Gå til innhold

La oss diskutere dagligvareprisene


Sidekick

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Simen1 said:

Pris påvirkes mye av politikk. Kjøttproduksjon er absurd høyt subsidiert i Norge, i tillegg har de sluppet klimaavgifter for de absurd høye utslippene denne typen mat medfører. Subsidier og avgifter er politikk. I Norge har politikerne valgt en absurd klimamotsigelse fordi noe annet ville skapt rabalder og protester. Norsk politisk konfliktvegring i et nøtteskall.

Jo, men nevnte løst om subsidier i første paragraf - kjøtt vs frukt.

Forklaringen om markedet var mer som et supplement til dette, for sånn bortsett fra kjøttpriser, som er presset ned og ikke opp, så vil jeg tro variasjon på pris på produkter er mer påvirket av markedet enn politikk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mr.M skrev (12 minutter siden):

tok med et brød i full fart (Coop oppskåret grovbrød) ser på kassalappen vel hjemme, 50 kroner takk. :nei:

De må tjene inn på at de har pakketilbud. 

Meny har bedre, og billigere brød enn Coop.
Tilogmed Rema har bedre, og billigere brød enn Coop...

Foretrekker brødet på Meny, men bruker Rema som backup. 

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (38 minutter siden):

Coop oppskåret grovbrød

Herregud for noen forkledde og fuktede papp-plater. Jeg baker selv til ca 5 kr per brød og det smaker minst 5 ganger bedre enn det du nevner. Frys noen hjemmebakte til beredskap så slipper du å gå i fella flere ganger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Simen1 said:

Herregud for noen forkledde og fuktede papp-plater. Jeg baker selv til ca 5 kr per brød og det smaker minst 5 ganger bedre enn det du nevner. Frys noen hjemmebakte til beredskap så slipper du å gå i fella flere ganger.

Støtter Mr. M. - "Amalies grovbrød" for meg (ferdig oppskåret, 11 % fiber, klar til nedfrysing, 50% rabatt på brød nr 2, kan ristes)

Smaken er som baken. Bruker baketiden til noe annet enn å spare de kronene - og emballasjen brukes til annet etterpå.

Lenke til kommentar

Brød er best på både pris og kvalitet hos en skikkelig baker.

Med en brødbakemaskin @trikola er ikke baketiden noe verre enn å blande mel/korn/hipster-frø, gjær og vann & programmere ønsket klokkeslett for når du vil ha nybakt brød. 

Coop sin "50% rabatt på brød vare nummer to kampanje" er like fjollete som å klistre et bilde av influensere og b-kjendiser på maten vi spiser. Hvem i alle dager er Amalie? Og 50% på vare nummer to.... det er 25% totalt sett det. Så si det da, Coop! :p 

For å gå litt OT.

Som ufør gjeldsslave har jeg alltid gått knallhardt inn for å kjøpe det billigste - rett å slett fordi jeg ikke har råd til noe annet. Har lagt merke til at det er First Price og billigproduktene som har økt mest i pris. Så mine matvareutgifter har økt med ca 35% vil jeg anslå. Ser at det også blir vanskeligere og finne skikkelig gode tilbud. Mens jeg tidligere klarte meg på 2500 kr,- pr mnd i mat og drikke. Ligger jeg på nærmere 3500 kr.- nå. 

Så tilbake til brød-diskusjonen... her går det i First Price brød til 9,90,- (Kostet lenge 6,90, så 7,90, så 8,90, nå 9,90, jaggu...). 

 

Lenke til kommentar
2 hours ago, Milhouse85 said:

Coop sin "50% rabatt på brød vare nummer to kampanje" er like fjollete som å klistre et bilde av influensere og b-kjendiser på maten vi spiser. Hvem i alle dager er Amalie? Og 50% på vare nummer to.... det er 25% totalt sett det. Så si det da, Coop! :p 

At du får 50% på brød nr. 2 utløser nok mer salg enn å si 2 stk med 25% rabatt. Personlig kjøper jeg gjerne produkter med kvantumsrabatt hvis det er noe som jeg bruker nok av og det er et fornuftig produkt med grei pris/kvalitet.

2 hours ago, Milhouse85 said:

Har lagt merke til at det er First Price og billigproduktene som har økt mest i pris. Så mine matvareutgifter har økt med ca 35% vil jeg anslå. Ser at det også blir vanskeligere og finne skikkelig gode tilbud. Mens jeg tidligere klarte meg på 2500 kr,- pr mnd i mat og drikke. Ligger jeg på nærmere 3500 kr.- nå. 

Dette er nok en måte å melke markedet på. Mange personer slik det er nå er nykommere til egne merkevarer (EMV'er) som f.eks First Price fordi dem ønsker å dra ned prisen på handleturene, godt hjulpet av det folk visste om prisen på merket før. Det at dette utnyttes for det det er verdt av butikkene nå for å skru opp prisene på disse produktene i den tro at mange nok kunder ikke gidder å sjekke opp de reelle prisforskjellene mot andre produkter er litt søkt. For all del, First Price har mange greie produkter, men det er også enkelte produkter som er direkte dårlige når man skrur opp prisen på dem sånn at de koster like mye som en kjent merkevare av ofte mye bedre kvalitet. Dette er en douche-move.

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Milhouse85 said:

Brød er best på både pris og kvalitet hos en skikkelig baker.

Med en brødbakemaskin @trikola er ikke baketiden noe verre enn å blande mel/korn/hipster-frø, gjær og vann & programmere ønsket klokkeslett for når du vil ha nybakt brød. 

Coop sin "50% rabatt på brød vare nummer to kampanje" er like fjollete som å klistre et bilde av influensere og b-kjendiser på maten vi spiser. Hvem i alle dager er Amalie? Og 50% på vare nummer to.... det er 25% totalt sett det. Så si det da, Coop! :p 

For å gå litt OT.

Som ufør gjeldsslave har jeg alltid gått knallhardt inn for å kjøpe det billigste - rett å slett fordi jeg ikke har råd til noe annet. Har lagt merke til at det er First Price og billigproduktene som har økt mest i pris. Så mine matvareutgifter har økt med ca 35% vil jeg anslå. Ser at det også blir vanskeligere og finne skikkelig gode tilbud. Mens jeg tidligere klarte meg på 2500 kr,- pr mnd i mat og drikke. Ligger jeg på nærmere 3500 kr.- nå. 

Så tilbake til brød-diskusjonen... her går det i First Price brød til 9,90,- (Kostet lenge 6,90, så 7,90, så 8,90, nå 9,90, jaggu...). 

 

Amalie brødet blir fort klamt og vått av å ligge i en pose, derfor har jeg et fast brød til 44 kroner jeg kjøper. Det er det groveste brødet Coop produserer, mer sier jeg ikke :thumbup: Har prøvd First Price brød men føler det er mer som loff, blir ikke like mett.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (11 timer siden):

Herregud for noen forkledde og fuktede papp-plater.

hehe :p

sånn er det når man stikker innom butikken kveldstid, gjerne rensket i hyllene.

pleier forøvrig å kjøpe Bakehusets Landbrød på Kiwi, det det har gått i siste tiden. ikke billig det heller forsåvidt 39,90 men det blir spist opp hver smule.

btw, ser på kassalappen at Coop grovbrødet faktisk kostet 52 kr. må vel nesten være rekord for fabrikk-produsert brød for tiden?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (9 timer siden):

Brød er best på både pris og kvalitet hos en skikkelig baker.

Da er det ingen skikkelig bakere i Trøndelag.

Har ikke prøvd alle, men de 2 jeg har prøvd så var brødet overpriset Coop brød.
Men nå er jo Coop brødet like dyrt.. 

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (6 timer siden):

Amalie brødet blir fort klamt og vått av å ligge i en pose

Brød skal ikke ligge i pose. Brød i pose blir seigt. 
Jeg har brødboks, og brødet holder seg fint så lenge du spiser brød hver dag.
Spiser du ikke brød en dag, så blir det ytterste på brødet tørt, men det skjærer en bare bort. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
25 minutes ago, Dubious said:

Brød skal ikke ligge i pose. Brød i pose blir seigt. 
Jeg har brødboks, og brødet holder seg fint så lenge du spiser brød hver dag.
Spiser du ikke brød en dag, så blir det ytterste på brødet tørt, men det skjærer en bare bort. 

 

Jeg har Coop brødet jeg kjøper til 44 kroner i papirposen pluss en plastpose rundt, det holder seg fint. Men Amalies brød er fuktig fra du kjøper det i butikken.

Lenke til kommentar

Amalie går som den er rett i fryseren når det kommer i huset og hvert brød tas ut i 2 x 50 % ved behov. Går da inn i en plastboks uten lokk for 'avdamping/tørking' under tiningen og etterpå brukes lokk av og til. Fungerer fint for meg i 1-person-husholdning - mikroskopisk med arbeid.

For plastposen har jeg fast bruk etterpå som spesialavfallspose.

Har forøvrig hatt bakemaskin for 17+ år siden da vi var 4 i huset. Gikk i stykke, ble ikke erstattet.

Endret av trikola
Lenke til kommentar

hva synes dere om å legge brød i kjøleskapet? det er litt fy-fy mener vel mat-eksperter, men akkurat på sommerstid synes jeg brød blir mindre og mindre fristene jo flere dager det har lagt "i varmen" på kjøkkenbenken, så jeg tar det bare ut av kjøleskapet for å ta x-antall skiver når jeg trenger. (får legge til at et stort brød varer en ukes tid for meg)

Loff derimot går gjerne kjappere med, så den forblir på kjøkkenbenk.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (1 time siden):

hva synes dere om å legge brød i kjøleskapet? det er litt fy-fy mener vel mat-eksperter, men akkurat på sommerstid synes jeg brød blir mindre og mindre fristene jo flere dager det har lagt "i varmen" på kjøkkenbenken, så jeg tar det bare ut av kjøleskapet for å ta x-antall skiver når jeg trenger. (får legge til at et stort brød varer en ukes tid for meg)

Loff derimot går gjerne kjappere med, så den forblir på kjøkkenbenk.

Tror nok fryseren er den ukronede kongen i denne konteksten, men mulig kjøleskapet fungerer dersom man har brødrister.

Har man brødrister fungerer det dog best, i det minste for min del, å skjære opp brødet før det fryses ferskt og riste fortløpende det man skal spise rett fra fryseren :) Som en bonus senker prosessen brødets glykemiske indeks noe.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (1 time siden):

hva synes dere om å legge brød i kjøleskapet? det er litt fy-fy mener vel mat-eksperter, men akkurat på sommerstid synes jeg brød blir mindre og mindre fristene jo flere dager det har lagt "i varmen" på kjøkkenbenken, så jeg tar det bare ut av kjøleskapet for å ta x-antall skiver når jeg trenger. (får legge til at et stort brød varer en ukes tid for meg)

Loff derimot går gjerne kjappere med, så den forblir på kjøkkenbenk.

Nei aldri i kjøleskapet, det bare gjør brødet dårlig, Det var Sheldon i TBB som lærte meg dette husker jeg. Han var jo eksentrisk fysiker eller noe sånt, og det han sa i den serien stemmer. Nettop derfor tørrfisk tørker så bra ute på stativ av tre nordpå tror jeg. Husk huden vår tørker mye verre på vinter og høstid også pga kulda, om sommeren har man mye bedre feks hender som sliter i kulda.

Det tørker i kjøleskapet, kulde må være frysetemperatur om det skal holde seg.

Brødet er friskere lenge i brødboks enn på kjøl.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Aiven skrev (3 minutter siden):

Tror nok fryseren er den ukronede kongen i denne konteksten, men mulig kjøleskapet fungerer dersom man har brødrister.

Har man brødrister fungerer det dog best, i det minste for min del, å bare ha hele brød oppskåret i pose og riste fortløpende :)

kan jo ikke putte brødet jeg skal spise på daglig basis i frysa? (fryser selvsagt også brød, men da er det for "langtidslagring")

det kan være litt udelikat med kjøleskap-kaldt brød, men løser det ved å ta frem brødskivene en stund i forveien så de tempererer seg.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (Akkurat nå):

kan jo ikke putte brødet jeg skal spise på daglig basis i frysa? (fryser selvsagt også brød, men da er det for "langtidslagring")

det kan være litt udelikat med kjøleskap-kaldt brød, men løser det ved å ta frem brødskivene en stund i forveien så de tempererer seg.

Spørsmålet er hvor mange det er i husstanden. Mitt brød som er Rådes 5kornbrød spiser kun jeg.

Altså en person, da deler jeg brødet som jeg skiver opp i butikkens brødskjærer i  5 deler, ferskeste er selvsagt godt, men de andre 4 delene på ca 5 skiver som fryses, smaker bedre enn om de stod 5 dager i brødboks.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...