Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

9 hours ago, qualbeen said:

Nå har krigen vart i over 630 dager. Etter sånn ca 30 dager, har vi vel påstått at Ukraina er svært nærme en seier?

Ok, kanskje det tok et par måneder før vi spådde nederlag til Putin? Ikke særlig mye mer, hvertfall. 

Allikevel ... Seks hundre dager senere sitter vi her. Og krigen er på ingen måte avsluttet. Ei heller bærer den spor av å være i emning. Det er stillstand. Noen små fremskritt her og der, kanskje etterfulgt av et nederlag en helt annen plass?

Seieren vi spådde, kan fortsatt komme! Men den kommer ikke kjapt. Dette blir en langvarig og seig drakamp, totalt ødeleggende for alle parter. Svært mange liv kunne blitt spart, dersom Putin for en gangs skyld falt ut av et usikret vindu. (De er det jo mange av!)

Men en seier rett rundt hjørnet?

Sorry. Det trodde jeg på før. Men ikke lenger. Dette vil ta mye tid, og utfallet er vanskelig - om ikke umulig - å spå.

Jeg håper inderlig at Ukraina vinner. Men jeg føler ikke at det er garantert. Dette kan vippe mange retninger..!

Vi har gått gjennom mange muligheter for en avslutning på denne krigen.

  • Russlands offensiv kunne ha lykkes og vi ville trolig sett en avslutning i mars 2022
  • Vi kunne ha fått en fredsavtale etter at Russland feilet i feb. 2022 men denne muligheten forsvant etter Bucha.
  • Wagners kupp var veldig nærme å utløse et regime endring og kaos i Russland som på lik måte som Putins død ville ha med ført en slutt på krigen.
  • UA Offensiven i 23, om denne hadde lykkes fullstendig ville vi kunne ha opplevd samtaler og en mulig slutt på krigen.

 

Mine tanker er at denne krigen kommer til å vare helt til UA tar tilbake nordre banken av Azov havet helt opp til Mariupol. Krim er nok tapt men UA må kjempe seg frem til ca pre 2022 grensene. Eller at UA kollapser og blir tvunget til en fred hvor de gir fra seg hele kontrollen av Azov havet til Russland. Også kan vi glede oss til runde 2 om ikke altfor mange år. Ellers har man alltid kollaps i kreml ledelsen som en joker for avslutning av krigen

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 hours ago, <generisk_navn> said:

Dette blir for tøysete å si. Du kommenterer på et innlegg der det snakkes om hvem som spår en snarlig ukrainsk seier. Det er neppe det du kaller "Defaitister på Ukrainas vegne" som sier slikt.

En annen sak er at det hjelper lite på et debattklima å bli altfor konfronterende i retorikken. Med unntak av de trollene som innimellom slenger innom kan vi alle lære noe av hverandre her inne, både hva angår fakta om krigen, fakta om materiell og måter å tenke på rundt krigen.

Og ja, før du kommenterer på akkurat det; jeg vil ha Ivan ut av Ukraina og hjem til Russland, og jeg vil ha Ukraina inn i NATO da det er en logisk konsekvens av krigen. Det var jeg ikke like overbevist om før Valdemar havnet på ville veier.

Nå var ikke innlegget mitt HELT seriøst ment heller da, men kall det et spøkefullt blikk på spesiellt trollene som popper opp her til tider som gang på gang på gang på gang på... trekker frem at raZZland ENNÅ ikke er tomme for våpen som det er spådd at de snart er, at Ukraina ikke har hatt en lett seier ENNÅ som det kunne se ut til at de kunne få etter at de fosset frem i fjor, og som bruker de påstandene for ALLT det er verdt som whataboutisme når det er manglende/små fremsteg for Ukraina...

Særlig trollene har en ekstrem tendens til å se krigen i et svart/hvitt syn, og ikke i nærheten av den kompleksiteten som krigen i realiteten har utover at krigen ER svart/hvitt moralskt sett!

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (28 minutter siden):

Nå var ikke innlegget mitt HELT seriøst ment heller da, men kall det et spøkefullt blikk på spesiellt trollene som popper opp her til tider som gang på gang på gang på gang på...

Ah, ok...da beklager jeg misforståelsen :)

 

scuderia skrev (3 timer siden):

Mine tanker er at denne krigen kommer til å vare helt til UA tar tilbake nordre banken av Azov havet helt opp til Mariupol. Krim er nok tapt men UA må kjempe seg frem til ca pre 2022 grensene.

Om UA klarer å ta tilbake det stykket med land som du sier der ligger trolig Krym tynt an sett med russiske øyne, for da vil Kerch-broen være innenfor rekkevidde og vil trolig snart være ødelagt. Da har Russland kun fly og skipsfart igjen som forsyningsmetode, og det skal godt gjøres at ikke UA da vil kunne presse frem en russisk evakuering, eller kanskje til og med en kapitulasjon av de russiske styrkene på halvøya.

Men det er foreløpig et godt stykke arbeid som gjenstår før man er der. Først må UA sikre seg kontroll over Dnipro, og det betyr utvidelse av brohodene på østbredden av elven ved Kherson og opprettelse av broer for å få over tyngre materiell som panser og artilleri. Dernest må de fortsette utvidelsen av det begynnende gjennombruddet de har ved Verbove nordøst av Tokmak og ta kontroll over Tokmak slik at de kan true med å fange de russiske styrkene i Kherson.-regionen i en lomme.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (18 timer siden):

Finland har tidligere diskutert å bygge grensegjerde mot Russland. Etter en bølge av papirløse immigranter den siste tida har de fått nok og satt i gang byggingen.

https://www.ukrinform.net/rubric-society/3788918-finland-orders-military-to-erect-barrier-on-border-with-russia.html

En bonus om gjerdet bygges også i skogen er at det stopper rabies-infiserte dyr fra Russland.
Alt med Russland er dritt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
1 hour ago, <generisk_navn> said:

Ah, ok...da beklager jeg misforståelsen :)

Ikke'no problem. Fort gjort basert på skriftlige kilder uten tilgang på toneleie eller mimikk når noe sies. Jeg kunne sikkert slengt på en emoji for å klargjøre, men tenkte det var nogenlunde åpenbart ut i fra formuleringen min hva jeg mente. Kom ikke på i farten der og da en passende emoji heller. Finnes det en satirisk emoji for oppgitthet med en humoristisk vinkling (over apologetiske defatister som bedriver whataboutisme)... 😒???

Lenke til kommentar
Dragavon skrev (15 minutter siden):

At Trump skal kunne få avsluttet krigen i Ukraina på 24 timer er det berre idioter som trur på.

George Carlin sa en gang: "Forestill deg gjennomsnittspersonen, og tenk så på hvor dum denne personen er. Tenk da på at halvparten av alle folk faktisk er dummere enn dette!"

Det er derfor fullt mulig at DT vinner både nominasjonskampen i GOP og selve presidentvalget neste år. Jeg er ikke optimistisk...

Og hans lovnad om å stoppe krigen i løpet av 24 timer er naturlig nok helt på jordet. Jeg har hørt ham forklare hva han skal gjøre, og det er like mye substans i det han sier som det er i en dott nyvasket sukkerspinn...

  • Liker 7
Lenke til kommentar
11 minutes ago, N-4K0 said:

Jeg tenker "få slutt på krigen i Ukraina på 24 timer" = stopp all hjelp og gi RU landområdene de har okkupert :roll: 

Det er nok det som er den mest nærliggende "løsningen" i det narsisistiske hodet til lystløgneren Donald, men realistiskt sett vil jeg anta at det fortsatt blir feil om man tolker uttalelsen nogenlunde bokstavlig: Et såpass stort apparat som er i gang i forbindelse med krigen i Ukraina vil jeg forvente at tar mer enn 24 timer å stoppe.

Og som jeg har påpekt tidligere: Det er EKSTREMT KYNISKT å ha som et krav om at han må få tilbake posisjonen som president før han kommer med "løsningen" han PÅSTÅR at han har!!!

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (6 minutter siden):

Og som jeg har påpekt tidligere: Det er EKSTREMT KYNISKT å ha som et krav om at han må få tilbake posisjonen som president før han kommer med "løsningen" han PÅSTÅR at han har!!!

For trump er det ikkje noko poeng å avslutte krigen i Ukraina, det driter han i. Han er berre interresert i å ta æra for at det blir fred, kva som skjer videre driter han i.

Men no er det kanskje nok trump her?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (1 time siden):

Hvis USA stopper eller reduserer støtten til Ukraina takket være Trumps republikkanere(urg), vil autoritære stater lage en narrativ med påstanden at vestlige demokrati er svak og mangler ryggrad?

Regner med det er en sevfølge.
Men en annen overhengende fare av at Ukraina mister støtten fra USA kan være at de blir desperate og velger å utvikle atomvåpen på egenhånd.
Det er ikke akkurat vanskelig for en nasjon med flere aktive kjernekraftverk å lage plutonium til bomber om de virkeleig ønsker det.
For Ukraina er det et være eller ikke være å vinne krigen for alternativet er at Russlkand kommer tilbake senere for å avslutte jobben de startet på.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...