-aa-foeye-seg-etter-regjeringen Hvordan skal kommunene håndheve dette i praksis? Når regjeringen sier en ting, og kommunen sier en annen ting, hvem forholder politiet seg til? Som borgere vil vi jo (forhåpentligvis) forholde oss til det som blir sagt sentralt.
 12. Skam for idretten. Veldig synd, for de fleste klubber og spillere har faktisk gått foran med et godt eksempel i disse tider, og idretten har det jo i seg å kunne samle folk mot et felles mål. Merker jeg blir trist av den nyheten der bshagen. Bortskjemte drittunger.
 13. Interessant spørsmål egentlig. Hva tipper du?
×
×
 • Create New...