Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Penny skrev (4 minutter siden):

#metoo

Kan det være forveksling Kiruna/Ukraina?

Dersom Vesten kan skaffe seg naturressursar på eiga hand blir ein mindre avhengige av autoritære land som Russland og Kina. Det blir dermed vanskelegare å drive utpressing mot Vesten, slik som Russland prøvde på når det gjaldt energi.

Det er såleis heller ikkje utan interesse at det har vore fleire mystiske avsporingar på jarnbana mellom Kiruna og Narvik i seinare tid.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Når eit land blir angripe av eit anna land er det vel sjølvsagt at landet søkjer støtte hos dei som vil forsvare landet og at det angripande landet blir fiende. På byrjinga av 1800-talet var Storbritannia fienden vår (jf. diktet om Terje Vigen). Då Storbritannia minela kysten vår i aprildagane 1940 protesterte Norge heftig. Då tyskarane okkuperte landet vårt vart motstanden mot Quisling, tyskarar og nazistar stor, og det måtte harde middel til for å kontrollere folket. Då freden kom 8. mai 1945 var det elleville gledesscener rundt om. Undertrykkjinga var over, og Norge var igjen eit fritt land. Under krigen danna det seg sterke band mellom Norge og Storbritannia, og som er sterke den dag i dag.

Kva om britane hadde komme tyskarane i forkjøpet? Er det ikkje rimeleg å tenkje seg at Norge då ville ha søkt støtte hos dei som ville "hjelpe" Norge?

Endret av torbjornen
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (3 timer siden):

Misforstår du med vilje, eller var det ubevisst?

At USA "hele veien" kommuniserer at de ikke ønsker at Ukraina skal slå ut mål utenfor deres landegrenser, betyr at de legger en enorm begrensning på Ukraina. I tillegg gir ikke USA støtte i betydelig grad. Både pga MAGA men også før de ble et problem var Biden sen med hjelpen. Hadde de ønsket å se Ukraina vinne hadde de donert som de baltiske landene, Danmark og Storbritannia.

Jeg ser også dette utsagnet fra USA i sammenheng med ryktet om at USA har lagt press på Ukraina om å ikke slå ut flere Russiske oljeraffinerier.

TL;DR: Det @torbjornen sa

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Det russiske arbeidsmarkedet er i ferd med å komme ut i meget turbulente tider.

Putin arresterer ulovlige migranter for å sende til frontlinjen i Ukraina (msn.com)

Konsertangrepet og Putins tap av kontroll som gjør at ekstremistene anført av Patrusjev er på hugget, slik at han nå følge etter - har sammen med volddyrkning som foregår i det åpne omkring de anholdte, fulgt til en eksplosiv situasjon. Rasistiske forfølgelser har blitt svært vanlig også mot russiske statsborgere av ikke-russisk utseende som har opplevd vold, trakassering, utpressing og grov utnyttelse i tillegg til migrantarbeidere som også opplever å bli sjanghaiet og tvunget til Ukraina. Hundrer, om ikke tusener, plukkes opp i gater og bortføres til militære treningsleirer under vold av brutale politimenn, og det kan sees at det er en synlig nedgang i migranter fra andre land som dro til Russland for midtetidig arbeidstillatelse. 

Russia for Russians, Moscow for Muscovites! 'Africa for blacks, cesspit for Caucasians! Hail Tesak!

Det er allerede kommet rapporter om at flere bykommuner som Novgorod har begynte med å stenge ut arbeidsmigranter fra arbeidsmarkedet, og fra "dumaen" er det signaler om at man vil "få bukt med dette problemet" som Putin selv kaller " -  bringing the 'migration sphere ... under control - " men stemningen blant migrantene fra Tadsjikistan og andre land tyder på at disse er på randen av panikk, og kunne tenke seg om å rømme Russland som har blitt mer og mer ugjestmildt enn før; trolig hadde flere titusener, om ikke hundretusener, blitt bortført og tvangsrekruttert.

Blant minoriteter merkes det at en voksende redselsfølelse er i ferd med å etablere seg, tuviner, buryater og andre med mongolsk utseende har merket rasistisk hets og vold i det siste, kvinnen som var trakassert ifølge artikkelen, var en jakuter som utseendemessig sett ikke skilt seg sterkt fra sibiriske, tyrkiske og mongolskættede folk. Siden oktober 2023 da det meldes om folkelig misnøye i tuvinernes "republikk" har det vært stille derfra - utover bekymringsrapporter om stemning i folkedybden. Sjojgu er en tuviner, uten at det ser ut til å plage ham. Nå er de i ferd med å trakasseres av etniske russerne. 

Russland befolkningsmessig sett er glissent befolket med bare 145 mill. (mye tyder på tallmanipulering siden 2014) på verdens største stat, med en aldrende befolkningsutvikling slik at man må erstatte eldre arbeidere som ofte endt opp med å bli udyktiggjort allerede i femtiårene pga. fyll, sykdom og fattigdom, og der kom migrantarbeidere inn i bildet. Det er offisielt oppgitt at det er rundt 6 mill. migrantarbeidere i mai 2022, det hadde blitt flere og flere - og mye tyder dessuten på at det kan være dobbelt så mange, da bare disse uten russisk statsborgerskap tars med, det var opptil 10-11 mill. i Russland i 2019. Av disse er Tadsjikistan en av de viktigste kilder fordi det er 1,3 mill. der i året 2022 - en halv million kom dit i løpet av bare ett år.

Flere millioner dro til Russland fordi det er et meget attraktiv arbeidsmarked hvor etterspørselen er så høy, at lukrative lønnsold ikke var utenkelig for disse fra innenfor eks-Sovjet. Dessuten er arbeidsmigrasjonen en seig tradisjon helt siden 1960-tallet ettersom arbeidere kunne fritt reise rundt i hele Sovjet den gang. For de russiske arbeidsgivere var dette en stor fordel fordi de kunne ha lavere lønnsold, mer kvalifiserte arbeidskraft med språkdyktighet, ung alder og aksept for upopulære jobbmuligheter. Dette har fulgt til at store deler av den rurale Russland stort sett har migrantarbeidere som erstattet ungdom som dro til storbyene eller eldre arbeidere som ikke lenge kunne fortsette. 

Hvis arbeidsmigrasjonen skulle forsvinne helt, vil arbeidsmarkedet få meget seriøse problemer. Her i Norge har vi lært under pandemien at landets yngre i 18-30 årsgruppen verken har motiv eller ytelsesevne for krevende lavstatusarbeid innenfor jordbruk og bygging, slik at arbeidsmigranter fra fattige land er i besittelse av en kvalitet som hadde gått tapt i de siste tretti år. 

I USA er immigrasjonshets i full vekst, det er ikke lenge før det vil eksplodere i vold; men som i Novgorod hadde visse kommuner innført forbud mot arbeidsmigranter - og disse er ført mot randen av ruin. Det vist seg at ingen ønsker å ta arbeid i slakteri, dyrehold, landbruk, servicetjeneste og annetsteds der det er lite lønn og høy ytelseskrav. Ungdom foretrakk mer lønnede arbeid og høyere status - og som i Russland og Tyskland; hele delstater uttømmes for yngre folk som forlater distriktene til fordel for storbyene. Det finnes mange amerikanske småbyer som er i ferd med å bli spøkelsesbyer. 

Helt presist samme situasjon i Russland. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Sitat

 

Vladimir Putin (I refuse to call him a president — he’s nothing but a thug heading a mafia, which in Russia managed to get a whole state with 140 million population under its paw) is trying to avert Russia’s plunging into the total chaos after the attack on the Moscow concert hall.

According to the chief of the Ukrainian intelligence Kyrylo Budanov, Russia learned about the preparations for the terrorist attack at a concert in Moscow at least on February 15.

 

https://qr.ae/ps2rjg

  • Liker 4
Lenke til kommentar
8 hours ago, Dragavon said:

 

Er det de russiske rebellene? De har såvidt jeg har sett fortsatt ikke trukket seg ut. De har holdt det gående ganske lenge nå. Et tegn på hvor dårlig det står til i Russland nå? Begynner Putin å miste kontrollen?

 

  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Quote

Putin truer med å skyte ned ukrainske F-16-fly

 

Russland vil skyte ned F-16-fly når Ukraina får dem, også om de tar av fra baser i andre land, sier Russlands president Vladimir Putin.

I en tale til russiske flygere på en base i Tver onsdag understreket Putin at Russland ikke har noen planer om å angripe noe Nato-land, inkludert Polen, de baltiske landene og Tsjekkia.

– Men hvis Vesten forsyner Ukraina med F-16-fly, vil de bli skutt ned, sa han og gjorde det klart at slike fly er legitime mål, også om de brukes fra flybaser i andre land.

At retorikken hardner har vi sett hver gang det går dårlig for russland. Så jeg tar dette som et tegn på at Ukraina gjør smarte trekk, at UA velger sine mål med omhu og disse målene skaper en lettere panisk tilstand hos russerne. At dette kommer på toppen av terroranslaget i moskva pluss de russiske rebellenes herjinger i Belgorod, vel da er nesten bare en ting å si. Fortsett med mer av det samme Ukraina for det ser ut til å virke. 

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Dette er jo berre den vanlege svadaen.

Han prater som om russerene klarer å ødelegge alt som kjem frå vesten så fort det kjem til Ukraina. Like sannferdig som når russland begynnte å rapportere at dei hadde ødelagt himars før himars var levert til Ukraina i det heile teke.

Eg synest eigentleg det er rart at dei ikkje har rapportert ødelagte F-16 allereie.

Endret av Dragavon
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (25 minutter siden):

Dette er jo berre den vanlege svadaen.

Han prater som om russerene klarer å ødelegge alt som kjem frå vesten så fort det kjem til Ukraina. Like sannferdig som når russland begynnte å rapportere at dei hadde ødelagt himars før himars var levert til Ukraina i det heile teke.

Eg synest eigentleg det er rart at dei ikkje har rapportert ødelagte F-16 allereie.

Men informasjonen som kommer fra vesten er ikke alltid sann, er den? Det har havnet våpen og folk fra NATO i Ukraina lenge før det er blitt kjent, eller rett og slett aldri kommet ut i media her. Russere har publisert video av sprengte HIMARS, forresten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...